ugugunana Re: Gitarowe solówki wszech czasów 26.01.07, 21:56 Solówka winna być: czarna, mocna i aromatyczna! www.youtube.com/watch?v=gh9n3RUnLQo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Gitarowe solówki wszech czasów IP: 165.72.200.* 26.01.07, 21:57 A słyszał Ktoś solówkę na basie Jasona Newsteda z Metallica podczas koncertu w 1992 w San Antonio????? - moim zdaniem - wyprzedził on wszystkich innych co najmniej o pokolenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simi Gitarowe solówki wszech czasów IP: 217.67.137.* 26.01.07, 22:07 Z moich ulubionych solowek gitarowych nie ma tam zadnej. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Piotr Zander z Lombardu IP: 85.128.55.* 26.01.07, 22:11 Czy ktos pamięta kawałek "znowu radio" z koncertu w Szczecinie. Klasa światowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek A gdzie Joe Perry i aerosmith IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:08 przecież jest kilka kawałków które spokojnie można tu wstawić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morel Re: A gdzie Joe Perry i aerosmith IP: *.nyc.res.rr.com 26.01.07, 23:49 Jeeezusku, czlowieku, ale sie pokazales. No, ale przeciez kazdy ma prawo do swoijej opinii, wiec Ty tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cornolio Pomieszanie z poplątaniem IP: *.connecta.pl 26.01.07, 22:09 Bez sensu taki ranking, w którym na równi stawia się utwory genialnych gitarzystów , których kompozycje trwające 5, 10, 15 min. są arcydziełami gry na gitarze z grajkami, którzy zagrali chwytliwą solówkę trwającą minutę i rozoznawaną przez byle słuchacza radia eska. Przykład: Slash w "November Rain" - solówka ok. 1 min. Yngwie Malmsteen w "Black Star" - utór będący solówką trwa ok. 6 min. Dla mnie bogami gitary są: Steve Vai, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Eric Johnson, Jimi Hendrix Ranking w którym Kurt Cobain, Slash, czy Brian May są przed Stevem Vai jest świętokradztwem i uważam za goowno warty. A już umieszczenie Johna Petrucci (Dream Theater) dopiero na 98 miejscu, to jest skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyson Solówki wszechczasów miałem w podstawówce!!! IP: 62.233.164.* 26.01.07, 22:09 potem już nie ryzykowałem ... www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.autocom.pl 26.01.07, 22:10 1. Butthole Surfers "Dust Devil" 2. Butthole Surfers "Hairway to Steven" 3. Fred Frith - wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercy Lista najlepszych solówek świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:27 Utwór Artysta Hercy Wukabór: Hydro comber z bobra i asander: hyź i świkapur Hercy behaviore: Lwy i gęsi Lokaj na kolei to lokolej: parvenio Na venerable bede, pikaczu: sukąkoty Do raszyna przybyło siedmiu rajców: various paradują lewą strona: wąchy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Re: Lista najlepszych solówek świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 03:46 normalnie cały czas śmiałem się na bezdechu jak to czytałem stary xD xD xD skąd wytrzasnąłeś takie nazwy, dla mnie niezły poziom abstrakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercy Re: Lista najlepszych solówek świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:08 dziękuję, cieszę się że ci siępodobało Odpowiedz Link Zgłoś
staryrybak Brian May - Innuendo Queen 26.01.07, 22:20 dla mnie nie ma nic co by się nawet z tym mogło równać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser A gdzie Testament lub Running Wild??? IP: *.toya.net.pl 26.01.07, 22:31 po co komu jakies komercyjne pseudo listy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: A gdzie Testament lub Running Wild??? IP: *.toya.net.pl 26.01.07, 22:35 tutaj youtube.com/watch?v=LI8kCnqVkQ0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: A gdzie Testament lub Running Wild??? IP: *.toya.net.pl 26.01.07, 22:40 znlazłem i Running Wild youtube.com/watch?v=CFjRMCfcv4Y Odpowiedz Link Zgłoś
kapiszonkowy Re: A gdzie Testament lub Running Wild??? 26.01.07, 22:38 a po co komu profesjonalne artystyczne rankingi? to olimpiada? komercyjne pseudo listy chyba maja wiekszy sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nothingman Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:39 Wielu wybitnych muzyków instrumentalnych. Brakuje jednak niedoścignionego Jasona Beckera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fixed Re: Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.chello.pl 26.01.07, 22:49 Mmmmmmmmmmm I love gitarrrrr )) Jakby ktos wiedzial skad dorwac wiekszosc utworow na tej liscie to prosze o maile w tej sprawie )) rafbo46@gmail.com Z góry wielkie dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamN Re: Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 23:00 A gdzie jest Mark Knoppler/Dire Straits i solo z "Sultans of Swing", James Hetfield i Kirk Hammet/Metallica i solówki z "Master of Puppets", Brian May/Queen i solo z "Innuendo" i wiele, wiele innych? Jak by ich nie sklasyfikować i tak zawsze którejś zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 23:06 a gdzie smoke on the water, a gdzie whole lotta love, gdzie samba pati gdzie solowki alvina lee, Odpowiedz Link Zgłoś
jazzspasm Re: Gitarowe solówki wszech czasów 26.01.07, 23:07 1.Star Spangled BannerHendrix 2.Surfing with The Alien Satriani3. While My Guitar Gently Weeps,Clapton 4.Black Magic Woman Santana,Suzie Q Fogerty,5.Highway Star Blackmore, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GadajacaGlowa Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.nyc.res.rr.com 26.01.07, 23:28 Freebird~!! Wymiata!!! Powinno byc numer 1, nie 3. Az sie chce wziasc do lapek gitare i zapierdniczac jak te dlugowlose chlopaki z Poludnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ju Re: Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 26.01.07, 23:34 1. Sultans of Swing, zwłaszcza wersja koncertowa. 2. "Diamonds of the Black Chest" Running Wild, do dzić mam ciary gdy jej słucham 3. Generalnie wszystko co jest na "High Hopes" Pink Floydów 4. Nie pamiętam tytułu, ale to solówka w ostatnim utworze płyty "Metal Heart" Acceptu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 85 Re: Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 23:48 Smells Like Teen Spirit ??? "Eruption" Van Halena tego nie znam a na you tube jakosc beznadziejna jak dla mnie 2 miejsce jest zdecydowanie za wysokie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ju Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 26.01.07, 23:41 Poprawka, chodziło mi o "Merciless Game" Running Wild Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heart Mettall Re: Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.chello.pl 27.01.07, 00:00 Ci którzy taką listę opracowali, być może znają się na pieniądzach, bo ta lista pokazuje że o muzyce to zielonego pojęcia nie mają !!! Bo muzykę żeby oceniać, to trzeba mieć choćby blade pojęcie o niej ! A gó.., ta lista to jakaś podpucha aby tylko ludziom pograć na nerwach..................................... dowidzenia !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Slyszalem ich tysiace - moje TOP 10 IP: *.e-wro.net.pl 27.01.07, 00:02 Kolejnosc nie ma znaczenia, kazdemu za to polecam przesluchac ponizsze kawalki: 1. Jimi Hendrix - Villanova Junction 2. Steve Ray Vaughn - Little Wing 3. Frank Zappa - Watermelon in easter hay 4. Marty Friedman - Tornado of souls 5. Eddie Van Halen - Beat it 6. Yngwie Malmsteen - Marching out 7. Frank Zappa - Rat tomago 8. Frank Gambale - Tale Of Daring, Chapter 3 (z albumu Chicka Corea "Inside out" - to solo to kompletny obled) 9. Allan Holdsworth (jakiekolwiek - i tak bedziesz zszokowany) 10. Paco de Lucia - Callejon del Muro z albumu Sirocco (to nie solo ale caly instrumentalny utwor na gitare - szczeka opada do samej podlogi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozz Re: Slyszalem ich tysiace - moje TOP 10 IP: *.nyc.res.rr.com 27.01.07, 00:11 Villanova Junction to ten utwor ktory Jimi gra na zakonczenie filmu "Woodstock", gdzie zbieraja smieci i po polu koncertowym laza jacys kalecy. Rzeczywiscie, rzecz jest wysmienita. Z innymi tez sie zgodze, oprocz Yngwiego ktorego niegdy nie lubilem (rzecz gustu), oraz Franka Gambale, ktorego specjalnie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzak101 Re: Slyszalem ich tysiace - moje TOP 10 27.01.07, 03:08 A gdzie jest Jeff Beck i Allman Brothers? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara Re: Slyszalem ich tysiace - moje TOP 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 22:36 possluchajcie tego...John Mclaughlin, Al Di Meola, Paco De Lucia The legendary Guitar Trio playing 'Splendido Sundance' - Taken from 'Live In Loreley '81'. youtube.com/watch?v=cIooIUqx0Ns Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sie Re: Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 00:08 ten ranking ssie na całej linii. to że wogóle znalazł się w nim Cobain który nie potrafił wymyśleć lepszej solówki niż zagranie linii melodycznej jest porażką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Gitarowe solówki wszech czasów IP: 82.139.57.* 27.01.07, 01:11 jakis kolega kaczki to pisał bo nie wie jak pisać hendrix, Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: Gitarowe solówki wszech czasów 27.01.07, 10:44 Gość portalu: dixi napisał(a): > jakis kolega kaczki to pisał bo nie wie jak pisać hendrix, A gdzie źle napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinlet Re: Gitarowe solówki wszech czasów 27.01.07, 10:46 Raz jednak napisał źle imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk zawodowy Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 01:29 Kto pamięta choć jedną z tych solówek, do których 95% z listy nawet się nie umywa: 1) SATAN, utwór S.C.A.M. 2) DEVASTATION, Forsaken Hatred, 3) ATHEIST, płyta Unquestionable Presence, jednoczesne solo na dwie gitary, bas i perkusję, kto wie, niech powie, w którym utworze, reszta niech się buja, 4) CORONER, Son of Lilith, technika, technika, techika, 5) VOIVOD, chociażby Fix My Heart, nieprawdopodobna technika, ale kto o tym pamięta? (thanks PIGGY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazzek a Perfect Strangers-Deep Purple! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 01:37 a Police-Synchronicity. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Gitarowe solówki wszech czasów 27.01.07, 01:50 sporo wspomnien z dobra muzyka.przy okazji chcialbym dodac ze na liscie brakuje nazwisko swietnego giyarzysty- santana i jego- black magic woman.ale oczywiscie to jest moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broadminded Gitarowe solówki wszech czasów IP: *.toya.net.pl 27.01.07, 01:51 Widzę, że nie tylko ja zauważyłem brak "Child In Time" Purpli. Na prawdę dziwne! No i "Time" Floydów za nisko. Pewnie są genialniejsze, ale ta maniera Gillmoura... Odpowiedz Link Zgłoś