wibrek Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 09:25 ja nie dałem rady czasowo i finansowo kto był niech opowiada! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 09:29 no z czasem nie da się nic zrobić, ale bilety mozna było kupić pod spodkiem nawet za 50 zł a koncert...cóż...za krótki, zdecydowanie za krótki Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 09:38 przytocze tutaj post rycmana z forum kultura, bo lepiej bym tego nie ujęła "Jak było? ZA KRÓTKO!!! No i paru kawałków mi zabrakło (Love Hate Love, No Excuses, Frogs, Over Now... i jeszcze parę by się znalazło). Tak sobie właśnie pomyślałem, że te WSZYSTKIE kawałki Alicji mają już ponad 10 lat... A słucha się ich jakby były z nowej płyty. No i jeszcze jedno - oni właściwie nie nagrali piosenki, która byłaby słaba czy która byłaby tylko wypełniaczem (no, może poza żartem na koniec Sap'a). Czapki z głów przed Alicją! Pewnie, że bez Layne'a to troszkę inny zespół, ale dobrze, że wrócili. A William - ważne żeby został sobą, bo Laynem nie będzie, według mnie pasuje do dzisiejszej Alicji i dobrze że... się odważył. A wracając do koncertu - oparty głównie na kawałkach z Dirt, czyli na tym co najlepsze, z umiejętnym wpleceniem ffragmentów Facelift, Alice In Chains i bodaj jednym kawałkiem Jar Of Flies. Warto było czekać te kilkanaście lat by Alicja wreszcie pojawiła się w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dekris Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 10:50 To ja może od początku. Trochę ludzi za mało, ale i tak OK. Blood Simple - może być. Stone Sour w porządku. AIC - za krótko. Ale i tak fantastycznie. William był spoko. Wiadomo, że nikt nie zastąpi Layne'a. Zestaw utworów znakomity - Sludge Factory, We Die Young, Them Bones, Again, Dam That River, Rooster, It Ain't Like That, Would?, Godsmack, Down in A Hole, Junkhead, Dirt, Nutshell (nie po kolei)... jak coś zapomniałem to dopiszcie. Szkoda, że nie było więcej z Facelift i Tripoda. Mam nadzieję, że jeszcze przyjadą i namówią jeszcze Soundgarden i Mudhoney do przyjazdu... KS Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 10:57 dekris napisał: > Mam nadzieję, że jeszcze przyjadą i namówią jeszcze Soundgarden ... mam nadzieję ) Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 11:22 Zgadzam się ze pod wzgledem dlugosci występu to trochę lipa... W sumie patrzyłem na setlistę z poprzednich koncertow na trasie i wiedzialem co sie kroi, ale gdzies tam mialem nadzieje ze jednak zagraja Grind, No Excuses czy Got Me Wrong (tym bardziej, ze Cantrell gral te kawalki na swoich solowych koncertach). Pod względem wykonawczym mocne 4, fajny wystep, choć szczególnie za serce nie chwycił... Supportów nie widziałem dotarłem dopiero punkt 21 na samo AIC. I tu uwaga do Odyssey: po kiego grzyba umieszczają na stronie info, ze AIC zaczyna o 22? Jakbym się spóźnił to miałbym prawo sie mocno w****ć. A wie ktoś czemu w końcu nie pojawił się zapowiadany Duff McKagan? Ja tam w sumie się zresztą cieszę z jego absencji, jakoś mi nie pasuje do AIC. Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 12:35 ari napisał: I tu uwaga do > Odyssey: po kiego grzyba umieszczają na stronie info, ze AIC zaczyna o 22? > Jakbym się spóźnił to miałbym prawo sie mocno w****ć. nawet bardzo mocno Odpowiedz Link Zgłoś
mucha_na_dziko1 Ja bylem. 08.06.06, 11:18 I Korn tez gral i podobal mnie sie bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 15:07 Warto! To co się działo pod sceną mozna porownać tylko z TOOLem. Spodek nie pękał w szwach - 2500 wiernych fanów. Wyśmienity koncert, wspaniała atmosfera, chyba najlepszy w moim życiu (obok Tool oczywiście). Nieśmiały DuVall wpasował się w grupę, i mam nadzieję że kolejne solo Cantrela będzie uzupełnione o wokale czarnoskórego rockmana Zaczęli od Sludge Factory....nie spodziewałem się że to zagrają. Potem secik metalowych numerków Damm River, Rain When I die (!), It is Ain'T like that, Godsmack i Again...ledwo żyłem, ostra jazda i do tego wszyscy śpiewali... Potem "spokojniej" Junkhead, Down in A Hole, by następnie przywalić w postaci moich ukochanych We Die Young i Them Bones. I anowu klimat w postaci Rooster i Nutshell (!)...a na koniec hity kolejne Would i Man in A Box - i niestety w tym kulminacyjnym punkcie zespół zszedł ze sceny (sic!) godzina 15 min tyle tylko grali. Ps. Co do niskiej frekwencji...jeśli bilet kosztuje 100 zł to niech się nikt nie dziwi. Parę lat temu chodziłem na koncerty podobnych gwiazd za 50-60 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 15:41 fakt koncert świetny, a porównam go z TOOLem po 24.06 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grungeofil Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? IP: *.cei.com.pl 08.06.06, 16:00 Zaaajebisty! A że ludzi 2500 to nic nie szkodzi, zresztą apropos toola to w Krakowie 5 lat temu też było "tylko" tyle wiary. Supeer, klimat, harce pod sceną jak na teledysku Nirvany. Nie zapomnę tego występu. Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:04 co tam lepiej 2500 zainteresowanych, niż 10000 przypadkowych a co do Toola to myślę, że będzie więcej ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
mucha_na_dziko1 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:18 2500 zainteresowanych, niż 10000 przypadkowych...to umotywowanie idealistow. To jest b. twardy biznes, czyli jak sie zespolowi nie bedzie oplacalo robic koncertow w Pl to juz ich wiecej nie zobaczysz. I znow bedzie placz, ze do fajnego PL dziwnym sposbem nikt nie chce przyjechac. Na koncecie, na ktorym bylem, przyszlo okolo 70.000 ludzi. Mala roznica, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grungeofil Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? IP: *.cei.com.pl 08.06.06, 16:42 Na koncecie, na ktorym bylem, przyszlo okolo 70.000 ludzi. Mala roznica, no nie > ? A gdzie AIC przyciągnęło tylu ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:46 chyba chodziło mu o jakiś inny koncert Odpowiedz Link Zgłoś
mucha_na_dziko1 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 09.06.06, 14:10 Bylem na ich koncercie podczas ich obecnego tourne. W jakim kraju nie wazne, nie w Polsce. Ktos napisal, ze bilet kosztowal 100,00 zl. To cieszcie sie, bo to cena znizkowa i tak i tak w kraju disco-polo przyszlo tylko 2000 fanow. Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:45 mucha_na_dziko1 napisała: > 2500 zainteresowanych, niż 10000 przypadkowych...to umotywowanie idealistow. hm...zabrzmiało jak umotywowanie kretynów no to fajnie, że brałes udział w takich koncertach na 70.000 ludzi...a mozna wiedziec co to za koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:57 > > > 2500 zainteresowanych, niż 10000 przypadkowych...to umotywowanie idealist > ow. Pewnie w USA, ale tam rock jest trendy.. Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 19:55 albo koncert Plácido Domingo w nowojorskim Centrаl Pаrku Odpowiedz Link Zgłoś
mucha_na_dziko1 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 09.06.06, 14:25 Teee tfardzielu. Jak ja juz znalem AIC, to ty na goowno mowiles papu. Odpowiedz Link Zgłoś
asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 09.06.06, 14:29 jesli już to mówiłaś...i chciałabym żebys miał rację, ale tak niestety nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
lmalczewski Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 22.06.06, 14:18 Przeciez nie cena była problemem tylko to że koncert był w środku tygodnia. Ktoś kto to wymyślił pozbawił się zarobku bo przyjechałoby pewnie kilkuset fanów więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ari Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 22.06.06, 14:51 No sorry ale trudno wymagac zeby zespol robil trase koncertowa tylko w weekendy. Jak to sobie wyobrazasz? Grają w sobote i niedziele w Niemczech a potem tydzień siedzą w hotelu żeby w nastepna sobotę jechać do Katowic? Pewnie ze fajniej jak koncert jest np w sobote, ale do pewnego stopnia to organizatorzy musza podporzadkowac sie planom i terminarzom zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś