Dodaj do ulubionych

Peter Frampton

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 23:50
Przeżyłem właśnie lekki szok, że taki Ktoś mi umknął, a nagrywa już wiele lat.
Stało się to po usłyszeniu "Show me the way".
Słucha go ktoś? Co możecie mi polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: ogórek leśny Re: Peter Frampton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 00:35
      Musiałbyś sięgnąć do głębokich archiwów brytyjskiego rocka z okresu
      undergroundu. PETER FRAMPTON to wiruoz gitary, współtwórca takich zespołów jak
      HUMBLE PIE(lata 1968-1975),HERD (65-68)i Framton's Camel (nie mylić z inną,
      progresywną grupą brytyjską CAMEL Andy Latimera)W zespole Humbgle Pie grali
      m.in. Steve Marriott (git.zmarł w 1991r.)-ex Small Faces; Grag Ridley (zmarł w
      2003) - bass i Dave "Clem" Clempson - gitarzysta m.in. Colosseum.
      The Herd mieli kilka utworów na listach bestsellerów, m.in. "I don't Want Our
      Lovin' To Die", "From The Underworld" i największy, choć jednocześnie
      najbardziej pop-rockowy "Paradise Lost". Humble Pie to przede wszystkim
      najsłynniejszy utwór: "Natural Born Boogie".Warto byłoby tego kiedyś "gdzieś"
      posłuchać...
    • ppearll Re: Peter Frampton 26.01.07, 13:35
      To, co zrobił z "While my guitar gently weeps" jest niewiarygodne.. Polecam...
      • theagata Re: Peter Frampton 26.01.07, 15:09
        faktycznie piękny cover G. Harrisona.
    • Gość: Jacenty Re: Peter Frampton IP: *.chello.pl 26.01.07, 15:10
      Frampton solo to przede wszystkim "Frampton Comes Alive" z 76. To koncertowy
      klasyk. 20 lat później PF wydał "Frampton Comes Alive II". Ciekawy album, ale to
      już nie ten kaliber. Jak się uprzeć, to właściwie można na tym poprzestać, bo
      wszystkie wczesne, a przy okazji największe przeboje lepiej brzmią w wersjach
      live. Płyty studyjne są nierówne. Gdybym musiał coś polecić to chyba "I'm In
      You", może "Frampton".
      • domgalaxy Re: Peter Frampton 26.01.07, 22:51
        "Frampton Comes Alive" z 76 to najlepiej sprzedajacy sie album 'life' w histori
        rocka.
        • Gość: Color Re: Peter Frampton IP: *.na5.pl 05.03.07, 02:52
          Pokrak...zapraszam Cie do sluchania radia Cafe www.cafe.net.pl ...tam w
          piatkowych audycjach mozesz uslyszec i Framptona a takze inne rodzynki z
          tamtych czasow... smile)
    • misiania Re: Peter Frampton 06.03.07, 16:56
      ekhm. nie wiem, czy Peter Frampton lubi wracać do tego epizodu ze swojego życia
      zawodowego

www.youtube.com/watch?v=wKNVa5jnKmw
      ale ja byłam na tym w kinie kilkanaście razy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka