Dodaj do ulubionych

Fundamental CD

20.05.06, 10:39

Czesc, nie moge sie powstrzymac od pochwalenia , ze od wczoraj posiadam
Fundamentalism. W jakosci CD piosenki brzmia o wiele lepiej niz te dostepne w
internecie. Nalepszy kawalek na CD1 to Minimal, na CD2 to Fugitive. Wszystko
mi sie podoba , z wyjatkiem Integral (pozdrowienia dla Army of Lovers).
Obserwuj wątek
    • verybilingual Re: Fundamental CD 20.05.06, 11:44
      Ja sądze żę za jakiś miesiąc będę mieć już Fundamental (Japońska edycja)
      • eliks Re: Fundamental CD 20.05.06, 13:16
        VB - o!, a jakie bonusy beda na japonskiej ?
        • verybilingual Re: Fundamental CD 20.05.06, 13:27
          Japońska wersja zawiera dodatkowo: Teledysk do I'm With Stupid i 2 remixy na
          Fundamentalism: I'm with Stupid (PSB Maxi Mix) i Minimal (Tiga's M-I-N-I-M-A-L
          Mix)

Kilka słów co do mojego poprzedniego postu:
          Dlaczego za miesiąć? - Bo musze przejrzeć oferty w sklepach internetowych,
          poczekać, czy np. płyta będzie na allegro,chyba że ktoś kto zamawia płytę,
          (niekoniecznie japońską wersję) i korszysta z zagranicznego sklepu, zamówi mi
          ją a ja potem wyślę pieniądze.

Japońską płytkę kupię jeśli będzie poniżej 110 zł kosztować, inaczej będe
          musiał się niestety pogodzić ze zwykłym Fundamental/ism big_grin
          • anthares_psb Re: Fundamental CD 20.05.06, 15:29
            Ja powoli przygotowuję się do kupna płyty - ostatnio sprowadzam sprzęt muzyczny
            z Londynu i finansowo mam niziny sad.
            Zaczne, co mi się nie podoba. Na pewno "Casanova in Hell", a z CD
            2 "Psychological".
            A na co było warto czekać... fantastyczny i chwyta za serce "I Made My Excuses
            and Left", "Numb" i mój ulubiony, piękny utwór "Luna Park". Z szybszych
            uwielbiam słuchać "Minimal", "I'm with stupid", "Integral" bardzo pasuje do
            płyty "Very", jest ciekawy. Z CD 2 bardzo lubię "Fugitive" - tak niewinnie się
            zaczyna smile, za nowoczesne zmiksowanie i za świetną elektronikę duży plus należy
            się "Sodom" - czasami prawie psychodeliczny trance z basikiem w tle smile, bardzo
            ciekawy dla ucha jest mix "Minimal".
            Czy dobrze słyszę gitarzystę New Order w "Minimal" na CD 1? Nie mam dostępu do
            danych o muzykach studyjnych więc żyję w niewiedzy smile.
          • 1_and_1_make_5 Re: Fundamental CD 20.05.06, 23:34
            Na eBay`u widzialem juz za ok 23GBP czyli ok 140 PLN.
            Plus koszt przesylki ze Stanow do Europy.
            Pzdr
            1_and_1_make_5
    • kocbor1 Re: Fundamental CD 20.05.06, 19:34
      Wszystko
      > mi sie podoba , z wyjatkiem Integral (pozdrowienia dla Army of Lovers).

Ja wiem że Integral jest z leka prymitywny ale chyba nie ustepuje wiele i',
      with stupid czy psychological co?wink go west też jest kiczowate ale jednak moze
      sie podobać i stało sie hitem.Zawsze staje w obronie integral bo do dziś w nocy
      była to moja ulubiona piosenka z płyty ale miałem sen który wszystko zmienił i
      to jednak Sodom stało sie największym przebojem i singlem jesli wierzyłbym
      swoim ''wizjom'' to integral nawt singlem nie bedzie, Bo gdy w moim snie
      wszyscy spiewali sodom to ja próbowałem zanucić integral wszyscy tylko
      spojrzeli sie na mnie z ukosa i spiewali sodom dalej...wiem ze to głupie ale
      czasami takei sny sie sprawdzają..big_grinbig_grin
      • dafio1 Re: Fundamental CD 20.05.06, 21:39
        Słucham od wczoraj oryginalnej wersji FUNDAMENTAL(niestety w MEDIA w Radomiu
        nie bylo wersji limitowanej), i brzmi to świetnie. Można znależć
        takie "niuansiki", których wersja internetowa nie pokazywała. Szczególnie
        dynamika, połączenia utworów no i czasy, chyba w połowie inne. Ogólnie jest
        BARDZO DOBRZE, wersję limitowaną zamówię chyba jednak przez internet. A jeżeli
        chodzi o INTEGRAL,zgadzam się z Konradem, jednak ta piosenka ma
        niesamowitego "powera". Tylko, żeby zrobili coś z tymi aranżami! I wtedy, jeśli
        chodzi o singiel, to będzie murowany hit. Nawet w Polsce. Bo w tym momencie, w
        jakim znalazło się PSB w Polsce, chyba chodzi tylko o hit.
        Przemilczmy "artyzm" smile))
        • kkokowski Re: Fundamental CD 21.05.06, 13:12
          Hej !

Odnosnie Minimal i pytania Antharesa: nie , to nie P.Hook gra na basie , ale
          sam T.Horn postanowil najwyrazniej zlozyc mu hold i wykonal ta sekwencje. W
          polaczeniu z aranzacja smyczkowa brzmi super. Innym odniesieniem do New Order
          jest sekwencja bitowa z Blue Monday na Sodom (Trentmoller mix).
          Oprocz tego na Fundamentalism uslyszalem sample z How can you expect..?, Love
          comes quickly (znowu!!), i So hard.
          Przeczytalem tez ciekawa interpretacje Fugitive, jest to nawiazanie do zamachow
          z wrzesnia 2001.
          • anthares_psb Re: Fundamental CD 21.05.06, 17:56
            Masz rację Konrad, też wyłapałem bit z "Blue Monday", od razu mi się rzucił na
            uszy smile, a co do sampli w "How..", "Love Comes Quicly" i "So Hard", to muszę
            się wsłuchać, bo mało jak na razie słuchałem "Fundamental".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka