dafio1 19.04.06, 11:38 Na stronie www.radioblogclub.com/search/0/pet_shop_boys można posłuchać LUNA PARK. Fajna balladka ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliks Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 13:31 gah! nie lubie stron na ktorych trzeba sie logowac zeby zrobic cokolwiek. Dafio - warto ? Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 13:51 Eliks, nie musisz się logować, kliknij na pet shop boys luna park, z lewej strony pokaże Ci się lista piosenek, zjedż na tej liście na dół. Pokaże Ci się wśród innych wykonawców Pet Shop Boys luna park, klikasz i słuchasz. WARTO - piękna ballada... słuchałem 3 godz. non stop ) Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 15:39 Słucham po raz pierwszy więc nie powinienem się wypowiadać, ale faktycznie ładna ballada, przypomina mi się trochę klimat tych ballad z Release: You Choose czy Birthday Boy... Bardzo podoba mi się zwrotka, trochę mnie refren, ale jak mówie słucham 1...tzn już 3 raz. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 18:10 To może być piosenka kompletna, oczywiście wg mnie. Na razie po ok. 6 godz. słuchania jestem w większym "szoku" niż przy IWS. Właśnie takie PSB KOCHAM, IWS "TYLKO" bardzo lubię. FUNDAMENTAL, to może być pierwsza trójka wszystkich płyt PSB. Mam przeczucie, że wiem co piszę, po tym co urywkowo z płyty słyszę.. he, he )) Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 18:18 dafio - thx! jak tak dalej pojdzie, to dzieki tobie wyslucham caly fund jeszcze przed premiera ;] luna park -> hmmmm.... rzeczywiscie przypomina release, ale chyba tez troszke zapychacze z very - dreaming of the queen, lub to speak is a sin. bardzo przyjemne, sielankowe, takie na koniec koncertu na bis po go west ;] zdecydowanie nie bedzie to singiel - ale to oczywiscie nic zlego. zdecydowanie wyroznia sie ten fragment gdzie neil spiewa wyzej 'a storm is coming soon...' btw. czy to tylko moje wrazenie, czy glos neila nie zmienia sie ani o jote od wielu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 18:24 Oczywiście że się zmienia, ale tylko troszeczkę, prawie niezauważalnie (jeśli chodzi o płyty) i za to właśnie go kochamy, chociaż kiedy gra na koncertach jego śpiew niezabardzo mi się podoba, zupełnie inaczej brzmi np. w Left To My Own.., Suburbia itp jeszcze bardziej wyżej i jak to stwierdził ktoś-gdzieś na innym forum PSB piskliwie i z tym troszeczkę tylko troszeczkę się zgodze. Technika czyni cuda i po głos neila staję się niestety tego przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 19:34 Powiem szczerze, że jeżeli miałbym porównywać ballady z RELEASE, to tylko BIRTHDAY BOY wytrzymuje porównanie z LUNA PARK. YOU CHOOSE, to nie ten poziom. A tak zupełnie szczerze wg mnie tak dobrą balladę CHŁOPAKI zrobili w 1987 roku.Może za jakiś czas przyzna mi ktoś rację(nie mówię o tym, że wg Popjustice są na FUNDAMENTAL jeszcze 2 lepsze ballady, nie słyszałem ich, chodzi o NUMB oraz IMMEAL). Poczekajmy trochę, a będziemy mieć kompletną odpowiedż. Ale jak na razie dla mnie LUNA PARK jest na poziomie ICHH oraz KING'S CROSS. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 20:05 A propo Numb, słyszał ktoś demo Pani Warren, według mnie brzmi ciekawie i wyjdzie bardzo typowo PSB-owski kawałek, ale tak słuchająs Diane nie sądze by się nadawał na singla, chociaż PSB potrafią z każdą piosenką zrobić cuda. Jeśli chcecie posłcuhać wpiszcie w Emule Pet shop boys - numb lub napiszcie do mnie na gg to wam wyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 21:11 dafio - luna to dla ciebie ten sam level co king's i ichh ? odwazne slowa. nie powiem, to bardzo fajny kawalek, ale od razu stawiac go na rowni ze swietoscia... robi sie coraz gorecej przed fund ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 23:10 Jakoś tak "czuję to w kościach", że ta płyta będzie niesamowita. A te kawałki, które już znam tylko mnie do tego przekonują. Nigdy nie powiem że np. IWS jest na poziomie IT'S A SIN. Ale LUNA PARK to inna para kaloszy. W tej piosence jest cos głębszego, jest ta magia, która była w latach 80-tych, a zarazem są nowoczesne aranże. Oczywiście, że mogę się mylić, ale LUNA PARK za jakiś czas też może się stać "świętością". Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy LUNA PARK 20.04.06, 19:45 spokojna ,fajna piosenka...trochę przypomina mi hit and miss... jak dla mnie nie kłóciłaby się z nagraniami z RELEASE... dobra, dobra...ale co z tym luna park demoA .które dorwałem jakiś czas temu w necie, zdecydowanie w klimacie PSB..ale ma się nijak do tej piosenki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
krikra Re: LUNA PARK 20.04.06, 19:53 balshoy napisał: > spokojna ,fajna piosenka...trochę przypomina mi hit and miss... Ejże? Podobne do prześlicznego HIT AND MISS? To już zasuwam do słuchania Muszę się jakoś pocieszyć po IWS.. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: LUNA PARK 20.04.06, 19:54 Tak to demo jest zupełnie w innym klimacie i przkeonałem się wreszcie na pełne 100% że nie warto chyba nic ściągać z netu typu Pet Shop Boys - Minimal 2006 new single bo okazywało się że ściągam jakąś hiszpańską piosenkę, spotkałem klip do minimal też, oczywiście była to inna piosenka i też hiszpańska, te 5 nowych utworów co krąża po necie fundamental, minimal pre studio rip to faktycznie ciekawe melodyjki, tylko niewiadomo co to bo raz się nazywa minimal drugi raz the sodom show a raz jest tylko cyferka.. szkoda pisać co jeszcze mnie spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: LUNA PARK 20.04.06, 23:05 nie ma sensu tracic czas i MBajty na te 'rewelacje' - ja tez sciagnalem "demo" zdaje sie Psychological - zupelnie bez sensu, tez jakies dziwne syntezatorowe nic. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Luna Park skończył się- przecieki FUNDAMENTAL 21.04.06, 22:36 I niestety Luna Parku już nie można wysłuchać, a zalogować się też nie da, wyskakuje mi jakiś e-meila błąd że niby nieprawidłowy, a przecież takie konto istnieje, więc ja do Luna Parku nie mam już dostępu Może LP jest jeszcze gdzieś do wysłuchania? Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Luna Park dostępny 22.04.06, 17:35 Faktycznie jest, ale wczoraj jeszcze nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 INTEGRAL 24.04.06, 10:54 Jest na osiołku! Bardzo przebojowe, może trochę za bardzo "disco" i na pewno za krótkie! Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: INTEGRAL 24.04.06, 13:30 Ulala Faktycznie potężna dawka elektroniki, bardzo żywiołowa, takiej muzyki mi potrzeba i ten mroczny głos neila przy One reason, One season - Cudo jednym słowem, może znów niestety za krótkie i sam początek - powinien być wstęp muzyczny a nie od razu dawla tektu, ale cudo PS - No chyba nie wierzycie Popjustice że to najlepsza popowa piosenka jak narazie i w ogóle na całym albumie Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: INTEGRAL 24.04.06, 13:34 raczej pewniak na singla w terminie pozniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
kocbor1 Re: INTEGRAL 24.04.06, 16:38 To jest to na co czekałem od Release.Fantastyczne,mocne i ten porywający refren!! Od czasu gdy pierwszy raz usłyszłem CYFH to pierwszy tak duzy wtrząs, rzeczywiscie jest ona może za krótka, a disco mozę sobie być wazne że jest świetna.Narazie z tego co słyszłem z Fundamental czyli IWS,Luna Park i własnie Integral jest ona najlepsza zdecydowanie bo prawde mówiac ani LP ani IWS nie spełniały mocih oczekiwań w takim stopniu co Integral. Jeżeli na Fundamental beda pisoenki lepsze od Integral to poprostu posikam sie ze szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: INTEGRAL 24.04.06, 17:00 Mam identyczne odczucia co Paweł, Integral kocham coraz bardziej i to właśnie o tej piosence śmiało mogę powiedzieć nie tylko że to najbardzij udany singiel (no bo chyba nikt nie ma wątpliwości że to będzie singiel) od czasu CYFH ale także najlepsza piosenka od 1993 roku. Wreszcie mocne uderzenie, a nie nastrojowe release czy tylko na pozór energiczne piosenki z Nightlife..Fanomenalnie będzie brzmiało i wyglądało na koncertach, może jakaś oprawa laserowa jak u Pink Floyd Udana modulacja głosu neila przy - One World, One Reason..(ten fragment jest porażający) A do tego szybki i chwytliwy refren, piosenka niepodobna do żadnej jaką znam (to plus oczywiście) Na pewno jeśli będzie dobrze promowane, może być hitem roku i kto wie czy czy Neil i Chris na początku 2007 nie odbiąrą statuetki za najlepszy singiel roku (to takie marzenia, bo teraz taka muzyka nie jest u łask Po tym jak przeczytałem i usłyszałem o czym będzie tekst wyobrażałem sobie piękną i spokojną ballade typu Luna Park - naszczęście się myliłem. Zdecydowany (jak na razie) numer 1 z Fundamental, Popjustice miało rację pisząć z żalem że nie będzie to 1 singiel PS - Aż boję się jakie jest The Sodom And Gomorrah Show Odpowiedz Link Zgłoś
kocbor1 Re: INTEGRAL 24.04.06, 17:22 Właśnie to jest dopiero najlepsza pisoenka od 1993 roku,IWS przy tym wypada naprawde blado i jeszcze ta sekcja smyczkowa w tle mniam Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: INTEGRAL 24.04.06, 17:00 Mam identyczne odczucia co Paweł, Integral kocham coraz bardziej i to właśnie o tej piosence śmiało mogę powiedzieć nie tylko że to najbardzij udany singiel (no bo chyba nikt nie ma wątpliwości że to będzie singiel) od czasu CYFH ale także najlepsza piosenka od 1993 roku. Wreszcie mocne uderzenie, a nie nastrojowe release czy tylko na pozór energiczne piosenki z Nightlife..Fanomenalnie będzie brzmiało i wyglądało na koncertach, może jakaś oprawa laserowa jak u Pink Floyd Udana modulacja głosu neila przy - One World, One Reason..(ten fragment jest porażający) A do tego szybki i chwytliwy refren, piosenka niepodobna do żadnej jaką znam (to plus oczywiście) Na pewno jeśli będzie dobrze promowane, może być hitem roku i kto wie czy czy Neil i Chris na początku 2007 nie odbiąrą statuetki za najlepszy singiel roku (to takie marzenia, bo teraz taka muzyka nie jest u łask Po tym jak przeczytałem i usłyszałem o czym będzie tekst wyobrażałem sobie piękną i spokojną ballade typu Luna Park - naszczęście się myliłem. Zdecydowany (jak na razie) numer 1 z Fundamental, Popjustice miało rację pisząć z żalem że nie będzie to 1 singiel PS - Aż boję się jakie jest The Sodom And Gomorrah Show Odpowiedz Link Zgłoś
eliks INTEGRAL i nie tylko! 24.04.06, 18:13 no, wlasnie widze ze osiolek ma juz Sodome i God Willing no coz, posluchamy .... lol ;] Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: INTEGRAL i nie tylko! 24.04.06, 18:23 To są fałszywe dema dostępne też pod wieloma innymi nazwami jako np. Minimal, track 03, Sodom show (demo insrumental) Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: INTEGRAL i nie tylko! 24.04.06, 18:36 Sodom, God Willing - istotnie, tylko instrumentalne kawalki... brzmi dobrze, ale bez wokalu Neila nie jest to autentyczne Integral - hmmmmm... powiedzialbym, ze PSB nie mieli rownie "ostrego" singla od czasu It's a Sin, chociaz po drodze bylo jeszcze The Theatre, ale nie na singlu. Brzmi swietnie! dobry material do remiksu dla zespolow trudniacych sie ciezszym synthpopem - Covenant, VNV Nation, albo - to bylby czad! - In Strict Confidence Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: INTEGRAL niestety TYLKO na razie 24.04.06, 18:36 Eliks to są WSTRĘTNE "podróby"(wreszcie po polsku = fake). Nie ma na razie TSAGS i GW. A jeżeli chodzi o INTEGRAL to jest coraz lepszy z każdym przesłuchaniem , ale wiem dlaczego nie był pierwszym singlem (chyba wiem - wg mnie). Te aranżacje. Mówcie co chcecie, ale "to już kiedyś było", czyli high energy, tak jakby unowocześnione WTSHNN z IT'S A SIN. Muzyka, słowa w skali do 10-ciu daję odpowiednio 10/10, ale aranż "tylko" 7. Oczywiście pisząc o high energy miałem na myśli TYLKO WTSHNN. A aranżacje w I"M WITH STUPID jeśli chodzi o PSB są bardzo świeże. Nigdy nie mieli podobnej aranżacyjnie piosenki. Aranżacje wg mnie w I'M WITH STUPID 10/10. I jeszcze jedno - wg mnie Wszystkie te 3 utwory które już znamy są w swoich kategoriach najlepsze od 1993 roku. ) Odpowiedz Link Zgłoś
eliks Re: INTEGRAL niestety TYLKO na razie 24.04.06, 18:38 wiem wiem - przeprasza za zamieszanie; wstyd ze dalem sie podpuscic Odpowiedz Link Zgłoś
kocbor1 Re: INTEGRAL niestety TYLKO na razie 24.04.06, 20:54 Dobrze że napisałes, że są najlepsze w SWOICH kategoriach, bo trudno takie Integral porównywać z Luna Parkiem ;p Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: INTEGRAL 25.04.06, 21:49 yes, yes, yes!!! powtórzę za premierem M. zajefane! to co lubię najbardziej...takie PSB właśnie ..treściwe i z kopem! nawet zwykły extendzik będzie w porzo... jednym słowem miodzio piosenka! na singielek ją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 M-I-N-I-M-A-L 27.04.06, 21:58 Już jest!!! Elektronika, jaką lubię!!! Choć nie tak z "kopem" jak INTEGRAL czy IWS ale klasyczne i "szlachetne". Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: M-I-N-I-M-A-L 28.04.06, 14:41 Sory że nie podałem wam linka i nie napisałem wcześniej o Minimal ale śledzę na bieżąco narazie forum tennant-lowe gdzie dzieje się wiele ciekawych rzeczy. ............ Kolejny świetny utwór, napewno lepszy od Integral, choć nie tak żywiołowy, ale z ciekawym refrenem i tymi głosami, które na początku były nawet dla mnie małą wadą, Świetny fragmencik od 2:24 Ogólnie świetna piosenka. Mam nadzieję że pierwsze 4 piosenki, które ukazały się w internecie to nie są w całości single, bo niewybaczył bym PSB dania na singla Luna Park. Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: M-I-N-I-M-A-L 28.04.06, 16:29 Czy na pewno MINIMAL jest lepszy od INTEGRAL? "Bardzo nie lubię"aranżacji do INTEGRAL, uważam że przy profesjonalnych aranżach INTEGRAL mógłby stać się wspaniałym hymnem "całej twórczości PSB". Ale mimo wszystko linia muzyczna w INTEGRAL jest "wymiatająca". Jednak z drugiej strony te aranże do INTEGRAL, szczególnie jeśli chodzi o ten basowy podkład "disco beat" jest tak prostacki, że nie ma o czym mówić. Moim zdaniem aranże zniszczyły INTEGRAL. MINIMAL, podobnie jak I'M WITH STUPID ma profesjonalne aranże, choć nie tak mocną muzykę jak INTEGRAL. Największy problem PSB polega na tym, że robią najlepszą muzykę, ale nie potrafią tego w odpowiedni sposób pokazać i sprzedać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balshoy Re: M-I-N-I-M-A-L 28.04.06, 18:13 dobrze, że się nie znam tak na muzyce...nie wnikałem nigdy w "aranże" i biorę wszystko na "czuja" dla mnie INTEGRAL ma dużo pompatyczności, ma faktycznie zadatki na hymn..powiem nawet miałem pewne, skojarzenie z kawałkiem VICTORY - The Pirates & Mike Brady )...znanego, jak kto pamięta, z czołówki magazynu Morze, który kiedyś był w tv dla mnie INTEGRAL to świetny kawałek i ten beat w żaden sposób mi nie przeszkadza...a zresztą jaki miałby być lepszy? chyba tylko inna wersja, z którą mógłbym ją porównać, może otworzyć mój umysł... Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: M-I-N-I-M-A-L , INTEGRAL 28.04.06, 21:15 Wolałbym zdecydowanie w aranżach do INTEGRAL electro-pop, chyba takie aranże Balshoy lubisz najbardziej ? A swoją drogą np. aranży do GO WEST też nie cierpię, też są dla mnie prostackie, a jaki to był przebój! Może to dobry prognostyk? ) MINIMAL to jest to. A ta końcówka "with NEW ORDER" !!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: CASANOVA IN HELL 28.04.06, 22:59 Już jest na osiołku. Przyjemny "wypełniacz" płyty, na pewno nie materiał na singiel.Plus fajna muzyczka po refrenie. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: CASANOVA IN HELL 28.04.06, 23:08 Zgadzam się - wypełniacz ale ma swój unikalny klimat, troche kiczu...Ja nazywam tą piosenkę Jealousy Dance PS - mimo wszystko chyba nic by się nie stało gdyby była dłuższa. Zresztą ja narzekam jednak niewiem czy po Sodom jeszcze może mnie coś bardziej olśnić. Wiem że mówie to co piosenkę - ale on jest właśnie najlepszy A jak sobie wyobrażacie ,,rozbicie'' go na Sodom i Gomorrah na fundamentalism bo teraz to ja niewiem jak można to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 NUMB, I MADE MY EXUSES AND LEFT 29.04.06, 07:51 Piękne ballady, cudne aranżacje. PSB z najwyższej półki Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: NUMB, I MADE MY EXUSES AND LEFT 29.04.06, 08:55 Dafio rzuć linkiem jeśli możesz, co prawda obiecałem sobie już że reszty albumu nie posłucham, ale myśle że mogę mieć na dysku choćby A włącze sobie 22 maja jeśli dotrwam bo płytka trafi do mnie w Czerwcu myślę (o ile nie będzie w Polsce dostępna) Odpowiedz Link Zgłoś
dafio1 Re: NUMB, I MADE MY EXUSES AND LEFT 29.04.06, 10:47 Balladki są na osiołku. Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: NUMB, I MADE MY EXUSES AND LEFT 29.04.06, 10:57 Albo zresztą, wszyscy oprócz marty słuchają, na tennant-lowe też, więc myśle że mogę jednak wysłuchać całej płyty W końcu powinna ona się ukazać 17 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
verybilingual Re: Przecieki z DJ Fresha 29.04.06, 11:26 W soulseeku (w emule narazie nie znalazłem) pojawiła się już płyta Escape from planet.. Dj fresh'a na której to nagrał on piosenkę Throw razem z Neilem. (9:45!!!) Odpowiedz Link Zgłoś