IP: *.dialup.mindspring.com 30.01.03, 19:13
Witam wszystkich, powiedzcie mi co to jest, i czy warto w to zainwestowac
czas?smile))
Obserwuj wątek
    • marcin^ Re: ROYKSOPP 30.01.03, 20:32
      Gość portalu: marxx napisał(a):

> Witam wszystkich, powiedzcie mi co to jest, i czy warto w to zainwestowac
      > czas?smile))
      warto, do czasu gdy ostatnimi czasy w trUjce jest jakis singiel na playliscie
      [po 2 latach od wydania albumu] czym skutecznie zniechecaja do blizszego
      poznania calej plyty sad
    • Gość: balanescu Re: ROYKSOPP IP: *.media4.pl 30.01.03, 23:32
      Royksopp "Melody A. M." - jak najbardziej godzien zainteresowania! Pieści uszy..
      Jest to w jakiś sposób muzyka pokrewna Air - czyli tzw. easy-listening w
      najbardziej szlachetnym wydaniu, prawdziwa perła.
      Polecam też Kings of Convenience "Versus" - tam znajduje się wspaniały remiks
      piosenki Royksoppu oraz 11 innych miłycxh dla ucha utworów
      • Gość: marxx Re: ROYKSOPP IP: *.dialup.mindspring.com 31.01.03, 00:49
        widze ze znowu ide na zakupy no i na koncert R.
        Air niezmiernie mi sie podoba ale co jest z tym Stereolab? naprawde jest to
        takie dobre?
        • marcin^ Re: ROYKSOPP 31.01.03, 08:41

ale co jest z tym Stereolab? naprawde jest to
          > takie dobre?
          koniecznie kup sobie S. ale spokojnie mozesz odpuscic sobie ich ost albumu,
          zacznij od Dots&Loops i Emperor Tomato Ketchup - klasyka avant popu.
          • Gość: balanescu Re: ROYKSOPP IP: *.media4.pl 31.01.03, 09:32
            Ja z kolei uważam, że nie należy sobie odpuszczać żadnej płyty Stereolab -
            od "Peng" po "Sound-dust" - wypada dążyć do tego, aby posiąść wszystkie,
            ponieważ zespół ten nie miał w zwyczaju osiadać na mieliznach i nagrywać
            słabych utworów.
            A muzyka, jaka jest... Słowa tego nie oddadzą. Jeśli powiem, że jest to fuzja
            słodkich, szlachetnych popowych tematów, wizgów analogowych syntezatorów,
            minimalistycznych gitar i hipnotycznych rytmów to wciąż nie będziesz świadom,
            jakim wstrząsem (in-plus smile będzie dla Ciebie styczność z tą drużyną.
            • marcin^ Re: ROYKSOPP 31.01.03, 09:42
              Gość portalu: balanescu napisał(a):

> Ja z kolei uważam, że nie należy sobie odpuszczać żadnej płyty Stereolab -
              > od "Peng" po "Sound-dust" - wypada dążyć do tego, aby posiąść wszystkie,
              > ponieważ zespół ten nie miał w zwyczaju osiadać na mieliznach i nagrywać
              > słabych utworów.

hm, jak dla mnie to na Cobra... i na Sound-Dust wąż zjada powoli własny ogon.
              Ale do tego co warto dorzucłbym faktycznie jeszcze Mars Audiac Quintet i
              niedoceniene Swichetd On...
              • Gość: balanescu Re: ROYKSOPP IP: *.media4.pl 31.01.03, 09:55
                Masz święte prawo tak uważać, jednak 2 moje ulubione utwory Stereolab znajdują
                się właśnie na "Cobrze...": "Fuses" i kapitalny, minimalistyczny "Blue Milk".
                S. wypracowali unikalny styl i nie sądzę, żeby można skwitować odstatnie płyty
                jako pożeranie własnego ogona - każda wybucha feerią barw, pięknych melodii i
                rozkosznie pokrętnych aranżacji. I każda ma jednak nieco inne oblicze.

• marcin^ Re: ROYKSOPP 31.01.03, 10:13
                  Gość portalu: balanescu napisał(a):

> Masz święte prawo tak uważać, jednak 2 moje ulubione utwory Stereolab
                  znajdują
                  > się właśnie na "Cobrze...": "Fuses" i kapitalny, minimalistyczny "Blue Milk".
                  > S. wypracowali unikalny styl i nie sądzę, żeby można skwitować odstatnie
                  płyty
                  > jako pożeranie własnego ogona - każda wybucha feerią barw, pięknych melodii i
                  > rozkosznie pokrętnych aranżacji. I każda ma jednak nieco inne oblicze.

coz, nie wypada sie róznic o takie szczegóły, a propos z polki eazy listenig
                  polecam jeszcze kid loco "a grand love story" ladne, mile, estetyczne wink
    • Gość: marxx PANOWIE B. i M. IP: *.dialup.mindspring.com 31.01.03, 15:16
      Ok. widze zescie sie rozpisalismile))) Panowie dajcie mi jakies strony gdzie moge
      cos wyszperac NOWEGO co sie dzieje w muzyce w europie! Jak chyba wiecie,
      jestem czasowo odlaczony od tych klimatow, musze wiec uzupelnic swoja
      plytoteke.
      A muzyka taka jaka pewno sami sluchacie + jakies odpaly na boki
      A jesli chodzi o Bowiego to sam sobie poradzesmile))
      • marcin^ Re: PANOWIE B. i M. 31.01.03, 15:23

> Ok. widze zescie sie rozpisalismile))) Panowie dajcie mi jakies strony gdzie
        moge
        > cos wyszperac NOWEGO co sie dzieje w muzyce w europie! Jak chyba wiecie,
        > jestem czasowo odlaczony od tych klimatow, musze wiec uzupelnic swoja
        > plytoteke.
        > A muzyka taka jaka pewno sami sluchacie + jakies odpaly na boki
        > A jesli chodzi o Bowiego to sam sobie poradzesmile))

polecam przytaczany w tym miejscu wielokrotnie adres terra.pl - tam jest duzo
        fajnej muzyki, poszukaj wg wytwórni.
        pozdrav.
        ma.
        • marxx Re: PANOWIE B. i M. 31.01.03, 15:30
          Dzieki za szybkosc! zaraz sprawdze co tam maja!
          pozdrowienia
          • Gość: aimarek Re: PANOWIE B. i M. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 12:18
            "Melody AM" to faktycznie rewelacja. Ja ze swojej strony poleciłbym w zbliżonym
            (mniej więcej) klimacie Zero 7 - "Simple Things". To brzmienia chyba jeszcze
            przyjemniejsze od tego co na "Moon Safari" Air.
            Ciekawą propozycją jest też Nightmares On Wax, a także Thievery Corporation.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka