Dodaj do ulubionych

Matchbox Twenty

28.01.03, 14:18
Dobra, teraz ja sie podpytam.
Od 2 tygodni wreszcie mam kablówke, po rocznej przerwie. Kompletnie wypadłem
z obiegu. Od czasu do czasu przerzucam kanały, co by troche swiata muzycznego
poznać, chociaż jaki ten swiat jest kazdy wie. I trafiłem na teledysk w/w
kapeli. Na wokalu gość, który zaspiewał u Santany "Smooth".
Ktoś lubi, bąć nie lubi ale zna?
Możecie mi cos podpowiedzieć?smile
Obserwuj wątek
    • loveletter Re: Matchbox Twenty 28.01.03, 16:02
      no hej aric. Wydaje mi się, ze możesz sobie resoraki darować wink). Słyszałem kiedyś kilka ich kawałków (jeszcze zanim wokalista zawiązał spółkę z Santaną) i zrobili na mnie w sumie nienajgorsze wrażenie, ale to po prostu dlatego, że jeden czy dwa kawałki wpadały przyjemnie w ucho. Muzę grali raczej lekką, gitarową taki ... hmmm .. taki britpop, coś w tym stylu. Dość charakterystyczny (choć nie jakiś rewelacyjny) wokal to było chyba wszystko co jakoś ich odróżniało od reszty grup w tych kolorach.
      Mogę Ci na ich miejsce polecić Reef, którzy grają w podobnym klimacie, ale moim zdaniem o niebo lepiej - zarówno pod względem wokalnym (fantastycznie) jak i instrumentalnym (mają chyba po prostu lepsze pomysły). Kilka lat temu bardzo mi się podobało to ich granie, mam ich dwa albumy - Glow i Rides. Pierwszy sporo lepszy i od czasu do czasu nadal do niego wracam ...

To tylesmile.

Lov.
      • ilhan Re: Matchbox Twenty 28.01.03, 16:10
        Przepraszam że się wtrącam, ale... smile

loveletter napisał:

> Muzę grali raczej lekką, gitarową taki ... hmmm .. taki britpop, coś w tym
        > stylu.
        No szczególnie że to Amerykanie smile)) I brzmią jak typowy poprockowy amerykański
        zespół. Niewiele z britpopu jednak.

> Mogę Ci na ich miejsce polecić Reef
        O, to już bliżej wink)
      • Gość: ballerina girl Re: Matchbox Twenty IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.01.03, 12:38
        loveletter napisał:

> no hej aric. Wydaje mi się, ze możesz sobie resoraki darować wink).

nie słuchaj go aric...

>Słyszałem kiedyś kilka ich kawałków (jeszcze zanim wokalista zawiązał spółkę z
        Santaną) i zrobili na mnie w sumie nienajgorsze wrażenie, ale to po prostu
        dlatego, że jeden czy dwa kawałki wpadały przyjemnie w ucho. Muzę grali raczej
        lekką, gitarową taki ... hmmm .. taki britpop.

halo??? brit pop??? loveletter, bo nie dość, że ja się wkurzę, to jeszcze
        ilhan... jaki britpop do cholery, po prostu bardzo sympatyczne granie, nie
        jakieś darcie mordy czy machanie spoconymi kłakami...

>Dość charakterystyczny (choć nie jakiś rewelacyjny) wokal

no jasneee...bo jak się gość nie wydrze tak, że nie wiadomo, co śpiewa, to już
        nie jest rewelacyjny, hę? rob thomas ma głos dość specyficzny, osobiście
        uważam, że, np. o wiele ciekawszy niż rea z reamonna (którego i tak bardzo
        cenię)

>to było chyba wszystko co jakoś ich odróżniało od reszty grup w tych kolorach.
        > Mogę Ci na ich miejsce polecić Reef, którzy grają w podobnym klimacie, ale
        moim zdaniem o niebo lepiej - zarówno pod względem wokalnym (fantastycznie) jak
        i instrumentalnym (mają chyba po prostu lepsze pomysły). Kilka lat temu bardzo
        mi się podobało to ich granie, mam ich dwa albumy - Glow i Rides. Pierwszy
        sporo lepszy i od czasu do czasu nadal do niego wracam ...

a ja nie przepadałam nigdy za reefem i już. uważam, że matchbox20 są niebo
        lepsi...ekhm.."w tych klimatach"... poza tym, mają inteligentne texty. co do
        ich płyt, to bardziej poleca tę ostatnią, "mad season", choć na "yourself or
        someone like you" też są fajne kawałki....

pozdrówki

• ydorius Re: Matchbox Twenty 29.01.03, 12:40

No.
          To sa juz dwie obrony resorakow smile

Nie zgadzamy sie tylko co do klasyfikacji plyt smile)

m,
          .y.

----------------------------------
          What is home without Plumtree's Potted Meat?
          Incomplete.
          • aric Re: Matchbox Twenty 29.01.03, 13:00
            No proszę, i cóż mam mysleć, wymysliłem jedynie, że musze posłuchać, wtedy
            wymyslę wiecej. Zaintrygowaliscie mnie wszyscy, mam wiele zaległości, i dlatego
            czasem mnie smutek ogarnia.smile
            Jak cos zobaczę godnego uwagi w kanałach muzycznych to sie jeszcze podpytam. A
            tymczasem muszę się rozejrzeć za dwiema w/w przeze mnie.smile Dzieki serdeczne.
        • loveletter do balleriny i ajdora ;)) 29.01.03, 13:08
          Gość portalu: ballerina girl napisał(a):

> halo??? brit pop??? loveletter, bo nie dość, że ja się wkurzę, to jeszcze
          > ilhan... jaki britpop do cholery, po prostu bardzo sympatyczne granie, nie
          > jakieś darcie mordy czy machanie spoconymi kłakami...
          > >Dość charakterystyczny (choć nie jakiś rewelacyjny) wokal
          > no jasneee...bo jak się gość nie wydrze tak, że nie wiadomo, co śpiewa, to już
          > nie jest rewelacyjny, hę?

smile))
          No to Was rozsierdziłem widzę wink). Primo: napisałem wyraźnie, że znam kilka ich kawałków i nie zachęciły mnie one do jakichś tam dalszych poszukiwań. Ot co. Zresztą - jeśli to nie było jasne: uważam, że są całkiem sympatyczni, tyle, że lepszych jest mnóstwo. A czy to britpop? Nie wiem, takie podobne w każdym razie ....
          Secundo: Ostatnio słucham sporo Elli Fitzgerald, Lorenny Mckennit i Tori Amos a nawet, o zgrozo !! Peggy Lee (jednego kawałka co prawda: Fever) !!! smile)), więc zarzucanie mi, że "jak się nie wydrze to nie jest rewelacyjny" jest bezzasadne...

> a ja nie przepadałam nigdy za reefem i już.

hmmm... Rozumiemsmile. Nie twierdziłem, że to nie wiem jacy sztukmistrze, dla mnie jednak bardziej interesujący niż resoraki, których jednak .... może jeszcze trochę posłucham?. Jeśli ajdor rzuci mnie swoją recenzją na kolana to na pewno smile))

Lov.
          • ydorius Re: do balleriny i ajdora ;)) 29.01.03, 13:27
            loveletter napisał:

> smile))
            > No to Was rozsierdziłem widzę wink).

Lov, zeby mnie rozsieerdzic potrzeba kogos troche jeszcze lepszego od kol.
            szambera, wiec nie zartuj sobie smile))

Primo: napisałem wyraźnie, że znam kilka ich
            > kawałków i nie zachęciły mnie one do jakichś tam dalszych poszukiwań. Ot co.
            Z
            > resztą - jeśli to nie było jasne: uważam, że są całkiem sympatyczni, tyle, że
            l
            > epszych jest mnóstwo. A czy to britpop? Nie wiem, takie podobne w każdym
            razie
            > ....
            > Secundo: Ostatnio słucham sporo Elli Fitzgerald, Lorenny Mckennit i Tori Amos
            a
            > nawet, o zgrozo !! Peggy Lee (jednego kawałka co prawda: Fever) !!! smile)),
            więc
            > zarzucanie mi, że "jak się nie wydrze to nie jest rewelacyjny" jest
            bezzasadne
            > ...

No widzisz. Ja tam nie zarzucam. Ja tylko uwazam, ze to calkiem niezgorszy
            zespol byl (byl, bo chyba nowa recenzja nie rzuce Cie na kolana...)

> hmmm... Rozumiemsmile. Nie twierdziłem, że to nie wiem jacy sztukmistrze, dla
            mnie
            > jednak bardziej interesujący niż resoraki, których jednak .... może jeszcze
            tr
            > ochę posłucham?. Jeśli ajdor rzuci mnie swoją recenzją na kolana to na
            pewno smile
            > ))
            >
            > Lov.

m,
            .y.
            • loveletter Re: do balleriny i ajdora ;)) 29.01.03, 14:04
              ydorius napisał:

> loveletter napisał:
              >
              > > smile))
              > > No to Was rozsierdziłem widzę wink).
              >
              > Lov, zeby mnie rozsieerdzic potrzeba kogos troche jeszcze lepszego od kol.
              > szambera, wiec nie zartuj sobie smile))

no co, już sobie pożartować nawet nie można? wink))
    • ilhan Re: Matchbox Twenty 28.01.03, 16:06
      aric napisał:

> Ktoś lubi, bąć nie lubi ale zna?

Ja znam, ale orientuję się słabo. Pamiętam że parę lat temu się nimi bardziej
      interesowałem i chciałem nawet coś sobie kupić, ale potem trochę zmiękli i już
      trochę mi się przestało podobać to co słyszę.
      • aric Re: Matchbox Twenty 29.01.03, 09:27
        Tanks, jak mawiają starożytni indianie.
        Ja opieram się li jedynie na teledysku "More then You... cos tam". Ma coś ta
        piosnka w sobie. Niby prosta, ale porywa. I gitarki jakieś takie przystepne.smile
        Posłucham gdzieś w MM to zdam relacje z nowej płytki.
        Jeszcze cos mi się oczy rzuciło, a mianowicie zespół 3 Down Doors, albo 3 Doors
        Down... Ktoś wie czy warto??
        • munky Re: Matchbox Twenty 29.01.03, 10:59
          aric napisał:

> Tanks, jak mawiają starożytni indianie.
          > Ja opieram się li jedynie na teledysku "More then You... cos tam". Ma coś ta
          > piosnka w sobie. Niby prosta, ale porywa. I gitarki jakieś takie przystepne.smile
          > Posłucham gdzieś w MM to zdam relacje z nowej płytki.
          > Jeszcze cos mi się oczy rzuciło, a mianowicie zespół 3 Down Doors, albo 3
          Doors
          >
          > Down... Ktoś wie czy warto??

od razu jak zacząłeś pytac o Matchbox 20 to chciałem ci polecić z tej samej
          półki właśnie 3 Doors Down oraz Goo Goo Dolls, bo moim zdaniem sa o niebo lepsi
          od wyżej wymienionej kapeli
          jesli zaś chodzi o 3 Doors Down to na pierwszy rzut oka na zespół i ich
          teledyski to mogą sie wydać zbytnio lukrowani ale po przesłuchaniu ich paru
          piosenek można naprawde wiele fajnego tam znaleźć, kiedys nawet słyszałem
          fragmentami ich akustyczny koncert i bardzo mi sie podobał......
          tak więc zapomnij o Matchbox 20smile)))
    • ydorius ocsie... otzsie... oczie... obrona. 29.01.03, 11:27

Nie.
      Nie mozesz darowac sobie Matchbox 20.
      Toi znaczy oczywiscie mozesz, ale raczej nie dlatego, ze sa nieciekawi, raczej
      odrzucenie musialoby nastapic na poziomie nieakceptowania tego typu muzyki.
      A co to za typ? Moim zdaniem, oprocz wspomnianych Goo Goo Dolls oraz 3 Doors
      Down spokojnie mozna zespol ten powiazac z dokonaniami zespolu Incubus oraz
      Live (byc moze jeszcze Reamonn, ale tu juz pewien nie jestem, bo za slabo znam
      ten zespol).
      Ale o ile Live jest dla mnie wyzej od M20, o tyle pozostale zespoly sa
      zwyczajnie slabsze. Nawet wychwalane "Morning View" Incubusa jest duzo gorsze
      od debiutu M20. Zwrocil na to uwage Santana i zaprosil do swojej piosenki Roba
      Thomasa a nie Brandona Boyda czy Johny'ego Rzeznika (hm, wlasnie sprawdzilem,
      gosc chyba rzeczywiscie sie tak nazywa)...
      Co zas sie tyczy Reef, to dostaje alergii i wysypki (nie chcecie wiedziec
      gdzie), jak slysze wtorny az do bolu glos wokalisty... Nie wiem lov, czym sie
      zachwycac, naprawde...

M20 wydali wlasnie nowa plyte i zamierzam ja zrecenzowac. Przyznaje, ze
      plyta "Mad Season by M20" nie ma sie jak zachwycac, ciekaw jestem jak im wyszlo
      na "more than you...". Ale sam debiut jest znakomity. Serio zupelnie. Szczerze
      polecam "Yourself or someone like you", bo obok dokonan Live, byla to najlepsza
      plyta lat dziewiecdziesiatych w tym nurcie...

m,
      .y.

P.S. Jak to sie dzieje, ze ja zawsze takie sazniste obrony wale, co? smile

----------------------------------
      What is home without Plumtree's Potted Meat?
      Incomplete.
    • amanecer Re: Matchbox Twenty 29.01.03, 13:31
      Bardzo polecam Ci ich debiutancka plyta "Yourself or someone like you",jest
      swietna!Nowej "More than you think you are" jeszcze nie slyszalam,ale singiel
      promujący jest dosc ciekawy,wiec mam zamiar nadrobic zalegloscismile 3 Doors Down
      tez graja w tych klimatach i sa warci uwagi,ale bardziej polecam wspomniany juz
      wczesniej przez kogos zespol Live.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka