Dodaj do ulubionych

ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL

19.04.06, 11:38
Na stronie www.radioblogclub.com/search/0/pet_shop_boys można
posłuchać LUNA PARK. Fajna balladka smile)
Obserwuj wątek
    • eliks Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 13:31
      gah! nie lubie stron na ktorych trzeba sie logowac zeby zrobic cokolwiek.

Dafio - warto ?
      • dafio1 Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 13:51
        Eliks, nie musisz się logować, kliknij na pet shop boys luna park, z lewej
        strony pokaże Ci się lista piosenek, zjedż na tej liście na dół. Pokaże Ci się
        wśród innych wykonawców Pet Shop Boys luna park, klikasz i słuchasz. WARTO -
        piękna ballada... słuchałem 3 godz. non stop smile)
        • verybilingual Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 15:39
          Słucham po raz pierwszy więc nie powinienem się wypowiadać, ale faktycznie
          ładna ballada, przypomina mi się trochę klimat tych ballad z Release: You
          Choose czy Birthday Boy... Bardzo podoba mi się zwrotka, trochę mnie refren,
          ale jak mówie słucham 1...tzn już 3 raz.
          • dafio1 Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 18:10
            To może być piosenka kompletna, oczywiście wg mnie. Na razie po ok. 6 godz.
            słuchania jestem w większym "szoku" niż przy IWS. Właśnie takie PSB KOCHAM,
            IWS "TYLKO" bardzo lubię. FUNDAMENTAL, to może być pierwsza trójka wszystkich
            płyt PSB. Mam przeczucie, że wiem co piszę, po tym co urywkowo z płyty
            słyszę.. he, he smile))
          • eliks Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 18:18
            dafio - thx! jak tak dalej pojdzie, to dzieki tobie wyslucham caly fund jeszcze
            przed premiera ;]

luna park -> hmmmm.... rzeczywiscie przypomina release, ale chyba tez troszke
            zapychacze z very - dreaming of the queen, lub to speak is a sin. bardzo
            przyjemne, sielankowe, takie na koniec koncertu na bis po go west ;]
            zdecydowanie nie bedzie to singiel - ale to oczywiscie nic zlego. zdecydowanie
            wyroznia sie ten fragment gdzie neil spiewa wyzej 'a storm is coming soon...'

btw. czy to tylko moje wrazenie, czy glos neila nie zmienia sie ani o jote od
            wielu lat...
            • verybilingual Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 18:24
              Oczywiście że się zmienia, ale tylko troszeczkę, prawie niezauważalnie (jeśli
              chodzi o płyty) i za to właśnie go kochamy, chociaż kiedy gra na koncertach
              jego śpiew niezabardzo mi się podoba, zupełnie inaczej brzmi np. w Left To My
              Own.., Suburbia itp jeszcze bardziej wyżej i jak to stwierdził ktoś-gdzieś na
              innym forum PSB piskliwie big_grin i z tym troszeczkę tylko troszeczkę się zgodze.
              Technika czyni cuda i po głos neila staję się niestety tego przykładem.
              • dafio1 Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 19:34
                Powiem szczerze, że jeżeli miałbym porównywać ballady z RELEASE, to tylko
                BIRTHDAY BOY wytrzymuje porównanie z LUNA PARK. YOU CHOOSE, to nie ten poziom.
                A tak zupełnie szczerze wg mnie tak dobrą balladę CHŁOPAKI zrobili w 1987
                roku.Może za jakiś czas przyzna mi ktoś rację(nie mówię o tym, że wg Popjustice
                są na FUNDAMENTAL jeszcze 2 lepsze ballady, nie słyszałem ich, chodzi o NUMB
                oraz IMMEAL). Poczekajmy trochę, a będziemy mieć kompletną odpowiedż. Ale jak
                na razie dla mnie LUNA PARK jest na poziomie ICHH oraz KING'S CROSS.
                • verybilingual Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 20:05
                  A propo Numb, słyszał ktoś demo Pani Warren, według mnie brzmi ciekawie i
                  wyjdzie bardzo typowo PSB-owski kawałek, ale tak słuchająs Diane nie sądze by
                  się nadawał na singla, chociaż PSB potrafią z każdą piosenką zrobić cuda.
                  Jeśli chcecie posłcuhać wpiszcie w Emule Pet shop boys - numb lub napiszcie do
                  mnie na gg to wam wyśle.
                  • eliks Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 21:11
                    dafio - luna to dla ciebie ten sam level co king's i ichh ? odwazne slowa. nie
                    powiem, to bardzo fajny kawalek, ale od razu stawiac go na rowni ze
                    swietoscia... robi sie coraz gorecej przed fund ;]]

• dafio1 Re: ZACZYNA SIĘ- przecieki FUNDAMENTAL 19.04.06, 23:10
                      Jakoś tak "czuję to w kościach", że ta płyta będzie niesamowita. A te kawałki,
                      które już znam tylko mnie do tego przekonują. Nigdy nie powiem że np. IWS jest
                      na poziomie IT'S A SIN. Ale LUNA PARK to inna para kaloszy. W tej piosence jest
                      cos głębszego, jest ta magia, która była w latach 80-tych, a zarazem są
                      nowoczesne aranże. Oczywiście, że mogę się mylić, ale LUNA PARK za jakiś czas
                      też może się stać "świętością".
                      • balshoy LUNA PARK 20.04.06, 19:45
                        spokojna ,fajna piosenka...trochę przypomina mi hit and miss...
                        jak dla mnie nie kłóciłaby się z nagraniami z RELEASE...
                        dobra, dobra...ale co z tym luna park demoA .które dorwałem jakiś czas temu w
                        necie, zdecydowanie w klimacie PSB..ale ma się nijak do tej piosenki ???
                        • krikra Re: LUNA PARK 20.04.06, 19:53
                          balshoy napisał:

> spokojna ,fajna piosenka...trochę przypomina mi hit and miss...

Ejże? Podobne do prześlicznego HIT AND MISS? To już zasuwam do słuchaniasmile
                          Muszę się jakoś pocieszyć po IWS..
                        • verybilingual Re: LUNA PARK 20.04.06, 19:54
                          Tak to demo jest zupełnie w innym klimacie i przkeonałem się wreszcie na pełne
                          100% że nie warto chyba nic ściągać z netu typu Pet Shop Boys - Minimal 2006
                          new single bo okazywało się że ściągam jakąś hiszpańską piosenkę, spotkałem
                          klip do minimal też, oczywiście była to inna piosenka i też hiszpańska, te 5
                          nowych utworów co krąża po necie fundamental, minimal pre studio rip to
                          faktycznie ciekawe melodyjki, tylko niewiadomo co to bo raz się nazywa minimal
                          drugi raz the sodom show a raz jest tylko cyferka.. szkoda pisać co jeszcze
                          mnie spotkało. big_grin
                          • eliks Re: LUNA PARK 20.04.06, 23:05
                            nie ma sensu tracic czas i MBajty na te 'rewelacje' - ja tez sciagnalem "demo"
                            zdaje sie Psychological - zupelnie bez sensu, tez jakies dziwne syntezatorowe
                            nic.
    • verybilingual Re: Luna Park skończył się- przecieki FUNDAMENTAL 21.04.06, 22:36
      I niestety Luna Parku już nie można wysłuchać, a zalogować się też nie da,
      wyskakuje mi jakiś e-meila błąd że niby nieprawidłowy, a przecież takie konto
      istnieje, więc ja do Luna Parku nie mam już dostępu sad Może LP jest jeszcze
      gdzieś do wysłuchania?
      • dafio1 Re: Luna Park dostępny 22.04.06, 09:53
        VB - LUNA PARK jest na osiołku.
        • verybilingual Re: Luna Park dostępny 22.04.06, 17:35
          Faktycznie jest, ale wczoraj jeszcze nie widziałem tongue_out
          • dafio1 INTEGRAL 24.04.06, 10:54
            Jest na osiołku! Bardzo przebojowe, może trochę za bardzo "disco" i na pewno za
            krótkie!
            • verybilingual Re: INTEGRAL 24.04.06, 13:30
              Ulala big_grin Faktycznie potężna dawka elektroniki, bardzo żywiołowa, takiej muzyki
              mi potrzeba i ten mroczny głos neila przy One reason, One season - Cudo jednym
              słowem, może znów niestety za krótkie i sam początek - powinien być wstęp
              muzyczny a nie od razu dawla tektu, ale cudo
              PS - No chyba nie wierzycie Popjustice że to najlepsza popowa piosenka jak
              narazie tongue_out i w ogóle na całym albumiesmile
              • eliks Re: INTEGRAL 24.04.06, 13:34
                raczej pewniak na singla w terminie pozniejszym.
            • kocbor1 Re: INTEGRAL 24.04.06, 16:38
              To jest to na co czekałem od Release.Fantastyczne,mocne i ten porywający
              refren!! Od czasu gdy pierwszy raz usłyszłem CYFH to pierwszy tak duzy wtrząs,
              rzeczywiscie jest ona może za krótka, a disco mozę sobie być wazne że jest
              świetna.Narazie z tego co słyszłem z Fundamental czyli IWS,Luna Park i własnie
              Integral jest ona najlepsza zdecydowanie bo prawde mówiac ani LP ani IWS nie
              spełniały mocih oczekiwań w takim stopniu co Integral. Jeżeli na Fundamental
              beda pisoenki lepsze od Integral to poprostu posikam sie ze szczęściabig_grin.
              • verybilingual Re: INTEGRAL 24.04.06, 17:00
                Mam identyczne odczucia co Paweł, Integral kocham coraz bardziej i to właśnie o
                tej piosence śmiało mogę powiedzieć nie tylko że to najbardzij udany singiel
                (no bo chyba nikt nie ma wątpliwości że to będzie singiel) od czasu CYFH ale
                także najlepsza piosenka od 1993 roku. Wreszcie mocne uderzenie, a nie
                nastrojowe release czy tylko na pozór energiczne piosenki z
                Nightlife..Fanomenalnie będzie brzmiało i wyglądało na koncertach, może jakaś
                oprawa laserowa jak u Pink Floyd smileUdana modulacja głosu neila przy - One
                World, One Reason..(ten fragment jest porażający) A do tego szybki i chwytliwy
                refren, piosenka niepodobna do żadnej jaką znam (to plus oczywiście) Na pewno
                jeśli będzie dobrze promowane, może być hitem roku i kto wie czy czy Neil i
                Chris na początku 2007 nie odbiąrą statuetki za najlepszy singiel roku tongue_out (to
                takie marzenia, bo teraz taka muzyka nie jest u łask uncertain Po tym jak przeczytałem
                i usłyszałem o czym będzie tekst wyobrażałem sobie piękną i spokojną ballade
                typu Luna Park - naszczęście się myliłem. Zdecydowany (jak na razie) numer 1 z
                Fundamental, Popjustice miało rację pisząć z żalem że nie będzie to 1 singiel wink
                PS - Aż boję się jakie jest The Sodom And Gomorrah Show tongue_out
                • kocbor1 Re: INTEGRAL 24.04.06, 17:22
                  Właśnie to jest dopiero najlepsza pisoenka od 1993 roku,IWS przy tym wypada
                  naprawde blado i jeszcze ta sekcja smyczkowa w tle mniambig_grin
              • verybilingual Re: INTEGRAL 24.04.06, 17:00
                Mam identyczne odczucia co Paweł, Integral kocham coraz bardziej i to właśnie o
                tej piosence śmiało mogę powiedzieć nie tylko że to najbardzij udany singiel
                (no bo chyba nikt nie ma wątpliwości że to będzie singiel) od czasu CYFH ale
                także najlepsza piosenka od 1993 roku. Wreszcie mocne uderzenie, a nie
                nastrojowe release czy tylko na pozór energiczne piosenki z
                Nightlife..Fanomenalnie będzie brzmiało i wyglądało na koncertach, może jakaś
                oprawa laserowa jak u Pink Floyd smileUdana modulacja głosu neila przy - One
                World, One Reason..(ten fragment jest porażający) A do tego szybki i chwytliwy
                refren, piosenka niepodobna do żadnej jaką znam (to plus oczywiście) Na pewno
                jeśli będzie dobrze promowane, może być hitem roku i kto wie czy czy Neil i
                Chris na początku 2007 nie odbiąrą statuetki za najlepszy singiel roku tongue_out (to
                takie marzenia, bo teraz taka muzyka nie jest u łask uncertain Po tym jak przeczytałem
                i usłyszałem o czym będzie tekst wyobrażałem sobie piękną i spokojną ballade
                typu Luna Park - naszczęście się myliłem. Zdecydowany (jak na razie) numer 1 z
                Fundamental, Popjustice miało rację pisząć z żalem że nie będzie to 1 singiel wink
                PS - Aż boję się jakie jest The Sodom And Gomorrah Show tongue_out
                • eliks INTEGRAL i nie tylko! 24.04.06, 18:13
                  no, wlasnie widze ze osiolek ma juz Sodome i God Willing smile no coz,
                  posluchamy .... lol ;]
                  • verybilingual Re: INTEGRAL i nie tylko! 24.04.06, 18:23
                    To są fałszywe dema dostępne też pod wieloma innymi nazwami jako np. Minimal,
                    track 03, Sodom show (demo insrumental)
                    • eliks Re: INTEGRAL i nie tylko! 24.04.06, 18:36
                      Sodom, God Willing - istotnie, tylko instrumentalne kawalki... brzmi dobrze,
                      ale bez wokalu Neila nie jest to autentyczne

Integral - hmmmmm... powiedzialbym, ze PSB nie mieli rownie "ostrego" singla od
                      czasu It's a Sin, chociaz po drodze bylo jeszcze The Theatre, ale nie na
                      singlu. Brzmi swietnie! dobry material do remiksu dla zespolow trudniacych sie
                      ciezszym synthpopem - Covenant, VNV Nation, albo - to bylby czad! - In Strict
                      Confidence smile
                  • dafio1 Re: INTEGRAL niestety TYLKO na razie 24.04.06, 18:36
                    Eliks to są WSTRĘTNE "podróby"(wreszcie po polsku = fake). Nie ma na razie
                    TSAGS i GW. A jeżeli chodzi o INTEGRAL to jest coraz lepszy z każdym
                    przesłuchaniem , ale wiem dlaczego nie był pierwszym singlem (chyba wiem - wg
                    mnie). Te aranżacje. Mówcie co chcecie, ale "to już kiedyś było", czyli high
                    energy, tak jakby unowocześnione WTSHNN z IT'S A SIN. Muzyka, słowa w skali do
                    10-ciu daję odpowiednio 10/10, ale aranż "tylko" 7. Oczywiście pisząc o high
                    energy miałem na myśli TYLKO WTSHNN. A aranżacje w I"M WITH STUPID jeśli chodzi
                    o PSB są bardzo świeże. Nigdy nie mieli podobnej aranżacyjnie piosenki.
                    Aranżacje wg mnie w I'M WITH STUPID 10/10. I jeszcze jedno - wg mnie smile
                    Wszystkie te 3 utwory które już znamy są w swoich kategoriach najlepsze od 1993
                    roku. smile)
                    • eliks Re: INTEGRAL niestety TYLKO na razie 24.04.06, 18:38
                      wiem wiem - przeprasza za zamieszanie; wstyd ze dalem sie podpuscic
                    • kocbor1 Re: INTEGRAL niestety TYLKO na razie 24.04.06, 20:54
                      Dobrze że napisałes, że są najlepsze w SWOICH kategoriach, bo trudno takie
                      Integral porównywać z Luna Parkiem ;p
                      • balshoy Re: INTEGRAL 25.04.06, 21:49
                        yes, yes, yes!!! powtórzę za premierem M. smile
                        zajefane! to co lubię najbardziej...takie PSB właśnie ..treściwe i z kopem!
                        nawet zwykły extendzik będzie w porzo...
                        jednym słowem miodzio piosenka!
                        na singielek ją!!!
                        • dafio1 M-I-N-I-M-A-L 27.04.06, 21:58
                          Już jest!!! Elektronika, jaką lubię!!! Choć nie tak z "kopem" jak INTEGRAL czy
                          IWS ale klasyczne i "szlachetne".
                          • verybilingual Re: M-I-N-I-M-A-L 28.04.06, 14:41
                            Sory że nie podałem wam linka i nie napisałem wcześniej o Minimal ale śledzę na
                            bieżąco narazie forum tennant-lowe gdzie dzieje się wiele ciekawych rzeczy.
                            ............
                            Kolejny świetny utwór, napewno lepszy od Integral, choć nie tak żywiołowy, ale
                            z ciekawym refrenem i tymi głosami, które na początku były nawet dla mnie małą
                            wadą, Świetny fragmencik od 2:24 smile Ogólnie świetna piosenka.
                            Mam nadzieję że pierwsze 4 piosenki, które ukazały się w internecie to nie są w
                            całości single, bo niewybaczył bym PSB dania na singla Luna Park.
                            • dafio1 Re: M-I-N-I-M-A-L 28.04.06, 16:29
                              Czy na pewno MINIMAL jest lepszy od INTEGRAL? "Bardzo nie lubię"aranżacji do
                              INTEGRAL, uważam że przy profesjonalnych aranżach INTEGRAL mógłby stać się
                              wspaniałym hymnem "całej twórczości PSB". Ale mimo wszystko linia muzyczna w
                              INTEGRAL jest "wymiatająca". Jednak z drugiej strony te aranże do INTEGRAL,
                              szczególnie jeśli chodzi o ten basowy podkład "disco beat" jest tak prostacki,
                              że nie ma o czym mówić. Moim zdaniem aranże zniszczyły INTEGRAL. MINIMAL,
                              podobnie jak I'M WITH STUPID ma profesjonalne aranże, choć nie tak mocną muzykę
                              jak INTEGRAL. Największy problem PSB polega na tym, że robią najlepszą muzykę,
                              ale nie potrafią tego w odpowiedni sposób pokazać i sprzedać!!!
                              • balshoy Re: M-I-N-I-M-A-L 28.04.06, 18:13
                                dobrze, że się nie znam tak na muzyce...nie wnikałem nigdy w "aranże" i biorę
                                wszystko na "czuja"

dla mnie INTEGRAL ma dużo pompatyczności, ma faktycznie zadatki na
                                hymn..powiem nawet miałem pewne, skojarzenie z kawałkiem
                                VICTORY - The Pirates & Mike Brady smile)...znanego, jak kto pamięta, z czołówki
                                magazynu Morze, który kiedyś był w tv
                                dla mnie INTEGRAL to świetny kawałek i ten beat w żaden sposób mi nie
                                przeszkadza...a zresztą jaki miałby być lepszy? chyba tylko inna wersja, z
                                którą mógłbym ją porównać, może otworzyć mój umysł... smile
                                • dafio1 Re: M-I-N-I-M-A-L , INTEGRAL 28.04.06, 21:15
                                  Wolałbym zdecydowanie w aranżach do INTEGRAL electro-pop, chyba takie aranże
                                  Balshoy lubisz najbardziej ? smile A swoją drogą np. aranży do GO WEST też nie
                                  cierpię, też są dla mnie prostackie, a jaki to był przebój! Może to dobry
                                  prognostyk? smile) MINIMAL to jest to. A ta końcówka "with NEW ORDER" !!! smile))
                                  • dafio1 Re: CASANOVA IN HELL 28.04.06, 22:59
                                    Już jest na osiołku. Przyjemny "wypełniacz" płyty, na pewno nie materiał na
                                    singiel.Plus fajna muzyczka po refrenie. smile
                                    • verybilingual Re: CASANOVA IN HELL 28.04.06, 23:08
                                      Zgadzam się - wypełniacz ale ma swój unikalny klimat, troche kiczu...Ja nazywam
                                      tą piosenkę Jealousy Dance smile

PS - mimo wszystko chyba nic by się nie stało gdyby była dłuższa. Zresztą ja
                                      narzekam jednak niewiem czy po Sodom jeszcze może mnie coś bardziej olśnić.
                                      Wiem że mówie to co piosenkę - ale on jest właśnie najlepszy big_grin
                                      A jak sobie wyobrażacie ,,rozbicie'' go na Sodom i Gomorrah na fundamentalism
                                      bo teraz to ja niewiem jak można to zrobić big_grin
                                      • dafio1 NUMB, I MADE MY EXUSES AND LEFT 29.04.06, 07:51
                                        Piękne ballady, cudne aranżacje. PSB z najwyższej półki smile
                                        • verybilingual Re: NUMB, I MADE MY EXUSES AND LEFT 29.04.06, 08:55
                                          Dafio rzuć linkiem jeśli możesz, co prawda obiecałem sobie już że reszty albumu
                                          nie posłucham, ale myśle że mogę mieć na dysku choćby smile A włącze sobie 22 maja
                                          jeśli dotrwam smile bo płytka trafi do mnie w Czerwcu myślę (o ile nie będzie w
                                          Polsce dostępna)
                                          • dafio1 Re: NUMB, I MADE MY EXUSES AND LEFT 29.04.06, 10:47
                                            Balladki są na osiołku.
                                            • verybilingual Re: NUMB, I MADE MY EXUSES AND LEFT 29.04.06, 10:57
                                              Albo zresztą, wszyscy oprócz marty słuchają, na tennant-lowe też, więc myśle że
                                              mogę jednak wysłuchać całej płyty smile W końcu powinna ona się ukazać 17
                                              kwietnia tongue_out
    • verybilingual Re: Przecieki z DJ Fresha 29.04.06, 11:26
      W soulseeku (w emule narazie nie znalazłem) pojawiła się już płyta Escape from
      planet.. Dj fresh'a na której to nagrał on piosenkę Throw razem z Neilem.
      (9:45!!!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka