Dodaj do ulubionych

India. Arie "Testimony, Vol.1: Life and relationsh

09.07.06, 18:35
Jak oceniacie nowy album Indii.Arie? Moim zdaniem jest to bardzo dobra płyta.
Zachwyciła mnie podobnie jak "Acoustic soul" oraz "Voyage to India". W
Stanach album ten zadebiutował na 1 miejscu zestawienia Top200, sprzedano
bowiem ponad 160tys. egzemplarzy. Niezły wynik! A India przygotowuje
już "Vol.2", tym razem podtytuł ma brzmieć "Sex & politics". W wywiadzie
dla "Billboardu" wokalistka powiedziałą, że ma już sporo materiału. Jeden z
utworów ma nosić tytuł "Vagina's monologue".
Obserwuj wątek
    • campari.wawa Re: India. Arie "Testimony, Vol.1: Life and relat 09.07.06, 18:44
      Podoba mi się ten album, bardzo przyjemny soul, w wykonaniu wokalistki
      dysponującym pieknym głosem smile doskonale słucha się tego szczególnie teraz
      kiedy jest ciepło
      • Gość: GGG Re: India. Arie "Testimony, Vol.1: Life and relat IP: *.chello.pl 11.07.06, 13:40
        podoba mi się najbardziej ze wszystkich jej płyt, szczególnie teksty. India.Arie
        swoją obecnoscią na rynku powinna zmusić szare tępe masy do myslenia...ale masy
        wolą Paris Hilton: niech żyje prostytucja...koniecświatanadchodzi...
    • mika.g Re: India. Arie "Testimony, Vol.1: Life and relat 11.07.06, 22:09
      Ja jestem zachwycona płytą. Szczególnie podoba mi się cover przeboju The Eagles
      "The heart of the matter". Wszystkie utwory są niesamowite, bez przerwy ich
      słucham odkąd mam płytęsmile Poza tym teksty są świetne i niosą ze sobą jakiś
      przekaz, co w dzisiejszych czasach rzadko się zdarza. Ogólnie jestem zauroczona
      Indią i nie mogę doczekać się jej kolejnych projektów. Szkoda tylko, że w Polsce
      tak mało o niej słychać.
      Czytałam gdzieś, że India chce nagrać płytę country. Niech może pozostanie przy
      soul... smile
      • piterek_82 Re: India. Arie "Testimony, Vol.1: Life and relat 11.07.06, 22:21
        Mnie również zachwyciła wersja Indii "The heart of the matter". Teksty
        rzeczywiście piękne. Oby India nie poszła w stronę country!!India udziela sie
        ostatnio też na płycie legendy brazylijskiej muzyki Sergio Mendes
        wyprodukowanej przez Will.I.Ama z The Black Eyed Peas. Polecam inna wokalistką
        w podobnych klimatach-Ayo. Jej album "Joyful" z kolei produkował realizator
        dźwieku płyt Norah Jones.
        • piterek_82 Link 11.07.06, 22:29
          www.billboard.com/bbcom/news/article_display.jsp?vnu_content_id=1002765159
        • braineater Re: India. Arie "Testimony, Vol.1: Life and relat 12.07.06, 21:57
          czwarty raz sobie leci i coraz bardziej mi się podba. Jeszce nie weszła mi w
          krwiobieg, jak dwie pozostałe płyty tej przyjemnej pani, ale przez chwilke się
          od niej na pewno nie będę chciał uwalniać. Doskonałe intro, pokazujące, że
          nawet z tak idiotycznego tekstu jak Modlitwa AA, mozna stworzyć coś co bedzie
          przekonywać słuchacza, rewelacyjne Good Morning, z jednym z lepszych tekstów,
          jakie sie pani zdarzyły dotychczas, a muzycznie po prostu sam relaks, drinki z
          palemka i ciepły wiecżór na tarasie.

Psmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka