Dodaj do ulubionych

Crazy Town

13.02.03, 22:33
slyszal ktos nowe Crazy Town?
jesli tak to jakis komentarz moze..?
Obserwuj wątek
    • miecio4 Re: Crazy Town 13.02.03, 23:57
      Ściągam tą płytę od miesiąca i nie mogę całej skompletowacsad
      A jestem najarany na nią.
      • mallina Re: Crazy Town 14.02.03, 00:19
        mieciu..ale jest lepsza od poprzedniej?
        • miecio4 Re: Crazy Town 14.02.03, 00:22
          Nie, no lepsza jest na luzie. Poszli w nasze ulubne strony Linkin Parkowe.
          • mallina Re: Crazy Town 14.02.03, 00:53
            ciekawe w jakie strony poszli Linkin Park na najnowszej..
            moze w Limp Bizkit, a Limp Bizkit w Metallike (wspolne koncerty), wiec
            Metallika w .. (boje sie wymyslec..)
            • Gość: xamel Re: Crazy Town IP: *.dop.krakow.pl 14.02.03, 10:51
              eeeeeeeee
              slyszalem jeden utwor
              w jakiejs telewizji
              i myslalem ze to Linkin Park
              eeeeeeee

jezeli cala plyta jest taka to chyba szkoda zachodu
              lepiej zciagnac sobie wszystkie kawalki linkin i crazy do jednego katalogu
              i puszczac 1 wybrana losowo 11 razy
              albo 11 wybranych losowo raz smile

chyba ze jest tak jak z Alien Ant Farm
              cala plyta nawet nawet daje sie sluchac
              i jest pare ciekawych rzeczy (juz nie MJacksona) ktore nigdy sie nie ukarza na
              singlach i bogu (dowolnie wybranemu zeby nie bylo i z malej literki) lub bozkom
              niech beda dzieki

czyli w zasadzie nie mam zdania bo nie slyszalem :_))
              tylko po co tyle napisalem ???
            • ilhan Re: Crazy Town 14.02.03, 12:29
              mallina napisała:

> ciekawe w jakie strony poszli Linkin Park na najnowszej..
              > moze w Limp Bizkit, a Limp Bizkit w Metallike (wspolne koncerty), wiec
              > Metallika w ..
              ...w Phila, Phil w Eminema, Eminem w Myslovitz, Myslovitz w Depeche Mode,
              Depeche Mode w Crazy Town, a Crazy Town w Link... No, i koło się zamyka smile)
              • mallina Re: Crazy Town 14.02.03, 12:38
                haa czyli jednak Myslowitz jest znane w szerokim swieciesmile)))
                • ilhan Re: Crazy Town 14.02.03, 12:44
                  mallina napisała:

> haa czyli jednak Myslowitz jest znane w szerokim swieciesmile)))

Mallino, wybacz, ale zawsze mnie zastanawia dlaczego piszesz nazwę ww. zespołu
                  przez "w". To tak z czystej przekory? smile)))
                  • mallina Re: Crazy Town 14.02.03, 13:01
                    Ilhanie, nazwalabym to "bezmyslnym odruchem warunkowym"
                    smile
                    • ilhan Re: Crazy Town 14.02.03, 13:07
                      mallina napisała:

> Ilhanie, nazwalabym to "bezmyslnym odruchem warunkowym"
                      > smile
                      Rozumiem smile Tak tylko pytałem z ciekawości smile)
    • Gość: Znawca Re: Crazy Town IP: 198.208.26.* 14.02.03, 12:49
      Nie wiem czemu ale ja odnosze wrazenie ze szystkie te zespoly typu linkin,
      crazy town, limp, corn graja dla nastolatkow. Nie lubie jak mi kawalek wpada
      odrazu w ucho bo wiem ze za 10-tym razem juz nie bede mogl go scierpiec.
      Dlatego nie slucham juz takiej muzyki. Nie znaczy oczywiscie ze jest ona zla.
      • ilhan Re: Crazy Town 14.02.03, 12:59
        Gość portalu: Znawca napisał(a):

> Nie wiem czemu ale ja odnosze wrazenie ze szystkie te zespoly typu linkin,
        > crazy town, limp, corn graja dla nastolatkow. Nie lubie jak mi kawalek wpada
        > odrazu w ucho bo wiem ze za 10-tym razem juz nie bede mogl go scierpiec.
        > Dlatego nie slucham juz takiej muzyki. Nie znaczy oczywiscie ze jest ona zla.

Pokręciłeś trochę. Ja też w zasadzie tej muzyki nie słucham i nigdy nie
        słuchałem na dłuższą metę, to raczej nie mój klimat (tzn. płytę Linkin Park
        znam i nawet mi się trochę podobało, a najbardziej z nich wszystkich P.O.D.,
        reszta mniej mnie kręci), natomiast nie powiedziałbym że jest to muzyka
        wpadająca w ucho, taki Korn na przykład nigdy w życiu w ucho mi nie wpadł i
        chyba już nie wpadnie... I nie wydaje mi się, żeby taki Korn właśnie czy P.O.D.
        grali dla nastolatków - to trochę w drugą stronę, to po prostu mnóstwo
        nastolatków to kupuje. DLA nastolatków to są boysbandy i inne takie.
        Poza tym, ja akurat lubię jak melodia wpada mi w ucho, to najprawdę przyjemne
        uczuciem, przynajmniej ja tak uważam. I powiem Ci, że jest wiele takich, które
        zostają mi na wiele lat. Dlatego nie ma w tym nic złego jeśli coś mnie urzeknie
        już od pierwszego przesłuchania.
        • mallina Re: Crazy Town 14.02.03, 13:09
          wrzucenie w ten watek P.O.D i co gorsza Korna..no commentssmile

ja mam plyte Linkin Park i nadal lubie jej sluchac, jest melodyjna i prawde
          mowiac czasem chce sie posluchac czegos w tym stylu
          Limp Bizkit posiadam 3 plyty i tez sie tego nie wstydze
          nie interesuje mnie otoczka jak zespoly wokol siebie wytwarzaja, bo plyty
          kupuje zeby ich sluchac a nie dlatego ze jakis tam Fred jest taki "cool"...

Znawco, czy jesli nastolatki kupuja jakas plyte lub zdjecia jakichs kapel
          pojawiaja sie w Bravo czy innych tego typu gazetkach, to oznacza to ze my
          ktorzy nie jestesmy juz (na szczescie) nastolatkami mamy nie kupowac, nie
          sluchac?

a co do Crazy Town, to gdy duzym przebojem na mtv byl kawalek "Butterfly" -
          wowczas mtv zorganizowala koncert- studio bylo oblezone przez nastolatki ktore
          te kapele znaly z jednego wlasnie kawalka..ciekawy byl to widoksmile))
          • ilhan Re: Crazy Town 14.02.03, 13:17
            mallina napisała:

> nie jestesmy juz (na szczescie) nastolatkami

Hmmmm...
            smile))))))))))
            • mallina Re: Crazy Town 14.02.03, 13:18
              ilhan napisał:

> mallina napisała:
              >
              > > nie jestesmy juz (na szczescie) nastolatkami
              >
              > Hmmmm...
              > smile))))))))))
              >
              hmmm..
              nie liczy sie metryka

smile)))))
          • Gość: Znawca Re: Crazy Town IP: 198.208.26.* 14.02.03, 13:19
            Wcale nie takie no comments. Korn z biegiem lat staje sie coraz bardziej
            melodyjny i wiele ostatnich singli mimo pozornej "szorstkosci" jest w stylu
            ktory mozna zaliczyc do gatunku linkino-crazy....
            Nie ma co rozgraniczac az tak muzyki bo niedlugo stwierdzimy ze rocka gra tylk
            oPJ albo Stonesi a reszta to juz nie wiadomo co.
            • mallina Re: Crazy Town 14.02.03, 13:23
              a czy ta swego rodzaju melodyjnosc to cos zlego?
              w koncu po to jest muzyka aby sluchac jej a nie dreczyc sie nia!

jednak znam malo osob ktore stwerdzilyby ze Korn jest melodyjnysmile)))
              • Gość: Znawca Re: Crazy Town IP: 198.208.26.* 14.02.03, 13:28
                Jedno jest pewne. Na pewno melodyjny nie jest Slayer smile
                Do melodyjnosci w muzyce nie mam nic. Przeciez Eminem nie zarobilby grosza
                gdyby jego kawalki nie byly melodyjne. Na tym samym polega rowniez wielkosc Dr
                Dre. Ale to tak na marginesie bylo.
                • Gość: As Re: Crazy Town IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.02.03, 14:35

> Jedno jest pewne. Na pewno melodyjny nie jest Slayer smile
                  >

Wielkim znawcą Slayera nie jestem, ale dla mnie płyta "Seasons In The Abyss"
                  jest melodyjniesza niż najnowszy album Korna "Untouchables".
              • ilhan Re: Crazy Town 14.02.03, 13:30
                mallina napisała:

> a czy ta swego rodzaju melodyjnosc to cos zlego?
                > w koncu po to jest muzyka aby sluchac jej a nie dreczyc sie nia!

Właśnie tego za cholerę nie rozumiem! Co jest złego w tym, że ktoś pisze ładne
                melodie, a potem wykonuje je w sposób przyjemny dla ucha?! Odbieram to czasem w
                taki sposób, jak gdybym powinien wyrzucić większość swoich nagrań Beatlesów,
                Stone Roses albo Coldplay bo to wpada w ucho. Jeśli wpada, to świetnie, jeśli
                nie wypada, to znakomicie, jeśli wylatuje, zapominam, trudno...
                • Gość: Znawca Re: Crazy Town IP: 198.208.26.* 14.02.03, 13:35
                  No Stone Roses to raczej nie wyrzucaj. Wogole BritPop rules !!!
                  • ilhan Coraz mniej o Crazy Town... :)) 14.02.03, 13:45

> No Stone Roses to raczej nie wyrzucaj. Wogole BritPop rules !!!

Heh, Stone Roses i britpop, dobry rozrzut smile Dla mnie britpop w swojej
                    najbardziej klasycznej formie jest dość daleko od Roses, to raczej zespoły w
                    rodzaju Blur, Levellers, Bluetones itd., które, choć oczywiście całkiem lubię,
                    już trochę mniej mnie kręcą... No, ale nie spierajmy się o szufladki, wiadomo o
                    co chodzi smile
                    Pozdrawiam
                • srootootoo Re: Crazy Town 14.02.03, 14:04
                  ilhan napisał:

> mallina napisała:
                  >
                  > > a czy ta swego rodzaju melodyjnosc to cos zlego?
                  > > w koncu po to jest muzyka aby sluchac jej a nie dreczyc sie nia!
                  >
                  > Właśnie tego za cholerę nie rozumiem! Co jest złego w tym, że ktoś pisze
                  ładne
                  > melodie, a potem wykonuje je w sposób przyjemny dla ucha?! w

Niektóre to tak ładne melodie,że można z tej słodkości puścić pawia.A co do
                  Crazy Town to nastepny przykład gdzie zespół wiezie się na czyimś numerze.
                  (Butterfly to linia melodyczna żywcem z Red Hotów Z płyty "One hot minutes")
                  • ilhan Re: Crazy Town 14.02.03, 14:09
                    srootootoo napisał:

> ilhan napisał:
                    >
                    > > mallina napisała:
                    > >
                    > > > a czy ta swego rodzaju melodyjnosc to cos zlego?
                    > > > w koncu po to jest muzyka aby sluchac jej a nie dreczyc sie nia!
                    > >
                    > > Właśnie tego za cholerę nie rozumiem! Co jest złego w tym, że ktoś pisze
                    > > ładne melodie, a potem wykonuje je w sposób przyjemny dla ucha?!
                    >
                    > Niektóre to tak ładne melodie,że można z tej słodkości puścić pawia.

Czepiasz się, nie mówiłem o przesłodzonych, cukierkowych pioseneczkach, a o
                    tym, że moim zdaniem w muzyce melodia jest jednak podstawową sprawą, o czym
                    wielu często zapomina...
                    • srootootoo Re: Crazy Town 14.02.03, 14:39
                      ilhan napisał:

> srootootoo napisał:
                      >
                      > > ilhan napisał:
                      > >
                      > > > mallina napisała:
                      > > >
                      > > > > a czy ta swego rodzaju melodyjnosc to cos zlego?
                      > > > > w koncu po to jest muzyka aby sluchac jej a nie dreczyc sie nia!
                      > > >
                      > > > Właśnie tego za cholerę nie rozumiem! Co jest złego w tym, że ktoś pi
                      > sze
                      > > > ładne melodie, a potem wykonuje je w sposób przyjemny dla ucha?!
                      > >
                      > > Niektóre to tak ładne melodie,że można z tej słodkości puścić pawia.
                      >
                      > Czepiasz się, nie mówiłem o przesłodzonych, cukierkowych pioseneczkach, a o
                      > tym, że moim zdaniem w muzyce melodia jest jednak podstawową sprawą, o czym
                      > wielu często zapomina...
                      >
                      > nie czepiam się ale ta cukierkowość bywa uciążliwa i trąca póżniej w
                      aranżacji infantylną muzą bo nic nie da się z tej melodii zrobić i to jest
                      wkurzająće że tzw> profesjonaliści nic z tym nie chcą zrobić i się na to godzą
                      a uwarzają się za geniuszy
    • munky Re: Crazy Town 14.02.03, 14:23
      na temat muzyki tego zespolu nie bedę sie wypowiadał bo zaraz dostanie mi sie
      od zagorzałych fanów Linkin Parków i innychsmile))
      ale zespól jako taki nigdy mi nie podchodził, jak dla mnie to za duzo znam
      takich zespołów żeby jakikolwiek mógł mnie czyś naprawde ciekawym zaskoczyć,
      jak na przykład Chevelle, który może kiedys w przypływie emocj zrecenzujesmile)
      a tak poza tym to ja juz chyba "wyrosłem" z tego całego nu metalu, bo do tego
      zalicze Crazy Town i już naprawde rzadko sięgam po muzyke LP, LB, Korna, Ill
      nino, Ademy czy innych..... ale może to sie zmieni
      • Gość: As Re: Crazy Town IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.02.03, 14:38
        munky napisał:

> a tak poza tym to ja juz chyba "wyrosłem" z tego całego nu metalu, bo do tego
        > zalicze Crazy Town i już naprawde rzadko sięgam po muzyke LP, LB, Korna, Ill
        > nino, Ademy czy innych..... ale może to sie zmieni

Munky, to czego Ty teraz słuchasz jak nie new-metalu ? smile
        • Gość: xamel Re: Crazy Town IP: *.dop.krakow.pl 14.02.03, 14:47
          eee
          tylko nie mylcie new metalu z nu metalem smile

a tak BTW to Slayer (podobnie jak sepultura, pantera i korn) to bardzo
          melodyjna muzyka
          tak mi sie wydaje ...
        • munky Re: Crazy Town 14.02.03, 14:48
          i tu Cie widzisz Asie zaskoczesmile)
          trudno to określic ale słucham troche spokojniejszej, i w moim mniemaniu troche
          ambitniejszej muzykismile))
          takie np. Trail of dead, Coldplay, smashing pumpkinks, Queens of the stone age,
          powróciłem bardzo mocno do grunge: Alice..., J.Cantrell, Screaming Trees, PJ
          co oczywiście nie znaczy że czasem nie posłucham mocniejszego uderzenia:
          Soulfly, SOAD, Korn, Machine Head, Deftones

ale zobaczymy jak to długo potrwa, moze zrobi sie cieplej i znowu zaczne
          denerwować sąsiadów...

usatysfakcjonowany tą odpowiedziawink))))
          • Gość: As Re: Crazy Town IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.02.03, 14:56
            munky napisał:

> i tu Cie widzisz Asie zaskoczesmile)
            > trudno to określic ale słucham troche spokojniejszej, i w moim mniemaniu
            troche
            >
            > ambitniejszej muzykismile))
            > takie np. Trail of dead, Coldplay, smashing pumpkinks, Queens of the stone
            age,
            >
            > powróciłem bardzo mocno do grunge: Alice..., J.Cantrell, Screaming Trees, PJ
            > co oczywiście nie znaczy że czasem nie posłucham mocniejszego uderzenia:
            > Soulfly, SOAD, Korn, Machine Head, Deftones
            >
            > ale zobaczymy jak to długo potrwa, moze zrobi sie cieplej i znowu zaczne
            > denerwować sąsiadów...
            >
            > usatysfakcjonowany tą odpowiedziawink))))

Oczywiście, była wystarczająco wyczerpującasmile
            A ja ostatnio się trochę (głupio się przyznać) przekonałem do tego całego nu-
            metalu. Zaraz, to w końcu nu czy new? W czym tkwi różnica?
            • Gość: munky Re: Crazy Town IP: 62.244.138.* 14.02.03, 15:04
              Gość portalu: As napisał(a):

> Oczywiście, była wystarczająco wyczerpującasmile
              > A ja ostatnio się trochę (głupio się przyznać) przekonałem do tego całego nu-
              > metalu. Zaraz, to w końcu nu czy new? W czym tkwi różnica?

faktycznie głupio sie przyznać, taki wstydsmile)))
              a jak rodzina i znajomi sie dowiedzą, ojojsmile)))

a co do nu, czy new - jak to sie pojawilo pare lat temu to wszysy pisali nu, i
              tak sie przyjęło, ponoc new to juz jakaś inna kategoria, nowsza, ale dokładnie
              nie wiem......
              • Gość: As Re: Crazy Town IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.02.03, 15:19
                Gość portalu: munky napisał(a):

> Gość portalu: As napisał(a):
                >
                >
                > > Oczywiście, była wystarczająco wyczerpującasmile
                > > A ja ostatnio się trochę (głupio się przyznać) przekonałem do tego całego
                > nu-
                > > metalu. Zaraz, to w końcu nu czy new? W czym tkwi różnica?
                >
                > faktycznie głupio sie przyznać, taki wstydsmile)))
                > a jak rodzina i znajomi sie dowiedzą, ojojsmile)))
                >

Nie rozróżniają Black Sabbath od Limp Bizkit, Iron Maiden i Korn to dla nich to
                samo więc z tym raczej nie będzie problemów - ot, jakiś nowy hałas "odkryłem".
                Co do wstydu, to bierze się to stąd że jestem swiadom słabości, ułomności i
                często wtórności tego stylu, a jednak niektóre rzeczy mi się podobają, tak więc
                to dziwne uczucie.

> a co do nu, czy new - jak to sie pojawilo pare lat temu to wszysy pisali nu,
                i
                > tak sie przyjęło, ponoc new to juz jakaś inna kategoria, nowsza, ale
                dokładnie
                > nie wiem......

A to się dowiedz, to ciekawe zagadnienie, możnaby nawet wątek założyć "czym się
                rózni nu-metal od new-metalu" smile (ale uprzedzam ja się za to nie biorę).
                • Gość: xamel Re: Crazy Town IP: *.dop.krakow.pl 14.02.03, 15:42
                  ja osobiscie zetknalem sie z okresleniem new metal w latach 90 a z nu-metal
                  dopiero rzy okazji linkinow limpow crazyow paproachow itp
                  osobiscie w tamtym okresie nie sluchalem nic nowego (tylko wielka 4 trashowa +
                  potem grunge ale tez z 5 letnim opoznieniem)
                  natomiast mialem znajomego ktoy bardzo lubil te zespoly new metalowe
                  i podobniez bylo to rozwiniecie/uzupelnienie czy jak to okreslic, czarnej
                  Metallicy
                  i podobniez niektore kawalki poznego Megadeath(Trust) ladnie sie w to wpisywalo
                  ale nie pytajcie mnie jakie to zespoly byly zaliczane ?
                  bo mnie sie szystko pomerdalo (jak wspominalem nie sluchalem wtedy nic nowego)
                  jakis Bush mi sie kojarzy niepewnie
                  • Gość: As New czy Nu IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.02.03, 15:57
                    A mi się wydaje że określenie "nu" bierze się z tego że ma być bardziej "cool"
                    i młodzieżowo ...
                    • miecio4 Re: New czy Nu 14.02.03, 16:04
                      Okreslenie Nu-metal zostało celowo tak napisane aby dróżnic to zjawisko od new
                      metalu z lat 80-tych.
                      • Gość: xamel Re: New czy Nu IP: *.dop.krakow.pl 14.02.03, 16:16
                        mieciu mieciu smile (jesli moge sobie na to pozwolic??)
                        w latach 80 jedynym "new metalem" byl NWOBHM czyli new wave of BRITISH heavy
                        metal ktory nigdy nie byl okreslany jako "new metal"
                        new metal (o ile dobrze kojarze) dotyczyl kapel metalowych z okresu
                        posttrashowego (boze co za fatalny wyraz) tzn kiedy Metallica nagrala czarna
                        pojawil sie grunge i to bylo wlasnie potem smile

natomiast NWOBHM to NWOBHM a nie new metal
                        echhh

• miecio4 Re: New czy Nu 14.02.03, 16:22
                          Pierwsze słyszesmile
                          Ale nie bede sie sprzeczał.
      • loveletter Re: Cosy Town 14.02.03, 18:57
        munky napisał:

> na temat muzyki tego zespolu nie bedę sie wypowiadał bo zaraz dostanie mi sie

> od zagorzałych fanów Linkin Parków i innychsmile))

ech, a już liczyłem, że munky walnie garścią porządnych epitetówsmile))))). No ale
        skoro munky nie bluzga, to i ja wypowiem się na temat tego zespołu bez rzucania
        miesem, zbytniego sarkazmu czy ironi. No to tak:

.

.

Dziękuję.

Lov.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka