Dodaj do ulubionych

U2/Smolik-ceny płyt

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:16
ide ja sobie ku empiku nabyc płytke U2 prosze ja cie, a tam niespodziewanka.
otoz pan szanowny sprzedawca informacje mnie udziela ze sa dwie wersje plytki-
na Polskie i dla tych bardziej zamoznych. Cena na Polskie 33 zeta a na swiat
67 zeta. Roznica podyktowana ksiazeczka z tekstami- w polskiej brak w
swiatowo- europejskiej jest.
No to ja w polkie wersje sie zatopil i pomyslal- to zakupie polskie plytke,
przemysl i wykonawcow wspomogie.
Padlo na Smolika. Cena 40 dychy. Okladka wypatroszona w kosmos i oczywizda
jest ksiazeczka-niechaj policze stron 12 w kredzie. a na nich 2 fotki a poza
tym lista plac....I jak ceny maja byc oki? kogos z bmdżeja sonego musik chyba
zdrowo klepnelo po brodzie.....
Obserwuj wątek
    • Gość: pani_dj Re: U2/Smolik-ceny płyt IP: *.acn.waw.pl 21.01.07, 11:58
      no coz...
      przede wszystkim akcja 'zagraniczna plyta polska cena' to nie bmg tylko universal.
      jest to dowod na to ze da sie wydac jakos taniej plyte, ale jednak kosztem
      czegos innego. maja te 'polskie' wersje wielkie wziecie, widac ludziom nie
      zalezy na wkladkach. nie oceniam - tylko przedstawiam fakty.

w ogole dla mnei najwiekszym dokonaniem jest plyta ich troje, wydana jako gazeta
      za 10zl ;] da sie? DA!
      moze taki troche kosmiczny przyklad..
      • Gość: lolo Re: U2/Smolik-ceny płyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:43
        mowie tylko o tym, juz tak na serio zupelnie, ze plyta Smolika wydana przez BMG
        Sony Music kosztuje 40 zlotych - z czego pewna czesc to oplata za ksiazeczke
        ktora jest fatalna, niczego nie wnosia tylko podraza koszta.
        I oczywiscie plyta U2 jest wydana przez Universal.

Dyskusja na temat cen plyt jest tak stara jak obecnosc koncernow w Polsce.
        Mysle, ze gdyby plyta kosztowala 15-20 zlotych to nie byloby zastoju na rynku a
        Stadion Music Store nie kwitlby wsile
        • t-800 Re: U2/Smolik-ceny płyt 21.01.07, 13:12
          Gość portalu: lolo napisał(a):

> Dyskusja na temat cen plyt jest tak stara jak obecnosc koncernow w Polsce.
          > Mysle, ze gdyby plyta kosztowala 15-20 zlotych to nie byloby zastoju na rynku
          a
          >
          > Stadion Music Store nie kwitlby wsile

Gdyby płyty tyle kosztowały, to ja bym wtedy zachodził do sklepów, żeby
          pooglądać. I może i do koszyka bym coś od czasu do czasu wrzucił. A tak - jeśli
          zajdę do sklepu z płytami to albo przypadkiem albo żeby się pośmiać z
          absurdalnych cen. Przecież nie będę kupował płyty za 70 zł, która być może mi
          się w ogóle nie spodoba! :-]
          • my-sliwka Re: U2/Smolik-ceny płyt 21.01.07, 23:06
            Kukiz przeciez nie tak dawno wydal plyte za 16,99,jest ksiazeczka, moze
            krotka,ale teksty sa.Czytalam w wywiadzie,ze taniej sie nie da.A U2 tez sobie
            kupilam,jestem zadowolona,bo najwazniejsza jest muzyka,a jak ktos chce teksty
            czy zdjecia,to zawsze mozna wejsc na strone.Szczerze mowic ja wole wejsc na
            strone,kiedy potrzebuje,bo pamietam ile wody i drzew idzie na produkcje tej
            blyszczacej ksiazeczki,do ktorej zaglada sie wlasciwie tylko kilka razy na
            poczatku.
            • uerbe Re: U2/Smolik-ceny płyt 21.01.07, 23:10
              my-sliwka napisała:

> ...najwazniejsza jest muzyka,a jak ktos chce teksty
              > czy zdjecia,to zawsze mozna wejsc na strone.Szczerze mowic ja wole wejsc na
              > strone,kiedy potrzebuje,bo pamietam ile wody i drzew idzie na produkcje tej
              > blyszczacej ksiazeczki,do ktorej zaglada sie wlasciwie tylko kilka razy na
              > poczatku.

Widzisz, dla mnie na przykład to właśnie wkładka jest zawsze argumentem za kupieniem płyty - bo przecież muzyka taka sama jak ta zassana na p2p. Zdaję sobie sprawę z wartości muzyki jako dobra intelektualnego, aczkolwiek zawsze było mi miło mieć oryginalną płytę/kasetę... z zawsze innym, nieraz zgoła niebanalnym pomysłem na wspomnianą wkładkę (np. "No Code" Pearl Jam albo ostatni Tool).
              • Gość: ziolo Re: U2/Smolik-ceny płyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 09:14
                Plyta Smolika wydana jest tym razem w Kayaxie, BMG jest juz tylko dystrybutorem,
                ale niezla kase za to bierze.
    • pani_dj Re: U2/Smolik-ceny płyt 22.01.07, 10:59
      takim optymistycznym akcentem sa te tansze plyty. uwazam ze powolutku zmierzamy
      ku lepszemu.
      wytwornie biora sie za siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka