Dodaj do ulubionych

Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy

• Gość: igor Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 11:51
      jaki to konkurs skoro nie można było wysłać sms bo system był
      przeciążony - oszustwo jak zwykle w TVP
    • Gość: Jacek Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.03, 11:53
      Wszyscy ludzie tzw. "znawcy" łącznie z Panem Robertem Leszczyńskim, który uważa
      się za znawcę muzyki (może i są ale pewnie afrykańskiej) bo wszyscy
      dotychczasowi uczestnicy tak prestiżowej imprezy oprócz p. Górniak to
      ośmieszali Polskę.

Więc mam takie pytanie: Czy tak zwana znajomość muzyki ma polegać na tym aby
      Polska plasowala się na ostatnich możliwych miejscach.

Owszem może się komuś nie podobać wygląd wokalisty p. Wiśniewskiego ale jak już
      ktoś wcześniej zauważył wokalista tak popularnego i lubianego zespołu Queen był
      gejem,i jakoś to nikomu nie przeszkadza.

Nasuwa mi się taka refleksja że może pan Leszczyński zazdrości sukcesów
      zespołowi Ich Troje, (gdyż jako jeden z nielicznych zespołów osiągnął sukces w
      bardzo krótkim czasie)że to on nie brał udziału w promocji tego zespołu a co za
      tym idzie że to p. Leszczyński nie zarabia na sprzedaży płyt tego zespołu.

Pozdrawiam wszystkich czytelników
      Wierny czytelnik Gazety.pl
      Jacek
    • Gość: kubadc Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.crowley.pl 28.01.03, 12:56
      Ja tam wierzę w te sms-y. Przecież taki zwycięzca, jak większość naszego
      społeczeństwa. POLSAT, SUPER EXPRESS i ICH TROJE. Najczęściej oglądana tv,
      najchętniej czytana gazeta i słuchany zespół. Uwierzcie w to! Oni naprawdę są
      świetnie wypromowani. Może nam się to podobać albo nie, ale tak jest. I póki co
      nic się na to nie poradzi. Ja głosowałem na BLUE CAFE. I szczerze mówiąc do
      końca miałem nadzieję..., ale niestety mój optymizm wziął w łeb.
      • Gość: Jacek Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.gdynia.mm.pl 28.01.03, 13:07
        Nie zgadzam się z Twoim zdaniem, że Polsat i Super Express jest
        najchętniej oglądanym kanałem i kupowaną gazetą.

Otóż gazetą o najwyższym nakładzie jest Dziennik Gazeta Wyborcza
        natomiast Telewizją o największym współczynniku oglądalnośći ze
        względu na zasięg (a tylko taki jest miarodajny współczynnik)
        jest Telewizja TVN

Co do Blue Cafe nie mam zastrzeżeń aczkolwiek nie znam tego
        zespołu, to każdy ma prawo lubić zespół jaki chce.

Pozdrawiam
        Jacek
    • Gość: SowaX Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.stacje.agora.pl 28.01.03, 13:17
      Zastanawiam się czy nasze społeczeństwo jest az tak żałosne, czy
      poprostu ci którzy decydują tak przekupni... Pomijam całą moją
      opinię o Ich3 - ale ta piosenka to szczyt bezguscia. Chcemy
      wejść do Europy z gównem w majtkach... Takich pseudoidoli możemy
      sobie kreować w Polsce, ale po jaką cholerę wysyłać ich jako
      naszych reprezentantów???
    • Gość: Janunio Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.man.polbox.pl 28.01.03, 13:38
      Bardzo dobrze sie stało ! Oni albo będą ostatni albo pierwsi.
      Grałem pop w wielu krajach europy. Gusty widowni polskiej
      odbiegaja zasadniczo od innych obywateli zjednoczonej Europy.
      Np. Blue Cafe odpada całkowicie. Głos ( fenomenalny ) solistki
      nie jest do zaakceptowania poza Norwegią i może Szwecją.
      Juz muzyka latyno-iberyjska ma poważnych wielbicieli. np.
      Szwajcaria, Niemcy, Francja, Portugalia, Hiszpania, Włochy nawet
      Finlandia. Sztymung "Ich Troje" wygra w Niemczech, Finlandii,
      Austri. Chorwacji, Serbii, Szwajcarii i już wygrał w Polsce.
      Naprawde maja szansę. Jako były muzykant ostrzegam: gusty
      zaawansowanych słuchaczy są drastycznie odmienne od ogółu.
      AAnegdota: Trzy miesiące pracowaliśmy nad "Black Velwet" aby
      zdjąć numer po trzech wykonaniach. To saqmo z Level 42. To była
      pożądna lekcja pokory wobec pop-wielbicieli.
    • Gość: kowalski Skandal a nie głosowanie IP: *.net.autocom.pl 28.01.03, 13:45
      To skandal z takim głosowaniem jakie wymysliła TVP 1. Naciągnęła
      300 tysięcy ludzi na koszty z których na pewno czerpała zyski .
      Przecież kazdy wiedział że pojedzie na koncert Eurowizji "Ich
      zespół". Zwykłe draństwo i złodziejstwo.
      • Gość: Viki Wszyscy tylko nie Ich troje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 14:58
        W jakim kraju ja żyję! Niezły obciach. Aż wstyd się przyznać,
        że należę do społeczeństwa, które ma taki gust muzyczny.Już
        lepszy byłby Stachurski, choc też go nie trawię, bo nie grzeszy
        talentem.(Stawiałam na Wilki)
    • Gość: lelevel Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.man.polbox.pl 28.01.03, 13:53
      Ten Wasz expert Leszczyński to w sobotę tydzień temu rozgonił
      studniówkę w Lelewelu. Puszczał jakieś gnioty tak, że chcieliśmy
      go pobić. Nawet nie miał chymnu "Już za rok matura" co dowodzi
      jego kompletnej amatorki !
    • Gość: Chryso Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 19:36
      Zajrzałem na to forum zdajac sobie sprawe z tego ze będzie tu miala miejsce
      krytyka wyboru Ich 3 na Eurowizje. Jestem osobą , która chciala zagłosować na
      ten zespol. Nawet udalo mi się wysłać sms po ponad 10 minutach prob. O północy
      dostałem potwierdzenie ze SMS nie dostarczono. Zatem problemy dotyczyly nie
      tylko zwolennikow konkurencyjnych zespołów.
      Do piosenki Ich troje miałem powazne zastrzezenia, ze naiwna, linia melodyczna
      nieskaplikowana. Mam tez do nich zastrzezenia jeśli chodzi o sama kreatywność.
      Większość przebojowych piosenek to przerobki niemieckich hitow takich zespołów
      jak np. Rosenstolz – „Ten papieros po… itd.” Mam świadomość ze daleko oj daleko
      im do ABBY, ale naprawde maja szanse zaistniec na tym festiwalu. A jeśli Busch
      zacznie wojne z Irakiem – nawet wygrac. Ale na miłość boska ludzie przeciez to
      festiwal muzyki popularnej, przebojowej a nie alternatywnej. Przez dziesiątki
      lat nikt z Polski nie zrobil międzynarodowej kariery, bo piosenki pisali i
      śpiewali „znawcy” rozmijający się z gustami świata, a w dyskotekach panowaly
      przeboje pisane za granica – ale przeboje. Ludzie robili na tym fortuny. I
      jeszcze jedno muzyka jest towarem. Można się na to krzywic ale to fakt. I nikt
      nie może mieć o to pretensji ze inni nie słuchają tego samego co on . Naprawde
      poza Blue Cafe reszta zamykalaby ponownie ogon na Eurowizji.
    • Gość: mm Oni nigdy by nie wygrali. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 12:57
      Gdyby wszystko było w porządku "Ich troje" nie wygraliby a zupelnie inny zespół.
    • Gość: lesio Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.01.03, 23:14
      Skandal!!! Naciągają ludzi, żeby głosowali, a później te glosy
      mają gdzieś!!! A beznadziejna piosenka Ich Troje była na maxa
      promowana i ciągle puszczana w TVP i TVN, więc obiła się
      ludziom o uszy i przez to też głosowali smile - KICHA!! Blue Cafe
      powinno wygrać!!!!
    • Gość: struch Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 23:56

Nie bardzo rozumiem po co TVP mialoby sie uciekac do falszowania wynikow
      glosowania, skoro bez zadnej promocji i przekretow zespol Wisniewskiego i tak
      mogl byc pewny zwyciestwa. Oni po prostu schematycznymi kompozycjami i setki
      razy slyszanymi melodiami umieja trafic w niewyszukane gusta mas. Na tym forum
      wiekszosc stanowia ludzie o nieco bardziej wyrobionym smaku, co nie zmienia
      faktu, ze przecietny zjadacz chleba ogladajcy Polsat czy TVN (niewielka
      róznica), nie czytajacy zwykle nic lub wymieniony wyzej Super Express gustuje
      wlasnie w sieczce serwowanej mu przez Ich3. I nie jest to chyba powod do
      oburzenia zwlaszcza, ze akurat na Eurowizje grupa ta jest idealnym kandydatem.
      Naprawde maja szanse powalczyc o zwyciestwo a juz od nas zalezy czy bedziemy
      im kibicowac.
    • Gość: Tomek B. Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.shiz.pl 30.01.03, 10:09
      To kretyni, zawsze im zabraknie wyobraźni jeśli chodzi o
      audiotele na żywo. Po prostu wioska.

Swoją drogą to straszna porażka, że znowu w Polsce wygrał kicz
      komercja i tysiące nastoletnich niedorozwiniętych jeszcze
      emocjonalnie fanek. Nie wiem czy śmiać się czy płakać.
      • Gość: mwwojtus Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 13:47
        ich troje to komercyjny kicz nie od tego roku ale to żeby
        jechali na konkurs eurowizji to przesada!!!!!!!!!!!!!!!

są jeszcze inne , lepsze zespoły taki jaby chociaż IRA czy BLUE
        CAFE

wysyłanie sasów powinno być możliwe przez całe 2 tyg od
        rozpoczęcia reklamy w TV , a wyniki powinni ujawnić dopiero na
        koniec

to by było sprawiedliwie ooooo
        ale to nie w Polsce (wszędzie nidziej ale nie tu)
    • Gość: mozi Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 31.01.03, 19:48
      Ich troje to beznadziejny zespol ale eurowizja to beznadziejny
      konkurs wiec tylko oni maja tam szanse...NIESTETY sad
    • Gość: mozi Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 31.01.03, 19:51
      ps.
      300 tys. niezaliczono ale oczywiscie kase wzieto!!!
      • Gość: Guido Contini Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.telia.com 01.02.03, 00:46

--------------------------------------------------------------------------------
        NIECH ZYJE FORUM I INTERNET.
        Cale szczescie ze to nie debata w Tv inaczej bylby tam wielki chalos, jak
        zwykle.

Czytajac wszystkie wypowiedzi mozna stwierdzic, ze Polak potrafi:

obrazac innych, ktorzy maja odmienne zdanie
        nie uszanowac wyboru wiekszosci, ktorej udalo sie wyslac sms
        potrafi zburzyc dyskusje co oznacza ze sam nie potrafi dyskutowac.
        Brak tolerancji to tez mistrzowska cecha Polakow.
        Smutne to.

Najbardziej uderzajace jest to, ze praktycznie nikt nie wykazal sie do konca
        znajomoscia historii Eurovision Contest, a jest to najstraszy z festiwali.
        Kraje prosowieckie w odpowiedzi na ten festiwal wymyslily sobie Festiwal
        Interwizji w Sopocie.
        Najistotniejsze jest, ze charakter tego festiwalu, nazywany niekiedy
        mistrzostwami Europy, ma na celu wylansowania przeboju,czyli piosenki latwej i
        przyjemnej, ktora bedzie nucic cala Europa i nie tylko, co prawda w ostatnich
        latach raczej bez sukcesow. Poza tym sam festiwal jest arena zarowno dla
        mlodych nieznanych wykonawcow jak i dla renomowanych. W pierwszych dziesieciu
        latach przedkladano szczegolna uwage na poziom artystyczny zarowno wykonawcow
        jak i utworow. Okazalo sie, ze zaczelo sie robic bardzo nudno wokol tego
        przedsiewziecia i zaczeto eksperymentowac z latwiejszym kalibrem, co
        poskutkowalo i wydalo wielka kawalkade gwiazd piosenki szczegolnie w latach 60-
        tych i 70-tych. Przeboje z festiwalii sa do dzisiaj spiewane zarowno przed
        mlodych i straszych a grono ludzi o wysokich aspiracjach doznan artystycznych
        napewno nie bedzie mialo nic przeciwko takim nazwiskom jak Charels Aznavour,
        Francise Gall, Jaques Brel, Frederico Modunio, Giani Morandi, Drupi, Cliff
        Richard, Tom Jones, Sandy Show, Julio Iglesiasi wielu innych.
        Kiedy The Beatles podbijali swiat w Polsce odzywaly sie krytyczne glosy co do
        wartosci slowa i samej muzyki. Dzisiaj wielu krytykow ma odmienne zdanie co do
        wartosci artystycznej tej grupy, a wczesniej byli smiertelnie obrazeni.
        Z obserwacji stwierdzic latwo, ze polscy uczestnicy poprzednich festiwali to
        protegowani wybrancy systemu. Moze utalentowani, wyksztalceni ale wedlug jakich
        kryterii i autorytetow?

Nie znam sie na muzyce ale znam sie na zasadach wspolzycia miedzyludzkiego.
        Napewno dla wielu jest to szok kulturowy, ze moga cos wreszcie powiedziec,
        a inni sie z tym nie zgadzaja. Ze nawet tak renomowany producent ja TVP nie
        potrafil zorganizowac glosowania i zarobic jeszcze wiekszej kasy nie powinien
        byl popelnic pomylki w/g wiekszosci glosow oddanych tutaj. Okazalo sie, ze
        zabraklo doswiadzczenia, a moze nie spodziewali sie tak wielkiego
        zaintersowania.
        Nie zapominajmy wiec, ze jestesmy tylko ludzmi i popelnianie bledow jest
        normalne.
        Krytykujmy ale nie obrazajmy sie nawzajem.
        Moze mam dobra wiadomosc dla tych, ktorzy nie chca aby zyciezca polskiej edycji
        bral udzial w Rydze. O ile regulamin Eurovision Contest nie zmienil sie to,
        piosenki kandydatki w krajowych edycjach powinne miec premierowe wykonanie
        publiczne w dniu edycji, natomist mozna juz je bylo sluchac i ogladac
        wykonawcow duzo wczesniej. Moze sie myle ale warto sprawdzic chociazby dla
        zasady zeby prawo bylo przestrzegane i wowczas latwo zdyskwalifikowac caly
        final.

Jeszcze jedna wiadomosc, troche o cieplejszym charakterze. Zawsze wszystkie
        narodowsciowe edycje i ich zwyciezcy wywolywali wiele kontrowersji.
        Poza tym to jest tylko zabawa, a nie wojna kibicow na smierc i zycie.

• Gość: koper Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.lokietek.wolbrom.pl / 172.20.6.* 01.02.03, 12:52
      Zgadzam się z tobom(wole POLSAT i TVN)!!
    • Gość: salieri Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 13:49
      Po raz kolejny wygrała tandeta ,ale to niewielka strata
      zważywszy na fakt iż Konkurs Eurowizji to od lat podupadła
      impreza dla samych amatorów i beztalęc.Jako śpiewak dobrze
      wiem ile czasu potrzeba na naukę sztuki wokalnej ,ale trudno
      porównywać śpiew klasyczny do tego co prezentuje współczesny
      rynek muzyczny. Salieri
    • Gość: brunetka Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: 195.116.236.* 02.02.03, 11:37
      troch z tymi glosami oszukują
    • Gość: brunetka Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: 195.116.236.* 02.02.03, 11:38
      troch z tymi glosami oszukują
    • Gość: Koala Re: Konkurs Eurowizji. Ich 300 tysięcy IP: *.osp.org.pl / 10.11.13.* 07.02.03, 10:36
      To było do przewidzenia po doświadczeniach serwisów komórkowych
      np. w programie Idol. Tam nawet przez całą noc napływały SMS-y i
      też były z tym problemy. TVP oczywiście jest najmądrzejsza we
      wszystkim, a w szczególności w systemach telematycznych. Tylko
      kto teraz zwróci 2.44 PLN za każdy wysłany, a nie doliczony SMS.
      Do dupy z taką organizacją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka