Dodaj do ulubionych

Alice In Chains..był kto na koncercie?

08.06.06, 09:10
a warto było smile)
Obserwuj wątek
    • wibrek Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 09:25
      ja nie dałem rady czasowo i finansowosad
      kto był niech opowiada!
      pzdr.
      • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 09:29
        no z czasem nie da się nic zrobić, ale bilety mozna było kupić pod spodkiem
        nawet za 50 zł

a koncert...cóż...za krótki, zdecydowanie za krótki smile
      • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 09:38
        przytocze tutaj post rycmana z forum kultura, bo lepiej bym tego nie ujęła

"Jak było? ZA KRÓTKO!!! No i paru kawałków mi zabrakło (Love
        Hate Love, No Excuses, Frogs, Over Now... i jeszcze parę by się znalazło). Tak
        sobie właśnie pomyślałem, że te WSZYSTKIE kawałki Alicji mają już ponad 10
        lat... A słucha się ich jakby były z nowej płyty. No i jeszcze jedno - oni
        właściwie nie nagrali piosenki, która byłaby słaba czy która byłaby tylko
        wypełniaczem (no, może poza żartem na koniec Sap'a). Czapki z głów przed
        Alicją! Pewnie, że bez Layne'a to troszkę inny zespół, ale dobrze, że wrócili.
        A William - ważne żeby został sobą, bo Laynem nie będzie, według mnie pasuje do
        dzisiejszej Alicji i dobrze że... się odważył. A wracając do koncertu - oparty
        głównie na kawałkach z Dirt, czyli na tym co najlepsze, z umiejętnym wpleceniem
        ffragmentów Facelift, Alice In Chains i bodaj jednym kawałkiem Jar Of Flies.
        Warto było czekać te kilkanaście lat by Alicja wreszcie pojawiła się w Polsce.

• dekris Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 10:50
          To ja może od początku. Trochę ludzi za mało, ale i tak OK.
          Blood Simple - może być.
          Stone Sour w porządku.
          AIC - za krótko. Ale i tak fantastycznie. William był spoko. Wiadomo, że nikt
          nie zastąpi Layne'a.
          Zestaw utworów znakomity - Sludge Factory, We Die Young, Them Bones, Again, Dam
          That River, Rooster, It Ain't Like That, Would?, Godsmack, Down in A Hole,
          Junkhead, Dirt, Nutshell (nie po kolei)... jak coś zapomniałem to dopiszcie.
          Szkoda, że nie było więcej z Facelift i Tripoda.
          Mam nadzieję, że jeszcze przyjadą i namówią jeszcze Soundgarden i Mudhoney do
          przyjazdu...

KS
          • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 10:57
            dekris napisał:
            > Mam nadzieję, że jeszcze przyjadą i namówią jeszcze Soundgarden ...

mam nadzieję smile)
        • ari Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 11:22
          Zgadzam się ze pod wzgledem dlugosci występu to trochę lipa... W sumie
          patrzyłem na setlistę z poprzednich koncertow na trasie i wiedzialem co sie
          kroi, ale gdzies tam mialem nadzieje ze jednak zagraja Grind, No Excuses czy
          Got Me Wrong (tym bardziej, ze Cantrell gral te kawalki na swoich solowych
          koncertach). Pod względem wykonawczym mocne 4, fajny wystep, choć szczególnie
          za serce nie chwycił...

Supportów nie widziałem dotarłem dopiero punkt 21 na samo AIC. I tu uwaga do
          Odyssey: po kiego grzyba umieszczają na stronie info, ze AIC zaczyna o 22?
          Jakbym się spóźnił to miałbym prawo sie mocno w****ć.

A wie ktoś czemu w końcu nie pojawił się zapowiadany Duff McKagan? Ja tam w
          sumie się zresztą cieszę z jego absencji, jakoś mi nie pasuje do AIC.
          • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 12:35
            ari napisał:

I tu uwaga do
            > Odyssey: po kiego grzyba umieszczają na stronie info, ze AIC zaczyna o 22?
            > Jakbym się spóźnił to miałbym prawo sie mocno w****ć.

nawet bardzo mocno wink
    • mucha_na_dziko1 Ja bylem. 08.06.06, 11:18
      I Korn tez gral i podobal mnie sie bardziej.
    • aliveinchains Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 15:07
      Warto! To co się działo pod sceną mozna porownać tylko z TOOLem. Spodek nie
      pękał w szwach - 2500 wiernych fanów. Wyśmienity koncert, wspaniała atmosfera,
      chyba najlepszy w moim życiu (obok Tool oczywiście). Nieśmiały DuVall wpasował
      się w grupę, i mam nadzieję że kolejne solo Cantrela będzie uzupełnione o
      wokale czarnoskórego rockmanasmile

Zaczęli od Sludge Factory....nie spodziewałem się że to zagrają. Potem secik
      metalowych numerków Damm River, Rain When I die (!), It is Ain'T like that,
      Godsmack i Again...ledwo żyłem, ostra jazda i do tego wszyscy śpiewali...
      Potem "spokojniej" Junkhead, Down in A Hole, by następnie przywalić w postaci
      moich ukochanych We Die Young i Them Bones. I anowu klimat w postaci Rooster i
      Nutshell (!)...a na koniec hity kolejne Would i Man in A Box - i niestety w tym
      kulminacyjnym punkcie zespół zszedł ze sceny (sic!) godzina 15 min tyle tylko
      grali.

Ps. Co do niskiej frekwencji...jeśli bilet kosztuje 100 zł to niech się nikt
      nie dziwi. Parę lat temu chodziłem na koncerty podobnych gwiazd za 50-60 zł...
      • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 15:41
        fakt koncert świetny, a porównam go z TOOLem po 24.06 ... wink

• Gość: grungeofil Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? IP: *.cei.com.pl 08.06.06, 16:00
      Zaaajebisty! A że ludzi 2500 to nic nie szkodzi, zresztą apropos toola to w
      Krakowie 5 lat temu też było "tylko" tyle wiary. Supeer, klimat, harce pod
      sceną jak na teledysku Nirvany. Nie zapomnę tego występu.
      • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:04
        co tam lepiej 2500 zainteresowanych, niż 10000 przypadkowych wink

a co do Toola to myślę, że będzie więcej ludzi
        • mucha_na_dziko1 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:18
          2500 zainteresowanych, niż 10000 przypadkowych...to umotywowanie idealistow.

To jest b. twardy biznes, czyli jak sie zespolowi nie bedzie oplacalo robic
          koncertow w Pl to juz ich wiecej nie zobaczysz. I znow bedzie placz, ze do
          fajnego PL dziwnym sposbem nikt nie chce przyjechac.
          Na koncecie, na ktorym bylem, przyszlo okolo 70.000 ludzi. Mala roznica, no nie?
          • Gość: grungeofil Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? IP: *.cei.com.pl 08.06.06, 16:42
            Na koncecie, na ktorym bylem, przyszlo okolo 70.000 ludzi. Mala roznica, no nie
            > ?

A gdzie AIC przyciągnęło tylu ludzi?
            • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:46
              chyba chodziło mu o jakiś inny koncert
            • mucha_na_dziko1 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 09.06.06, 14:10
              Bylem na ich koncercie podczas ich obecnego tourne. W jakim kraju nie wazne,
              nie w Polsce.
              Ktos napisal, ze bilet kosztowal 100,00 zl. To cieszcie sie, bo to cena
              znizkowa i tak i tak w kraju disco-polo przyszlo tylko 2000 fanow.
          • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:45
            mucha_na_dziko1 napisała:

> 2500 zainteresowanych, niż 10000 przypadkowych...to umotywowanie idealistow.

hm...zabrzmiało jak umotywowanie kretynów

no to fajnie, że brałes udział w takich koncertach na 70.000 ludzi...a mozna
            wiedziec co to za koncert?
            • aliveinchains Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 16:57
              >
              > > 2500 zainteresowanych, niż 10000 przypadkowych...to umotywowanie idealist
              > ow.

Pewnie w USA, ale tam rock jest trendy..
              • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 08.06.06, 19:55
                albo koncert Plácido Domingo w nowojorskim Centrаl Pаrku wink
                • mucha_na_dziko1 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 09.06.06, 14:25
                  Teee tfardzielu. Jak ja juz znalem AIC, to ty na goowno mowiles papu.
                  • asja103 Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 09.06.06, 14:29
                    jesli już to mówiłaś...i chciałabym żebys miał rację, ale tak niestety nie
                    jest...
                    • lmalczewski Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 22.06.06, 14:18
                      Przeciez nie cena była problemem tylko to że koncert był w środku tygodnia.
                      Ktoś kto to wymyślił pozbawił się zarobku bo przyjechałoby pewnie kilkuset
                      fanów więcej.
                      • ari Re: Alice In Chains..był kto na koncercie? 22.06.06, 14:51
                        No sorry ale trudno wymagac zeby zespol robil trase koncertowa tylko w
                        weekendy. Jak to sobie wyobrazasz? Grają w sobote i niedziele w Niemczech a
                        potem tydzień siedzą w hotelu żeby w nastepna sobotę jechać do Katowic?

Pewnie ze fajniej jak koncert jest np w sobote, ale do pewnego stopnia to
                        organizatorzy musza podporzadkowac sie planom i terminarzom zespołu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka