Dodaj do ulubionych

Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo

IP: 82.160.27.* 30.12.06, 01:32
Jako że jestem wielkim fanem zespołu Nirvana, chciałam zapytać Was, jak
odbieracie fakt, iż Kurt Cobain popełnił samobójstwo? Uważacie że to wybryk
młodzieńca, reakcja desperata czy może było to morderstwo?

Dla wszystkich którzy nie wiedzą o co chodzi: Kurt Cobain - Nirvana historia
zespołu ( www.eioba.com/a69915/kurt_cobain_nirvana ) .
Obserwuj wątek
    • Gość: Damian Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo IP: 82.139.11.* 30.12.06, 10:35
      A skąd masz pewność, że popełnił samobójstwo? Osobiście słyszałem już wiele
      mitów, legend o tym jak to lider Nirvany miał ginąć.
      • tomash8 Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo 30.12.06, 11:12
        Ufo go porwało i mieszka teraz na marsie na jednej ulicy z Elvisem i Hendrixem.
      • forumowicz_pospolity Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo 30.12.06, 11:30
        Gość portalu: Damian napisał(a):

> A skąd masz pewność, że popełnił samobójstwo? Osobiście słyszałem już wiele
        > mitów, legend o tym jak to lider Nirvany miał ginąć.

no i który mit legenda do ciebie najbardziej przemówił?wink
        • Gość: jaija Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.12.06, 13:23
          Facet miał ewidentną depresję. To ostrzeżenie dla tych, którzy sądzą, że sława
          i kasa jest największym dobrem tego świata. Widać, nie były - trzeba jeszcze
          oparcia w rodzinie, a przede wszystkim silnego charakteru i poczucia spełnienia.
        • Gość: Damian Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo IP: 82.139.11.* 30.12.06, 14:19
          Żaden, ale fakt o jego odejściu przyjąłem do wiadomości wink
    • kate-gun Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo 30.12.06, 15:02
      moim zdaniem to byl chwyt marketingowy.
      Kurt oczywicie nie mial nic do gadania. marketingowcy postanowili stworzyc
      legende i sprytnie upozorowali samobojstwo. bulka z maslem.
      coz, nie jestem jakims fanatykiem spiskowej teorii dziejow, ale ta akurat
      mialaby sens.
      • Gość: jaija Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.12.06, 15:42
        Ty tak serio...?
        • kate-gun Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo 30.12.06, 22:28
          aha
    • Gość: kra Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 17:46
      osobiście nie wierzę w samobójstwo. ale co to zmienia? ten temat był już wałkowany tyle razy - dajmy mu po prostu odpoczywać w spokoju, co?
    • cunts_r_still_runnin_the_world Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo 30.12.06, 22:13
      niedawno na bbc byl film dok. rekonstruujacy ostatnie dni zycia cobaina (jak
      uciekl z rehabu i snul sie po seattle), mocno go odbrazawiajacy i obalajacy te
      rozne spiskowe teorie

nie ogladalem tego ale przed emisja byl zajawkowy tekst autora filmu na
      stronach guardiana (www.guardian.co.uk) - jak czytasz po ang to poszukaj tego
      tekstu w archiwum (bezplatne), powinien cie zaciekawic. ostatnio byl tez albo
      tam albo w observerze (www.observer.co.uk) spory tekst o courtney love (polecam
      bo bardziej swiadomy psychosocjologicznie niz sieczka w serwisach/pismach
      muzycznych)

ja to akurat czytalem ze wzgledu na to co mnie zaciekawilo w ich biografiach, z
      pkt widzenia psychologii, socjologii muzyki etc - bo sama nirvana muzycznie
      mnie specjalnie nie rusza (kiedys bardziej)

ps "i wanted to write the ultimate pop song. (...) basically i was just trying
      to rip off the pixies" - tak mniej wiecej mowil cobain o procesie
      tworzenia 'smells like teen spirit'. ale, zdaje sie ze wzial w koncu od kogo
      innego (chyba 'more than a feeling' boston, o ile dobrze pamietam). no ale to
      zaden zarzut bo zrzyna w pewnym sensie tego slowa kazdy, absolutnie niemozliwe
      zeby bylo inaczej - wazne tylko: od kogo, czy dobrze oraz czy, i co, sie od
      siebie dodaje, a tu nirvanie nic zarzucic nie mozna

a skoro juz o 'smells...' mowa to the observer robil niedawno plebiscyt na
      najlepszy wers w muzyce rozrywkowej i jak pamietam linijka "here we are now,
      entertain us" byla bardzo wysoko (a wygral fragment z 'one' u2)
      • Gość: k's Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo IP: *.toya.net.pl 30.12.06, 23:00
        cunts_r_still_runnin_the_world napisał:

> a skoro juz o 'smells...' mowa to the observer robil niedawno plebiscyt na
        > najlepszy wers w muzyce rozrywkowej i jak pamietam linijka "here we are now,
        > entertain us" byla bardzo wysoko (a wygral fragment z 'one' u2)

observer? a nie vh1?
        news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/4915848.stm
        choć może i u observera padło na "one" smile
        • cunts_r_still_runnin_the_world Re: Kurt Cobain, Nirvana i samobójstwo 30.12.06, 23:41
          dzieki, to musialo byc to. byc moze observer mial w tym jakis udzial, jako
          wspolorganizator, partner prasowy czy cos w tym rodzaju
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka