Gość: Tomek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 15:39 Muślę żę płyta Szymona jest najlepsza z płyt Idoli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mp3 Re: Szymon Wydra & Carpe Diem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 15:41 Mam takie samo zdanie. Posłuchajcie utworu w strefie mp3.pl i zobaczcie komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Insect Re: Szymon Wydra & Carpe Diem IP: 62.233.169.* 28.12.02, 15:48 Chyba pójdzie do nieba ***** Zasłaniam ręką twarz bo jest mi wstyd sprzedałam swoje ja by tylko kochaną być jest mnie coraz mniej I mniej co dnia zasłaniam ręką twarz Smutno mi ... ***** Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Szymon Wydra & Carpe Diem 28.12.02, 16:14 a ja myślę, że wszystkie płyty "idoli" są przeciętne (każda w gatunku, w jakim stara się zaistnieć jej twffórca...). prawda jest smutna i niektórych w oczy kole - polski przemysł muzyczny, podobnie, jak piłka nożna jest dopiero w fazie wczesnego rozwoju. ci, którzy tego nie widzą to szczęśliwcy - heh, przynajmniej ich to nie boli. zresztą, kiepskie możliwości cechują nie tylko polską scenę muzyczną, ale i pozostałe...niestety (wiem coś o tym). fakt, że i tak, jak na polskie realia wyszło w sumie (ala+tomek+szymon) coś całkiem znośnego - tzn. nic powalającego, ale w miarę przyzwoicie...szkoda, że to przyzwoicie nie wystarcza na scenie europejskiej...a moze lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Szymon Wydra & Carpe Diem 28.12.02, 16:51 dziewczyna_mickiewicza napisała: > polski przemysł muzyczny, podobnie, jak piłka nożna jest dopiero w > fazie wczesnego rozwoju. Myślę, że piłka nożna jest jednak dalej... Wyobraź sobie polskiego gitarzystę grającego w najlepszym rockowym zespole z Liverpoolu. Albo jakiś nasz zespół występujący na największym festiwalu muzycznym na świecie...))) Niewyobrażalne wręcz - a w futbolu jednak możliwe) -- I'm lying in bed Just like Brian Wilson did Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Szymon Wydra & Carpe Diem 28.12.02, 19:18 ilhan napisał: Wyobraź sobie polskiego gitarzystę > grającego w najlepszym rockowym zespole z Liverpoolu. Chodzi Ci o Atomic Kitten? )) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Szymon Wydra & Carpe Diem 28.12.02, 20:18 vulture napisał: > ilhan napisał: > > Wyobraź sobie polskiego gitarzystę > > grającego w najlepszym rockowym zespole z Liverpoolu. > > Chodzi Ci o Atomic Kitten? )) Świetne skojarzenie. I jakże celne. Ale chciałem, żeby jeszcze reszta się pogłowiła, a Ty tak od razu... Tyle razy było mówione, że odpowiedzi tylko na skrzynkę!!! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Szymon Wydra & Carpe Diem 29.12.02, 10:25 ilhan napisał: > Myślę, że piłka nożna jest jednak dalej... Wyobraź sobie polskiego gitarzystę > grającego w najlepszym rockowym zespole z Liverpoolu. Albo jakiś nasz zespół > występujący na największym festiwalu muzycznym na świecie...))) > Niewyobrażalne wręcz - a w futbolu jednak możliwe) > dobra, nie mam ochoty licytować się na jednostki (znam osobiście polskich muzyków, którzy swego czasu grywali z bardzo znanym w usa bluesman'em). nie mówimy o jednostkowych talentach, tylko o gólnie o przemyśle muzycznym. mam na myśli poziom - i to porównuję (jeśli pamiętasz mecze z korei, to wiesz. o co mi chodzi). smutna prawda brzmi - europa/świat to nie nasz poziom, zarówno w piłce nożnej, jak i w muzyce rozrywkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Szymon Wydra & Carpe Diem 29.12.02, 11:44 dziewczyna_mickiewicza napisała: > dobra, nie mam ochoty licytować się na jednostki (znam osobiście polskich > muzyków, którzy swego czasu grywali z bardzo znanym w usa bluesman'em). nie > mówimy o jednostkowych talentach, tylko o gólnie o przemyśle muzycznym. Dobra, dobra... Dziewczyno (Mickiewicza zresztą...) żartuję sobie przecież tylko a Ty od razu tak poważnie... Poziom w obu dziedzinach w naszym kraju jest dość mierny, co jednak bardziej mnie boli w przypadku piłki nożnej - bo jak słucham muzyki, to po pierwsze i tak generalnie wolę jak jest po angielsku, a po drugie wszystko mi jedno skąd dany wykonawca pochodzi, natomiast kiedy grają "nasi" - i jeszcze Marek Torzewski intonuje "Do Przodu Polsko!", ech... )) > (jeśli pamiętasz mecze z korei, to wiesz. o co mi chodzi) No niestety, ciężko o nich zapomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Naprawde jest o czym mówić? 29.12.02, 02:07 Na czym tu się rozckliwiać? Polska muzyka jest miernym odbiciem tego,co już zdążyło dobrze zaistnieć w świecie. tak było i jest (czy będzie?) A idoli w ogóle nawet niewarto wspominać? To coca cola pseudo-przemysłu muzycznego (gorzej- polo cocta..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Advokat Re: Szymon Wydra & Carpe Diem IP: *.net.autocom.pl 28.12.02, 19:54 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Muślę żę płyta Szymona jest najlepsza z płyt Idoli. Myślę podobnie.Słuchałam fragmentów-płyta jest w porządku. Pozostałe dwie nawet w 1/4 nie równają się albumowi Szymona. Rozczarowałam się in plus-myślałam,że to będzie pseudorock.Nie mam żadnych zarzutów co do piosenek(choć może są trochę za spokojne-w większości),ale i tak bym tej płyty nie kupiła.Nie lubię głosu Szymona i jego nadęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: Szymon Wydra & Carpe Diem 28.12.02, 20:14 Gość portalu: Advokat napisał(a): > Myślę podobnie.Słuchałam fragmentów-płyta jest w porządku. > Pozostałe dwie nawet w 1/4 nie równają się albumowi Szymona. > Rozczarowałam się in plus-myślałam,że to będzie pseudorock.Nie mam żadnych > zarzutów co do piosenek(choć może są trochę za spokojne-w większości),ale i tak > bym tej płyty nie kupiła.Nie lubię głosu Szymona i jego nadęcia. przesłuchałem te kawałki, które były w necie (To ty, reverse, żołnierz i wyspa). Reverse został podpisany jako hard rock. Tego nie skomentuję. Skomentuję natomiast to, że jest zaśpiewany po ... ?????? .... no ja nie wiem po jakiemu. Po angielsku? hmmmm, to chyba jakiś środkowo-afrykanski akcent. To przydałoby się poprawić. Poza tym - nie wiem czy tak samo ten kawałek jest nagrany na płycie, ale w tym który mam schrzaniona jest rytmika (gdzieś tak po minucie jest taki pasaż w którym wyraźnie zwalniają...). No i jeszcze jedno. Nie zauważyłem tego wcześniej, ale Wydra jest chyba kompletnie pozbawiony growlu. Próbując coś pokrzykiwać w "Reverse" wydaje z siebie jakieś krótkie mocniejsze "ach" lub "och". Błagam ..... Generalnie kawałek jednak nie jest taki zły - gdyby był poprawnie nagrany to miałby chociaż fajną rytmikę, poza tym fajnie brzmi to lekko przybrudzone, domowe gitarowe granie (tak jak na początku kawałka). Ciekawa jest też perkusja w niektórych miejscach. "Wyspa" może być, taka liryczna, w tempie Portishead, choć nie w tym stylu i z taką klasą, ale może być. Tylko gdzie oni to nagrywali? w garażu? A perkusja brzmi jakby grali na plastikowych beczkach, dużo lepiej za to gitara ... Pozostałe wyleciały mi drugim uchem. No i jeszcze jedno. Kto pisał teksty? Błagam ..... Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: Szymon Wydra & Carpe Diem 28.12.02, 23:31 kto to jest Szymon Wydra? no dobrze, już mnie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
laurka1 A mogło być tak wspaniale :P 29.12.02, 00:56 Ale teraz przynajmniej wiemy czym śmierdzi program idol i te ichnie podróby(podroby) artystów. "Reverse" dżizzzzzzz to chyba jest chińsko - angielski. Jak jeszcze raz to usłyszę to mi uszy odpadną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Szymon Wydra & Carpe Diem IP: 80.51.254.* 29.12.02, 01:46 Ogolna uwaga po przeczytaniu powyzszych postow: to straszne, ze niektorzy zabierajacy glos na dany temat nawet sie nie wysilili, zeby chociaz pobieznie sie z nim zapoznac. Jak czytam niektore wypowiedzi o tym jakie to dane utwory sa beznadziejne, i ze to niby ma swiadczyc o beznadziejnosci calej plyty, podczas gdy te utwory to nagrania sprzed X lat i to z zupelnie innym zespolem, to nie wiem czy smiac sie czy plakac. Totalna ignorancja muzyczna i zacofanie. Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: Szymon Wydra & Carpe Diem 29.12.02, 22:43 najgorsi są zawsze profesjonaliści bez wyobraźni - że nie wspomnę krytyków muzycznych ale sama myśl godna uwagi - chyba zapoznam się z dokonaniami Szymona W. - naprawdę muszę??? Odpowiedz Link Zgłoś