pavvka Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 19.02.07, 11:03 Me and a Gun - Tori Amos Stretched on Your Grave - Sinead O'Connor Odpowiedz Link Zgłoś
kaskoss101 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 19.02.07, 13:21 Queen - Love Of My Life Queen - Too Much Love Will Kill You George Michael - You Have Been Loved Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królowa Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.02.07, 14:34 Lamb- Gorecki Odpowiedz Link Zgłoś
jemmo Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 19.02.07, 15:29 moze nie od razu 'naj', ale 'bardzo' (= 'super') primal scream 'get duffy' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 00:19 Polecam płytkę Nicka Cave'a "Murder Ballads". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.med.uni-heidelberg.de 20.02.07, 11:38 Holy toy- Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 04.07.07, 10:47 Odchodząc zabierz mnie.Grzegorz Ciechowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quetta Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.e-cho.eu 05.07.07, 00:46 Zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarigueya Re: najbardziej dołująca piosenka... ;(( IP: *.wist.com.pl 03.03.07, 21:39 "Hurt" - Nine Inch Nails "Gone" - Katatonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.acn.waw.pl 03.03.07, 21:50 Jak dla mnie, "51" TSA i "Nur fuer Besuch" Die Toten Hosen - płakałam na obu, choć na TH bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
rudestus0700 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 03.03.07, 23:50 Dal mnie cała płyta "Turn on the bright lights" jest rewelacyjna, także pod tym względem. Gdy wybrzmiewa pierwszy utwór od razu robi się szaro... Odpowiedz Link Zgłoś
exblond Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 04.03.07, 18:59 superchick "courage" Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 05.03.07, 16:34 Into My Arms - Nick Cave Odpowiedz Link Zgłoś
kelly1981 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 31.03.07, 22:32 "Nothing compares to you" Sinead O'Connor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogulka Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 01.04.07, 05:17 daniel powter - bad day Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek12 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 22:17 Sinéad O'Connor - Troy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digan Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.idc.net.pl 03.04.07, 17:43 Queen - You Take My breath Away a potem Long away... Dire Straits - Brothers in Arms of korz Myslovitz - Chciałbym umrzeć z miłości i Wieza Melancholii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.tkdami.net 06.04.07, 21:53 George Michael You have been loved George Michael Jesus to a child M. Fogg Ta ostatnia niedziela Peter Gabriel Don't give up Peter Gabriel Mercy Street Tord Gustavsen Trio - wiele AM Jopek - nigdy wiecej, jezeli chcesz Diana Krall - Besame Mucho Diana Krall Departure Bay Sting Shape of my heart Odpowiedz Link Zgłoś
ewe-kostka Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 06.04.07, 22:52 ''Szklany człowiek'',''wieza melancholi'' myslovitz Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek11 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 07.04.07, 02:38 Peter Gabriel - Here Comes The Flood Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 09:25 Dasiek, dzięki za przypomnienie! Wpisałam sie juz wczesniej z Radiohead, ale całkiem zapomniałam o tym kawałku Gabriela. Rzeczywiście chyba najsmutniejsza piosenka na świecia. I jaka piekna... Odpowiedz Link Zgłoś
dasiek11 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 07.04.07, 12:21 Alez prosze bardzoJak Peter gral to na samym poczatku koncertu w Poznaniu - lapalo za serce! Dorzucilbym jeszcze cos Jeffa Buckleya,np "I know we could be so happy baby (if we wanted to be) " i duzo innych ale w tej chwili nie moge sie zdecydowac bo przewaznie preferuje pogodny folk Odpowiedz Link Zgłoś
roberciunio Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 07.04.07, 14:03 Z polskich chyba Dżem. I to kilka utworów musiałbym wymienić. Ostatnio jednak "męczy" mnie utwór "Cała w trawie" z ostatniego, znakomitego albumu koncertowego poświęconego pamięci Pawła Bergera. A z zagranicznych to od lat niezmiennie John Lennon "Mother" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisława Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 16:44 słyszeliście smutnego kermita? jest i creep radiohead i hurt johnnego casha. oczywiście w wykonaniu żaby www.sadkermit.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: 195.224.24.* 11.04.07, 17:20 the cure - plain song. swietny kontrast - piosenka utrzymana w durowych tonacjach, podniosle klawisze, ale tekst absolutnie druzgoczacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 07.05.07, 20:25 Zdecydowanie najsmutniejsza a zarazen najbardziej wzruszającą piosenką na świecie jest "Requiem for a dream-summer overture" Zawsze na płacz się zbiera jak ją słucham... Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 07.05.07, 23:44 blur - battery in your leg radiohead - motion picture soundtrack, karma police, paranoid-android, street spirit, true love waits ckod - to nie zdarza sie nam hey - byłabym, mru mru kasia groniec- poste restante marillion - script for a jester's tears james blunt - goodbye my lover tsa - 51 Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_malinowa Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 22.06.07, 22:52 sobie uzupełnię. blur - no distance left to run. radiohead - paranoid android, no surprises, lucky. joy division - passover, disorder, love will tear us apart Odpowiedz Link Zgłoś
subcior Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 08.05.07, 19:08 Damien Rice "The Blower's Dougther" to smutna, a najbardziej dołująca to muzyka Clinta Mansella z "Requiem dla snu". Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_jesus Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 15.05.07, 21:53 Radiohead - Sail To The Moon z Hail To The Thief łzy jak groch, ano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna a Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.echostar.pl 15.05.07, 22:58 A Perfect Circle "Orestres" Ampop cała płyta "Nature Is Not A Virgin" (a przede wszystkim "Sad Worms In The Sail" - za sam tytul już) Andrew Bird "I" Archive "Again" (co juz pisałam) Calla "Love Of Ivah", "Surface Scratch" Damien Rice "9 Crimes" Gorillaz "El Manana" Mercury Rev "The Funny Bird" - prze.ni.ka.ją.cy smutek Tom Yorke "Harrowdown Hill" oraz dodatek specjalny, gwiazdki tematu: SLOWDIVE można by wymienić wszystko absolutnie, osobiście nie znam bardziej przygnębiających płyt niż "Just For A Day" i "Pygmalion". no. miłego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: *.ztpnet.pl 08.06.07, 14:17 Anathema - Are You There_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: 193.24.202.* 08.06.07, 20:30 Hole in the earth- deftones Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lithium Nirvana The Other Improv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 22:50 it's an odd alliance It's another light I say What alone tonight Even if my eyes Even have some time Bet it all tonight Listen I have been banging away Even if you had a sight My It's mad enough tonight And forests have never grown It's another light And I can never have mine It's not mine It's not mine Instead I hide I've been here for my friends I never know if I said Watching out for me When I can love you Have your way And she might as well know I Seem more high High Than I said minerals will make the world If we did not have chemicals You would not be writing my death certificate Biting is my friend My dog left me a sand send One more day than I can plan Ends safe from you Biting ass a lie friend When I will never have a friend Biting silent as a man His silence setting up around And she improvised And she was supervised I was a rised Or arosed Or a rose Or a rose Or aroused And fine Fine line When I Said night time When I Could never kind And I My milk is your shit My milk is your shit It's hard and boiled And sour all again My milk is your shit It revolves It evolves Cause it's biting out what would My milk is your shit My milk is piss Don't you love that I can bite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lithium Re: Nirvana The Other Improv LINK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 22:51 www.youtube.com/watch?v=reCWCo8cMtg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lithium albo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 22:58 nirvana 'something in the way' dinosaur jr 'tarpit' rem 'let me in' Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: albo 10.06.07, 13:05 It's been seven hours and fifteen days Since you took your love away I go out every night and sleep all day Since you took your love away Since you been gone I can do whatever I want I can see whomever I choose I can eat my dinner in a fancy restaurant But nothing I said nothing can take away these blues `Cause nothing compares Nothing compares to you It's been so lonely without you here Like a bird without a song Nothing can stop these lonely tears from falling Tell me baby where did I go wrong I could put my arms around every boy I see But they'd only remind me of you I went to the doctor n'guess what he told me Guess what he told me He said girl u better try to have fun No matter what you'll do But he's a fool `Cause nothing compares Nothing compares to you all the flowers that you planted, mama In the back yard All died when you went away I know that living with you baby was sometimes hard But I'm willing to give it another try Nothing compares Nothing compares to you Nothing compares Nothing compares to you Nothing compares Nothing compares to you Odpowiedz Link Zgłoś
aniita wczesne Variete 10.06.07, 16:35 Np. "Nie będzie inaczej" "Chcesz przegryźć druty zjadasz tylko rdzę a wewnątrz a wewnątrz nie ma oczyszczenia I nie będzie inaczej Morderca przyszedł częstujesz kawą i jeszcze pytasz czy może w szachy gra I nie będzie inaczej Ranione zwierzę nogami ryje grunt by chociaż na końcu przytulną była ziemia I nie będzie inaczej." Odpowiednia piosenka na pogrzeb. Poza tym: Nick Cave, ale nie wymieniane tu "Into my arms", tylko "Do you love me? Part II" (odpowiednia piosenka na MÓJ pogrzeb), Bjork "I play dead", Morphine "Empty box", P.J. Harvey "The Dancer" - i całe mnóstwo innych. Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 11.06.07, 17:10 nie wiem czy już zabierałam głos w tej dyskusji (skleroza) ale zaintrygował mnie temat i po krótkim namyśle pierwsze co przyszło mi do głowy to 'Plastic Bag Theme'- z American Beauty- kompozytora Thomasa Newmana. wzrusza mnie zawsze a także Des'ree "Kissing You" z Romeo i Julii może dlatego, że kojarzą mi się z tymi filmami... Odpowiedz Link Zgłoś
lulu53 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 12.06.07, 12:39 mogę się spokojnie podpisać pod "tears in heaven" Claptona, bo zawsze płacze, kiedy słyszę. z polskich to teksty Osieckiej: "nie żałuję" w wyk. Geppert, "oczy tej małej", "na zakręcie", "wariatka" i sporo innych. ktoś wymienił "sambę przed rozstaniem" Banaszak, też się podpisuję. ale absolutny nr 1 to flamenco z filmu "Vengo" Gatlifa. To "naci en alamo" w wyk. remedios silva pisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DT Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. IP: 217.153.60.* 20.06.07, 10:03 Dream Theater "Vacant" Odpowiedz Link Zgłoś
godisblack Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 22.06.07, 10:28 Coś z płyty "The Holy Bible" Manic Street Preachers. Of Walking Abortion, 4st7lb, Die In The Summertime, może The Intensive Humming Of Evil. Te teksty... Odpowiedz Link Zgłoś
aga10023 Re: najsmutniejsza piosenka na świecie. 22.06.07, 12:41 coldplay-the hardest part.... Odpowiedz Link Zgłoś