Dodaj do ulubionych

Obleśny teledysk.

27.12.02, 19:10
Po prostu muszę to napisać bo od kilku dni co włączę MTV2 to trafiam na parę - blond starucha w wielkich cynglach i ulizany paniczyk w dwuznacznych pozach i z błyszczącymi genitaliami. Tak mnie to zawsze powala że mi się obiad cofa. A co dziwniejsze z włączonym MUTE klip jest do strawienia i do obśmiania. Zespół/wykonawca Electric 6 tytuł "Danger! High Voltage" Ciekawe czy to tylko aktorzy są czy prawdziwi wykonawcy tego kiczu? Czy jakiś teledysk wywołuje w was podobne mieszane uczucia? I nie chodzi o cristinopodobnych czy enrikepodobnych bo to zbyt proste. A z głupich acz fajnych to widziałam Tenacious D "Fuck Her Gently" - co za tekst!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: lalleah Re: Obleśny teledysk. IP: *.acn.waw.pl 27.12.02, 19:21
      Z oblesnych teledysków to dla mnie na 1 miejscu jest "Numbskul" grupy Ash.
      Kiedyś (jakies 5- 7 lat temu) byla ich fanka, kiedy usłyszałam, ze zrobili
      teledysk gdzie panieni obciagaj faceta, ktos sie chlasta, ganiaja bez
      ciuchow....cpaja...to sie nie moglam powstrzymac zeby go nie szukac po
      telewizji. No i mimo, ze teledysk wycofano z tv, to znalzlam go raz o 3 w noc,
      na vivie II. Teraz w necielataja strasznie denne jakiosci teledysku. Teledysk
      byl bardziej oblesny, niz by sie wydawalo z tego co tam ma byc...
    • ilhan Re: Obleśny teledysk. 27.12.02, 19:27
      W porównaniu z wymienionymi przez Was to pewnie mało obleśne... Ale moim typem
      jest teledysk niemieckiego zespołu Die Arzte 'Manchmal haben Frauen', z paniami
      kulturystkami. Kto widział ten wiesmile
      • laurka1 Re: Obleśny teledysk. 27.12.02, 19:32
        ilhan napisał:

> Die Arzte 'Manchmal haben Frauen', z paniami
        > kulturystkami. Kto widział ten wiesmile

Taaak, ta kapelka to naprawdę ma fazy. To jest ten klip gdzie pani bije pana? Tego to nawet MUTE nie ratuje. Niemieckie poczucie humoru tongue_out
        • ilhan Re: Obleśny teledysk. 27.12.02, 19:42
          laurka1 napisała:

> ilhan napisał:
          >
          > > Die Arzte 'Manchmal haben Frauen', z paniami
          > > kulturystkami. Kto widział ten wiesmile
          >
          > Taaak, ta kapelka to naprawdę ma fazy. To jest ten klip gdzie pani bije pana?
          > Tego to nawet MUTE nie ratuje. Niemieckie poczucie humoru tongue_out

Tak, dokładnie to. Nic dodać nic ująćwink)
    • vulture Re: Obleśny teledysk. 28.12.02, 02:22
      Wszystkie Phila Collinsa + nowa Krystyna Agulgulcośtam + ABBA "I Have A Dream"
      • Gość: ace Re: Obleśny teledysk. IP: 62.233.173.* 28.12.02, 10:41
        Wszystko co "nakręciło" Prodigy - na łysego gościa z 2 wicherkami na czaszce, nie mogę patrzeć bez odruchu wymiotnego. Zaraz mam ochotę sprzedać mu glanasmile Poza tym ostanio widziałem ich teledysk z krowami, który na jakiś tydzień obrzydził mi mleko.
      • huney Re: Obleśny teledysk. 28.12.02, 10:48
        vulture napisał:

> Wszystkie Phila Collinsa + nowa Krystyna Agulgulcośtam + ABBA "I Have A Dream"

Vulture jak zwykle - niezawodny

smile
        • vulture Re: Obleśny teledysk. 28.12.02, 19:10
          No co, w teledysku ABBY dziecku leci glut z nosa.
          • Gość: Advokat Re: Obleśny teledysk. IP: *.net.autocom.pl 28.12.02, 20:00
            vulture napisał:

> No co, w teledysku ABBY dziecku leci glut z nosa.

Tak pamiętam..ale zdarzały się gorsze momenty w niektórych teledyskach smile
            • vulture Re: Obleśny teledysk. 28.12.02, 20:02
              Ooo tak, na przykład na teledysku Christiny Agulgulcośtam artystce leci glut...
              aaa przepraszam, to nie glut, to ta nowa piosenka.
              • urokee Re: Obleśny teledysk. 28.12.02, 20:23
                > Ooo tak, na przykład na teledysku Christiny Agulgulcośtam artystce leci
                glut...
                >
                > aaa przepraszam, to nie glut, to ta nowa piosenka.

ooo vulture ilez trzeba wrażliwości aby, w natłoku wrażeń napierających z
                naelektryzowanego ekranu, kiedy swe wdzieki prezentuje Krycha A., dostrzec tak
                subtelne szczególiki....jestem naprawdę pod wieeelkim wrażeniem .... smile
    • Gość: panfred Re: Obleśny teledysk. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 23:34
      windowlicker aphex twina - panienki z facjatą aphexa
    • tytt Re: Obleśny teledysk. 29.12.02, 02:33
      Tak! Wymiotem rzucam na widok budki suflera (cokolwiek), bon jovi (cokolwiek),
      natalki copii-britney&braxton-kukulskiej, ich trójki.. ale jakieś piorunujące
      qwrażenie robi na pewno aphex twin 'come to daddy', layo&bushwacka 'love story'
      czy klipy cradle of filth (groteskowe takie śmieszniutkie..) Moim faworytem
      jest jednak barrel of a gun czy useless DM (w sensie pozytywnym oczywiście..)
      Gdzieś po głowie migoce mi jeszcze high hopes floydów za ten bajkowy
      symboliczny przekaz.. Niezły jest też 'windowlicker' aphex twin (też raczej hmm
      neomodernistyczny by nie powiedzieć nihilistyczny..)
    • Gość: zsolarowana Obleśny teledysk IP: *.tk.poznan.pl / 192.168.1.* 16.01.03, 10:30
      Dla mnie obleśnym teledyskiem jest ostatni z repertuaru Prodigy( powinni sie
      nazywać PROGIGI), obleśne i nic więcej, jak to widziałam na wiwie to aż jogurt
      wylałam , a tam są krowy i mleczne produkty
      • Gość: Of Dreams Re: Obleśny teledysk IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 16.01.03, 17:30
        dla mnie oblesne;
        jest gwalcenie przejechanych i w polowie zgnilych kotow.
        a ze nie widzialem o niczym takim teledysku to smieszne wydaja mi sie wasze
        posty.
        Niemniej dla osob "obrzydliwych", takich co sie boja pajakow i sekcji zaby w
        szkole polecam happines in slavery NIN;
    • Gość: Basstard Re: Obleśny teledysk. IP: *.idea.pl 16.01.03, 23:57
      Mnie akurat Electric 6 bawi (w sensie pozytywnym), natomiast zgadzam się co do
      nowego Prodigy. Yuk!
      • cze67 Re: Obles´ny teledysk. 17.01.03, 10:19
        W ogole nie kumam najnowszego teledysku Nicka Cavea. Nie dosc, ze piosenka
        marna (glos Cavea jakis taki nijaki) to jeszcze rozneglizowane panny tancza i
        potrzasaja posladkami jakby to byla piosnka czarnych rapersow (bez urazy).
        Jezeli to byla krytyka tego typu teledyskow to jakos mnie nie rozsmieszyla,
        jezeli nie - to calosc kompletnie bez sensu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka