zamek 27.01.03, 19:08 Już jutro! Kto się wybiera? Bo ja tak! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanarek2 Re: Joshua Bell w Narodowej! 28.01.03, 22:33 Zamku, decyzję podjąłem w ostatnim momecnie - następnym razem musimy się lepiej zorganizować! Jak wrażenia? mnie kompletnie zaskoczył rozpiętością swoich możliwości))) Ale chwile słabości trzeba puścić w niepamięć, i docenić wzloty - i Janacek i Japonczyk, hmmm? Pozdrawiam, kanarek Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Joshua Bell w Narodowej! 29.01.03, 01:18 Wróciłem, siedzę przed kompem, a szczęki wciąż podnieść nie mogę... Jak długo żyję, gram i słucham, jeszcze nie słyszałem tak perfekcyjnej intonacji!!! To D-dur w Ysaye'u po długim moll aż uderzyło, nie sądzisz? Ach, no i jak oni oboje wspaniale grali ze sobą! Ponadto Bell jest przecież wciąż jeszcze młody, ale gra z cierpliwością i poczuciem czasu godnym istnych nestorów wiolinistyki. I za to chyba najgłębsze chapeau bas! Przy tym wszystkim interpretacje świeżutkie, a technika tak... oczywista, że się o niej słuchjąc Bella zupełnie nie myśli Pozdrawiam )) PS. Na przyszłość dogadujemy się lepiej, w końcu są maile i inne wynalazki... Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Joshua Bell w Narodowej! 29.01.03, 12:00 Tez bylam!!! POdpisuje sie obydwiema lapami pod opiniami - to byl naprawde kawalek wspanialej muzyki, i z jakim wyczuciem zagrany!!! Bez nadmiernego gwiazdorstwa, bez histerii, a za to z wyczuciem stylu. Ale rzeczywiscie, nili moi, musimy sie lepiej organizowac - jak widac trzy osoby wloczyly sie z naszego grona po filharmonii, i co??? A figa. Ja proponuje nowa siwecka tradycje )) - spotykajmy sie zawsze w przerwie przy stoliczku na kawe pierwszym po prawej od wejscia ( lub jego bezposredniej okolicy) tak jak juz sie raz spotkalam z kanarkiem)) BTW kto idzie na Jablonskiego 4 lutego???? Odpowiedz Link Zgłoś
kanarek2 Re: Joshua Bell w Narodowej! 29.01.03, 17:24 Zamku, wolne partie w Ysaye'u, nie przypuszczalem, że skrzypce mogą tak brzmieć. Dragonesso, tradycja konieczna! z Jablonskim jeszcze nie wiem, napiszę maila. Pozdrawiam, kanarek Odpowiedz Link Zgłoś