IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 20:09
No więc właśnie...
Nie Dezerter,tylko SS-20.Nie"Ku przyszłości" i "Spytaj milicjanta",lecz"Polen
uber Alles","System","Odnowa","Elektryczne psy"...To właśnie był prawdziwy
punk...Czy ktoś pamięta ten wspaniały okres?

"Głos krytyków słychać z dala - ze Perfekt to nowa fala!!"
Obserwuj wątek
    • homohedonistus Re: SS-20;-)) 08.02.03, 20:22
      Gość portalu: Leszek napisał(a):

> "Głos krytyków słychać z dala - ze Perfekt to nowa fala!!"

Przecież to jest prowokacja. Proszę go aresztować w tej chwili. Do paki tego
      bandytę.
      • Gość: Lechosław Lalicki Re: SS-20;-)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.03, 20:27
        homohedonistus napisał:

> Gość portalu: Leszek napisał(a):
        >
        > > "Głos krytyków słychać z dala - ze Perfekt to nowa fala!!"
        >
        > Przecież to jest prowokacja. Proszę go aresztować w tej chwili. Do paki tego
        > bandytę.

Będzie siedział!
        Ej,punkersi,nie musicie ich bić!Po co wam nunczaka?

No stary,ale to był już 1984 rok,to już Dezerter,który się sprzedał...
        • homohedonistus Re: SS-20;-)) 08.02.03, 20:35
          Gość portalu: Lechosław Lalicki napisał(a):

> No stary,ale to był już 1984 rok,to już Dezerter,który się sprzedał...

Wybacz, ale jestem głupi mamo tato, czy dostanę w mordę za to?

Przyznam się też, że podoba mi się "czterdziestoletnia młodzież", a to też już
          sprzedany Dezerter...
          • Gość: Twój Anioł Stróż Re: SS-20;-)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 13:42
            homohedonistus napisał:

> Gość portalu: Lechosław Lalicki napisał(a):
            >
            > > No stary,ale to był już 1984 rok,to już Dezerter,który się sprzedał...
            >
            > Wybacz, ale jestem głupi mamo tato, czy dostanę w mordę za to?
            >
            > Przyznam się też, że podoba mi się "czterdziestoletnia młodzież", a to też
            już
            > sprzedany Dezerter...

Dezer to amatorszczyzna...Pamiętam Jarocin 1984 - gitarzysta nie radził sobie
            ze strunami,wokaliście sprawiało problem śpiewanie bez fałszowania.Pamiętam,że
            przed nimi grał Azyl P. i podobało mi się znacznie bardziej.Zresztą nawet
            Walter przestał naszych "pogromców komuny" zapraszać.
            • teddy4 Re: SS-20;-)) 10.02.03, 00:27
              Gość portalu: Twój Anioł Stróż napisał(a):

> homohedonistus napisał:
              >
              > > Gość portalu: Lechosław Lalicki napisał(a):
              > >
              > > > No stary,ale to był już 1984 rok,to już Dezerter,który się sprzedał..
              > .
              > >
              > > Wybacz, ale jestem głupi mamo tato, czy dostanę w mordę za to?
              > >
              > > Przyznam się też, że podoba mi się "czterdziestoletnia młodzież", a to też
              >
              > już
              > > sprzedany Dezerter...
              >
              > Dezer to amatorszczyzna...Pamiętam Jarocin 1984 - gitarzysta nie radził sobie
              > ze strunami,wokaliście sprawiało problem śpiewanie bez
              fałszowania.Pamiętam,że
              > przed nimi grał Azyl P. i podobało mi się znacznie bardziej.Zresztą nawet
              > Walter przestał naszych "pogromców komuny" zapraszać.

Występu Azylu P. w Jarocinie 84 nie pamiętam - natomiast występ Dezertera
              zapamiętałem na całe życie. Owszem - to nie byli nigdy wielcy muzycy. Ale ta
              energia i te teksty.....
              • homohedonistus Cała prawda o Dezerterze... 10.02.03, 01:08
                Dezerter drugi raz się sprzedał gdy podpisał kontrakt z Warnerem. Trzeci raz
                gdy podpisał kontrakt z Metal Mind. Chodzą słuchy, że zaczną teraz metal grać.
                Po za tym to frajerzy, trzy razy się sprzedali, a Krzysiek Grabowski przyznał
                się, że z muzyki teraz nie może rodziny utrzymać...Zaraz, a kiedy się po raz
                pierwszy sprzedali?
                • Gość: Lalik Re: Cała prawda o Dezerterze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 17:26
                  homohedonistus napisał:

> Dezerter drugi raz się sprzedał gdy podpisał kontrakt z Warnerem. Trzeci raz
                  > gdy podpisał kontrakt z Metal Mind. Chodzą słuchy, że zaczną teraz metal
                  grać.
                  > Po za tym to frajerzy, trzy razy się sprzedali, a Krzysiek Grabowski przyznał
                  > się, że z muzyki teraz nie może rodziny utrzymać...Zaraz, a kiedy się po raz
                  > pierwszy sprzedali?

1)gdy zmienili nazwę na Dezerter,2)gdy wydali czwórkę,3)gdy wydali ocenzurowaną
                  Kolaborację - więc nie dość,że jako sprzedani już byli nieszczerzy,to jeszcze
                  sprzedali się po raz kolejny. A teraz sprzedali się Wyborczej.Koniec.Kropka.
                  • homohedonistus Re: Cała prawda o Dezerterze... 10.02.03, 18:13
                    Teraz mnie przekonałeś. Właśnie wyrzuciłem wszystkie swoje płyty Dezertera. Jak
                    ktoś je znajdzie, niech nie dotyka.
                    • Gość: Lalik Re: Cała prawda o Dezerterze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 19:48
                      homohedonistus napisał:

> Teraz mnie przekonałeś. Właśnie wyrzuciłem wszystkie swoje płyty Dezertera.
                      Jak
                      >
                      > ktoś je znajdzie, niech nie dotyka.

No ale widzisz stary,ty je jednak kiedyś KUPIŁEŚ...a więc wstyd i hańba tobie
                      po wsze czasy!
                      Jedyny prawdziwy punkowy zespół w Polsce to PATOLOGIA CIĄŻY.Wszystkim nie-
                      pozerom polecamwink
                      • homohedonistus Re: Cała prawda o Dezerterze... 10.02.03, 21:59
                        Gość portalu: Lalik napisał(a):

> No ale widzisz stary,ty je jednak kiedyś KUPIŁEŚ...a więc wstyd i hańba tobie
                        > po wsze czasy!

Kupiłem, przyznaję się, ale byłem wtedy zbuntowanym nastolatkiem, którego łatwo
                        było oszukać...a teraz jestem już duży, i to ja ściemniam młode panienki na
                        anarchię...

> Jedyny prawdziwy punkowy zespół w Polsce to PATOLOGIA CIĄŻY.Wszystkim nie-
                        > pozerom polecamwink

Jedynym punkowcem był Sid Vicious. Jego rzępolenie na basie, gdy grał najebany
                        w garażu to był PRAWDZIWY PUNK. Także polecam.
                        • mallina Re: Cała prawda o Dezerterze... 10.02.03, 22:02
                          homohedonistus napisał:

...a teraz jestem już duży, i to ja ściemniam młode panienki na
                          > anarchię...

i łapia sie na to?
                          >
                          >
                          • homohedonistus Re: Cała prawda o Dezerterze... 10.02.03, 22:07
                            Dodając do tego mój urok osobisty...obawiam się, że są bez szans.
                            • mallina Re: Cała prawda o Dezerterze... 10.02.03, 22:25
                              no tak, zawsze najwazniejsza jest wiara we wlasne mozliwosci
                              wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka