Dodaj do ulubionych

Mundial - 01.07.

30.06.06, 20:26
Portugalia - Anglia
Francja - Brazylia

i od razu typu d84:
Portugalia - Anglia 1-2
Francja - Brazylia 3-2
Obserwuj wątek
    • ktmajcher Re: Mundial - 01.07. 30.06.06, 22:59
      > Portugalia - Anglia 1:2
      > Francja - Brazylia 1:1
    • kubasa Re: Mundial - 01.07. 30.06.06, 23:00
      > Portugalia - Anglia 2:1
      > Francja - Brazylia 2:1
    • hennessy.williams Re: Mundial - 01.07. 30.06.06, 23:09
      > Portugalia - Anglia

0:1

> Francja - Brazylia

1:2
    • janek0 Re: Mundial - 01.07. 30.06.06, 23:10
      ilhan napisał:

> Portugalia - Anglia
      > Francja - Brazylia

uhh. nie wiem...
    • mallina Re: Mundial - 01.07. 30.06.06, 23:42
      Portugalia - Anglia 0-2

Francja - Brazylia 2-0 (tak, chcialbym bardzo aby nie zdobyli zadnej bramki!!a nawet lepiej:jeden gol dla Francuzow byl samobojczy)
    • jarecki32 Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 00:20
      Portugalia - Anglia 1:1 (tak wczesniej typowalem)
      Francja - Brazylia 1:2
    • menthal Propozycja NAGRODY dla zdobywcy tytułu WASF 01.07.06, 00:38
      Chciałbym zaproponowac nagrodę dla zdobywcy tytułu "Wielkiego Antycypatora SF".
      Posiadam promocyjny bon o wartości około 27zł, który można zrealizowac u
      bukmachera internetowego betandwin.com Niestety jak to bywa z promocjami, nie
      mogę zagwarantowac ze jego zrealizowanie będzie nadal mozliwe po zakonczenu
      mundialu. Wypłate w/w sumy oraz ewentualnych wygranych można zlecic po 5krotnym
      obroceniu wartoscia bonu, czyli po wniesieniu zakładów, w których stawka
      wyniesie okolo 135zł.

Zwyciezca bedzie zobowiazany do udostepnienia powierzchni reklamowej na plecach
      czole i piętach, w celu promocji forum SF.

To by było na tyle.
      • ilhan Re: Propozycja NAGRODY dla zdobywcy tytułu WASF 01.07.06, 10:05
        menthal napisał:

> Chciałbym zaproponowac nagrodę dla zdobywcy tytułu "Wielkiego Antycypatora SF".

Przyjmujemy <palacz>
    • mechanikk Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 01:20
      Portugalia - Anglia 1:2
      Francja - Brazylia 1:3
    • digsa Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 09:54
      > Portugalia - Anglia
      1:2
      (Three Lions on my chest
      I know we cant go wrong wink)

> Francja - Brazylia
      0:2
    • grimsrund Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 10:34
      Portugalia - Anglia 2:1
    • pagaj_75 Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 10:36
      Portugalia - Anglia 1:1
      Francja - Brazylia 1:1
    • ilhan Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 11:02
      Dziś typy emocjonalne:

Portugalia - Anglia 0:2

Pieprzyć Portugalię. Od Euro 2000 ich nie lubię, od Euro 2004 ich nie znoszę. Anglia to ostatnia drużyna w tych mistrzostwach, której szczerze kibicuję. Zamierzam dziś obejrzeć teledysk do "World In Motion" kolejne 7862358968923 razy, a potem zobaczyć jak robotnicy Gerrard i Rooney pakują piłkę do bramki nażelowanego lalusia Ricardo.

Francja - Brazylia 2:1

Zupełnie nie przekonują mnie te argumenty, że Brazylia gra na 50 czy 70 procent. Wreszcie trafiają na renomowanego przeciwnika - rozpędzającą się Francję i będą mieli duże kłopoty. Duet Vieira/Makelele w środku nie da pograć Ronaldinho i Kace, a Henry z Zidanem jako pierwsi będą umieli wykorzystywać sytuacje, które w każdym meczu pozwala stwarzać przeciwnikom brazylijska obrona. Canarinhos won!
    • aimarek Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 12:40
      Portugalia - Anglia 1:1
      • ilhan Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 13:24
        Typy Polleke:

Portugalia - Anglia 0:2
    • ayya Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 13:24
      Ja też typuję wynik modlitewno-życzeniowe:

Portugalia - Anglia
      0:1

Zacięta walka w środku pola i strzał z dystansu krytykowanego Lamparda w 2
      połowie, który wcześniej odeśle za czerwone kartki do szatni kolegę z klubu
      Carvalho. Scolari niech spier**** na drzewo.

Francja - Brazylia
      2:1

Front antybrazylijski. Ostatnie tchnienie Zizou i bramka Henry'ego, bo sędzia
      po raz 34 nie odgwiżdże w końcu spalonego.

I byłoby pięknie. Mistrz świata z Europy.
    • menthal Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 13:55
      Portugalia - Anglia 1-0
      Francja - Brazylia 1-2
    • mameluch Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 13:56

> Portugalia - Anglia 1:2
      > Francja - Brazylia 1:3
    • roar Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 14:59
      Ja wiem, że mi się nic nie sprawdza, ale czas, żebym się przełamał. Bo jak te mecze nie wyjdą, to pozostałych czterech nie będzie właściwie po co oglądać.

> Portugalia - Anglia

1:0
      Spotkanie drużyn, w których nie ma komu grać. Trudno to będzie nawet nazwać meczem piłkarskim. Z tym, że Portugalia ma na ławce Scolariego, a Anglia Erikksona, który najwyraźniej stał się ostatnio wielkim fanem Pawła Janasa.
      Crouch na ławce - Anglia na zero z przodu. Tak to wygląda.

> Francja - Brazylia

0:3
      Every time France wins, god kills a kitten.
      Poza tym Brazylia jest silniejsza fizycznie, więc jak się Francuzi zaczną kopać, to im się odda i się skończy.
    • libertine Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 15:52
      portugalia - anglia 2:1

kibicuję angolom i to mocny argument na to, że przegrają. to ostatnie drużyna,
      której kibicuję, więc jak odpadną, to mundialem przestanę się tak podniecać.
      mój wymarzony scenariusz, to jednak hattrick rooneya i czekamy na brazylię! to
      może być ciekawe spotkanie. jak angole się wreszcie przebudzą (i zaryglują przed
      meczem tego idiotę ericssona w ubikacji) to drżyj portugalio!

francja - brazylia 1:3

nie wydaje mi się, żeby francuzi byli tak mocni, żeby wygrać z brazylią. na
      zmęczonych hiszpanów się nadawali, ale brazylia, to drużyna turniejowa - wie jak
      rozłożyć siły przez całe mistrzostwa.
      wreszcie rozegra się ronaldinho i huknie piękną bramę prosto w okienko.
    • ton2 Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 17:21
      Poza konkurencja, bo cholerny pociag z Poznania sie spoznil

Portugalia - Anglia - 1:2

A tu sie wyrobilem, a wiec

Francja - Brazylia - 1:3
    • h8red Re: Mundial - 01.07. 01.07.06, 18:19
      Można jeszcze?

Francja - Brazylia 3:1
    • pagaj_75 Portugalia - Anglia 01.07.06, 19:45
      Wprawdzie zdobyłem 1 punkt w antycypowaniu, ale stwierdzam, że nie ma
      sprawiedliwości w piłce nożnej sad
      • roar Re: Portugalia - Anglia 01.07.06, 20:24
        Takich mistrzostw to ja nie chcę. Włochy 1990, Francja 1998, Niemcy 2006. Trzeba wprowadzić zakaz rozgrywania mundialu w Europie. NATYCHMIAST.
      • glebogryzarka1 Re: Portugalia - Anglia 01.07.06, 23:06
        Rozpłakałem się razem z Terrym i Ferdinandem. Anglicy (grając w dziesiątkę!)
        pokazali wielki wór cały czas atakując, a nażelowani szczęśliwie doczłapali do
        karnych. Nazwanie Portugalii "waleczną" (Szpakowski) to dowcip dekady. Francja
        ich zmiecie.
        • ayya Re: Portugalia - Anglia 01.07.06, 23:53
          glebogryzarka1 napisał:

> Rozpłakałem się razem z Terrym i Ferdinandem.

Ja też. To był dla mnie dramat. W jednych karnych, wątpliwej czerwonej kartce i
          przede wszystkim przez trenera kretyna zmarnowano wspaniałe pokolenie piłkarzy
          angielskich. Następne takie być może nadarzy się za 10 lat. Smutne.
          • ilhan Re: Portugalia - Anglia 02.07.06, 00:03
            ayya napisała:

> wspaniałe pokolenie piłkarzy
            > angielskich. Następne takie być może nadarzy się za 10 lat. Smutne.

Jak to? Przecież 90% tej drużyny może spokojnie zagrać za cztery lata:
            Gerrard - 30 lat
            Owen - 30 lat
            Rooney - 24 lata
            Terry - 29 lat
            Ferdinand - 31 lat
            Ashley Cole - 29 lat
            Joe Cole - 28 lat
            Crouch - 29 lat
            Robinson - 30 lat
            Lennon - 23 lata !!

Odpadną tylko 35-letni Beckham i Gary Neville. Nawet 32-letni Lampard ma jeszcze szansę zagrać dobry Mundial.
    • ilhan ALELEBLE 01.07.06, 23:01
      Oglądaliśmy najlepszy mecz tych mistrzostw so far. Co więcej - mecz który obalił mit cudownej Brazylii i obnażył ich jako zbieraninę nazwisk. Co jeszcze więcej - zamienił w żart gadki o "graniu na 60%". Nikt na tak poważnej imprezie nie może grać ani przez chwilę na mniej niż 100%.

Wielka Francja - mam nadzieję że zdobędą mistrzostwo, bo pozostałej trójki nie trawię i żadna z tych drużyn nie pokazała tak wielkiej piłki na tym turnieju (czy jak kto woli: tak wielkiej pałki).
      • menthal Re: ALELEBLE 02.07.06, 00:36
        Mecz fajny ale czy najlepszy? Francja zagrała świetnie, a Brazylia fatalnie bo
        była związana "magicznym kwadratem" (Marcinkiewicz by to nazwał czworokątem
        bermudzkim) i gdy w środku dusili się zawodnicy tacy jak Kaka Juninho Ronaldinho
        itd. to na bokach emeryci, Roberto C i Cafu, musieli sami jednoczesnie bronic i
        atakowac. Braził zaczeła grac dopiero jak trener zdjął niektórych "wybrańców
        narodu", skończył zabawy geometryczne, ale to już było za późno. Brazylia
        pokazała dzisiaj nawet dwie wielkie pałki - ważące razem więcej niż cała kadra
        Francji - Adriano i Ronaldo. Szkoda mi było Cafu który w wieku 38lat musiał
        ściga Henryego Riberyego Sagnola i s-kę. Podsumowując lepsze były wg mnie mecze
        chocby Argentyna-WKS, czy nawet Argentyna-Niemcy gdzie po prostu była walka z
        obu stron, bo sam fakt że w obu drużynach były prawie wszystkie największe
        gwiazdy piłki ostatnich lat to dla mnie za malo by zachwycac sie meczem.
        • ilhan Re: ALELEBLE 02.07.06, 00:48
          menthal napisał:

> Podsumowując lepsze były wg mnie mecze
          > chocby Argentyna-WKS, czy nawet Argentyna-Niemcy gdzie po prostu była walka z
          > obu stron, bo sam fakt że w obu drużynach były prawie wszystkie największe
          > gwiazdy piłki ostatnich lat to dla mnie za malo by zachwycac sie meczem.

Z Brazylią jest tak, że nawet ja gra słabiej, to i tak nie przeszkadza to widowisku. Oczywiście trafnie wypunktowałeś ich słabości, ale wg mnie w połączeniu z porywającą piłką Francji stworzyli pasjonujące widowisko. Mecze grupowe nie miały takiego ciężaru gatunkowego, toteż ich nie porównamy do tego ćwierćfinału (choć też uważam, że świetny był Argentyna - WKS, Anglia - Szwecja czy niezapomniany Australia - Chorwacja). Natomiast mecz dzisiejszy wreszcie dał mi to, na co czekam od rozpoczęcia fazy pucharowej: obie drużyny grały w piłkę, żadna nie grała w szachy. Zgoda, wcześniej była niesamowita walka, emocje, dramaturgia też, ale nie było ładnej gry. Dziś w końcu przyjemność z oglądania meczu miałem adekwatną do stawki.
          • menthal Re: ALELEBLE 02.07.06, 01:15
            ilhan napisał:

Natomiast mecz dzisiejszy wreszcie dał mi to, na c
            > o czekam od rozpoczęcia fazy pucharowej: obie drużyny grały w piłkę, żadna nie
            > grała w szachy. Zgoda, wcześniej była niesamowita walka, emocje, dramaturgia te
            > ż, ale nie było ładnej gry. Dziś w końcu przyjemność z oglądania meczu miałem a
            > dekwatną do stawki.

Hmm no dla mnie jak jest "niesamowita walka, emocje, dramaturgia" to jest to
            najlepszy dowód na to że nie ma PIłKARSKICH SZACHÓW. Dzisiaj dopóki nie padła
            bramka, co ważne po stałym fragmencie gry, obie drużyny grały w te szachy.
            Francja grała bez ryzyka dalekimi podaniami na Henryego, a Brazylia też była
            cofnięta. Ja nie widziałem zdecydowanych ataków żadnej drużyny. Ale jedno
            przyznam że jak się spotykają takie drużyny to nawet takie szachy są dosyc ciekawe.
            Powiedziałbym jednak że z takim pierwszym składem i w takim ustawieniu
            dzisiejszy mecz pokazał 95% mozliwosci Brazylii bo wcześniej zagrali przeciętnie
            z Chorwacją,Australią i Japonią, a z Ghaną mecz ustawił gol ze spalonego.
            Brazylia nie miała niestety ataku poza Robinho. Nie rozumiem w ogóle skąd w
            kadrze wziął się Fred, ktory jest na poziomie Freia. Pod tym względem Brazylia
            podzieliła los Holandii z meczu z Portugalią, gdzie po stracie bramki nie było
            napastnika który by chociaz wyrownal
      • libertine Re: ALELEBLE 02.07.06, 00:36
        ilhan napisał:

> Wielka Francja - mam nadzieję że zdobędą mistrzostwo

ja też teraz im będę kibicował. niestety nie jest to dla francuzów dobra
        wiadomość... przecież nie mogą wygrać włosi, albo niemiaszki! portugalii nie
        lubiłem nigdy.
    • d84 ŻOGA BONITO JEDZIE DO DOMU <LOL> 01.07.06, 23:24
      Musiałem! Strasznie się cieszę! Vive la France!

Teraz Portugalia, Scolari strzeż się!

big_grin
    • digsa do Ilhana 01.07.06, 23:25
      Rezygnuję z gry. Dla mnie to juz nie ma sensu. Nie będę typować wyników
      następnych meczów i chcialabym, zeby mnie nie brać juz pod uwagę.
      dzięks.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka