Dodaj do ulubionych

Dzieci bezmleczne

29.12.12, 17:59
Witam.
Jestem wegetarianką od 23 lat (lacto-ovo, chociaż coraz bliżej weganizmu).
Moje dzieci jedzą mięso (przynajmniej na razie).
Mam pytanie odnośnie mleka. Mój młodszy syn (10 miesięczny) powoli przechodzi na MM.
I teraz pytanie: czy ktoś się spotkał z dietą bezmleczną dla takiego malucha (ewentualnie na mleku kozim)? Mleko krowie, nawet modyfikowane zagluca mi go, tak jak starszaka. Nie wiem, co czynić.
Jeśli macie jakieś rady/wiecie coś na ten temat, będę wdzięczna.
Julia
-----------------------------
freedo-mania.blogspot.com
terazjestpieknie.blogspot.com
Obserwuj wątek
    • yuka66 Re: Dzieci bezmleczne 05.01.13, 23:15
      Na wegedzieciak.pl jest wiele wegańskich dzieci.
    • jo-an-na-29 Re: Dzieci bezmleczne 18.03.13, 19:15
      A musi jeść to melko jeszcze w ogóle? Mleko krowie nie jest zdrowe dla nikogo prócz cielaków, bo dla nich jest wytwarzane. Skad jesteś? Bo w Łodzi jest taka poradnia pediatryczno-żywieniowa dla dzieci, które nie jedzą mięsa.
      • misiu-1 Re: Dzieci bezmleczne 19.03.13, 18:06
        jo-an-na-29 napisała:

> Mleko krowie nie jest zdrowe dla nikogo prócz cielaków, bo dla nich jest wytwarzane.

A zboże nie jest zdrowe dla nikogo prócz nowych roślin, bo dla nich jest wytwarzane. Ciekawe, kto wykoncypował ten durny zabobon?
        • des4 Re: Dzieci bezmleczne 20.03.13, 11:52
          a miód jest niezdrowy dla nikogo poza pszczołami, bo dla nich jest wytwarzany :)
          • vvrotka Re: Dzieci bezmleczne 24.03.13, 13:23
            Przykład z przedszkola, tylko, że miód wykradają pszczołom inne zwierzęta i je zjadają a spożywanie mleka krowiego czy jakiegokolwiek przez dorosłe osobniki w przyrodzie nie występuje. Na dodatek miód, jest stałym pokarmem pszczół a mleko tylko cielaka...
            • misiu-1 Re: Dzieci bezmleczne 24.03.13, 13:56
              vvrotka napisała:

> Przykład z przedszkola, tylko, że miód wykradają pszczołom inne zwierzęta i je
              > zjadają a spożywanie mleka krowiego czy jakiegokolwiek przez dorosłe osobniki w
              > przyrodzie nie występuje. Na dodatek miód, jest stałym pokarmem pszczół a mlek
              > o tylko cielaka...

Z przedszkola to nie jest przykład, tylko twoja "argumentacja". "Wykradanie" pokarmu to argument z d***, bo z jakiego, jeśli nie z "wykradzionego" roślinom ziarna jesz chleb? Poza tym jest to argument natury moralno-prawnej, a nie medycznej. Spożywanie mleka krowiego przez osobniki dorosłe w przyrodzie nie występuje? A gotowanie zupy występuje? A jeśli nie, to czy to stanowi podstawę do wnioskowania, że zupa jest niezdrowa? Umiesz myśleć samodzielnie, czy tylko powtarzać propagandowe pierdoły?
              • vvrotka Re: Dzieci bezmleczne 26.03.13, 08:18
                Ne dyskutuje się z głupkami, bo ściągną do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem...
                • misiu-1 Re: Dzieci bezmleczne 26.03.13, 16:55
                  Jak dotąd, nie udało ci się nikogo ściągnąć. Widocznie doświadczenia jeszcze odrobinę ci brakuje.
                • marouder.com.pl Masz racje! Misiu popelnil blad poswiecajac ci.. 27.03.13, 08:25
                  ..tych kilka linijek tekstu:)
        • forum.master Re: Dzieci bezmleczne 14.04.13, 21:02
          misiu, misiu :D a czy zboze je zboże? argument ciut nieprzemyślany...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka