sphincter 23.03.03, 16:08 witam, jestem tu od niedawna.. zastanawiam sie czy sa wsrod was osoby ktore słuchaja muzyki nowofalowej z lat 80? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sphincter Re: nowa fala 23.03.03, 16:38 The Cure można by podpasować... w polsce nową falę grała Siekiera, TZN Xenna,Variate, Reds... a zagranicą Joy Division, New Order, Clan Of Xymox, Sisters Of Mercy i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: nowa fala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.03, 17:06 sphincter napisał: > The Cure można by podpasować... > \ > a zagranicą Joy Division, New Order, Clan Of Xymox, Sisters Of Mercy i wiele > innych No to takich jest tu naprawde dosyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq Re: nowa fala IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.03.03, 17:09 Owszem ) "Szewc zabija szewca bumtarara" "Najradosniej wspominam chwile w ktorych mnie nie bylo" "Komunikaty klamia, bezludne miasta i cienie na murach" Odpowiedz Link Zgłoś
sphincter Re: nowa fala 23.03.03, 17:30 w takim razie zostaje... "Kiedy stoje, patrze w okno, krótka chwila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: nowa fala IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 23.03.03, 18:56 Coż mogę powiedzieć ... "Nie mówię, ja myślę ..." Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: nowa fala 25.03.03, 16:25 Zostan, zostan, tu co drugi czlowiek slucha nowej fali, a co drugi slucha zimnej. A niektorzy to i spiewaja, i graja. Odpowiedz Link Zgłoś
sphincter Re: nowa fala 25.03.03, 19:32 piżmak: właśnie sie zorientowałem zostaje! i zapraszam na www.nachtundnebel.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raznor Re: nowa fala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.03, 19:57 są tu tacy ) I've got my trophies on the wall, the heads I've hunted down the hall And I guard my winnings well, carry them with me when I fall Now the daylight hours pass like the people I have lost In the triumph of the hour, in the bloody cause - lust for power raznor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkment Re: nowa fala IP: serwer:* / 192.168.0.* 25.03.03, 21:50 A GDZIE THE FALL? mark e.smith i kolesie , 1-a z najbardziej płodnych grup wszechczasów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: nowa fala IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 01.04.03, 00:26 syntax zglasza sie na zbiorke a razem z nim misiowie puszysci z pulaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Useless_R Re: nowa fala IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 23:36 sphincter napisał: > witam, jestem tu od niedawna.. > zastanawiam sie czy sa wsrod was osoby ktore słuchaja muzyki nowofalowej z > lat 80? Na szczescie nie jest ich jakos zatrwazajaco duzo, ale przynajmniej wiesz, ze jak ktos taki zalapie temat, to naprawde nim zyje. To tak jak z Depechami. Pozdrowienia dla tych co sluchaja oraz dla tych co i sluchaja, i graja (do ktorych swego czasu tez nalezalem...) "[...] Nasze domy, posrod nocy Nasze domy obok fabryk..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: nowa fala IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 08.04.03, 08:48 Gość portalu: Useless_R napisał(a): min. > Pozdrowienia dla tych co sluchaja oraz dla tych co i sluchaja, i graja (do > ktorych swego czasu tez nalezalem...) > > "[...] Nasze domy, posrod nocy > Nasze domy obok fabryk..." Twój post (zwłaszcza z tym cytatem) zabrzmiał tak jakbyś grał w Siekierze... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: nowa fala IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 08.04.03, 15:35 > > "[...] Nasze domy, posrod nocy > > Nasze domy obok fabryk..." > > > Twój post (zwłaszcza z tym cytatem) zabrzmiał tak jakbyś grał w Siekierze... > ? i wyjechal z Pulaw do Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Useless_R Re: nowa fala IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 00:29 Gość portalu: Jack napisał(a): > Gość portalu: Useless_R napisał(a): > min. > > > Pozdrowienia dla tych co sluchaja oraz dla tych co i sluchaja, i graja (do > > > ktorych swego czasu tez nalezalem...) > > > > "[...] Nasze domy, posrod nocy > > Nasze domy obok fabryk..." > > > Twój post (zwłaszcza z tym cytatem) zabrzmiał tak jakbyś grał w Siekierze... > ? Niestety nie, ale chwali sie taka czujnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: nowa fala IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 24.04.03, 10:23 to moze zdradz w jakiej kapeli grales , moze inne radosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Useless_R Re: nowa fala IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 00:03 Gość portalu: syntax napisał(a): > to moze zdradz w jakiej kapeli grales , moze inne radosci ? Hmm... Nie sadze, by ktos wiele o niej slyszal... Chyba, ze byl na Zlocie Fanow DM w Katowicach w listopadzie ’97 albo na WOSP ’98 w Tychach? Nasze mroczne „pole razenia” mialo, jak z tego widac, zasieg lokalny (czytajac np. o „Nacht und Nebel” widze, jak dalece lokalny...), ale ze spora sila przekazu!)) Nazw, jak to zdaje sie zwykle bywa u mlodych grup na poczatku drogi do wielkiej kariery, bylo kilka - od "Impressions", przez "Other Voices", do "Emergency". Klimaty: The Cure, DM, Siouxie, Bauhaus, Joy Division itp... Ta muzyka byla dla nas jak chleb..! No, dla mnie zreszta niezmiennie jest i pewnie zawsze bedzie. Dzieki za okazje do wspomnien! Ech, to byly czasy!)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: nowa fala IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 20.05.03, 15:19 zdaje sie ze muzycznie wiele wspolnego mamy ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: nowa fala IP: 213.172.174.* 06.05.03, 16:04 Gość portalu: Useless_R napisał(a): > Gość portalu: Jack napisał(a): > > > Gość portalu: Useless_R napisał(a): > > min. > > > > > Pozdrowienia dla tych co sluchaja oraz dla tych co i sluchaja, i graj > a (do > > > > > ktorych swego czasu tez nalezalem...) > > > > > > "[...] Nasze domy, posrod nocy > > > Nasze domy obok fabryk..." > > > > > > Twój post (zwłaszcza z tym cytatem) zabrzmiał tak jakbyś grał w Siekierze. > .. > > ? > > Niestety nie, ale chwali sie taka czujnosc! A ja się pochwalę i napiszę, że pochodzę z Puław i niejednokrotnie miałem okazję spotkać, rozmawiać i pić browarek z Tomkiem Adamskim, niesamowicie wrażliwym i uzdolnionym facetem, który jest - moim zdaniem - jednym z największych polskich straconych talentów literacko-muzycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: nowa fala IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 20.05.03, 15:23 i co on teraz robi ??? nie mysli o powrocie do muzykowania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: nowa fala IP: 81.15.170.* 20.05.03, 15:58 Gość portalu: syntax napisał(a): > i co on teraz robi ??? nie mysli o powrocie do muzykowania ??? Wydaje od czasu do czasu jakieś tomiki wierszy i chyba udziela się w 'krzewieniu kultury' - tak było 2-3 lata temu. Raczej do muzyki nie wróci, tym badziej, że z tego co kojarzę, jego fascynacje muzyczne odpłynęły zbyt daleko od tzw. muzyki młodzieżowej... Odpowiedz Link Zgłoś