ihopeyouwilllikeme 10.04.03, 15:50 Już nie będę. Sorry. Przestanę o nich pisać, skoro Was to denerwuję. W końcu Was jest więcej, a jest demokracja. Nie będę już Ich wychwalał. Ale zdania nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallina Re: Przepraszam za U2 10.04.03, 15:54 mnie to nie denerwuje, choc oczywiscie moge byc w "mniejszosci" w tym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
truegtta Re: Przepraszam za U2 10.04.03, 15:58 mallina napisała: > mnie to nie denerwuje, choc oczywiscie moge byc w "mniejszosci" w tym przypadku > A o co chodzi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 10.04.03, 16:00 Do Malliny: cieszę się, ale chyba jesteś )) Do Gtta: Może lepiej że nie wiesz )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hawkmoon13 Re: Przepraszam za U2 10.04.03, 18:50 Nie przepraszaj za U2,czemu sa winni?Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Przepraszam za U2 10.04.03, 19:13 Ihope - pisz o U2 co tylko chcesz. Tylko nie bądź bezkrytyczny wobec nich jak to masz czasem w zwyczaju. To ciągle jedna z największych kapel świata - czy to się komuś podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Przepraszam za U2 10.04.03, 19:22 Trochę się czuję winny, bo to ja się czepnąłem Ajchołpa, a on się, biedak, strasznie przejął i przeprasza teraz nie wiedzieć za co. "Nie rób i nie przepraszaj", zwykła mówić jedna z nauczycielek z mojego byłego liceum ) teddy4 napisał: > Ihope - pisz o U2 co tylko chcesz. Tylko nie bądź bezkrytyczny wobec nich jak > to masz czasem w zwyczaju. To ciągle jedna z największych kapel świata - czy > to się komuś podoba czy nie. Zgadzam się z Teddy'm. Tylko umiar, Ajchołpie, U-M-I-A-R!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka DY-STANS, DY-STANS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 19:37 Eee, ja też czuję się winna, ale Ihope- skóra mi cierpnie jak wpisujesz w 10 najlepszych płyt wszechczasów 10 albumów U2. Ja LUBIĘ U2. Ale tak jak przedmówcy- umiar i dy-stans Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: DY-STANS, DY-STANS 11.04.03, 11:33 Dziękuję za wszystkie posty, myślałem że jesteście mi bardziej nieprzychylni :- ) Co do dystansu to owszem - jak już napisałem - postaram się w POSTACH na tym forum trochę wstrzymać. Ale co ja do cholery mam poradzić, że ( to do Nikki ) 10 albumów U2 to moja pierwsza dziesiątka, najważniejsze płyty jakie mam ? Pochlastać się ?) Najwyżej mogę przestać o tym pisać, i tak zrobię. Nie myślcie, że słucham tylko ich ( dla przykładu: " Achtung Baby " ostatni raz puściłem sobie jakieś dwa miesiące temu... ), słucham muzyki bardzo dużo - bardzo różnej ( co też na tym forum można z moich postów zauważyć... ). Gdybym chciał słuchać tylko U2 tobym chyba zwariował )) U2 to nie jest mój wymysł, gdy zaczynałem ich poznawać nie planowałem tego, co się teraz dzieje )) Ale się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: DY-STANS, DY-STANS 11.04.03, 11:37 ihopeyouwilllikeme napisał: > Dziękuję za wszystkie posty, myślałem że jesteście mi bardziej > nieprzychylni My nieprzychylni? Oj, Ajchołpciu... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Przepraszam za U2 IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 10.04.03, 19:37 Uważam, że tegosław powinien przeprosić za Faith No More. Z powodu jego postów nie słuchałem FNM od tygodnia, co napawa mnie smutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Przepraszam za U2 11.04.03, 01:06 Teraz to się już nie zdziwię jak tegosław przeprosi za to, że sobie jaja robił z naszego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Przepraszam za U2 11.04.03, 05:02 Czy Piżmak nie powinna przeprosić za maltretowanie brata? Ten się do dzisiaj boi zbliżyć do stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Przepraszam za U2 11.04.03, 09:14 A czy Łódź przeprosiła nas za Ich Troje? Będzie musiała zrobić to dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Przepraszam za U2 11.04.03, 09:46 No wiesz, za Łodź ma przepraszać za tych wielkich artystów? Cholera, za CKOD i Blue Cafe też mamy przepraszac? Eee niech sobie graja i zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loveletter Re: Przepraszam za U2 IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 09:54 madee1 napisała: > A czy Łódź przeprosiła nas za Ich Troje? Będzie musiała zrobić to dzisiaj... A czy Warszawa podziękowała nam za Niemyte Jeże? Dzisiaj jest dobry dzień na podziękowania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fly Przeproście za pieprzenie o niczym IP: 212.160.117.* 11.04.03, 10:29 pieprzycie tu o niczym bez opamiętania a ja ma bardziej konkretną pytaniokwestię: czy nie wydaję się wam, że joshua tree jest płytą deczko przereklamowaną (początek i owszem ale po 3 pierwszych kawałkach zaczynają się problemy)- jak dla mnie o niebo lepszym krązkiem jest achtung baby (żadnego słabego momentu), za lepsze uważam też atyclb (ostatnie 2-3 kawałki są gorsze)i under red blood sky (najlepsza płyta koncertowa jaką słuchałem a trochę słuchałem)- co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
aric Przepros za brzydkie słowa:) 11.04.03, 10:56 A co U2 to nie słucham aż tak bardzo, by wiedzieć o jakich utworach mówisz, ale zapół ma cos w sobie, i jak widac trafia w gusta milionów. 4h 50' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasiek Re: Przeproście za pieprzenie o niczym IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 13:07 Gość portalu: fly napisał(a): > czy nie wydaję się wam, że joshua tree jest płytą deczko przereklamowaną > (początek i owszem ale po 3 pierwszych kawałkach zaczynają się problemy Poczytałam sobie ostatnio o U2 w Teraz Rocku i wyciągnęłam a szafki wszystko,co mam autorstwa tego zespołu.Doszłam do "Joshua Tree" i nie byłam w stanie sięgnąć po następną...Po prostu każdy ma inny gust,a nawet starożytni wymyślili coś w stylu "de gustibus non est disputantum"-co właściwie podważa sens istnienia tego forum...ale to już tak bardzo na marginesie Wracając do U2-moim zdaniem te pierwsze trzy kawałki są nieco przereklamowane...To,co się dzieje później,to jest dopiero jazda(Bullet the blue sky" chociażby).A najlepszy jest "Exit"-zupełnie niepodobne do U2 ) Ale "Achtung Baby" też lubię.Nawet bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przeproście za pieprzenie o niczym 11.04.03, 15:10 Jeśli mogę się wtrącić: ja właśnie uważam " Achtung Baby " za przereklamowaną... Kocham ją jak wszystkie inne, ale do poziomu " Joshua Tree " to ona nie dorasta, moim zdaniem... Jak zresztą większość z lat 90, wyłączając " ATYCLB ". Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Przepros´cie za pieprzenie o niczym 13.04.03, 10:40 ihopeyouwilllikeme napisa?: > Jes´li moge˛ sie˛ wtra˛cic´: ja w?as´nie uwaz˙am " Achtung Baby " za > przereklamowana˛... Kocham ja˛ jak wszystkie inne, ale do poziomu " Joshua Tree "to ona nie dorasta, moim zdaniem... Jak zreszta˛ wie˛kszos´c´ z lat 90, wy?a˛czaja˛c " ATYCLB ". Ihope, wiec jednak przyznajesz, ze ich tworczosc z lat 90. to juz nie to co wczesniej? Tus mi brat! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepros´cie za pieprzenie o niczym 13.04.03, 17:10 > Ihope, wiec jednak przyznajesz, ze ich tworczosc z lat 90. to juz nie to co > wczesniej? Tus mi brat! Jasne że przyznaję, ale nigdy nie zgodze się ze stwierdzeniami typu: " sprzedali się ", " beznadzieja "( tak samo jak nie zgadzam się z opinią większości fanów U2 jakich znam, że Achtung jest najlepszą płytą U2.. ) itp. To są świetne płyty, a że gorsze od tych z lat 80... Zresztą moim zdaniem nie aż tak gorsze, by zespół coś na tym stracił. A POPmart to zdecydowania moja ulubiona trasa U2... Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Przepraszam za U2 11.04.03, 11:39 Ihope, kochany, nie chodzilo mi o to, ze masz przepraszac za to, ze lubisz U2, tylko chcialam, zeby nie bylo przepychanek slownych na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Przepraszam za U2 IP: 158.75.1.* 11.04.03, 14:35 Szkoda,ze nie przepraszasz za ich tworczosc- ktora to przyprawia mnie o bole zaladka. Ale do Ciebie chlopie nic nie mam - masz prawo lubic co Ci sie podoba i pisac chocby 1000 postow o U2! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 11.04.03, 15:07 A co mi tam ? Przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Przepraszam za U2 IP: 195.136.113.* 13.04.03, 18:40 ihopeyouwilllikeme napisał: > A co mi tam ? Przepraszam... Kocham U2 i nikogo nie bedę przepraszać,więc Ty też nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Przepraszam za U2 IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 13.04.03, 18:41 Gość portalu: Teresa napisał(a): > ihopeyouwilllikeme napisał: > > > A co mi tam ? Przepraszam... > > Kocham U2 i nikogo nie bedę przepraszać,więc Ty też nie musisz. Obawiam się, że jakbyś poczytała trochę jego posty z ostatniego półrocza, to być może zmieniłabyś zdanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Przepraszam za U2 IP: 195.136.113.* 13.04.03, 18:47 Gość portalu: As napisał(a): > Obawiam się, że jakbyś poczytała trochę jego posty z ostatniego półrocza, to > być może zmieniłabyś zdanie ... Nie czytałam, ale żal mi się człowieka zrobiło i tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 15:24 Gość portalu: As napisał(a): > Obawiam się, że jakbyś poczytała trochę jego posty z ostatniego półrocza, to > być może zmieniłabyś zdanie ... A co tam konkretnie byo takiego strasznego ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Przepraszam za U2 IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.04.03, 15:26 ihopeyouwilllikeme napisał: > Gość portalu: As napisał(a): > > > Obawiam się, że jakbyś poczytała trochę jego posty z ostatniego półrocza, > to > > być może zmieniłabyś zdanie ... > > A co tam konkretnie byo takiego strasznego ?????? > Np. Twoje opinie, że nie można bardziej lubić Red Hotów niż U2. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 15:39 1. To chodzio o Oasis, Red Hotow akurat uwielbiam )) 2. Nie pisalem ze " nie mozna " tylko ze JA sobie nie wyobrazam, jak mozna znac i U2 i Oasis i wolec to drugie, a do niewyobrazania sobie czegos chyba mam prawo ??))))) 3. To nie bylo skierowane przeciwko nikomu, wiec na pewno nie straszne ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Przepraszam za U2 IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 14.04.03, 15:49 ihopeyouwilllikeme napisał: > 1. To chodzio o Oasis, Red Hotow akurat uwielbiam )) > 2. Nie pisalem ze " nie mozna " tylko ze JA sobie nie wyobrazam, jak mozna znac > > i U2 i Oasis i wolec to drugie, a do niewyobrazania sobie czegos chyba mam > prawo ??))))) > 3. To nie bylo skierowane przeciwko nikomu, wiec na pewno nie straszne ) Powiem tak - mnie szczególnie zirytowały dwa posty, które pozwolę sobie tu wkleić. ihopeyouwilllikeme: "Może jestem chory i nieuprzejmy, ale każda tego rodzaju lista na której nie ma ANI JEDNEGO albumu U2 jest do wyrzucenia ( niezależnie od solidności ). Oczywiście moim zdaniem..." "Przestańcie się czepiać tych geniuszy, zostawiając O. i S.M. [ ) ] weźmy Red Hot Chili Peppers i, powiedzmy, Rage Against The Machine... jak można ich umieścić na liście a nie umieścić U2 ?????? Doooobra, o gustach się nie gada, mój mówi mi, że Bono, Edge, Adam i Larry to czwórka muzycznych geniuszy, którzy razem stworzyli najwspanialszy band jaki kiedykolwiek stąpał ( i występował :- )) na naszej pięknej planecie, nie każdy musi tak uważać, ale doceniać ich powinniście ! Nie umieszczenie Ich, a umieszczenie np. czterech wymienionych przeze mnie ( O., SM, RHCP, czy RATM fajne skróty ) to obraza, po prostu, ja się za Was wstydze ))" Wiem, cały czas dodajesz że to Twoje zdanie. Ale mimo wszystko, musisz przyjąć do wiadomości że istnieją ludzie, którzy nigdy nie umieszczą żadnej płyty U2 na liście ulubionych albumów, i nie jest to powód żeby ich od razu dyskredytować. Nawet często używając tzw "buziek" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 16:00 ( sorry za brak polskich liter, ale klawiatura odmawia mi posluszenstwa... ): > Wiem, cały czas dodajesz że to Twoje zdanie. Ale mimo wszystko, musisz przyjąć > do wiadomości że istnieją ludzie, którzy nigdy nie umieszczą żadnej płyty U2 na liście ulubionych albumów, Alez ja to rozumiem, mam jeszcze wielu znajomych ))))))))))) i nie jest to powód żeby ich od razu dyskredytować. > Nawet często używając tzw "buziek" Nikogo nie dyskredytuje, po to m.in. wlasnie uzywam buziek ( wole okreslenie " emoticonki )) A to o " wstydzeniu sie " bylo zdaje sie nawiazaniem do jakiegos innego watku... Zreszta przeprosilem za wszystko, co moglo byc przez Was odczytane jako " przewinienie " prosze mnie juz nie dreczyc :_))))))) CHOLERNA KLAWIATURA BUZKI NOrmalnej nie moge zrobic ))))))))))) a udalo sie!!! -)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 15:53 ihopeyouwilllikeme napisał: > 2. Nie pisalem ze " nie mozna " tylko ze JA sobie nie wyobrazam, jak mozna > znac i U2 i Oasis i wolec to drugie, a do niewyobrazania sobie czegos chyba > mam prawo ??))))) Ajchłopie, mam pytanie: słyszałeś kiedyś choć jedną płytę Oasis w całości? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 16:04 Owszem, najnowsza ( w sklepie ). Oprocz tego kumpel pozyczyl mi raz plytke z jego ulubionymi piosenkami Oasis ( moze stad ta niechec ))))))))))) Zreszta " Wonderwall " naprawde mi sie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 16:12 ihopeyouwilllikeme napisał: > Owszem, najnowsza ( w sklepie ). Czyli nic nie słyszałeś. > Oprocz tego kumpel pozyczyl mi raz plytke z > jego ulubionymi piosenkami Oasis ( moze stad ta niechec ))))))))))) Prosty wniosek: kumple nie umiał wybrać właściwych utworów Nie bardzo chwytam, jak młody człowiek który tak bardzo uwielbia U2 (czyli jeden z moich ulubionych zespołów, znaczy się, nawet całkiem podobnie reagujemy na muzykę), nie potrafi docenić tak wspaniałych rzeczy jak "Live Forever", "Cast No Shadow", "Champagne Supernova" albo "The Masterplan", ba, wręcz drwi z zespołu który je nagrał. No ale widać niespecjalnie chwytliwy ten mój umysł )) > Zreszta " Wonderwall " naprawde mi sie podoba... "Wonderwall" to się nawet mojej mamie podoba... ) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 17:38 ilhan napisał: > Owszem, najnowsza ( w sklepie ). > Czyli nic nie słyszałeś. A znasz takie powiedzenie: zespół jest tyle wart, ile wart jest jego ostatni album ( doooobra, żartowałem, ja też uważam że to głupie )))) >"Live Forever", "Cast No Shadow", "Champagne Supernova", "The Masterplan Nie słyszałem ani jednej, postaram się nadrobić. A wracając do nowej płyty, nie wiem czy Tobie się podoba ale jak słyszę np. " Stop Crying your Heart Out ", to mi się niedobrze robi i nic na to nie poradzę... Uważasz że " Wonderwall " jest zły w takim razie ? Co do zapatrywań muzycznych, to mam koleżankę która bardzo lubi U2 ale jej ulubionym zespołem jest Ich Troje, więc to akurat o niczym nie świadczy ))) Nie twierdzę, że Oasis jest złe. Wiem że ich nie lubię, może nawet bardziej jako ludzi niż muzyków... Liam Gallagher mnie po prostu wkurza, sam jego sposób bycia itd. Strasznie prostackie mi się to wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 17:39 Liam Gallagher Sorry za ignorancję, ale on się tak nazywa??, zawsze ich myliłem ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Przepraszam za U2 IP: 158.75.1.* 14.04.03, 17:47 Owszem byl kiedys jeden genialny muzyk irlandzki - tez sie nazywal Gallagher a na imie mial Rory. Wspanialy gitarzysta - polecam jego albumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: Przepraszam za U2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 17:47 Wiesz co, Ihope? Zaczynamy mieć wspólny pkt widzenia. BTW: jak zrobimy zlot w Krakowie to się stawisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 18:21 Gość portalu: nikka napisał(a): > Wiesz co, Ihope? Zaczynamy mieć wspólny pkt widzenia. Oj, Nikka, czy aby na pewno? )))) > BTW: jak zrobimy zlot w Krakowie to się stawisz? No ja też mam taką nadzieję, w końcu mieliśmy się prać po ryjach! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 16.04.03, 15:09 Gość portalu: nikka napisał(a): > Wiesz co, Ihope? Zaczynamy mieć wspólny pkt widzenia. a) co przez to rozumiesz ? b) bo jeśli o mnie chodzi, to nie sądze )) > BTW: jak zrobimy zlot w Krakowie to się stawisz? Zależy kiedy zrobicie. Postaram się. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Przepraszam za U2 14.04.03, 18:18 ihopeyouwilllikeme napisał: > >"Live Forever", "Cast No Shadow", "Champagne Supernova", "The Masterplan > > Nie słyszałem ani jednej, postaram się nadrobić. To tylko przykłady. Generalnie dwie pierwsze płyty mogę śmiało polecić każdemu. Drugą bardziej > A wracając do nowej płyty, nie wiem czy Tobie się podoba Podoba się, ale umiarkowanie i bez zachwytu jaki towarzyszył poprzednim. > ale jak słyszę np. " Stop Crying your Heart > Out ", to mi się niedobrze robi i nic na to nie poradzę... Mi się akurat robi dobrze przy tym. Ale znam jedną forumowiczkę, która dostaje przy tym podobnych reakcji (tu pozdrowienia) ) > Uważasz że " Wonderwall " jest zły w takim razie ? Oczywiście że nie. To przepiękny utwór. Mam na myśli tylko to, że teraz stał się już klasykiem, który znają wszyscy, nawet panie z kiosku z gazetami. Niedługo zacznie go katować Radio Pogoda (a fu...) > Wiem że ich nie lubię To najważniejsze, taka świadomość )))))))))) > Liam Gallagher mnie po prostu > wkurza, sam jego sposób bycia itd. Strasznie prostackie mi się to wydaje... A mnie to bawi. Uwielbiam tego gościa. Za wszystko po kolei. > Liam Gallagher > Sorry za ignorancję, ale on się tak nazywa??, zawsze ich myliłem ) Mi też zajęło sporo czasu zanim nauczyłem się że basista to Larry Clayton, a perkusista Adam Mullen, nie przejmuj się. Ale The Edge naprawdę nieźle śpiewa, szczególnie w tym fragmencie "Pride" po tej solówce Bono. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Przepraszam za U2 16.04.03, 15:08 > A mnie to bawi. Uwielbiam tego gościa. Za wszystko po kolei. Ech, odebrałeś mi ochotę )))) Odpowiedz Link Zgłoś