Gość: dno IP: *.acn.waw.pl 21.04.03, 23:09 SIMONE, WY BARANY! Simon, to był (i niestety ciągle jest) Paul. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja? Re: Zmarła Nina Simon IP: *.catv69.balcab.ch 22.04.03, 00:33 co za obciach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiel Re: Zmarła Nina Simon IP: *.ipt.aol.com 22.04.03, 05:03 Nina Simone musiała uciec do Francji, przed amerykanskim rasizmem. Tak sama mówiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Zmarła Nina Simon /rasizm.... IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.03, 20:18 To wielka szkoda... Z rasizmem, trzeba ostroznie. Amerykanie sie z tym problemem, jako pierwsi zetkneli. Problem jest mocno skomplikowany. Istnieje (choc dla wielu jest to problem nieznany) tzw. czarny rasizm. Aktualnie w Polsce tez jest widoczny rasizm... Gdzie go nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popiel Re: Zmarła Nina Simon /rasizm.... IP: *.ipt.aol.com 24.04.03, 04:53 Gość portalu: Jacek napisał(a): > To wielka szkoda... > Z rasizmem, trzeba ostroznie. Amerykanie sie z tym problemem, > jako pierwsi zetkneli. Problem jest mocno skomplikowany. > Istnieje (choc dla wielu jest to problem nieznany) tzw. czarny > rasizm. Aktualnie w Polsce tez jest widoczny rasizm... Gdzie go > nie ma? We Francji go np. nie ma. Problem nie jest skomplikowany. USA to najbardziej rasistowski kraj. Wielu czarnych przyjeżdżających do Europy było mile rozczarowanych. Wielu też przeniosło sie z USA do Europy, głównie do Francji. Tina Turner też. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel1 Re: Zmarła Nina Simon /rasizm.... 25.04.03, 08:33 Gość portalu: Popiel napisał: > Wielu czarnych przyjeżdżających do Europy było mile rozczarowanych. ========= A co do diaska znaczy zwrot "mile rozczarowany"? Co, spodziewali się rasizmu i aż dreptali ze zniecierpliwienia? Albo jest sie rozczarowanym, czyli źle potraktowanym, albo MILE ZASKOCZONYM. Sorka, taki już ze mnie upierdliwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Zmarła Nina Simon 22.04.03, 13:28 Gość portalu: dno napisał(a): > SIMONE, WY BARANY! Simon, to był (i niestety ciągle jest) Paul. Racja. Przepraszamy za pomyłkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: good son Dobranoc, księżniczko. IP: *.jaist.ac.jp 22.04.03, 20:07 Tak niewielu ludzi, jak widać, ta informacja w ogóle obchodzi - i tu, i na forum Muzyka... ale i w tym wątku zaśpiewam jej do snu: When nighttime comes a' callin' on me I know why I will never be free I can't stop these teardrops of mine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hump Re: Dobranoc, księżniczko. IP: *.icpnet.pl 22.04.03, 20:26 smutna wiadomosc, dzis wieczorem pozegnam ja sluchajac jej plyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa to ona nauczyła mnie lubić jazz IP: *.ksk.net.pl / 192.168.5.* 22.04.03, 21:17 dzieki mojej kochanej trojce uslyszalam ja po raz pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
e998 I put the spell on you 23.04.03, 00:22 because you're mine. better stop the things you do. i ain't lie. i ain't die. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Zmarła Nina Simon IP: 218.88.225.* 23.04.03, 05:31 oj Nino twa muzyka jest wspaniala, i wiecznie bedzie trwala dzieki niej mozemy cie czuc stale twoj feeling, twoja dusze teraz bedziesz piewala z davisem, birdem i innymi wiecznymi tworzac jeszcze piekniejsze utwory ale juz bez leku, wiecznie mloda i piekna bez pospiechu i ciezarow zycia odwiedzaj nas w snach Nino dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Re: Zmarła Nina Simone 23.04.03, 08:31 Good riddance to ta bezczelna baba ktora ledwo na paninie brzakala a chciala grac koncerty Beethovena i jak jej ktos mial odwage powiedziec,pani sie na pianistke klasyczna nie nadaje,trzeba sie dalej uczyc i wiecej cwiczyc to od razu sobie ubzdurala ze to tylko dlatego ze czarna.Tak sie tym przejela ze wyjechala z ojczyzny i potem ja elity antyamerykanskie w Europie na gwiazde wykrowaly a koncertu czajkowskiego ani preludiow Chopina do konca zycia nie potrafila porzadnie wykonac.Nastepne komunistyczne bzetalencie odeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokemone simeone Re: Zmarła Nina Simone IP: *.pologne / 172.22.10.* 23.04.03, 10:35 Nie ma takiego miejsca na mapie Francji : Carry-le-Ronet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jest Re: Zmarła Nina Simone IP: *.acn.waw.pl 23.04.03, 11:40 Gość portalu: pokemone simeone napisał(a): > Nie ma takiego miejsca na mapie Francji : Carry-le-Ronet. Jest. Koło Marsylii. Może masz za małą mapę. Odpowiedz Link Zgłoś