szprota 25.06.06, 14:04 nie żebym sugerowała, że forum się zrobiło monotematyczne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janek0 Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 25.06.06, 15:16 ja lubię szpadle. Odpowiedz Link Zgłoś
michal-z Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 25.06.06, 16:21 wejdź latem między kłosy, to nawet ukryty przed słońcem spocisz się Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 25.06.06, 20:02 a komus przeszkadza ta monotematyka? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina kotanges, aspazja, dwie_kobiety ... 28.06.06, 10:42 to nie czytajcie watkow o pilce noznej, proste. bo jakos wiele tutaj nie piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 28.06.06, 00:08 przecież nie napisałam, że forum jest monotematyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 28.06.06, 10:40 nikt nie broni zakladac tematow, ktore sa bardziej interesujace od pilki noznej. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Mallino 12.07.06, 16:49 świetnie, tylko co zrobimy z osobami, które mają już dość maszyn rolniczych w mediach? ja na przykład chętnie porozmawiałbym sobie o listach, albo chociaż o jednej liście. Ciekawe kto się wtedy pierwszy rozluźni. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Mallino 14.07.06, 00:00 przecież zawsze może być to list o maszynach rolniczych! Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Mallino 14.07.06, 00:42 skłaniałbym się jednak ku liście Janowskiego: TW Sieczkarnia do buraków TW Sadzarka do ziemniaków TW Dmuchawa do zboża TW Kopaczka jednorzędowa Odpowiedz Link Zgłoś
janek0 Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 29.06.06, 13:27 Ale wróćmy może do narzędzi roliniczych... Zetor czy Ursus ? Mzd. chyba Ursus... Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 30.06.06, 23:50 Tarpan i Bizon* Dobre, bo Polskie! *tzn. ten no, ziuber Odpowiedz Link Zgłoś
janek0 Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 03.07.06, 23:16 huann napisała: > Tarpan i Bizon* > > Dobre, bo Polskie! > > > *tzn. ten no, ziuber Bizon to w ogóle kultowy jest. Słyszałem, że teraz ma być nowy model (coś a la VW Garbus) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 03.07.06, 10:23 ja najbardziej lubie rozrzutnik obornika, ma cos ta maszyna w sobie. ale mam jeszcze kilka ulubinych, jak na przykład: - Prasa Silosujaca Dostępne są zarówno prasy napędzane ciągnikiem, jak i wysokowydajne maszyny samobieżne dla wielkotowarowych gospodarstw rolnych. Prasy silosujące dają możliwość zakiszania pasz w rękawach o średnicy 1,65 m, 1,95 m, 2,40 m, 2,70 m, 3,00 m i 3,60 m oraz długości 30 m, 45 m, 60 m i 75 m (w USA nawet 150 m). De facto daje to możliwość składowania pasz w jednostkach od 50 t do ponad 1.200 ton w rękawie. - Gnitownik ziarna Maszyny są przeznaczone do gniecenia wszystkich typów ziaren, zarówno suchych jak i mokrych. W ofercie dostępne są gniotowniki o wydajności od 5 do 40 t/h, wszystkie z napędem z ciągnika. Gniecione ziarno można później z powodzeniem zakisić w rękawach foliowych AG BAG, co pozwala zminimalizować straty tak wartościowego produktu. - Śrutownik ziarna Jego główne zastosowanie to śrutowanie ziarna kukurydzy. Współpracuje z ciągnikiem o mocy 200-300 KM i w zależności od napędu jego wydajność wynosi od 15 do 30 t/h. Standardowo jest wyposażony w sito o otworach 12 mm, ale jest też możliwość montażu sit o otworach 8 mm, 10 mm, 14 mm i 16 mm. I wszystko kurwa jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 12.07.06, 16:24 aric napisał: > ja najbardziej lubie rozrzutnik obornika, ma cos ta maszyna w sobie. silnik typu bokser zdaje się Odpowiedz Link Zgłoś
pagaj_75 Re: a może pogadamy o urządzeniach rolniczych? 03.07.06, 14:04 Hmmm... GLEBOGRYZARKA? Odpowiedz Link Zgłoś