Dodaj do ulubionych

Śmierć The Cracow Klezmer Band, ale...

03.12.06, 19:47
Obserwuj wątek
    • jasiek_natolin Re: Śmierć The Cracow Klezmer Band, ale... 03.12.06, 19:49
      No właśnie,ale...
      www.ckb.cracow.pl/
      Wczoraj w Krakowie odbył się pożegnalny koncert tej interesującej kapeli.
      Krakusy,kto z Was był ???
      • kossace Re: Śmierć The Cracow Klezmer Band, ale... 03.12.06, 22:58
        a to ci nowina! szkoda, ze zmieniają nazwę po ich marka miała klasę a nazwa
        mówiła sama za siebie..., wypada się zastanowić, po co i dlaczego to wszystko?
        Być może mają zamiar eksplorować inne,niekoniecznie tylko klezmerskie, z nutą
        awangardy obszary... NIe mniej jednak, to nadal ci sami chłopcy będą, tak więc
        już wyglądam ich nowej, kolejnej płyty smile
        • winoman Re: Śmierć The Cracow Klezmer Band, ale... 03.12.06, 23:15
          kossace napisał:

> a to ci nowina! szkoda, ze zmieniają nazwę po ich marka miała klasę a nazwa
          > mówiła sama za siebie..., wypada się zastanowić, po co i dlaczego to wszystko?
          > Być może mają zamiar eksplorować inne,niekoniecznie tylko klezmerskie, z nutą
          > awangardy obszary... NIe mniej jednak, to nadal ci sami chłopcy będą, tak więc
          > już wyglądam ich nowej, kolejnej płyty smile

Już to robią, koncert w Toruniu bodaj w październiku był już zdecydowanie nie
          klezmerski, choć oczywiście inspiracje nie budziły wątpliwości. Już wtedy Jarek
          Bester zapowiedział ze sceny, że coś się wkrótce zmieni, być może i nazwa, bo
          wiele osób wprowadza w błąd, przychodzą na koncert spodziewając się zupełnie
          innej muzyki.

Pozdrawiam!
          • pharoah Bester Quartet 23.04.07, 16:45
            Tydzien temu bylem na koncercie tej grupy w lubelskim klubie "Hades".To byl
            bardzo mily wieczor.Moje kolejne spotkanie z ich muzyka.Mialem sczescie ogladac
            ich na przestrzeni kilku lat pare razy:na samym poczatku kariery i pozniej-na
            wspolnych wystepach z Grazyna Auguscik,Frankiem Londonem i Jorgosem
            Skoliasem.Ich muzyka bardzo mi sie podoba.Znam takze wszystkie plyty wydane dla
            Tzadika.Z ogromna ciekawoscia wybralem sie na ten koncert,bo kompletnie nie
            wiedzialem co zaprezentuja.Czego sie spodziewac,skoro muzycy sami deklaruja,ze
            nie graja juz tradycyjnej muzyki zydowskiej?Co zatem uslyszymy?Warszawską Jesien?
            Spore zamieszanie wprowadzila zmiana nazwy-bylo troche takich ludzi,ktorzy
            przyszli na Cracow Klezmer Band,a uslyszawszy,ze ma grac Bester
            Quartet,mowili:"To nie ten koncert... ma grac jakis inny zespol..."
            Sam wystep byl wspanialy-muzycy nie graja juz,jak sami zadeklarowali ze
            sceny,tradycyjnej muzyki zydowskiej...wykonuja wlasne kompozycje i kompozycje
            Johna Zorna.Jednak zydowskie inspiracje nadal slychac w ich muzyce(przynajmniej
            ja je slysze...)Koncert bardzo mi sie podobal-lubie klub "hades", lubie Bester
            Quartet,lubie bardzo,gdy nie trzeba placic za biletsmile;lubie tez ,gdy muzycy nie
            ograniczaja sie do odegrania swojego materialu-podobaly mi sie bardzo opowiesci
            i anegdoty Jarka Bestera pomiedzy poszczegolnymi utworami...Swietny koncert,za
            darmo,duzo ludzi,wspaniala atmosfera, w dodatku jakis szczesliwiec wygral tort
            od sponsorasmile...Oby wiecej takich wydarzen muzycznych w Lubliniesmile...
            Ciekawe,ze ostatnia plyta wydana przez Tzadik"Rememberence"(w marcu 2007)
            sygnowana jest nazwa Cracow Klezmer Band...a przeciez zespol od stycznia 2007
            nazywa sie Bester Quartet...O co tu chodzi?www.tzadik.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka