ewce1 24.03.06, 11:43 TV Kultura sobota 25.03 11.30 - Wild Blue Angel- Jimi Hendrix na Wyspie Wight 16.30 - Dizzy Gillespie Dizzy Gillespie: Bop and a Bent Trumpet Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pjetrek29 Re: TV KULTURA 24.03.06, 13:02 kurde, ja chyba zacznę myśleć o kupieniu telewizora Odpowiedz Link Zgłoś
luvski Re: TV KULTURA 24.03.06, 16:21 jestm odcięty od Kultury, ale podłaczony pod Mezzo wiec powiedzcie mi co sadzicie o takim line - upie w tej telewizji. W marcu widziałem tam w cyklu Jazz clubbin' takie cuda jak: On the road with Lonnie Liston Smith Roy Ayers - Live at the New Morning concert hall Wayne Shorter Quartet - Jazz in Marciac Ahmad Jamal - Jazz à Vienne festival Brass Construction - Live in Paris John Zorn Electric Massada - Nancy Jazz Pulsations Ray Barretto Group - Live at the New Morning concert hall Jeden problem tylko widze, że te koncerty emitują w nieludzkiej porze w godz. 1.00-3.00. wiec jestem chronicznie niewyspany. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA 24.03.06, 17:51 Imponujące! Dziś np. na Mezzo o 23.00 Freedom Now! Dave Douglas Septet. I co na to powiesz, jazzfoxy? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: TV KULTURA 25.03.06, 07:54 pharoah napisał: > a ja mam kulture.... a mnie się wydawało, że kulturę, to mają wszystkie osoby na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 25.03.06, 17:41 teraz przynajmniej wiemy, komu zawdzieczamy mode na okulary w rogowej oprawie Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: TV KULTURA 25.03.06, 18:32 jazzbaky1 napisał: > Sprzeciw. Jazzbaky nie ma kultury. Sprzeciw podtrzymany; też jestem bez kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: TV KULTURA 03.04.06, 01:30 jutro, godzina 22.10, SF Jazz Collective z Sali Kongresowej lajf! i się dziwią później, że do warszafki nikt nie przyjeżdża, jak wszystko w tiwi pokazują :p Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: TV KULTURA 03.04.06, 01:35 ups, mój błąd, nie lajf. ale trzy godziny poślizgu to tyle co stąd do Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: TV KULTURA 03.04.06, 14:12 epigrafik napisał: > ups, mój błąd, nie lajf. ale trzy godziny poślizgu to tyle co stąd do Moskwy. no i dlatego z moskwy nikt nie przyjeżdża Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: TV KULTURA 05.04.06, 14:13 Kultura bardzo się rozwija! Koncerty, filmy muzyczne, jazz - dużo ciekawych pozycji. Poluję teraz na początku miesiąca na czwartkową Rzeczpospolitą, bo dają wkładkę z miesięcznym programem Kultury, z omówieniami. Można powiedzieć, że biorą przykład z mezzo, choć muzyka jest małą cząstką całej oferty programowej. Mezzo proponuje potężną dawkę muzyki wszelakiej z której wybieram tylko to co mi smakuje, więc głównie jazz. Program miesiąca przeglądam na www.upc.cz/ (trzeba wejść w Televizni programy a tam w mezzo...) Któryś przedpiśca narzekał na porę nadawania jazzu - nie jest tak źle - jazz chodzi o 23.00, za to powtórki (i to parokrotne!) nadawane są różnie, ale na ogół po północy... Większość koncertów to zapisy z paryskiego klubu New Morning (w naszych przewodnikach wymieniany jako największy), ale bywają przekazy z festiwali jazzowych w Juan, Vienne (często i niesłusznie uważanego u nas za Wiedeń) czy Nicei. Bywają relacje z festiwali muzyki celtyckiej czy flamenco. Nagrałem sobie też występ Stephane Grappellego na Jazz Jamboree z zapowiedziami Michała Urbaniaka po polsku - choć poloników jest w mezzo mało. Jest to znakomite miejsce do poznawania francuskiego jazzu - tam spotkałem po raz pierwszy The Rosenberg Trio, Michela Petruccianiego, Eddy'ego Louissa czy Richarda Galliano. Kulturę i Mezzo polecam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 07.04.06, 23:08 niedziela przed telewizorem?...w tvp kultura caly blok poswiecony jazzowi...ja najbardziej ostrze sobie zeby na Sonny Rollinsa z JJ'80... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 09.04.06, 18:00 wlasnie na kulturze Ewa Bem, ale lepiej wylaczyc wizje i tylko sluchac, wyglada oblednie Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 09.04.06, 18:04 pharoah napisał: > niedziela przed telewizorem?...w tvp kultura caly blok poswiecony jazzowi...ja > najbardziej ostrze sobie zeby na Sonny Rollinsa z JJ'80... nie widze Rollimsa w programie, o ktorej ma byc? zaraz bedzie Louis A. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 09.04.06, 18:10 wlozylam okulary i juz widze - 19:20 Sonny Rollins, a w przerwach Ptaszyn. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Rollins 09.04.06, 20:07 dlaczego taki krotki koncert? tylko 40 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Rollins 11.05.06, 19:01 o ile mi dobrze wiadomo niebawem tvp kultura wyemituje koncert milesa z warszawskiego jazz jamboree...mozna juz zaczac sobie ostrzyc zeby... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Garbarek 07.06.06, 17:28 Dzis Garbarek ze Szczecina, a jutro Lou Reed i John Cale. Wreszcie jakas sensowna TV. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Garbarek 07.06.06, 20:26 Okazuje sie ze czasem jednak warto miec TV... I teraz jest wlasnie ten moment kiedy zaluje ze go nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Garbarek 08.06.06, 09:22 No więc tak ! W środę wieczorem dziedzinieć Zamku Książąt Pomorskich powoli zapełniał się ludźmi.Przyszedłem około 19 pozwoliło to na zajęcie dobrego miejsca blisko sceny. Pogoda też dopisała. A muzyka - miód na duszę. Muszę się przyznać,że przez długie chwile miałem zamknięte oczy i pozwałałem się nieść nastrojowi, który potrafili wyczarować.Nie jestem zagorzałym fanem Garbarka,ale koncert na żywo dostarcza wspaniałych wzruszeń. To taka pastelowa muzyka. Trochę "zamieszania" wnosił Trlok Gurtu - znakomicie poczyniał sobie na perkusji i dużym arsenale "przeszkadzajek". Muzycy rozumieli się bez słów- piękny koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: TV KULTURA - Niedziela z... L. Możdżerem 08.06.06, 01:32 zapraszam LKF Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA JJ'81 20.06.06, 23:15 Zagadka : Czy wiecie z czego znany jest Tomasz Szukalski? Odpowiedź : ze współpracy z zespołem Partita. Taką informację ( jako jedyną) można było przeczytać w opisie programu na TVK podczas transmisji koncertu kwartetu Szukalskiego z JJ'81 . Umarłam ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: TV KULTURA JJ'81 21.06.06, 07:40 To jeszcze nic. Joe Henderson grał przez pół roku (o pół roku za długo, jak mówił) z grupą BST (Blood, Sweat & Tears). Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA JJ'81 21.06.06, 15:33 ewce1 napisała: > Zagadka : Czy wiecie z czego znany jest Tomasz Szukalski? > Odpowiedź : ze współpracy z zespołem Partita. > Taką informację ( jako jedyną) można było przeczytać w opisie programu na TVK p > odczas transmisji koncertu kwartetu Szukalskiego z JJ'81 . Umarłam ze śmiechu. Dobre Widzialam dzis fragment tego koncertu. Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Patricia Barber / Ladies' Jazz Festiwal 19.07.06, 15:05 20 lipca (czwartek) godz. 20.10 ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA 05.09.06, 17:54 Dziś o 23.20 półgodzinny materiał o Komedzie pt."Jazz w Filharmonii zespół Krzysztofa Komedy" Cytat z opisu programu: "Prezentacja kariery artystycznej Krzysztofa Komedy oraz rozmowa z kompozytorem. Ponadto w programie dwie kompozycje jazzowe w wykonaniu zaproszonego do studia telewizyjnego kwartetu Komedy w składzie: Rune Carlsson ze Szwecji perkusja, Roman Dyląg kontrabas, Tomasz Stańko trąbka i Krzysztof Komeda fortepian." Warto zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA 10.09.06, 09:56 Dzień dobry. Tu Wasz etatowy TV guide. Uprzejmie informuję, że dziś o godz. 14:00 na w/w kanale koncert Kurt'a Elling'a z FT z ubiegłego roku. Kto nie był, może zatem obejrzeć. Jazzfoxy, to zdaje się Twój ulubieniec, więc rezerwuj czas. Pozdrawiam, E. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA 24.09.06, 12:17 Dziś Na TV Kultura, o północy, koncert gdańskiego zespołu "Miłość" z Lesterem Bowie. Wystąpią Bowie Lester, Ryszard Tymański, Mikołaj Trzaska, Leszek Możdżer, Jacek Olter. 65min Polska 1996 Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: TV KULTURA 24.09.06, 15:01 nie powiem, obejrzałbym chętnie. ale nie mam (za grosz) kultury. więc zamiast tego się wyśpię pozdr. pjetrek Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 04.10.06, 20:56 wczoraj w tvp kultura Quartet Monka po polnocy...przegapilem...widzial ktos? co to byl za material? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 07.10.06, 16:45 To najlepszy kanal w TV. Wczesniej byl koncert Nalepy - mam sentyment A w tygodniu "Taksowkarz". Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 17.10.06, 10:16 Wczoraj przed polnoca dokument z Jarocina, a przedwczoraj piekny recital Marka Grechuty. Dzis o 23 - Archiwum jazzu i rocka. Nie wiem co sie pod tym kryje? Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA 17.10.06, 13:26 jazzfoxy napisała: > Wczoraj przed polnoca dokument z Jarocina, a przedwczoraj piekny recital > Marka Grechuty. Dzis o 23 - Archiwum jazzu i rocka. Nie wiem co sie pod tym > kryje? Nie wiem gdzie to wyczytałaś jazzfoxy, bo u mnie w programie piszą ( na portalu wp.pl), że o 23:00 będzie program pt." Nahorny + 1" z 1981 roku, ale też nie wiem co się dokładnie pod tym kryje i kto to jest ten 1, bo nie ma żadnego opisu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: TV KULTURA 17.10.06, 14:20 Tym numerem jeden jest zapewne Wojciech Karolak. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 17.10.06, 17:23 ktokolwiek to jest,chyba warto zaryzykowac i to zobaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: TV KULTURA 24.10.06, 17:55 AHMAD JAMAL w przyszłym tygodniu. (Ewce powinna wiedzieć dokładnie.) Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA 25.10.06, 08:44 jazzbaky1 napisał: > AHMAD JAMAL w przyszłym tygodniu. > (Ewce powinna wiedzieć dokładnie.) Służę uprzejmie. Środa 01.11.2006 TV Kultura 23:50 Poznań Jazz Fair '98 Ahmad Jamal "Koncert zarejestrowany w 1998 roku w poznańskiej auli uniwersyteckiej... Po koncercie prezentował własne kompozycje. Towarzyszył mu między innymi wirtuoz steel drumu, Othello Molineaux." To dopiero za tydzień. A po drodze jeszcze piątek 27.10.2006, o 12:00 Dianne Reeves, koncert z festiwalu jazzowego w Montrealu zarejestrowany w lipcu 2000 roku. A w niedzielę o 12:00 Legendy jazzu Thelonious Monk, a zaraz potem, o 12:25 z tej samej serii Legendy jazzu Dizzy Gillespie. Pozdrawiam, E. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 01.11.06, 14:55 to dzis...ten koncert Ahmada z poznan jazz fair byl rewelacyjny...sluchalem kiedys fragmentu w polskim radio...ale moj program tv nic na tan temat nie wspomina...23:50-strefa alternatywna...przegapilbym...podaje za to,ze jutro o 18:20 koncert Diamandy Galas z tego samego niezapomnianego festiwalu (wtedy Faraon zobaczyl na wlasne oczy i uslyszal na wlasne uszy Pharoaha-ten koncert tez by mogli powtorzyc...) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 02.11.06, 20:17 zasnalem tuz przed koncertem Ahmada... niech to szlag!!!! czy oni musza puszczac takie rzeczy o tej porze...mam nadzieje,ze jeszcze powtorza...jakby co to dajcie cynkzebym znowu nie przegapil... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 13.11.06, 23:00 1.11. Faraon na tym forum wyrazil zyczenie,ze tvp kultura moglaby powtorzyc koncert Pharoaha z Poznan Jazz Fair...i co? juz 12.11. jest emisja i jakby bylo malo powtorka w dniu nastepnym...Dzieki..Wlasnie sie zastanawiam jaki jeszcze koncert chcialbym zobaczyc w tvp kultura...skoro oni spelniaja moje zyczenia...) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 14.12.06, 21:16 Kto widzial wyemitowany wczoraj i przedwczoraj wystep Mc Coy Tynera z Jamboree 74?Ja widzialem i padlem z zachwytu...MASAKRA!!!!kto przegapil niech zaluje... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: TV KULTURA 14.12.06, 21:47 juz jutro mają mi ją instalnąć..., następnym razem nie przegapię Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 14.12.06, 22:22 kossace napisał: > juz jutro mają mi ją instalnąć..., następnym razem nie przegapię Pod warunkiem,ze powtorza...co wcale nie jest takie pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: TV KULTURA 14.12.06, 21:52 pharoah napisał: > Kto widzial wyemitowany wczoraj i przedwczoraj wystep Mc Coy Tynera z Jamboree > 74?Ja widzialem i padlem z zachwytu...MASAKRA!!!!kto przegapil niech zaluje... Wyszła płyta winylowa z tym koncertem, na jednej stronie McCoy Tyner, a na drugiej Stan Getz. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 14.12.06, 22:25 miles9 napisał: > pharoah napisał: > > > Kto widzial wyemitowany wczoraj i przedwczoraj wystep Mc Coy Tynera z Jam > boree > > 74?Ja widzialem i padlem z zachwytu...MASAKRA!!!!kto przegapil niech zalu > je... > Wyszła płyta winylowa z tym koncertem, > na jednej stronie McCoy Tyner, a na drugiej Stan Getz. > No,jest taka plyta...warto ja byloby miec...Stan Getz tez ma niezly chlam do zaproponowania...jest do kupienia na ebayu-jakis madziar sprzedaje...ale cena nieco odstrasza...moze gdzies jeszcze wyplynie taniej...Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA 22.12.06, 13:15 Znalazłam na TVK coś dla miłośników Franka Zappy, a może i nie tylko: Frank Zappa Yellow Shark piątek 22.12.2006 TV Kultura 21:00 ""Yellow Shark" to ostatni projekt Franka Zappy zrealizowany w 1993 r. z niemiecką orkiestrą Ensemble Modern, będący swoistym przesłaniem artysty. Złożyły się na niego kompozycje z różnych lat. Obok typowo współczesnych: Varese, Webern, czy Strawiński, pojawiają się elementy rocka czy jazzu. Koncert zawiera elementy teatralne, które zawsze były ważną częścią twórczości Zappy. Muzycy stają się aktorami, którzy oprócz tradycyjnych instrumentów wykorzystują dziecięce zabawki i paczki chipsów." Sporo było ostatnio na forum dyskusji n/t Zappy, więc pomyślałam, że warto podrzucić. Pozdrawiam, E. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 22.12.06, 20:17 Pamietam te plyte. Jej wydanie zbieglo sie jakos tak ze smiercia Franka. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 26.12.06, 23:59 w tym tygodniu polgodzinny program o chcagowsko-poznanskich koncertach...nie przegapcie Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: TV KULTURA 03.01.07, 20:30 Za chwilę (20:30) Al Jarreau. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 03.01.07, 23:30 Mam nadzieje,ze nie przegapiliscie filmu o Ninie Simone...Ja obejrzalem z prawdziwa przyjemnoscia.Pozdr.Faraon Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 04.01.07, 14:16 pharoah napisał: > Mam nadzieje,ze nie przegapiliscie filmu o Ninie Simone...Ja obejrzalem z > prawdziwa przyjemnoscia.Pozdr.Faraon Ogladalam Nine Simone. Swietny i ciekawy dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA 07.01.07, 18:44 Dziś na TVK 22:15 Archiwum Jazzu i Rocka Peter Brotzmann Quartet 1974 22:45 Archiwum Jazzu i Rocka Chris Hinze Combination 1972 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 08.01.07, 13:08 ewce1 napisała: > Dziś na TVK > 22:15 Archiwum Jazzu i Rocka > Peter Brotzmann Quartet > 1974 > 22:45 Archiwum Jazzu i Rocka > Chris Hinze Combination > 1972 Obejrzalam z przyjemnoscia. Szkoda, ze tylko fragmenty. BTW fajnie wygladala sala kongresowa z reklama bistoru: Bistor - dobry na wszystko I ta panienka wreczajaca Brotzmannowi trzy polamane gozdziki. PS Kim byl pan prowadzacy? Glos znajomy, ale nie kojarze. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: TV KULTURA 08.01.07, 13:09 Dzis o 17:15 The Time - Mozdzer/Danielsson/Fresco. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: TV KULTURA 09.01.07, 22:56 Ogladalem Brotzmanna...Rewelacja...Ciekaw jestem co jeszcze maja w swoim archiwum....Ja najchetniej obejrzalbym Dona Cherry z Muniakiem z 1980 i Sandersa z jamboree 1981... Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: TV KULTURA 22.01.07, 15:01 poniedziałek 22.01.2007 17:05 Jack De Johnette, Tomasz Stańko Trio Jazz Fair 99 "Projekt przygotowany specjalnie na festiwal Jazz Fair, który odbywał się w Poznaniu w 1999 roku. Wzięli w nim udział wybitni muzycy: Jack De Johnette, Tomasz Stańko oraz Anders Jormin. Jack De Johnette jest gwiazdą tego koncertu." Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: TV KULTURA 22.01.07, 20:32 cholera, o 17:00 to ja dopiero z pracy wychodzę...(, czasami mogliby dawać takie perełki o bardziej chrześcijańskich porach.., powiedzmy O 19:00-23:00. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: TV KULTURA 01.02.07, 01:03 dzisiejszy koncert w poznańskim blue note tria EST z 20006 bardzo mi sie podobał, tym bardziej że rozpoczął sie o 20:30 a zakończył o 22:00. Wyglądalem libla, ale sie gdzies ukrywał przed kamerą... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Sarah Vaughan na JJ. 06.02.07, 11:41 W niedzielę tw kultura wyemitowała wspaniały koncert Sarah'y Vaughan na JJ75. To był koncert który onegdaj ukształtował moje gusta muzyczne. Z wielkim rozrzewieniem go wysłuchałem. Wspaniałe ma archiwa TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Pharoah Sanders 23.02.07, 11:37 Dziś na TV Kultura Pharoah Sanders! O północy. Koncert z 22 maja 1998 roku w ramach festiwalu Poznań Jazz Fair '98. Nie przegapcie! Pzdr.E. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Pharoah Sanders 23.02.07, 23:21 ewce1 napisała: > Dziś na TV Kultura Pharoah Sanders! O północy. > > Koncert z 22 maja 1998 roku w ramach festiwalu Poznań Jazz Fair '98. > Nie przegapcie! > > Pzdr.E. PHAROAH RULES!!!! Kto jeszcze tego nie widzial,ten musi zobaczyc...Ja tam bylemmiod i wino pilem...Ten koncert to prawdziwa...MASAKRA...Faraon Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Pharoah Sanders 24.02.07, 10:37 no wlasnie qrwa, (przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac), poniewaz specjalnie na ta okazje akurat nie spalem a tu kicha, brak dzwieku w tej kulturze, i to juz nie pierwszy raz, no poprostu rece i uszy opadaja,no.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: Pharoah Sanders 24.02.07, 11:02 kossace napisał: > no wlasnie qrwa, (przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac), poniewaz > specjalnie na ta okazje akurat nie spalem a tu kicha, brak dzwieku w tej > kulturze, i to juz nie pierwszy raz, no poprostu rece i uszy opadaja,no.. No to masz czego żałować, bo to był cudny koncert. Wszyscy muzycy,z Sandersem na czele, zjawiskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Pharoah Sanders 24.02.07, 13:18 po paru minutach manipulowania pilotem, wlaczaniem i wylaczaniem telewizora z niedowierzaniem ale musialem zrezygnowac, nie chcialo ogladac mi sie tylko wizji, bo poogladac to obrazki w ksiazce moge. dzieki ewce, ale zamiast dodac otuchy, jakiegos wsparcia, ze u Ciebie to samo bylo, albo cós.., poprostu dobilas mnie swoim postem..., dzisiaj równiez brak fonii, chyba czas najwyzszy interweniowac pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Pharoah Sanders 24.02.07, 14:05 To mnie pocieszyles, bo zasnelam czekajac na koncert Faktycznie czesto jest problem z odbiorem Kultury, ale na szczescie sa powtorki. Poza tym ja ciagle mam nadzieje, ze Sanders przyjedzie do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: Pharoah Sanders 24.02.07, 15:44 kossace napisał: > po paru minutach manipulowania pilotem, wlaczaniem i wylaczaniem telewizora z > niedowierzaniem ale musialem zrezygnowac, nie chcialo ogladac mi sie tylko > wizji, bo poogladac to obrazki w ksiazce moge. > dzieki ewce, ale zamiast dodac otuchy, jakiegos wsparcia, ze u Ciebie to samo > bylo, albo cós.., poprostu dobilas mnie swoim postem..., dzisiaj równiez brak > fonii, chyba czas najwyzszy interweniowac > pozdr Sorry kossace że Cię to tak dobiło. Masz tu 10 minutowe COŚ na pocieszenie: www.youtube.com/watch?v=d0xULg-QfEY pzdr.E. Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: Pharoah Sanders 24.02.07, 15:50 I jeszcze to : www.youtube.com/watch?v=ZgBVWx_1TKs Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 McCoy Tyner 18.03.07, 15:33 Dziś o 23:00 na TVK Jazz Jamboree '74 McCoy Tyner. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: McCoy Tyner 19.03.07, 10:20 Piekny koncert. Ciekawe czy ktos na nim byl w 74? Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Kenny Wheeler Jacek Kochan Quartet 14.06.07, 15:33 czwartek 14.06.2007 TVP Kultura 16:30 Kenny Wheeler Jacek Kochan Quartet Pozdr,E. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Kenny Wheeler Jacek Kochan Quartet 14.06.07, 15:51 super wiadomość, tylko dlaczego dzieje się to znowu o bardzo chrześcijańskiej porze, porze, kiedy jestem jeszcze w pracy.. :[ Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: kobra 24.06.07, 10:23 W tygodniu z wielką przyjemnością obejrzałam Kobrę i to nie tę Zorna, tylko z Kwiatkowską Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 SUN RA 12.01.08, 16:57 Gdyby ktoś przypadkiem cierpiał dzisiejszej nocy na bezsenność, to o 02:10 może obejrzeć Sun Ra Arkestra Jazz Jamboree '87 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: SUN RA 12.01.08, 20:34 dzieki ewce, zapewne warto ale nie zdzierżę do drugiej w nocy.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: SUN RA 27.01.08, 00:31 Tvp Kultura zafundowała nam prawdziwą ucztę w styczniu-najpierw Sun Ra Arkestra,potem wspaniały koncert Dona Cherry'ego z Kwartetem Janusza Muniaka,a dzis siedze w tę długą, ciemną noc czekając na Coltrane Legacy-Alice Coltrane ,młodziutki Ravi,a w sekcji Reggie Workman i Roy Haynes-warto zarwac tę noc...Ciekaw jestem ,czy będa pokazywac inne koncerty z Jazz Jamboree...Mam nadzieję,że tak... Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Lester Bowie i "Miłość" 02.02.08, 10:28 Lester Bowie i "Miłość" sobota TVP Kultura 01:00 Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Ornette Coleman Prime Time 02.02.08, 10:31 02:10 Ornette Coleman Prime Time & Pat Metheny o z koncertu, który odbył się w 1988 roku w ramach Festiwalu Jazzowego w Montrealu. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Ornette Coleman Prime Time 20.03.08, 20:18 Widział ktos w ostatni weekend Sonny'ego Rollinsa? Co to byl za koncert? Jazz Jamboree 1980 z Alem Festerem na garach? Czy cos innego? Bo zaspałem tym razem.... a na tygodniu tvp kultura wyemitowała film "W hołdzie Donowi Cherry"-koncert zespolu Osjan z Teatru Małego...niestety nie pokazano 2 czesci ,tej ktora wyszla na plycie "Tribute to Don Cherry" -wydanej przez gowi records...jaka szkoda...to kiedys było w tvp...masakra...grał Tomasz Stanko oraz wspołpracownicy Dona-Peter Apfelbaum,Horatio Altan,Jai Uttal... i grupa Osjan...mam nadzieję,ze to kiedys tvp kultura tez pokaze... Pjetrek,Ty byłeś chyba na tym koncercie,prawda?...szczesciarz z Ciebie nawet nie wiesz jak Ci zazdroscze... Swoja droga,ciekawe czy tvp ma w swoich przepastnych archiwach ma występ Dona Cherry z grupa Osjan z klubu "stodola" zagrany w ramach jazz jamboree...i czy kiedykolwiek go pusci...ja bym bardzo chciał... Odpowiedz Link Zgłoś
bigkatt Re: Ornette Coleman Prime Time 26.03.08, 12:58 A widzieliście retransmisje z koncertu Agi Zaryan, z tego z SL. To był ekstra program! Sama realizacja, pomysł no i treści...Jak znajde gdzies materiał z tego to podeśle Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Ornette Coleman Prime Time 26.03.08, 21:26 pharoah napisał: > a na tygodniu tvp kultura wyemitowała film "W hołdzie Donowi > Cherry"-koncert zespolu Osjan z Teatru Małego...niestety nie > pokazano 2 czesci ,tej ktora wyszla na plycie "Tribute to Don > Cherry" -wydanej przez gowi records...jaka szkoda...to kiedys było > w tvp...masakra...grał Tomasz Stanko oraz wspołpracownicy Dona- > Peter Apfelbaum,Horatio Altan,Jai Uttal... i grupa > Osjan...mam nadzieję,ze to kiedys tvp kultura tez pokaze... > Pjetrek,Ty byłeś chyba na tym koncercie,prawda?... ano byłem, koncert był rewelacyjny. jeśli dobrze pamiętam kolejność, to na początku grała grupa ya-sou, czyli milo kurtis i wymienieni przez Ciebie dżentelmeni, potem osjan, a potem wszyscy razem + stańko. gdzieś mam jakieś nagranie z tv nagrane przez kolegę, muszę sprawdzić, tylko że ono jest na vhs-ie, więc nawet nie wiem jak to zrzucić na płytkę. wracając jeszcze do koncertu, to kiedy doszło do osjana, to - mając w pamięci poprzednią część - olśniło mnie, że mamy w Polsce muzyków naprawdę światowego formatu. a propos dona cherry'ego, to w jednym z ostatnich wywiadów ładnie się o nim wypowiedział Wojtek Waglewski: "Pamiętam moje spotkania z Donem Cherrym, protoplastą awangardy jazzowej. W pewnym momencie Cherry wrócił do dziecięcych wręcz melodyjek - potrafił nimi czarować parotysięczną publiczność. Trzeba przebyć długą drogę, przejść przez bardzo wiele światów muzycznych, poruszać się swobodnie po wielu skalach, harmoniach, rytmach, żeby dojść do tych czterech dźwięków, którymi można zaczarować słuchaczy." gdyby ktoś chciał przeczytać cały wywiad, to tu: www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4278224.html?as=1&ias=3&startsz=x pozdr, p Odpowiedz Link Zgłoś