sweetmary Re: Najpiękniejszy głos męski 03.11.06, 17:10 Piotrek Borowiec, mówiący w moim telefonie, gdy przychodzę do domu: nie masz nowych wiadomości. Uff, spokój, nikt niczego ode mnie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GN'R FOREVER Axl Rose IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:26 Axl jest debeściak. Śpiewa, krzyczy, wyje, piszczy, skrzeczy i nie widomo co jeszcze. Nikt inny tak nie potrafi Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianka Re: Najpiękniejszy głos męski IP: *.pronet.lublin.pl 17.12.06, 15:36 Bono-U2 Peter Murphy-Bauhaus Mike Patton Neil Young Leonard Cohen Nat King Cole Frank Sinatra Axel Rose Odpowiedz Link Zgłoś
kalia9 Re: Najpiękniejszy głos męski 17.12.06, 17:19 jak dla mnie to phil collins i bono z u2, ale wsród polskiego narybku to bardzo podoba mi się glos slawka uniatowskiego.niestety gorzej z repertuarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Najpiękniejszy głos męski IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.07, 11:08 Oto moj panteon gloso polskich: jan kiepura mieczyslaw fogg andrzej zaucha czeslaw niemen ryszard riedel maciej zebaty jacek kaczmarski wokalista sweat nois jacek skubikowski Wiecej mi w tej chwili do glowy nie przychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: Najpiękniejszy głos męski IP: 87.239.244.* 14.02.07, 19:19 O dziwo dopiero na samym końcu ktoś przypomniał sobie o głosie Ryszarda Riedla. Riedel wraz z Niemenem w kraju nie mają i jeszcze długo nie będą mieć równych! Dalej jest przepaść i wielka szara masa lepszych lub gorszych głosów ,no i kompletne beztalencia. A propos Gawlińskiego: ma głos cienki jak sik pająka! Odpowiedz Link Zgłoś
grzechuuu3 Re: Najpiękniejszy głos męski 14.02.07, 23:30 Gość portalu: itp itd napisał(a): > O dziwo dopiero na samym końcu ktoś przypomniał sobie o głosie Ryszarda Riedla. > > Riedel wraz z Niemenem w kraju nie mają i jeszcze długo nie będą mieć równych! > Dalej jest przepaść i wielka szara masa lepszych lub gorszych głosów ,no i > kompletne beztalencia. A propos Gawlińskiego: ma głos cienki jak sik pająka! Zgadzam się w stu procentach. Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Re: Najpiękniejszy głos męski 25.06.07, 09:05 To podpowiem: Seweryn Krajewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neeuq Farookh Bulsara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 09:03 Farookh Bulsara, znany bardziej jako Freddie Mercury. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Najpiękniejszy głos męski 15.02.07, 09:13 Nie wiem, czy najpiękniejsze, ale z pewnością charakterystyczne: Brad Roberts z Crash Test Dummies Billy Corgan Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj24 Re: Najpiękniejszy głos męski 15.02.07, 15:50 Trochę naciągnięty, ale jednak dla mnie naj: Eddie Vedder. Odpowiedz Link Zgłoś
morula1 chyba jakieś zboczenie 15.02.07, 20:23 ja mam chyba jakieś zboczenie.. bo praktycznie nie podobają mi się głosy damskie.. nie wiem z czego to wynika? a co do głosu to oczywiście Kiedis z r.h.c.p. i Rogucki z comy Odpowiedz Link Zgłoś
morula1 Re: chyba jakieś zboczenie 15.02.07, 20:25 aaa i oczywiście zapomniałam wspomnieć o Kaziku Staszewskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilcia Re: Najpiękniejszy głos męski IP: *.wist.com.pl 15.02.07, 21:35 Bezkompromisowo Freddie Mercury i Janusz Radek. A na drugim miejscu może George Michael? Podobają mi się także głosy Szymona Wydry ,Maćka Maleńczuka, Artura Gadowskiego, Grzegorza Skawińskiego oraz wokalisty zespołu Scorpions, ale nie znam jego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bona Re: Najpiękniejszy głos męski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:18 Tylko GAWLIŃSKI !!! a głos Riedla był niesamowity !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejt Re: Najpiękniejszy głos męski IP: 217.54.145.* 17.02.07, 09:00 Robin Gibb - Bee Gees Freddie Mercury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: Najpiękniejszy głos męski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:11 Freddie Mercury ,Frank Sinatra ,facet z LP,Ville Vallo,Bono,Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
tunsij Re: Najpiękniejszy głos męski 18.02.07, 20:43 phil collins. od dawna moj number one! uwielbiam jego struny glosowe. gdybym mogla spiewac tak jak on to dla samego glosu chcialabym stac sie facetem Odpowiedz Link Zgłoś
miss_brightside Re: Najpiękniejszy głos męski 10.03.07, 17:10 z miłości do francusczyzny: bertrand cantat (noir desir) gaetan roussel (louise attaque) serge gainsbourg jacques brel inni: jeff buckley christopher crisci (the appleseed cast) zach condon (beirut) joe strummer (the clash) jonsi (sigur ros) sufjan stevens Odpowiedz Link Zgłoś
pierrecruise Re: Najpiękniejszy głos męski 10.03.07, 18:12 Tylko Otis Redding ----- www.muzo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cupcake Re: Najpiękniejszy głos męski IP: *.cable.ubr02.dund.blueyonder.co.uk 10.03.07, 18:28 Oczywiscie BOSKI MIKE PATTON !!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Najpiękniejszy głos męski 10.03.07, 20:29 Gość portalu: Cupcake napisał(a): > Oczywiscie BOSKI MIKE PATTON !!!!!!!!!! no tak i jeszcze Perry Farrell, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martaaa Re: Najpiękniejszy głos męski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 22:08 wokalista Indios Bravos!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vagerryds Re: Najpiękniejszy głos męski 11.03.07, 15:17 Glos męski? ok: Dieter Birr Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Najpiękniejszy głos męski 11.03.07, 19:44 Skoro na taki pasjonujący wątek się natknęłam, to i swoje 'typy' wpisać muszę(kolejność 'przypadkowa' bardziej będzie ;P) - Leonard Cohen - Robert Plant - Joe Cocker - Ray Wilson (Stiltskin, przez chwilę także głos Genesis w 'Calling All Stations') Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Najpiękniejszy głos męski 11.03.07, 21:22 Tom Morello {The Nightwatchman} Odpowiedz Link Zgłoś
kelly1981 Re: Najpiękniejszy głos męski 12.03.07, 22:19 Eddie Veder Mike Patton Joe Cocker Bryan Adams A z naszego podwórka Robert Gawliński i Artur Gadowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Najpiękniejszy głos męski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 14:14 Gawliński może ma i ładna barwę, tylko jeszcze trzeba umieć się nią posługiwać. to tak, jak ze skrzypcami - mogę mieć stradivariusa i co z tego, jak nie umiem grać. A Gawliński fałszuje, aż uszy bolą. W Polsce nr 1 to wg mnie Mietek Szcześniak. Potem długo nic i cała reszta - Czesław Niemen, Kuba Badach, Andrzej Piaseczny, Andrzej Lampert, Artur Rojek, Andrzej Zaucha, Marek Piekarczyk, no i Michał Wiśniewski (nie no, żartowałem ;o) Z młodych gniewnych jeszcze Sławek Uniatowski, tylko czekam, az coś więcej pokaże. Za granicą - oczywiście Freddie Mercury. I dalej - George Michael, All Jarreau, Barry White, Ian Gillan, Sting, Jon Anderson, Michael Jackson, Matt Bellamy, Thom York, Phil Collins. może kogos sobie jeszcze przypomne, to dopiszę :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba pelagia jeszcze nikt tu nie wspomniał IP: *.pergole.net 12.03.07, 13:46 Mortena Harketa z a-ha? Niemożliwe Ci, którzy próbują skategoryzować jego głos mówią, że śpiewa falsetem. Prawda jest taka, że potrafi operować głosem tak, że równie świetnie śpiewa niskie tony. Jak tu: www.youtube.com/watch?v=HHSaN69F9EA www.youtube.com/watch?v=zBtQASgg6qQ Głos Mortena obejmuje 5 oktaw, co jest raczej rzadkością pośród głosów męskich. Do niego należy obecny rekord jeśli chodzi o najdłuższe utrzymanie pojedynczej nuty (20.2 w piosence "Summer Moved On".), czym pobił poprzedni rekord 18 sekund Billa Withersa w "Lovely Day". www.youtube.com/watch?v=L8j6lJRQv9s Przede wszystkim zaś jego głos jest niezwykle zmysłowy, sexy www.youtube.com/watch?vut9s6knli4 Co jeszcze można napisać? Można np. zacytować fragment recenzji jak ta z Amazonu "Morten Harket’s voice has such a range that it can not even be categorized. Is it a great voice? I don’t know. I do know that it is undeniably unique and it fits in front of the instrumentals like no one else’s voice possibly could. Yes, it is a great voice. Listen to ‘The Sun Always Shines On TV.’ It’s incredible. Why did people in the United States never discover the innovative greatness of a-ha? We will never know!" www.amazon.co.uk/gp/cdp/member-reviews/A7Y6AVS576M03?ie=UTF8&sort_by=MostRecentReview i zalinkować piosenkę, do którtej się ta recenzja odwołuje www.youtube.com/watch?v=6C1fjfSysaIi www.youtube.com/watch?v=sor-P1PuXZc (Inna sprawa, że trzeba mieć dużo dobrej woli, żeby nie dać się zniechęcić jego badziewnym wyglądem z lat osiemdziesiątych jak również syntetyzatorom) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Najpiękniejszy głos męski IP: *.chello.pl 01.08.07, 13:39 peter steele Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 niezmiennie mojego menżowia :))) 01.08.07, 14:58 jak go słyszę, to mi kolana miękną )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
biala881 Re: Najpiękniejszy głos męski 01.08.07, 17:31 Oczywiście EMMANUEL MOIRE...uwielbiam jego głos Odpowiedz Link Zgłoś
nera13 Re: Najpiękniejszy głos męski 06.08.07, 10:47 Janusz Radek! Placido Domingo! Anthony Kiedis! Kolejność przypadkowa. Odpowiedz Link Zgłoś