Dodaj do ulubionych

Wasze ulubione piosenki The Beatles

IP: *.chello.pl 12.02.06, 16:54
Dałem temat: ulubiona płyta solowa Paula McCartneya. Nikt nie odpisuje-
widocznie (niestety) w naszym kraju nie jest on jeszcze dobrze znany. To
teraz dla odmiany: Wasze ulubione piosenki The Beatles?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anonim Gall Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.chello.pl 12.02.06, 17:35
      Ho, ho... można by się rozpisywać... Początkowy rock'n'rollowy Beatles- There's
      a place. Beatles w czasie przemian- Taxman. Dojrzały, zaskakujący i szalenie
      ambitny The Beatles- Wiele cudnych piosenek z okresu WHITE ALBUMU, ABBEY ROAD. I
      jeszcze przepiękny Across the universe z LET IT BE...
    • Gość: Mitffoch Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.chello.pl 12.02.06, 23:11
      Będą to piosenki z późniejszej twórczości, takie jak 'I want you (she's so
      heavy)", "While my guitar gentlyt weeps", czy nawet z twórczości
      "przedrozpadowej"- Two of us.
      • Gość: captain_beefheart Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.nyc.res.rr.com 14.07.06, 08:48
        Bardzo przepraszam ze sie wtrace, ale "While my guitar gentlyt weeps" jest
        jedyna piosenka Harisona ktora trafila na listy przebojow i nalezala do jego
        SOLOWEGO dorobku wiec z The Beatles ma jedynie 1/4 wspolnego. Podobnie jak jego
        wieloplytowy album poswiecony pomocy dla Bangladeszu. Starosc nie radosc, he ?
        • cze67 Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 14.07.06, 09:34
          Gość portalu: captain_beefheart napisał(a):

> Bardzo przepraszam ze sie wtrace, ale "While my guitar gentlyt weeps" jest
          > jedyna piosenka Harisona ktora trafila na listy przebojow i nalezala do jego
          > SOLOWEGO dorobku wiec z The Beatles ma jedynie 1/4 wspolnego. Podobnie jak
          jego wieloplytowy album poswiecony pomocy dla Bangladeszu. Starosc nie radosc,
          he ?

Normalnie szok.
    • john_malkovitch Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 13.02.06, 04:14
      Eleanor Rigby
      She's Leavin' Home
      Golden Slumbers/Carry That Weight/The End (w ogóle cała suita McCourtney'a, ale reszta płyty tym nie mniej)
      Penny Lane
      LSD
      Hey Bulldog (może i nie piękna, ale jaka energia)
      (i z tego samego powodusmile
      I've got a feeling..

Głupie pytanie.. odpowiedzi liczą się w dziesiątkach..
      • exman Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 13.02.06, 07:27
        Co do płyt Macca, żadna do końce mnie nie przekonała sle z the Wings miał cały
        wór pięknych piosenek.
        Co do Beatli, dwa wory. a trzy które mi akurat teraz podchodza pod wieczko
        pamięci to :
        "Penny Lane"
        "Strawberry Fields Fv"
        "Love me Do"
    • ari Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 13.02.06, 09:25
      Dobrze sie składa, że pytasz bo jestem przygotowany na to pytanie:
      1) I'm Only Sleeping
      2) Revolution no1
      3) I am the Walrus
    • titush Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 13.02.06, 09:46
      - twist and shout
      - michelle
      - the long and winding road
      - hey jude
      - let it be
      - help
      - love me do
      • Gość: Pokrak Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 09:53
        Come togheter
        Hey jude
        michelle
        Solowa działalność MaCartneya była taka sobie. Polubiłem jedynie band on the
        run, kathy love song
    • kawa_malinowa Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 13.02.06, 11:03
      Michelle.
      With a little help from my friends.
      if i need someone.
      lucy in the sky with diamonds.
      yesterday
      let it be
      All You need is love
      Here comes the sun
      in my life
    • torquemado Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 13.02.06, 11:09
      Help
      Drive My Car
      A Hard Day's Night
      Taxman
    • Gość: Internetauta Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.chello.pl 13.02.06, 11:10
      Dziękuję za odpowiedzi- lubię te wszystkie piosenki. A co do Abbey Road-
      szególnie! Jednak moje ulubione albumy to nie Abbey Road (choć to przecież
      kapitalny sukces Czwórki z Liverpoolu) ale Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
      i White Album. A Hey Bulldog to też swietny utwór. Co do solowej twórczości
      McCartneya- muszę przyznać, że nie za bardzo się zgadzam. Oczywiście- były słabe
      płyty- takie jak m.in. PRESS TO PLAY czy kilka innych z lat 80-tych, Wild Life,
      Red RRose Speedway to też nie było mistrzostwo, ale jednak wg mnie wiekszość
      płyt była udana- choćby BAND ON THE RUN, RAM, McCARTNEY, PIPES OF PIECE,
      FLAMING, DRIVING RAIN itp itd. Może mniej bierze najnowsza produkcja... A jeśli
      jest jakiś fan McCartneya to zapraszam do mojego wątku "Dla miłośników talentu
      m.in. Paula McCartneya"
    • nierymek Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 13.02.06, 12:31
      w sumie wszystkie,

ale najbardziej:
      - For No One
      - Tommorow Never Knows
      - Strawberry Fields Forever
      - Dear Prudence
      • Gość: pijawka Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.net.pl 13.02.06, 20:51
        "Strawberry Fields Forever", "Let It Be", "Something", "Octopus's Garden", "Oh!
        Darling", "The Continuing Story Of Bungalow Bill", "All My Loving", "All You
        Need Is Love", "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", "Penny Lane", "I'll
        Follow The Sun", "Lucy In The Sky With Diamonds", "Paperback Writer", "We Can
        Work It Out"
    • sumire Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 13.02.06, 21:53
      Penny Lane smile
      • cze67 Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 14.02.06, 11:06
        Większość ich piosenek to moje ulubionesmile
        • Gość: Internetauta Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.chello.pl 14.02.06, 11:11
          Zupełnie jak ze mną. To może chociaż ulubione płyty?
          • cze67 Moje ulubione płyty The Beatles 14.02.06, 11:21
            Psze bardzosmile

Abbey Road
            Revolver
            White Album
            Let It Be...Naked
            Magical Mystery Tour

------------
            Tu też lubią Beatlesów:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20715
            • Gość: Internetauta Re: Moje ulubione płyty The Beatles IP: *.chello.pl 14.02.06, 11:23
              A to się zdziwiłem!
              Jak na mój gust wolę pierwowzór- czyli LET IT BE od LET IT BE...naked.
              Co do pozostałych się zgadzam- zamieniłbym tylko MAGICAL MYSTERY TOUR na SGT.
              PEPPER'S LONELY HEARTS CLUB BAND
              • cze67 Re: Moje ulubione płyty The Beatles 14.02.06, 11:27
                Let It Be/Naked:
                Nigdy nie lubiłem grzebania Spectora przy tej płycie, szczególnie dodane przez
                niego anielskie chóry w The Long And Winding Road, Across The Universe i
                kościelne organy w Let It Be mnie irytowałysmile Dlatego cieszę się, że powstała
                wreszcie prosta, a przez to wspaniała, wersja tej płyty. Taka, jaką mogła być w
                1969 roku, gdyby nie różne losowe zawirowania...
                • Gość: Internetauta Re: Moje ulubione płyty The Beatles IP: *.chello.pl 14.02.06, 11:28
                  Ano tak. Mi to jakoś nie przeszkadza... A co sądzisz o starych piosenkach - z
                  okresu Please please me do HELP! Lub Rubber Soul? która najlepsza?
                  • cze67 Re: Moje ulubione płyty The Beatles 14.02.06, 11:38
                    Gość portalu: Internetauta napisał(a):

> Ano tak. Mi to jakoś nie przeszkadza... A co sądzisz o starych piosenkach - z
                    > okresu Please please me do HELP! Lub Rubber Soul? która najlepsza?

Starysmile dużo by pisać... Lubię szczególnie te, które nie stały się przebojami:-
                    ) There'a a Place, I'll Get You, Not A Second Time, ich wersja Money, You Can't
                    Do That,What You're Doing, Bad Boy, I'm Down, You've Got To Hide Your Love
                    Away, Wait, I'm Looking Through You. A z tych bardziej znanych chociażby: I Saw
                    Her Standing There, Please, Please Me, From Me to You, Help, Ticket To Ride,
                    Day Tripper, Nowhere Man, I Feel Fine, In My Life...
                    • Gość: Internetauta Re: Moje ulubione płyty The Beatles IP: *.chello.pl 14.02.06, 12:14
                      To tak jak ja- Love you to, Night before, In my life, There's a place i I'm only
                      sleeping. To chyba czołówka.
    • ppearll Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 14.02.06, 12:12
      Zdecydowanie:
      "Don't let me down", a co do Paula Mccartneya - też bez zastanowienia "Let me
      roll it"...
      Shine on
    • nelciaczek Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 08.07.06, 19:13
      1. myśl - Across the Universe.
      Poza tym uwielbiam I Am The Walrus, A Day In the Life, Strawberry Fields
      Forever, Lucy In the Sky, Here Comes The Sun, Something, The End, Help, You've
      got To Hide Your Love Away, In my life, I'm only sleeping, Helter Skelter,
      Happiness Is A Warm Gun, Savoy Truffle, Eleanor Rigby, And Your Bird Can Sing,
      Hold Me Tight, Twist and Shout, A Hard Day's Night, I'll Be Back, Sgt. Peppers
      Lonely Hearts Club Band, Rain, The Inner Light, Norwegian Wood, While My Guitar
      Gently Weeps, Yer Blues, Sun King, Because, Fixing A Hole, Getting Better, Dig A
      Pony - co mi pierwsze do głowy przyszło smile
    • Gość: dymixx Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.media / 195.136.30.* 08.07.06, 19:20
      "Helter Skelter" i "I want you (she's so heavy)" - bo to takie cięzkie, prawie
      metalowe The Beatles.
      • Gość: Liverpool !!!!!!!! Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 10.07.06, 23:57
        dymix THE BEATELS wymyslili wszystko !! )))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • wieniak Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 11.07.06, 00:37
          Come together i Sexi Sadie uwielbiam i całą resztę (próćz Obladioblada)
        • Gość: dymixx Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:55
          Nawet techno-szanty????!!!!!
          • Gość: Liverpool !! Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 11.07.06, 23:05
            Nie zgrywj sie !! Techno-szanty to chyba Ty wymysliles.
            • Gość: dymixx Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.media / 195.136.30.* 12.07.06, 14:02
              techno szanty to taka moja metafora totalnego pomięchania gatunkowego.
              ale jeśli chodzi o Beatelsów, to oczywista pionierami wielu brzmień byli.
              szczegolnie od "Pieprza" w górę. dlatego w odwiecznym sporze Beatles-Rolling
              Stones zawsze staję po stronie tych pierwszych!!!
              pozdro
              • Gość: Liverpool!!!!!!!!! Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.07.06, 18:17
                Prawde mowiac zajmowalem kiedys miejsce po stronie The Beatels,ale po
                przyjezdzie do Anglii zaczalem sluchac R S.Musze przyznac,ze mieli sporo
                talentu.
                • Gość: dymixx Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.media / 195.136.30.* 12.07.06, 18:55
                  no tak, ale Stonesi nie kombinowali z aranzacjami, brzmieniami itp. Jagger &
                  co. po prostu grali swoje, w sposób stylowy i wielokrotnie z genialnym efektem.
                  jesli porównać "Help!" z Białym Albumem, to daje to do myslenia.
                  porównanie "Sticky Fingers" z "A Bigger Bang" już niekoniecznie.
                  • internetauta Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles 12.07.06, 20:30
                    ...albo jak porównanie Heroes Davida Bowiego z Let's Dance tegoż artysty...
                    O Beatlesach mógłbym pisać bez końca... i z pewnością założę jeszcze jakieś
                    wątki o Nich. A kto może mi polecić ciekawą literaturę na temat? Z wyjątkiem mej
                    ukochanej i czytanej 3-4 razy rocznie pozycji Kietha Badmana "The B. Po
                    rozpadzie" Mam sporo książek o mistrzach, ale może ktoś zna ciekawe
                    oficjalne/nieoficjane biografie poszczególnych chłopców? Z wyjątkiem znanych mi
                    już "McCartney" Raya Colemana, "McCartnye- Biografia" Cheta Flippo, "McCartney-
                    Biografia" Chris Salewicza oraz oczywiście oficjalnej biografi autorstwa
                    wspaniałego Barry'ego Milesa, nadwornego biografa który jednak czasem mi "działa
                    na nerwy" w niektórych publikacjach, "Lennon Wspomina"- Barry Miles właśnie,
                    "John Lennon & Yoko Ono" Jamesa Woodala, "Ringo Starr: straight man or joker?"-
                    wersja angielska autorstwa Alana Claysona, "Ringo Starr Encyclopedia"- Billa
                    Harry'ego, "All Things Must Pass- życie G. Harrisona"- Mark Shapiro, "Czarny
                    koń- życie i sztuka G. Harrisona", autorstwa bodajże Geoffreyo Gulliano. Czekam
                    na ciekawe propozycje!
    • Gość: captain_beefheart Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.nyc.res.rr.com 14.07.06, 08:43
      Nie cierpie The Beatles. Te pedalskie glosiki, debilne teksty no i usilne
      nasladowanie Motown Sound doprowadzaja mnie do szalu. Podobnie reaguje na
      epigonow
      T-B typu Oasis. Nie wiem jak zaawansowana trzeba miec skleroze zeby sluchac
      takiego lajna. Szkoda mi was emeryci. Czas umierac.
      • Gość: a'tomek Re: Wasze ulubione piosenki The Beatles IP: *.mp3.gda.pl 14.07.06, 11:43
        Gość portalu: captain_beefheart napisał(a):

> Nie cierpie The Beatles. Te pedalskie glosiki, debilne teksty no i usilne
        > nasladowanie Motown Sound doprowadzaja mnie do szalu.

Pedalski głosik McCartneya w I Saw Her Standing There, Helter Skelter, Why
        Don't We Do It In The Road, Get Back?
        Pedalski głosik Lennona w Twist and Shout, I Want You, Don't Let Me Down,
        Revolution, I'm Only Sleeping, Dizzy Miss Lizzy?
        Chyba mamy odmienne zdanie w temacie "pedalskich głosików".

Naśladowanie brzemienie Motown? Znajdź mi ślad tego brzemienia w Nowhere Man,
        Rain, A Day In The Life, I Am The Walrus, Within You, Without You, I'm Only
        Sleeping, Tomorrow Never Knows, Across The Universe .... I td, itd...
        • internetauta Zaproszenie. 15.07.06, 14:50
          Zapraszam wszystkich fanów The Beatles na moje forum Im poświęcone! Oto link:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40860
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka