Dodaj do ulubionych

armia siekiera?

IP: *.fema.krakow.pl 02.11.06, 22:39
wpadła mi ostatnio w ręce nowa płyta 2Tm2,3. Muzyka bardzo mi się spodobała,
ale niestety teksty nie trafiają do mnie w ogóle, wręcz mi przeszkadzają.
Stąd moje pytanie: który ze 'starych' zespołow muzyków tymoteusza jest
najbardziej zbliżony muzycznie?
Obserwuj wątek
    • glothis Re: armia siekiera? 03.11.06, 10:25
      czesc!
      co do starych kapelek to pewnie siekiera powinna ci sie spodobać, choć ja słabo
      znam tą twórczość i do końca nie jestem pewien. ponadto houk jest bardzo
      zblizony gatunkowo...
      ale wydaje mi sie że projekt 2TM2,3 jest czymś innym niz tworczosc armii, houk'a
      czy acid drinkers i nie da sie tak po prostu znalezc tej samej muzy z innymi
      textami. o to chyba chodzi w muzyce aby ciągle tworzyc coś nowego i oryginalnego
      a nie powielac ciągle te same rify przez kilka płyt.
      jesli podoba ci sie płyta 888 to polecam tez pierwszy album 2tm2,3 - narawde
      jest niezły. jak nie trawisz tego do końca to chociaz posluchaj w empiku. polecam smile
      pozdro!
      • Gość: kibol Re: armia siekiera? IP: 87.205.1.* 03.11.06, 10:36
        siekiera z budzynskim na wokalu grala ostrego punka
        natomiast siekiera z adamskim jako wokalista to klimatu hmm... new wave
        • Gość: glgryz Re: armia siekiera? IP: *.polskieradio.pl 03.11.06, 19:42
          > natomiast siekiera z adamskim jako wokalista to klimatu hmm... new wave

To nie Adamski śpiewał, tylko Malinowski - basista.

Odpowiadając na pytanie, to chyba najprędzej późniejsza Armia (ta z Popcornem)
          przypomina 2Tmcośtam.
          • Gość: H Re: armia siekiera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 23:31
            Raczej cold wave, choć w sumie jak zwał, tak zwał. Bez Budzyńksiego to byl
            zupelnie inny zespół. Znaaaacznie lepszy. "Nowa Aleksandria" to arcydzieło.
      • marcinwolniak Re: armia siekiera? 03.11.06, 10:40
        Masz racje 2Tm2,3 to zupełnie inna jazda...888 jest bardzo dobrą muzycznie
        płytą, teksty jak bodajże każda z tego zespołu pochodza z bibli. Podobna jazda
        jest w zespołach takich jak Pneuma. A Armia to przedewszystkim Legenda...z
        2Tm2,3 również polecam pierwsze płyty "Przyjdź" i "Amen" jest czaaat...panowie
        robia bardzo dobre koncerty..jak również Tomek Budzyński!!!Pozdrawiam fanów w.w.
        zespołów smile
        • glothis Re: armia siekiera? 03.11.06, 12:11
          a skoro juz jestesmy przy Pneumie, to warto wspomnieć takie kapele jak 3siostry,
          DeLaCore, czy kompletnie odjechany moim zdaniem OX smile
          polecam serdecznie pomimo tego że dostępność w dużych sklepach muzycznych mało
          znanych wykonawców jest znikoma. czasem warto sie postarać aby znaleźć ciekawą
          płytke... smile wyżej wymioenione kapelki sprzedają płyty przez internet.
    • szmajch Re: armia siekiera? 03.11.06, 17:49
      "Legenda" i "Duch" - to są dwie bardzo fajne płyty Armii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka