Gość: Adrian IP: *.tomaszow.mm.pl 15.08.06, 03:58 Piekny utwór, ale o czym własciwie opowiada? Może by ktoś pokusił sie o intepretacje tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszemcio1 Re: Ultravox - Vienna 15.08.06, 09:30 nie pokuszę się o interpretację, ale dopiero niedawno poznałem cały album i jestem pod wrażeniem. uważam że Vienna nie jest najlepszym momentem płyty choć oczywiście to klasyk Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Ultravox - Vienna 15.08.06, 10:30 Utwór zawiera ponoć liczne aluzje do filmu Carola Reeda "Trzeci człowiek", którego akcja rozgrywa się w Wiedniu właśnie - niestety nie widziałem. A poza tym mówi o przelotnym romansie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Ultravox - Vienna IP: *.tomaszow.mm.pl 16.08.06, 23:47 No niestety nikt sie nie pokusił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Ultravox - Vienna IP: 87.205.1.* 17.08.06, 06:32 Wiedeń 'Vienna' - Ultravox, z albumu 'Vienna' tłumaczenie: Tomasz Beksiński Spacerowaliśmy w chłodnym powietrzu Zamrażającym oddechy na okiennej szybie Leżąc czekaliśmy Człowiek w mroku na zdjęciu oprawionym w ramki Jest taki tajemniczy i smutny Rozlega się głos i przejmujący krzyk towarzyszy ci Aż mija to uczucie, jesteśmy tylko ty i ja Ale dla mnie jest bez znaczenia To nic dla mnie nie znaczy - ach, Wiedeń... Muzyka rozbrzmiewa nawiedzając nas dźwiękami staccato I nawołując rytmem Jesteśmy samotni nocą Gdyż światło dnia sprowadza chłodną pustą ciszę Jedno skinienie twej dłoni I chłodne szare niebo ziewa z horyzontem Ten obraz znika, jesteśmy tylko ty i ja Ale dla mnie jest bez znaczenia To nic dla mnie nie znaczy - ach, Wiedeń... Odpowiedz Link Zgłoś