Dodaj do ulubionych

Red Hot - stadium arcadium

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:02
2 godziny, 28 kawalkow i jak dla mnei zdecydowanie za duzo
niby wszystko jest ok, glos, gitary, bas,jedyny i niepowtarzany RDCP.
a tu niestety brakuje czegoś.przeslycam sobie i wracam do TOOla I Prarl
Jam.Red Hoci poczekaja az tamtym sie spokojnie nasyce
Obserwuj wątek
    • campari.wawa Re: Red Hot - stadium arcadium 02.05.06, 10:56
      narazie przesłuchałem kilka nagrań z pierwszego krążka ze "Stadium Arcadium" i
      wg mnie wypadają o niebo lepiej niż nowe Pearl Jam. "Pearl Jam" narazie mnie co
      najwyżej nudzi, może się przekonam, ale narazie mi sie nie podoba. co innego
      Tool, tradycyjnie doskonały album smile

co za maj wink co tydzień jakaś ciekawa premiera (za nami już Tool, przed nami
      RHCP, Archive, Myslovitz, The Raconteurs, Coma i coś na co czekam, debiutancki
      album Boy Kill Boy)
      • Gość: ja Re: Red Hot - stadium arcadium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 11:01
        A możecie podać strony na ktorych można przesluchać utwory ze Stadium Arcadium
        • mirandel1 Re: Red Hot - stadium arcadium 02.05.06, 17:57
          U mnie jak narazie pod kątem częstotliwości słuchania wygrywa Tool. Moze
          dlatego , że ostatnio wole troszki cięższe brzmienia.
          ---
          s11.bitefight.pl/c.php?uid=31049
          • Gość: ixs Re: Red Hot - stadium arcadium IP: *.aster.pl 02.05.06, 20:20
            ta plyta jest baaardzo slaba, bez pomyslu,bez energii,nijaka
            moze na 1 plyte by se zebralo kilka neizlych kawalkow, ale 2 h to stanowczo za duzo
            • Gość: hugo Re: Red Hot - stadium arcadium IP: 217.153.180.* 15.05.06, 09:00
              nie kumam zachwytow na nowym RHCP. wczoraj przesluchalem ja po raz pierwszy i
              na pewno do niej nie wroce. przeciez kazdy kawalek z obydwu krazkow jest TAKI
              SAM!! kiepsko. zero kreatywnosci jaka wykazywali na "one hot minute" czy nawet
              czesciowo jeszcze na "californication". ot, takie sobie zwykle rockowe granie z
              domieszka funky. przykre.
        • mirandel1 Re: Red Hot - stadium arcadium 02.05.06, 20:57
          Stron nie znamwink Załatw sobie zasysarke;D
          ---
          s11.bitefight.pl/c.php?uid=31049
    • crazy.berserker Re: Red Hot - stadium arcadium 11.05.06, 11:49
      Wyraźnie panowie kontynuują ścieżkę którą obrali na Californication - zamiast
      funkowego bujania nastrojowo i melodyjnie. Trochę szkoda że szalone lata juz za
      nimi, ale trzeba przyznać - starzeją się z wdziękiem. W dwóch słowach - ładna
      płyta
      • mirandel1 Re: Red Hot - stadium arcadium 11.05.06, 21:14
        Wszystko ładnie i pięknie ale sam przyznaj , że ta płytka mogła być któtsza. I
        wtedy byłaby lepiej przyjętawinkKilka utworów zupełnie nie pasuje a inne
        odbiegają ostro od wysokiego poziomu reszty. To oczywiście moje zdaniesmile
        • freerock Re: Red Hot - stadium arcadium 11.05.06, 23:38
          A ja mysle, że od Californication nie wymyslili niczego nowego. Od razu
          zaznaczam, że to nie znaczy, że ta muzyka jest zła, po prostu wystarcz mi ta
          wyżej wymieniona.
        • crazy.berserker Re: Red Hot - stadium arcadium 12.05.06, 10:10
          > Wszystko ładnie i pięknie ale sam przyznaj , że ta płytka mogła być któtsza.
          I
          > wtedy byłaby lepiej przyjętawinkKilka utworów zupełnie nie pasuje a inne
          > odbiegają ostro od wysokiego poziomu reszty. To oczywiście moje zdaniesmile

Hm, nie wiem czy ten post byl do mnie ale postaram się odpowiedzieć - po 4-5
          przesłuchaniach obu płyt stwierdzam że utwory są równe pod względem poziomu -
          nie zauważyłam nic co szczególnie mocno przyciągnęłoby moją uwagę - w znaczeniu
          poraziło oryginalnością, wokalem, wirtuozerią instrumentalną itp. Jak mawia mój
          kolega "no fajerwerkas, no wodotryskas". Nie mogę płyty jednak ocenić jako
          kiepskiej - bo po kilku przesłuchaniach trochę mnie już uzależniła (choć nie
          sądzę ze na tak długo jak Californication)
          Co do długości - to myślę że jest akurat - jeśli się oczywiście nie słucha obu
          dysków na raz. Mars i Jupiter słuchane oddzielnie nie są za długie - 14
          piosenek to w sam raz
        • Gość: Internetauta Re: Red Hot - stadium arcadium IP: 82.160.122.* 12.05.06, 19:18
          Cześć Mirandel! Przyznasz, że dawno się nie "spotkaliśmy" w internecie.
          Zmieniłem nieco opinię o Frusciantym- polubiłem "Shadows..." i nabyłem z serii
          6 ciu płyt z 2004 ro "Curtains" i "A sphere in the heart of silence". Najtańsze
          nie były, ale doceniam talent artystyczny Johna
          Co do Stadium A.- surowa, ostra, "paprykowa". Najbardziej lubię bodajże "Danni
          Californię", utwór tytułowy i "She's only 18". A którą część wolisz Ty- "By the
          wayo-podobną" Jupiter, czy "Freaky Styleo- Led Zeppelino-podobną" Mars?
          • Gość: maxio Re: Red Hot - stadium arcadium IP: 82.160.122.* 13.05.06, 17:17
            Stadium Arcadium- to dla mnie klęska totalna.
            Te dzwieki gitary Pchły sa tak zmanierowane że aż się ich nie da słuchać!
          • Gość: MofoPartyPlan Re: Red Hot - stadium arcadium IP: 82.160.122.* 13.05.06, 21:16
            To świetna , najbardziej osobista, roztywkowa a i niekiedy nastrojowa,
            doskonale dopracowana płyta. Nie wiem czego od niej chcecie. To jakby
            autoencyklopedia zespołu, vademecum piosenek!
    • Gość: Ugugugugugugugugug Re: Red Hot - stadium arcadium IP: 82.160.122.* 13.05.06, 20:27
      A więc tak: Jupiter to By The Way część 2-ga- oceniam na 3+
      Mars to Tribite to HardRock Men - oceniam na 2 (przerost formy nad
      treścią)
      • internetauta Re: Red Hot - stadium arcadium 14.05.06, 12:45
        Co do przerostu formy nad treścią się nie zgodzę.
        Co do ocen: można by polenizować. Pozdrawiam!
    • Gość: Backtafolk Re: Red Hot - stadium arcadium IP: 82.160.122.* 14.05.06, 15:09
      Płyta mocna, Redhotci dawno nie nagrali czegos tak czaderskiego

A co to jest funk bo tu kazdy o tym czymś pisze a ja nie wiem wiec.. mi może
      kto ś odpowiedzie ć?
    • mirandel1 Re: Red Hot - stadium arcadium 14.05.06, 20:22
      Witaj Internautosmile Zdecydowanie bardziej podoba mi się "JUpiter". Ale
      stwierdzam , że ta płyta niestety mnie nie powaliła na kolana. Zgadzam sie , że
      trzyma równy poziom i nawet premierowa "Dani.." nie wyróżnia się jakoś
      specjalnie na tle innych. Tak jak poprzednicy nie uważam jednak , że jest to
      słaba płyta. Poprostu zrobili kawał dobrej gitarowej muzki. Może przyjełabym ją
      z większym entuzjazmem gdyby nie to że mniej więcej w tym samym czasie co Red
      Hoci wydał płyte Toolbig_grin I szczerze mówiąc mimo , że te dwie kapele to skrajnie
      różne style muzyczne , to co zrobił Tool rozłożyło mnie na łopatki a wyczyn Red
      Hotów sprawił średnią przyjemność.Pozdrawiam smile
      • Gość: mario Re: Red Hot - stadium arcadium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:50
        dokladnie tak jak przedmowca, po przesluchaniu TOOlakawalki Red HOtwow to
        zwykle 3 min piosenki radiowe, zwrotka, refre, zwrotka refren solowka refren
        fajnie sie slucha w sloneczny dzien, ale glebi nie ma niestety
        • internetauta Re: Red Hot - stadium arcadium 15.05.06, 15:37
          Pozdrawiam również Mirandel!
          Moja opinia jest taka: poniewaz podczas sesji nagraniowej powstało 38 utworów
          to zamiast wydać 28 a resztę rozlosować na mało dostępne bonusy- RHCP mogliby,
          tak jak pierwotnie planowali, wydać "trylogię" - trzy płyty i po sprawie.
          Odstapili jednak od tego pomysłu- bo, jak stwierdzili- trzecia płyta ukazała
          sie by najwcześniej za dwa lata. Nawet jakby- to co? A tak to mamy ogromną
          dawkę muzyki i to jakioś tak się trudniej słucha. A zresztą dlaczego trzecia
          płyta dopiero za dwa lata? To Frusciante sobie po sześć (prawie) w jednym roku
          wydaje, a RHCP trzy przez dwa lata? Pozdrawiam
          • caathy Re: Red Hot - stadium arcadium 15.05.06, 16:05
            A zresztą dlaczego trzecia
            > płyta dopiero za dwa lata? To Frusciante sobie po sześć (prawie) w jednym
            roku
            > wydaje, a RHCP trzy przez dwa lata?

tylko John wydawał w małej wytwórni, a RHCP mają kontrakt z Warner Bros. Nie
            znam mechanizmów i strategi działania takich koncernów, ale wydaje mi się, ze
            kwestie finansowe jednak przeważyły...
            Poza tym, jesli materiał ma odzwierciedlać aktualne zainteresowania muzyków, to
            2 lata stanowia jednak zbyt długi okres na wydawanie płyt. Za ten czas może
            stworzą coś nowego ?
            smile
            • internetauta Re: Red Hot - stadium arcadium 15.05.06, 16:18
              Dokładnie to samo odpowiedzieli w wywiadzie dla TERAZ ROCKA- to o tym, ze za 2
              lata będą nowe piosenki.

A co wytwórni: faktycznie, WB to wielki koncern, i to może trochę tłumaczy.
              Ciekaw jestem, czy nastąpi w ich karierze 3-cia zmiana: "Z EMI na WB, z WB
              na..." ...- byle nie na Virgin!
    • Gość: erhh Re: Red Hot - stadium arcadium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 17:24
      mi się płyta podoba i to bardzo choć przyznaję, nie jest specjalnie oryginalna. Ale na dzień dzisiejszy nie oczekuję akurat niczego więcej poza przyjemnym i przystępnym graniem na wysokim poziomie. Przynajmniej nie od tego zespołu.

a tak na marginesie - zupełnie nie znam solowej twórczości frusciante, dobre to??
      • caathy Re: Red Hot - stadium arcadium 15.05.06, 17:31

> a tak na marginesie - zupełnie nie znam solowej twórczości frusciante, dobre
        to
        > ??

świetne big_grin
        kilka wątków o jego twórczości już było na tym forum, poszukaj, bo musiałabym
        się powtarzać wink
    • Gość: Backtafolk Re: Red Hot - stadium arcadium IP: 82.160.122.* 15.05.06, 19:02
      odpowie mi ktoś co to jest ten durny funk, czy jakojś tam??
      • mirandel1 Re: Red Hot - stadium arcadium 15.05.06, 20:02
        Z tego co mi wiadomo była taka koncepcja , żeby wydać ten materiał w formie
        normalnych albumów w odstępie pół roku. Ale wycofali się z tego pomysłu. Moze
        bali się porównań z Fru?
      • theagata Re: Red Hot - stadium arcadium 15.05.06, 21:46
        Gość portalu: Backtafolk napisał(a):

> odpowie mi ktoś co to jest ten durny funk, czy jakojś tam??

dlaczego durny? pl.wikipedia.org/wiki/Funk
        • Gość: Backtafolk Re: Red Hot - stadium arcadium IP: 82.160.122.* 17.05.06, 12:27
          Durny bo nie wiem co to
    • Gość: Kubek Re: Red Hot - stadium arcadium IP: *.aster.pl 16.05.06, 20:50
      Według mnie, jest to najlepszy album w dyskogragii RHCHP.Jest tu wiele
      odniesień zarówno do ostatnich, jak i wcześniejszych produkcji.Do tego
      znakomite melodie, bardziej urozmaicone partie wokalne oraz wspaniałe riffy i
      solówki nawiązujące do klasycznego rocka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka