Dodaj do ulubionych

Air - zna ktos? :)

22.02.03, 22:11
Helou smile

Siedze i slucham sobie aira - ja uwazam, ze muzyka, ktora tworzy air jest
boska smile ktos z was sluch tego jeszcze? W sumie, komukolwiek mowie o tym
zespole, nie wie o co chodzi sad A szkoda, bo jest czego posluchac, polecam
goroaco!
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin^ Re: Air - zna ktos? :) IP: *.opm.pl 22.02.03, 22:16
      clk napisała:

W sumie, komukolwiek mowie o tym
      > zespole, nie wie o co chodzi sad

dobra rada - zmien otoczenie wink) bo air znać trzeba i tyle... nie wiem który
      masz album ale poza premieres symptomes i moon safari innych ich produkcji nie
      polecam.

pzdrv
      • t.o.m.e.k Re: Air - zna ktos? :) 22.02.03, 22:51
        > dobra rada - zmien otoczenie wink) bo air znać trzeba i tyle... nie wiem który
        > masz album ale poza premieres symptomes i moon safari innych ich produkcji
        nie
        > polecam.

Oj - nie zgadzam się. Cały dorobek Air jest wart poznania. Niesamowita jest
        np.ścieżka dźwiękowa z filmu "Virgin Suicides", a ostatnia płyta "10 000 Hz
        Legend", choć zupełnie inna od słodkiego "Moon Safari" to dzieło mroczne,
        niepokojące, na pewno wymagające wsłuchania się - ale przez to własnie
        niezwykłe. Dla mnie ta płyta ma szczególne znaczenie, bo po raz pierwszy
        posłuchałem jej 11 września 2001 - a krótko potem widziałem AIR na koncercie i
        to był naprawdę odjazd. To wielki zespół (choć tylko 2-osobowy) i następny
        koncert pewnie nie będzie już ani tak tani, ani nie odbędzie się w salce
        wielkości Stodoły...
        • Gość: marcin^ Re: Air - zna ktos? :) IP: *.opm.pl 23.02.03, 20:15
          t.o.m.e.k napisał:

> Oj - nie zgadzam się. Cały dorobek Air jest wart poznania. Niesamowita jest
          > np.ścieżka dźwiękowa z filmu "Virgin Suicides", a ostatnia płyta "10 000 Hz
          > Legend", choć zupełnie inna od słodkiego "Moon Safari" to dzieło mroczne,
          > niepokojące, na pewno wymagające wsłuchania się - ale przez to własnie
          > niezwykłe.

jasne, wszystkie albumy nie schodzą poniżej pewnego poziomu ale pisząc o
          wybitnych albumach air zatrzymałbym sie na pierwszym mini LP - Premieres... bo
          nawet na Moon Safari zdazały się już płycizny, ot, co...
    • laurka1 Re: Air - zna ktos? :) 22.02.03, 23:16
      Ja znam dzięki koleżance która jakoś przez francuskie klimaty poznała ten zespół. Piękno wcielone achhhhh smile
    • Gość: czapski Re: Air - zna ktos? :) IP: *.utp.pl / 10.10.9.* 23.02.03, 09:45
      Rewelacja, na kazdej plycie cos wartosciowego, ale "Moon Safari" wygrywa
    • clk Re: Air - zna ktos? :) 23.02.03, 11:03
      Mam 4 plyty i w kazdej jest cos, co mi sie niesamowicie podoba. Virgin Suicides
      to z filmu, ale niestety nie widzialam go, podobno u nas w polsce go nie bylo :
      (((( a szkoda... nawet kaaza mi tego nie znajduje sad
      • t.o.m.e.k Re: Air - zna ktos? :) 23.02.03, 16:12
        > to z filmu, ale niestety nie widzialam go, podobno u nas w polsce go nie
        bylo :

Film był - krótko lecial wiosną 2002 pod tytułem "Przekleństwo niewinności" czy
        jakoś tak. A płytę można czasem ustrzelić w Media Markcie za śmieszne pieniądze
        (ostatnio 9.99)
        • clk Re: Air - zna ktos? :) 23.02.03, 16:17
          >A płytę można czasem ustrzelić w Media Markcie za śmieszne pieniądze
          >(ostatnio 9.99)

z muyka mam, z filem by sie przydala smile)) ciekawa jestem, czemu jak ja chce cos
          zobaczyc w kinie, to nigdy tego nie ma, albo jest krotko sad
          • laurka1 Re: Air - zna ktos? :) 23.02.03, 16:49
            Film był na C+ czyli że może kiedyś pojawi się w TVP pewnie po północy jak to zwykle bywa z dobrymi filmami. TV nie to samo ale zawsze cuś wink
            • clk Re: Air - zna ktos? :) 23.02.03, 17:23
              laurka1 napisała:

> Film był na C+

Bosko sad mam c+ ale te najlepsze filmy jak zwykle mi umykaja... sad((( moze
              jeszcze powtorza....
    • gosiowo Re: Air - zna ktos? :) 23.02.03, 19:22
      a to mozna nie znac??? smile)))))
      • clk Re: Air - zna ktos? :) 23.02.03, 19:38
        oj mozna sad
    • Gość: marxx Re: Air - zna ktos? :) IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 23.02.03, 20:32
      10000 hz jest mroczna, niesadze. Jest rewelacyjna, A dodatkowo ladnie
      zremiksowali jeden utwor Bowiego no jego plycie.
      • Gość: Niech Fuck the air!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 01:30
        Przeciez tylko Sexy Boy byl niezly. I klip. Slucham tego w pracy ale wlasnie
        jak waty. Jak chce sie skupic wale AnneLize Rottena.
        • t.o.m.e.k Re: Fuck the air?????? 24.02.03, 08:34
          > Przeciez tylko Sexy Boy byl niezly.

No właśnie - pamiętam na koncercie w Warszawie, że wielu ludzi przez większość
          czasu spało, potem wrzeszczeli "Sexy Boy", więc zespół w końcu to zagrał. Jaka
          radość, jakie szczęście... A potem można było iść do domu, prawda?
          G.... prawda - bo akurat "Sexy Boy" jest chyba najsłabszym kawałkiem na "Moon
          Safari", a Air jakby nie musieli, to pewnie by tego w Stodole nie zagrali i to
          było słychać i widać. Tysiąc razy lepiej i ciekawiej wyszła im za to
          wersja "Kelly Watch The Stars"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka