yennzfiolkowymioczami 12.12.02, 18:58 Jaki jest według Was najlepszy polski artysta? Ja stawiam zdecydowanie na Kazika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loveletter Re: Polska muzyka 12.12.02, 19:02 yennzfiolkowymioczami napisała: > Jaki jest według Was najlepszy polski artysta? > Ja stawiam zdecydowanie na Kazika Vulture!!! Przybywaj!!! Znowu się zaczyna!!! Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
martolka loveletter 12.12.02, 20:15 loveletter napisał: > Vulture!!! Przybywaj!!! Znowu się zaczyna!!! > niestety vulture użył nogi w rozmowie ze swoim sprzętem komputerowym czym skutecznie zniechęcił maszynę do działania ) pewnie ciągle nie zreperował a dlaczego ty loveletter taki rozstrzelony ostatnio, te wpisy na kilometry rozciągnięte? Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: loveletter 12.12.02, 20:25 martolka napisała: > a dlaczego ty loveletter taki rozstrzelony ostatnio, te wpisy na kilometry > rozciągnięte? tak się zastanawiałem czy kogoś to w koncu nie zacznie irytować)) W przeciwienstwie do większości internatutów, nie używam Explorera, a Operę - jest szybsza, czasem nawet zdecydowanie szybsza i poręczniejsza. Tyle, że niestety jej ostatnia wersja jest trochę niedorobiona, że się tak wyrażę - nie dość że przy logowaniu są jaja to jeszcze tak właśnie wysyła te teksty. Nie mam pojęcia dlaczego, ale na Explorera się nie przerzucę - szczególnie przy przeglądaniu forum Opera daje nieocenione możliwości i jest sto razy efektywniejsza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: loveletter IP: *.vline.pl / 172.16.1.* / *.vline.pl 12.12.02, 20:59 loveletter napisał: > martolka napisała: > > > > > > a dlaczego ty loveletter taki rozstrzelony ostatnio, te > wpisy na kilometry > > > > rozciągnięte? > > > > > tak się zastanawiałem czy kogoś to w koncu nie zacznie > irytować)) W przeciwienstwie do większości > internatutów, nie używam Explorera, a Operę - jest > szybsza, czasem nawet zdecydowanie szybsza i > poręczniejsza. Tyle, że niestety jej ostatnia wersja jest > trochę niedorobiona, że się tak wyrażę - nie dość że przy > logowaniu są jaja to jeszcze tak właśnie wysyła te > teksty. Nie mam pojęcia dlaczego, ale na Explorera się > nie przerzucę - szczególnie przy przeglądaniu forum Opera > daje nieocenione możliwości i jest sto razy > efektywniejsza.... Tylko nie cytuj zbyt długich postów A nie możesz bekspejsem tych wierszy poprzesuwać żeby nie były takie rozstrzelone ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laurka Re: loveletter IP: *.acn.waw.pl 14.12.02, 18:15 A ja chciałam się pochwalić że właśnie ściągnęłam Operkę 6.05 i jest super. Chodzi jak błyskawica. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture sami chcieliście 15.12.02, 12:21 loveletter napisał: > Vulture!!! Przybywaj!!! Znowu się zaczyna!!! Nie ze swojego kompa, ale jestem... IRENA JAROCKA KRZYSZTOF KRAWCZYK DANUTA MIZGALSKA HALINA BENEDYK IRENA SANTOR RENA ROLSKA MIRA ZIMIŃSKA-SYGIETYŃSKA STENIA KOZŁOWSKA EUGENIUSZ BODO EDWARD HULEWICZ KRYSTYNA GIŻOWSKA GRAŻYNA ŚWITAŁA KRZYSZTOF ANTKOWIAK FASOLKI HALINA FRĄCKOWIAK ALEKSANDER ŻABCZYŃSKI DWA PLUS JEDEN GANG MARCELA URSZULA SIPIŃSKA MARYLA RODOWICZ TOLA MANKIEWICZÓWNA JAGODA LESS DRESS MARIA KOTERBSKA DE SU JERZY POŁOMSKI ZBIGNIEW WODECKI ZDZISŁAWA SOŚNICKA ALIBABKI FILIPINKI PRO CONTRA GAYGA KLINCZ MARYSIA SADOWSKA MAGDA FRONCZEWSKA MAJKA JEŻOWSKA RUDI SCHUBERTH JOANNA ZAGDAŃSKA DAREK KORDEK ICH TROJE ŁZY LO27 BOOM BOX JUST 5 ORANGE TABOO WALDEK GOSZCZ MAREK KOŚCIKIEWICZ ROBERT JANSON HALINA KUNICKA TERESA TUTINAS VIOLETTA VILLAS JERZY ROZYCKI ciąg dalszy nastąpi, bo muszę zwolnić komputer... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: sami chcieliście 15.12.02, 14:12 dużo tych najlepszych, jak się okazuje... Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: Tylko Kazik... 12.12.02, 20:47 ... i niestety nikt nawet nie stara się mu w tym przeszkodzić, mimo że ostatnie płyty są coraz słabsze. Kurde, chciałbym żeby w końcu pojawił się jakiś chociaż jeden "artysta", wykonawca narodowości polskiej, który spróbowałby wnieść coś nowego w rozwój muzyki i nie wyszłoby z tego szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
merkantyl Re: Tylko Kazik... 12.12.02, 20:55 był taki arysta. Nazywał się Ryszard Riedel. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: Tylko Kazik... 12.12.02, 21:06 Co nowego wprowadził, co zrobił... sorry nie słuchałem nigdy Dżemu (TAK, to możliwe!), ale dla mnie w kategorii najlepszy, najwyższym kryterium jest nie warsztat techniczny, ilość "hitów" etc., tylko wkład w rozwój muzyki, ewentualnie muzyczne poszukiwania które kończą się sukcesem (tzn. jest to fajne i da się tego słuchać) Sorry za porównanie, ale Choppin, Mozart (itp.) są wielcy nie tyle za ładne kompozycje, ale za wkład w rozwój muzyki... tak myślę. The Doors i Morrison również są wielcy, ale było od nich KILKU większych... Odpowiedz Link Zgłoś
merkantyl Re: Tylko Kazik... 13.12.02, 21:56 nie da się odpowiedzieć na twoje pytanie nie opisując tego w kilkuset stronicowej ksiazce. Ale mam taka o to propozycja. wejdz sobie na strona: www.dzem.com.pl. Pod zakładką index znajdziesz wszystkie teksty piosenek. wybierz sobie jakikolwiek to wtedy pogadamy W ten sposób choć z 5% procentach dowiesz się o co chodzi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwg Re: Polska muzyka IP: *.chello.pl / *.chello.pl 13.12.02, 01:08 Trudno powiedzieć, jeśliby rozpatrywać wszystkie elementy muzyki. Jeśli chodzi o wokal, Edyta Górniak (wg mnie oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
anutka1 Re: Polska muzyka 13.12.02, 01:25 Anna Maria Jopek Katarzyna Groniec Bradzo lubię ,stare ale jakże piękne piosenki z Metra.To moja jedna liryczna strona no i ... no i oczywiście coś rockowego Myslovitz - choć ostatnio przechodzą nawet w psychodeliczny rock (i niepokoi mnie również elektronika w ich dźwiękach-która może do konca nie wejdzie w ich nawyk) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Polska muzyka 14.12.02, 18:41 nie mam zamiaru byc oryginalny - też Kazik i to nie tylko za muzykę ale także za felietony - piątkowy dodatek "telewizyjnej" czytam głównie dla jego tekstów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Polska muzyka IP: *.chello.pl 14.12.02, 19:11 jest wielu którym udało się stworzyć coś dobrego, moją faworytką jest Urszula i jej piosenka "O nim"- genialna Odpowiedz Link Zgłoś
slide Re: Polska muzyka 14.12.02, 19:15 Subiektywnie: Kazik ostatnio nie popisuje sie niczym oryginalnym. Moje typy to: voc.- A.M. Jopek, zespół: Myslovitz, Oxy.gen, Ocean. Poza tym jest parę młodych zespołów, którym co niektóre dinozaury polskiej sceny muzycznej już dawno powinny ustąpic miejsca (hellou Wilki). A co powiecie na to co ostatnio robi Sweet Noise? He, he... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture part zwei 17.12.02, 19:50 ALICJA MAJEWSKA MAZOWSZE ANDRZEJ I ELIZA ANDRZEJ RYBIŃSKI JERZY RYBIŃSKI PAPA DANCE EX DANCE KAPITAN NEMO JAN KOWALSKI OZZY BOHDAN ŁAZUKA KARIN STANEK WOJCIECH GĄSSOWSKI BOLTER UNIVERSE ANNA GERMAN REGINA PISAREK ZBIGNIEW KURTYCZ ANDRZEJ DĄBROWSKI ANDRZEJ ROSIEWICZ PIOTR SZCZEPANIK HAPPY END SHAZZA BOYS MILANO TOP ONE ALDONA PSZCZÓŁKOWSKA MICHAŁ GIELNIAK MAGDA DURECKA PARTITA JAREMA STĘPOWSKI MIECZYSŁAW WOJNICKI NO TO CO TONI KECZER MICHAJ BURANO KAROLINA POZNAKOWSKA JAN KIEPURA AGNIESZKA MACIĄG JAN PIETRZAK i jeszcze tam parę osób było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwg Re: part zwei IP: *.chello.pl / *.chello.pl 18.12.02, 18:52 vulture napisał: > ALICJA MAJEWSKA > > MAZOWSZE > > ANDRZEJ I ELIZA > > ANDRZEJ RYBIŃSKI > > JERZY RYBIŃSKI > > PAPA DANCE > > EX DANCE > > KAPITAN NEMO > > JAN KOWALSKI > > OZZY > > BOHDAN ŁAZUKA > > KARIN STANEK > > WOJCIECH GĄSSOWSKI > > BOLTER > > UNIVERSE > > ANNA GERMAN > > REGINA PISAREK > > ZBIGNIEW KURTYCZ > > ANDRZEJ DĄBROWSKI > > ANDRZEJ ROSIEWICZ > > PIOTR SZCZEPANIK > > HAPPY END > > SHAZZA > > BOYS > > MILANO > > TOP ONE > > ALDONA PSZCZÓŁKOWSKA > > MICHAŁ GIELNIAK > > MAGDA DURECKA > > PARTITA > > JAREMA STĘPOWSKI > > MIECZYSŁAW WOJNICKI > > NO TO CO > > TONI KECZER > > MICHAJ BURANO > > KAROLINA POZNAKOWSKA > > JAN KIEPURA > > AGNIESZKA MACIĄG > > JAN PIETRZAK > > i jeszcze tam parę osób było To o to chodzi, że Kiepura i Papa Dance reprezentują ten sam poziom artystyczny? Bo ja nie łapię. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture też pytanie 18.12.02, 18:56 Gość portalu: mwg napisał(a): > To o to chodzi, że Kiepura i Papa Dance reprezentują ten sam poziom artystyczny > ? > Bo ja nie łapię. Oczywiście, przecież Paweł Stasiak był w poprzednim życiu Kiepurą a Kostek, ups, Costec Yoriadis był Marią Callas, to chyba wszyscy wiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Polska muzyka 17.12.02, 20:13 1. polski artysta, który podąża własną ścieżka, bez względu na muzyczne trendy... grzegorz turnau 2. polski zespół, który zaskoczył mnie nowatorskim podejściem...ścianka 3. polska artystka, która ma najoryginalniejszy pomysł na artystyczne wyrażanie siebie...kasia klich 4. najciekawszy polski artysta, powiedzmy - z pogranicza - hip hopu...fisz 5. polska artystka, którą najbardziej cenię i której utwoty najbardziej do mnie przemawiaja...edyta bartosiewicz Odpowiedz Link Zgłoś