cze67 23.04.03, 23:13 ... rockowej. Na razie dwa: Kasia Kowalska - "Tak łatwo być szarym człowiekiem" (Pieprz i sól) Wilki - "Uciekła do windy" i "Przecież mama cię nie zbije" (Nie stało się nic) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhan Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 23.04.03, 23:15 Cze, przepraszam że ja nie na temat... ALE MOŻE PRZYSZEDŁBYŚ NA CZAT, CO??? Wszyscy byśmy się strrrrrrrasznie ucieszyli... ) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 23.04.03, 23:16 ilhan napisał: > Cze, przepraszam że ja nie na temat... > > ALE MOŻE PRZYSZEDŁBYŚ NA CZAT, CO??? > > Wszyscy byśmy się strrrrrrrasznie ucieszyli... ) Eeeeeeeeeeeeeeeeee, ja już idę spać. Tak tylko wpadłem na chwilę... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 23.04.03, 23:38 Kasia Kowalska - "Łatwiej odejść, trudniej znieść" ("Być tak blisko") Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 23.04.03, 23:52 "Lecz nagle możesz zacząć spadać w dół To już nie to samo" DE MONO "Kochać inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.acn.waw.pl 24.04.03, 00:49 cze67 napisał: > ... rockowej. > >> Kasia Kowalska - "Tak łatwo być szarym człowiekiem" (Pieprz i sól) > To jest muzyka rockowa? Odpowiedz Link Zgłoś
srootootoo Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 01:11 To nie rockowe ale De mono: "-...szukasz swego miejsca bo nie jesteś sam" Nic kurka nie kumam... jezu...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 07:07 "Pan wygrał bon, a pani fiat" Nosowska- Cudzoziemka w kraju...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.se.com.pl / 172.16.22.* 24.04.03, 10:19 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > "Pan wygrał bon, a pani fiat" Nosowska- Cudzoziemka w kraju...... Myślę, że to akurat nie debilizm a satyra. Nie podejrzewam Nosowskiej o zaćmienie umysłowe. To inteligentna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoleR Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.bci.net.pl 24.04.03, 11:19 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > "Pan wygrał bon, a pani fiat" Nosowska- Cudzoziemka w kraju...... To jest debilne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontownik utrzeć noska nosowskiej! IP: *.bydgoska.krakow.pl 24.04.03, 15:41 Gość portalu: MoleR napisał(a): > > "Pan wygrał bon, a pani fiat" Nosowska- Cudzoziemka w kraju...... > > To jest debilne? pewnie - bo niegramatyczne, powinno być" "pani wygrała FIATA", bo ten rzeczownik to się odmiankuje drodzy państwo, ale może pani nosowska o tym nie wie, bo zamiast się uczyć to po spelunach się szwędała i do mikrofonu wyła Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: utrzeć noska nosowskiej! 24.04.03, 15:51 Gość portalu: kontownik napisał(a): > pewnie - bo niegramatyczne, powinno być" "pani wygrała FIATA", bo ten > rzeczownik to się odmiankuje drodzy państwo, ale może pani nosowska o tym nie > wie, bo zamiast się uczyć to po spelunach się szwędała i do mikrofonu wyła Ty tak na poważnie, czy jaja sobie robisz? Przecież to jest celowa zmyła. I po co ten dodatek o spelunach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: utrzeć noska nosowskiej! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 22:50 > > Ty tak na poważnie, czy jaja sobie robisz? Przecież to jest celowa zmyła. I po > co ten dodatek o spelunach? > E tam celowa,po prostu "fiata" by nie pasowalo i nie byloby rymu.Naciaganie takie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubjerzny Re: utrzeć noska nosowskiej! IP: 80.72.34.* 26.04.03, 16:20 można tak odmienić - to by było gramatycznie poprawne. "fiata" jest nadaniem fiatowi cech osobowych (uwaga: nie samochodu osobowego, bo biernik pyta: kogo? ("fiata"), co? ("fiat") - a fiat jest z pewnością 'czymś', nie kimś. ale odmiana w postaci: "fiata" jest zwyczajowa; tak samo jak "kupiłem batona" powinno poprawnie brzmieć "kupiłem baton"; ale wszyscy i tak posługują się tą pierwszą wersją - i to od tak dawna, że jest ona poprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: 213.77.14.* 24.04.03, 07:38 "Szczęście kiedyś wróci nie ma po co się bać" i wszystko, co wyszło spod pióra Urszuli. Jak również cała twórczość liryczna Beaty Kozidrak... Odpowiedz Link Zgłoś
paiha Ale to juz bylo:) 24.04.03, 09:52 Na Forum o czacie jest bardzo zabawny watek na podobny temat, jeden z lepszych zreszta w tym miejscu, naprawde warto zajrzec pod haslo: Smieszne teksty piosenek Paiha Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 10:29 Tysiące rad Co dla Ciebie lepsze jest Co szczęście Ci da A co nie Varius Manx - "Ma sens" Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 10:44 Gość portalu: Anita napisał(a): >Jak również cała twórczość liryczna Beaty Kozidrak... Zgadzam się. Nic, co zacytujecie, nie doskoczy nawet do pięt "kiedy się stanę plamą na ścianie". Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 14:53 martolka napisała: > Gość portalu: Anita napisał(a): > > >Jak również cała twórczość liryczna Beaty Kozidrak... > > Zgadzam się. Nic, co zacytujecie, nie doskoczy nawet do pięt "kiedy się stanę > plamą na ścianie". ... oprocz dalszej czesci tekstu, co razem stanowi niezwykle frapujaca calosc: "...nie mysl o mnie zle." Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 15:31 heh, tak, masz rację, Kozidrak może być pokonana tylko przez samą siebie )) Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 10:48 Bardzo lubię Myslovitz ale w jakimś kawałku texcik: "w wystawowym oknie twój płaszcz zaczepił mnie" po prostu mnie przerasta. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kes Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.icpnet.pl 24.04.03, 11:30 mmmhm... wychodząc poza kategorię muzyki rockowej, a koncentrując się wyłącznie na debilizmie...Pieśń z Klanu(Rynkowski?):"Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz DO KOGO..." ktoś tu chyba powinien powtórzyć maturę z polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: diak:* / 10.6.1.* 24.04.03, 15:07 Gość portalu: kes napisał(a): > "Czasem chcesz się pożalić, ale nie > masz DO KOGO..." ktoś tu chyba powinien powtórzyć maturę z polskiego... to jak to powinno poprawnie wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 15:09 Gość portalu: tegosław napisał(a): > to jak to powinno poprawnie wyglądać? To pytanie w twoich ustach wcale nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: diak:* / 10.6.1.* 24.04.03, 15:12 cze67 napisał: > To pytanie w twoich ustach wcale nie dziwi... jak jesteś taki mądry to napisz,popisz się swoją więdzą Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 15:13 Brat, blagam, nie popisuj sie! Swoją więdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 15:15 Gość portalu: tegosław napisał(a): > jak jesteś taki mądry to napisz,popisz się swoją więdzą A to ja napisałem, że jestem mądry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: diak:* / 10.6.1.* 24.04.03, 15:22 cze67 napisał: > A to ja napisałem, że jestem mądry? ale ty jesteś inny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: diak:* / 10.6.1.* 24.04.03, 15:26 cze67 napisał: > To pytanie w twoich ustach wcale nie dziwi... po kiego to piszesz, a jeśli już napisałeś to pewnie wiesz jak to ma być poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 15:29 Gość portalu: tegosław napisał(a): > po kiego to piszesz, a jeśli już napisałeś to pewnie wiesz jak to ma być > poprawnie Pewnie wiem, ale może spróbuj sam uruchomić swoje szare komórki (co może być dosyć trudne) i sam się domyśl. W końcu ukończyłeś chyba jakąś szkołę? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: diak:* / 10.6.1.* 24.04.03, 15:49 cze67 napisał: > Pewnie wiem, ale może spróbuj sam uruchomić swoje szare komórki (co może być > dosyć trudne) i sam się domyśl. Po cholere jesteś taki złośliwy? Kurde nie wiem jak to powinno wyglądać, a może jest poprawnie zapisane? Jeśli się dziś od was dowiem jak pownno być zapisane poprawnie to zdanie, to przestane zakładać wątki które WY uważacie za głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 16:01 Gość portalu: tegosław napisał(a): > Po cholere jesteś taki złośliwy? A po cholerę ty udajesz głupszego niż jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: diak:* / 10.6.1.* 24.04.03, 16:05 cze67 napisał: > A po cholerę ty udajesz głupszego niż jesteś? A to ja napisałem,że jestem głupi? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 16:06 Gość portalu: tegosław napisał(a): > A to ja napisałem,że jestem głupi? Nie musiałeś pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: diak:* / 10.6.1.* 24.04.03, 16:10 cze67 napisał: > Nie musiałeś pisać... Wiedziałem,że to napiszesz,a to ,że ja CZASAMI napisze coś głupiego o niczym nie świadczy Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 16:12 Gość portalu: tegosław napisał(a): > Wiedziałem,że to napiszesz, Gratulacje! a to ,że ja CZASAMI napisze coś głupiego o niczym > nie świadczy Nie, ty ZAWSZE piszesz bzdury. Przynajmniej na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 16:13 A ja mimo wszystko miałabym prośbę, żebyś wyjaśnił, co w tym zdaniu jest nieprawidłowego? Plizzz, bo mnie to gnębi))) pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 16:17 Gość portalu: micin napisał(a): > A ja mimo wszystko miałabym prośbę, żebyś wyjaśnił, co w tym zdaniu jest > nieprawidłowego? Plizzz, bo mnie to gnębi))) Tobie odpowiem. Jest: Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz DO KOGO...". Powinno być "Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz KOMU". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: diak:* / 10.6.1.* 24.04.03, 16:19 Gość portalu: micin napisał(a): > A ja mimo wszystko miałabym prośbę, żebyś wyjaśnił, co w tym zdaniu jest > nieprawidłowego? Plizzz, bo mnie to gnębi))) cze67 teraz też napiszesz,spróbuj sam uruchomić swoje szare komórki (co może być dosyć trudne) i sam się domyśl. W końcu ukończyłeś chyba jakąś szkołę? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: diak:* / 10.6.1.* 24.04.03, 16:16 cze67 napisał: > Nie, ty ZAWSZE piszesz bzdury. Przynajmniej na tym forum. Ja się tylko bardzo grzecznie o coś spytałem,a tu takie chamstwe,chyba przestane odwiedzać to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kes Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.icpnet.pl 24.04.03, 16:39 Gość portalu: tegosław napisał(a): > Gość portalu: kes napisał(a): > > > "Czasem chcesz się pożalić, ale nie > > masz DO KOGO..." ktoś tu chyba powinien powtórzyć maturę z polskiego... > > to jak to powinno poprawnie wyglądać? Poprawnie powinno być: Chcesz się pożalić, ale nie masz KOMU - w celowniku- komu czemu się żalę. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 11:30 Jakaś piosenka Blue Cafe: zaczyna sie od rana, nieładne mam kolana i uda mam za grube, i zwisa mi podbrodek i dłonie mam nieładne, a nogi mam niezgrabne i piersi mam za male, a piegów nie mam wcale ref. dodaj sobie otuchy kochaj siebie co dnia odgoń swoje złe duchy to juz najwyższy czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 24.04.03, 20:03 mesmeredia napisała: > Bardzo lubię Myslovitz ale w jakimś kawałku texcik: "w wystawowym oknie twój > płaszcz zaczepił mnie" po prostu mnie przerasta. > I. Troche inaczej to idzie: Na Golebiej Twij plaszcz zaczepil mnie, w wystawowym, oknie,tramwaju, na ulicy, Widze cie. No i troche nabiera sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki.- IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 13:05 W wystawowym oknie Twój płaszcz zaczepił mnie" ... to metafora, całkiem głęboka. Ale cóż, jeśli masz problemy z myśleniem, to trudno.Mozesz to uwazac za debilne. Dla mnie rewelka, jak kazdy ich tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 11:43 "A przed nią bieży baranek A nad nią lata motylek" Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 11:53 Mówię tak, Mówię nie, Czasem jestem dziwna Jak to miasto Kto? Beata Kozidrak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: 212.127.77.* 24.04.03, 14:30 im więcej ciebie tym mniej bardziej to czuję niż wiem Natalia Kukulska Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 14:51 "Zakochać się, mieć dwie lewe ręce" Supermarket, Formacja Nieżywych Schabuff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: 212.127.77.* 24.04.03, 15:00 "narzeczoną miał piękną jak sen z autobusem arabów zdradziła go" Budka Suflera "Mam ciało śmiałe i gorące w zimie jest lato w nocy słońce" Kora Jackowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus666 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: 158.75.1.* 24.04.03, 17:08 miecio4 napisal/: > > "A przed nia biezy baranek > A nad nia lata motylek" > Nie zgadzam sie zupelnie! Staszek Staszewski to jeden z najlepszych teksciarzy jacy sie w Polsce pojawili. Strofa wyrwana z kontekstu moze i jest glupia-ale to bylo celowym zamiarem Staszka.Takie male przerysowanie ukochanej kobiety- specyficzna,wesola idealizacja! MIECIO - VETO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 17:49 Kolego Argusie, mam nadzieję cichą, że się wygłupiałeś i wiesz bardzo dobrze, że Staszewski cytował fragment z Dziadów niejakiego Mickiewicza... Kredyt za, hmm, debilność, nie dla Staszewskiego więc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: 158.75.1.* 25.04.03, 14:12 martolka napisal/a: > Kolego Argusie, mam nadzieje cicha, ze sie wygl/upial/es i wiesz bardzo dobrze, > ze Staszewski cytowal/ fragment z Dziadów niejakiego Mickiewicza... > Kredyt za, hmm, debilnosc, nie dla Staszewskiego wiec. Bardzo mi przykro-ale Dziady sa tak Dziadowskie moim zdaniem,ze po przeczytaniu ich pare lat temu-juz dzis nic nie pamietam. Wole Gombrowicza... Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 14:16 Gość portalu: Argus napisał(a): > Wole Gombrowicza... ja też ))))) a tak w ogóle to wina miecia, on zaczął, choć może miał Mickiewicza na myśli, trudno zgadnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 18:41 Nic co napisaliście nie zmieni przeciez że wymienione przeze mnie wersy moga być najbardziej debilnymi strofami polskiej muzyki- nie bacząc na autora. Dla mnie oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stazzio Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.tcz.pl / 10.25.33.* 05.05.03, 02:43 Gość portalu: Argus666 napisał(a): > miecio4 napisal/: > > > > > "A przed nia biezy baranek > > A nad nia lata motylek" > > > Nie zgadzam sie zupelnie! Staszek Staszewski to jeden z najlepszych teksciarzy jacy sie w Polsce pojawili. Na Boga! jeszcze raz powtarzam! to nie jest żaden ze Staszewskich, jeno Mickiewicz... Adam Mickiewicz!!! Z "Dziadów" części drugiej (te słowa mówi Guślarz) - wydawało mi się, że każdy to pamięta ze szkoły... "No po prostu litość i trwoga" - to jest Staszewski... i dodatku zupełnie na miejscu... w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.acn.waw.pl 24.04.03, 20:49 miecio4 napisał: > > "A przed nią bieży baranek > A nad nią lata motylek" > To raczej strofa wiersza (Mickiewicz). Debilna...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi miecio64 IP: *.chello.pl 25.04.03, 20:37 Miecio "Dziady" sie klaniaja. Moja polonistka by padla ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubjerzny Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: 80.72.34.* 26.04.03, 16:25 miecio4 napisał: > > "A przed nią bieży baranek > A nad nią lata motylek" > Kto? Mickiewicz! Odpowiedz Link Zgłoś
martolka jak miło wiedzieć... 27.04.03, 17:31 ... że trzy ostatnie osoby nad tym postem przeczytały poprzednie wpisy skończcie już z tym Mickiewiczem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: jak miło wiedzieć... 27.04.03, 18:44 martolka napisała: > ... że trzy ostatnie osoby nad tym postem przeczytały poprzednie wpisy > > skończcie już z tym Mickiewiczem!!! Martolko- tylko co drugi Polak czyta jedną książke rocznie, a Ty jeszcze oczekujesz żeby ktoś czytał wszystkie posty w danym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stazzio Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.tcz.pl / 10.25.33.* 05.05.03, 02:33 miecio4 napisał: > > "A przed nią bieży baranek > A nad nią lata motylek" > Litości! Człowieku! zastanów się, proszę, zanim naciśniesz klawisze. Toż to nie jest "strofa" rockowa, ani nawet muzyczna ona nie jest, To Mickiewicz z "Dziadów" części drugiej. A że Kazik i jego tata o tym śpiewali, nic tu nie ma do rzeczy! Trzeba było nie przysypiać na lekcjach polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontownik choć to nie rok... IP: *.bydgoska.krakow.pl 24.04.03, 15:37 ale smakuje jak kopniak w krok: "dopóki łza jest łzą nie będę sam" - mieeetek szczęśniak na eurowizję z tą myślą pojechał - też nie załapali Odpowiedz Link Zgłoś
bartoo Re: choć to nie rok... 24.04.03, 15:43 1. "Na karoserii różowieje kurz..." Budka Suflera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kes Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.icpnet.pl 24.04.03, 17:13 Zawsze się zastanawiałam o co tu chodziDAAB, W moim ogrodzie): "(...)byłaś mi jak prześliczna nimfa co się pochyla nad tafli wodą". Co to jest tafli woda? Tafli woda = woda tafli - o rany coś tu nie gra?! Chyba tafla wody? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 17:28 Gość portalu: kes napisał(a): > Zawsze się zastanawiałam o co tu chodziDAAB, W moim ogrodzie): "(...)byłaś mi jak prześliczna nimfa co się pochyla nad tafli wodą". Co to jest tafli woda? > Tafli woda = woda tafli - o rany coś tu nie gra?! Chyba tafla wody? Brawo! Ja też miałem co do tego textu zastrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartuk tafli woda IP: 80.72.34.* 26.04.03, 16:55 Gość portalu: kes napisał(a): > Zawsze się zastanawiałam o co tu chodziDAAB, W moim ogrodzie): "(...)byłaś mi > > jak prześliczna nimfa co się pochyla nad tafli wodą". Co to jest tafli woda? > Tafli woda = woda tafli - o rany coś tu nie gra?! Chyba tafla wody? taki zabieg czasem się stosuje. również Kazik na "Salonie recreativo" śpiewa: "...na krańca świat". i myślę, że to nie jedyne w muzyce takie zabiegi przestawienia - tekściarze w ostateczności pozwalają sobie na to, bo to aż tak nie razi, a wiadomo o co chodzi - czyli pole semantyczne zostaje generalnie takie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.03, 19:20 Varius Manx "Orła cień" Popatrzmy: "Widziałam orła cień Do góry wzbił się niczym wiatr" To znaczy - orzeł się wzbił czy raczej jego cień? A skoro podmiotka liryczna widziała cień to chyba patrzyła w dół a nie w górę. Urszula - "Dmuchawce, latawce, wiatr", "Malinowy król", i cała reszta tekstów pisanych przez Dutkiewicza. Teksty samej URszuli były o niebo lepsze (na przykład znakomite "Niebo dla ciebie"). Teksty Kory z ostatnich lat a szczególnie "Przyszłam na świat po to Aby kochać ciebie Jesteś moim słońcem A ja twoim niebem" Albo "Wolno płyną, wolno płyną, wolno płyną łodzie" "Dwa serca trzeba, dwa serca trzeba, trzeba mieć dwa serca" - grafomiania do kwadratu. I nie mogę sobie darować Papa Dance (Choć to nie rock) -"Królowa fal, pierwsza z wszystkich dam Tańczy od lat wyobraźni świat" (Pocztówka z wakacji Albo "Szary wiruje pył Tylko on nie mnie nie opuszcza Skąd mam wziąć tyle sił Aby móc miejsce odnaleźć swe" ("Ocean wspomnień") albo "kiedy szli tak objęci wpół tak nietykalni jak profil chmur" No czysta poezja. I moi krajanie ze Śląska Universe -"Ty masz to, czego nie mam ja I czego jest mi bardzo brak" "Choć dostaję twe listy i zdjęć parę mam Żyję jak grzeszny anioł, w tłumie ludzi lecz sam" Grzeszny anioł - czyż nie piękny oksymoron? Odpowiedz Link Zgłoś
micin Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 19:28 Chyba wszystkie teksty Ich Trzech... Swoją drogą przypomniała mi się interpreracja piosenki "Powiedz" by Yaa z forum łódzkiego. Pozwolę sobie ją wkleić- rewelacja)) Odpowiedz Link Zgłoś
micin Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 19:41 Za wcześnie mi się wysłało;-/ Poniżej link do całego wątku- naprawdę warto przeczytać)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=849515&a=849515 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kes Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.icpnet.pl 24.04.03, 19:47 Piosenka przy której zawsze dostaję ataku śmiechu/niestety nie wiem czyje jest to arcydzieło liryki miłosnej: "dotykaj(...)dotykaj aksamitnie rzęs pokłonem, dotykaj całowaniem, smugą włosów niby muślin,bólowi zadaj ból..." Rzęs pokłon! To jeden z moich ulubionych "kwiatków" w polskiej muzyce. W dodatku facet pieje to tak natchnionym głosem, z tym starannie wyszeptywanym "rz" i "sz", że całość robi się naprawdę komiczna Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 19:55 Tomasz Żółtko autorem jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kes Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.icpnet.pl 24.04.03, 20:00 Hmm nie znam faceta, ale fakt że pan o nazwisku Żółtko wydaje z siebie te gorące szepty dodaje utworowi pikanterii...to działa ten kontrast między trywialnym nazwiskiem a mistycznym klimatem dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
jazzzgot Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 22:33 Perfect - "zamiast nowej pary DŻINS" - Autobiografia; Azyl P - "Na twarzy cośtam cośtam piegi, na NOGACH BUTY DWA" - Mała Maggie; Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 22:41 idzie ulica mala meggi rozwiane wlosy ma na twarzy usmiech na nosie piegi na nogach buty dwa.. taaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: 213.158.197.* 25.04.03, 16:00 mallina napisała: > idzie ulica mala meggi > rozwiane wlosy ma > na twarzy usmiech na nosie piegi > na nogach buty dwa.. > > > taaaaa na twarzy duże żółte piegi! kaleczyć taki tekścior... Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 22:46 To nie będzie za bardzo rockowe, ale co tam... Alicja Janosz zbudziłam się nie było źle (...) za ścianą śpiew i jajecznica Beata Kozidrak Jeśli chcesz mnie zranić Jesteś dobry w tym jak nikt Twoja Antarktyda Nie zna granic Dzień za dniem Rodzi się Gdy w nas Słońce zachodzi Zachłanna jest ta gwiazda Dla której gubisz radość chwil Liczy się wciąż niepewność Którą przynoszą dni Zabiłam go Całą mocą swą Maryla Rodowicz A my, choć Szarik już padł, Wciąż nie jesteśmy na tak Urszula Mądre serce jest jak pies Nie wie jak udawać żal Może czekać nawet wiek Szczęście kiedyś wróci, nie ma po co się bać Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 22:46 a moze jednak komus bedzie sie chcialo poczytac...watek zalozyl w czasach prehistorycznych dla tego forum nasz pierwszy guru - teddy4!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celinka Blenders - Punkt G IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.03, 22:48 "powiedz gdzie powiedz gdzie jest punkt g gdzie on jest?! powiedz w koncu bo znalezc go chce szukam dlugo i w poprzeg w wszerz ... jak go znajde polubisz mnie znów" Blenders - "Punkt G" ale to chyba dzieło w porównaniu do waszych propozycji - no przynajmniej ukryty podtekst... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 22:58 "16 lat ,moj pierwszy raz.Z twarza Marylin Monroe......" Myslovitz Ja nie wiem jak to mam odbierac,ze niby gosciu w wieku 16 lat wydymal plakat MM? Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 24.04.03, 23:03 kolego..wiecej wyobrazni... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 11:57 Gość portalu: Lukas napisał(a): > "16 lat ,moj pierwszy raz.Z twarza Marylin Monroe......" Myslovitz > > Ja nie wiem jak to mam odbierac,ze niby gosciu w wieku 16 lat wydymal plakat > MM? Tak, oczywiście, o to dokładnie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 15:38 ilhan napisał: > Gość portalu: Lukas napisał(a): > > > "16 lat ,moj pierwszy raz.Z twarza Marylin Monroe......" Myslovitz > > > > Ja nie wiem jak to mam odbierac,ze niby gosciu w wieku 16 lat wydymal plak > at > > MM? > > Tak, oczywiście, o to dokładnie chodziło. > Ja wiem o co chodzilo ,panie "probojacy byc zlosliwy ,ale mu nie wychodzi" Ilhan.Tylko to tak brzmi.Zreszta ow kawalek puscil mi kumpel i on tez zwrocil uwage na ten tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 15:43 Mialo byc "probujacy".Poprawiam ,bo zaraz sie zacznie czepianie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 16:00 Gość portalu: Lukas napisał(a): > ilhan napisał: > > > Gość portalu: Lukas napisał(a): > > > > > "16 lat ,moj pierwszy raz.Z twarza Marylin Monroe......" Myslovitz > > > > > > Ja nie wiem jak to mam odbierac,ze niby gosciu w wieku 16 lat wydymal > plakat MM? > > > > Tak, oczywiście, o to dokładnie chodziło. > > > Ja wiem o co chodzilo ,panie "probojacy byc zlosliwy ,ale mu nie wychodzi" > Ilhan.Tylko to tak brzmi.Zreszta ow kawalek puscil mi kumpel i on tez zwrocil > uwage na ten tekst. Po Twoim absolutnie żenującym tekście, który zacytowano powyżej, nie widzę konieczności ustosunkowywania się do Twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 16:06 > > Po Twoim absolutnie żenującym tekście, który zacytowano powyżej, nie widzę > konieczności ustosunkowywania się do Twojej wypowiedzi. > A co sie tak obruszasz,zero poczucia humoru......wiem,nie znam sie.Krytykuje tekst ,ktory przeciez jest wieloznaczny i wogole - ma glebokie znaczenie.A ja sie przypieprzam.Z twarza Marylin Monroe,lalala........ Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 17:05 Gość portalu: Lukas napisał(a): > A co sie tak obruszasz,zero poczucia humoru...... Wręcz przeciwnie. A, tak na marginesie - zajebisty żart z tym rypaniem w zdjęcie, ha ha ha, no ubaw po pachy! Teraz już wiem co to jest dowcip na wysokim poziomie. Szkoda że mi nie jest dane na takie wpadać. > wiem,nie znam sie.Krytykuje > tekst ,ktory przeciez jest wieloznaczny i wogole - ma glebokie znaczenie.A ja > sie przypieprzam.Z twarza Marylin Monroe,lalala........ Znów mam się śmiać? Bo już się nie pogubiłem w tym Twoim arsenale kawałów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas pytanie/a IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 18:38 ilhan napisał: > Gość portalu: Lukas napisał(a): > > > A co sie tak obruszasz,zero poczucia humoru...... > > Wręcz przeciwnie. > A, tak na marginesie - zajebisty żart z tym rypaniem w zdjęcie, ha ha ha, no > ubaw po pachy! Teraz już wiem co to jest dowcip na wysokim poziomie. Szkoda że > mi nie jest dane na takie wpadać. > O ,a gdzie ten zart ???Ja cos smiesznego napisalem??? Heh ,to Ty jestes smieszny.....ale wyjasnie krok po kroku moj tok rozumowania w pierwszym poscie: 1.Zacytowalem fragment ,moim zdaniem, debilny 2.Spytalem sie jak go mam rozumiec ,bo na razie mam (i nie tylko ja) glupie skojarzenia ,wiec moze Szanowni Forumowicze mi wyjasnia jak powinienem ,ich zdaniem,ow tekst interpretowac.Tak ,zeby nikogo nie obrazic. 3.Moim zdaniem tenze przyklad jest rownie "debilny" jak inne ,cytowane w tym watku,wiec nie rozumiem czemu sie do mnie przyczepiasz? Ze nie rozumiem wspanialem "tforczosci" p.Rojka? Przeciez tym razem nie napisalem nic o rzekomej wyzszosci starego rocka nad nowym ,ani nie bylem "nietolerancyjny i chamski" ,heheh. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re:proba odpowiedzi.. 26.04.03, 14:39 Gość portalu: Lukas napisał(a): 1.Zacytowalem fragment ,moim zdaniem, debilny > 2.Spytalem sie jak go mam rozumiec ,bo na razie mam (i nie tylko ja) glupie > skojarzenia ,wiec moze Szanowni Forumowicze mi wyjasnia jak powinienem ,ich > zdaniem,ow tekst interpretowac.Tak ,zeby nikogo nie obrazic. Kolega ma glupie skojarzenia pewnie dlatego ze - sadzi pewnie uczynki innych wg swoich... nie wszystkie teksty nalezy czytac przeciez doslownie.. "moj pierwszy raz - z twarza Marilyn Monroe" czego tu nie mozna zrozumiec? a)podmiot liryczny onanizowal sie przed plakatem wspomnianej aktorki (spogladajac na niego na przyklad) b)podmiot liryczny onanizowal sie majac w wyobrazni kobiete o twarzy MM.. (moze powinnam napisac "sprawil sobie przyjemnosc" brzmialo by delikatniej byc moze niektorzy z nas maja inne poczucie humoru niz Ty, trudno.. zycze wiecej wyobrazni >nie rozumiem > wspanialem "tforczosci" p.Rojka? nie stresuj sie, nie kazdy musi > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re:proba odpowiedzi.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.03, 16:09 > "moj pierwszy raz - z twarza Marilyn Monroe" > > czego tu nie mozna zrozumiec? > a)podmiot liryczny onanizowal sie przed plakatem wspomnianej aktorki > (spogladajac na niego na przyklad) > b)podmiot liryczny onanizowal sie majac w wyobrazni kobiete o twarzy MM.. > > (moze powinnam napisac "sprawil sobie przyjemnosc" brzmialo by delikatniej > > > byc moze niektorzy z nas maja inne poczucie humoru niz Ty, trudno.. No dobra ,ale chodzilo jednak o jakis akt seksualny - onanizm ,stosunek ,cokolwiek podczas myslenia o MM /patrzenia na jej plakat.Czyli dobrze rozumowalem ,jeno za daleko mnie ponioslo )?A moze podmiot liryczny uprawial w wieku 16 lat seks z dziewczyna o rysach Marylin? Tak czy siak - wszystko kreci sie wokol jednego.Trzeba bylo OD RAZU delikatnie zasugerwac interpretacje ,a nie posadzac o zboczenie. > > >nie rozumiem > wspanialem "tforczosci" p.Rojka? > > > nie stresuj sie, nie kazdy musi No jasne,ja tam prosty jestem chlop i zostane przy Franku Zappie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re:proba odpowiedzi.. 26.04.03, 16:26 Gość portalu: Lukas napisał(a): > No dobra ,ale chodzilo jednak o jakis akt seksualny - > onanizm ,stosunek ,cokolwiek podczas myslenia o MM /patrzenia na jej > plakat.Czyli dobrze rozumowalem ,jeno za daleko mnie ponioslo )?A moze > podmiot liryczny uprawial w wieku 16 lat seks z dziewczyna o rysach Marylin? > Tak czy siak - wszystko kreci sie wokol jednego.Trzeba bylo OD RAZU > delikatnie zasugerwac interpretacje ,a nie posadzac o zboczenie. Bo widzisz, Lukasie, Ty może masz i dobre intencje z reguły, tylko wypowiadasz je w taki dziwny sposób czasem, i stąd tyle nieporozumień > > >nie rozumiem > wspanialem "tforczosci" p.Rojka? > > > > nie stresuj sie, nie kazdy musi > > No jasne,ja tam prosty jestem chlop i zostane przy Franku Zappie. Ja tam lubię Rojka, uważam że to jeden z lepszych tekściarzy w Polsce (z tych, których znam). No, ten jego śpiew to czasem taki sobie jest, no i kurdupel z niego, ale niech mu tam, i tak go lubię ) A najlepsze teksty i tak pisze Morrissey ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzzgot Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 03:43 No to jeszcze taka perełka z lat minionych: Dosięgło cię aż pięć kul By zadać śmiertelny ból... Duet Universe oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piowiec Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.04.03, 08:02 Wczoraj w radio , w którymś z kawałków De Mono "Ty nigdy nie słuchałaś Ja nigdy nie mówiłem " czy cos w tym stylu ( z pamięci wpisuje ) Moje pytanie ..To po kiego miała słuchać ....Jak on nic nie mówił Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 12:34 Gość portalu: piowiec napisał(a): > Wczoraj w radio , w którymś z kawałków De Mono > > "Ty nigdy nie słuchałaś > Ja nigdy nie mówiłem " > >REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfspider Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 11:39 Moj ulubiebiec Roman K. z utworu "Robak" Sluuuugami twymi , jestesmy Panie w grobachhhhhhh...." Odpowiedz Link Zgłoś
tripis Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 11:51 moje ulubione: "Ooooo pomóz (?), niech spadnie z nieba złoty deszcz ooooo pomóz (?), moj Boze ktorys jest..." Becia Kozidrak czysta perwersja z tym "zlotym deszczem"... )) No i mistrzowie swiata w "bezgusciu" i zenadzie: "wszyscy swieci panuja w niebie zloty sypie sie kurz a ja siedze znow sam bez ciebie i do piekła mam tuż..." Budka Suflera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 12:21 Warto odróżnić tzw. kicz zamierzony (zyli pastisz) od kiczu niezamierzonego. Większosć utworów Budki Suflera to jest raczej kicz zamierzony jako że zespół ten nie ukrywa związków z muzyką restauracyjną. Np. "Co za historia, w powietrzu wisi kicz" To z "Ratujmy, co się da". Albo : "Ta niedziela jest jak film Tani, klasy B" czyli odwołanie się wręcz do tandetnej estetyki ("Bal wszystkich świętych") A propos Budki przyopomiało mi się jeszcze "Jolka, Jolka pamiętasz". Podobno MArek Dutkiewicz, autor tekstu miał romans z mężatką latem'82 na plaży w Międzydrojach. Ten tekst to właściwie arcymistrzostwo kiczu zamierzonego. Szczególnie podobają mi się: "Z aurobusem Arabów zdradziła go" - to musiała z całym autobusem? Prawie wyczyn do księgi Guinessa. -"Plażą szły zakonnice A słońce w dół Wciąż spadało nie mogąc spaść" tu najwyraźniej podmiot liryczny przypomina sobie szczegóły kojarzące mu się z jego romansem. Swoją drogą zakonnice na plaży rzeczywiście się wyróżniają, ale żeby zobaczyć więcej niż jedną to graniczy z cudem. No i cóż za wspaniały opis zachodu słońca - każdy z nas jako dziecko myślał, żesłońce wpada do morza. Zresztą Dutkiewicz miał tak lekką rękę do tego typu tekstów, że właściwie mógł być klasykiem. Natomiast umieszczeni w tym zestawie pięknego tekstu Marka Kościkiewicza o miłości to duża krzywda. Wprawdzie dziś tytuł tej piosenki kojarzy się z homoseksualizmem (określenie "kochający inaczej") ale maksyma "kochać to nie znaczy zawsze to samo" zapisała się złotymi zgłoskami nie tylko w muzyce rozrywkowej, słyszalem np. księży cytujących ją na kazaniach. A zresztą dziś wiele rzeczy się kojarzy inaczej. Np. fragment "Wychowania" T. Love "Cześć, gdzie uciekasz, skryj się pod mój parasol Tak strasznie leje i mokro wszędzie" dziś zakrawa niemal na molestowanie seksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 12:40 co do autobusu Arabow...dlaczego interpretuje sie to zaraz tak doslownie..byla narzeczona meza Jolki(bo to ona z tymi Arabami), po prostu wybrala zycie u boku Araba a nie swego meza - wsiadla we wspomniany autokar i opuscila i mezusia i Polske i tyle.. a Wy zaraz ze oddala sie wszystkim pasazerom... przeciez zdrada to niekoniecznie sex, prada? "maz twoj wielbil porzadek i pelne szko narzeczona mial kiedys jak sen z autobusem Arabow zdradzila go nigdy nie byl juz soba o nie.." Odpowiedz Link Zgłoś
piowiec Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 26.04.03, 14:20 mallina napisała: > co do autobusu Arabow...dlaczego interpretuje sie to zaraz tak doslownie..byla > narzeczona meza Jolki(bo to ona z tymi Arabami), po prostu wybrala zycie u boku > > Araba a nie swego meza - wsiadla we wspomniany autokar i opuscila i mezusia i > Polske i tyle.. > a Wy zaraz ze oddala sie wszystkim pasazerom... > > przeciez zdrada to niekoniecznie sex, prada? > Dokładnie . Takie czasy były Autobus pełen Arabów wywołał u tej Pani taką samą reakcję jak dotyk i zapach papierka od tabliczki czekolady u dziecka zyjącego w tamtych czasach w " tamtej Polsce" dziecko jest w takim przypadku w o wiele lepszej sytuacji poniewaz ma zawsze do dyspozycji niesporzyte zasoby wyobrazni.... Tutaj pani ( nasza miła bohaterka omawianego tekstu ) miała doczynienie z bodźcami jak najbardziej realnymi nie pozostawiającymi zadnego marginesu dla jakiejkolwiek wyobrazni . tak..... i dlaczego dosłownie?? Przecież równie dobrze mógł to byc autobus pełen Bułgarów + kilku Jugosłowian na tylnym siedzeniu . Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 26.04.03, 14:23 prosze, pare linijek tekstu starego przeboju a jakie mamy refleksje, powiedzialabym spoleczno-ekonomiczne))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: 158.75.1.* 25.04.03, 13:52 wolfspider napisal/: > Moj ulubiebiec Roman K. z utworu "Robak" > > Sluuuugami twymi , jestesmy Panie w grobachhhhhhh...." Dokladnie- to idzie: "Slugami Boze, jestesmy twymi w grobach". I wcale to nie uwazam za debilne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: 62.233.167.* 25.04.03, 12:31 "Niepokonany w 28 walkach... Andrzej Golota Golota Golota Golota Golota Golota" KAZIK Odpowiedz Link Zgłoś
lot727 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 13:02 ...bo tutaj jest jak jest, po prostu... ten z Piersi z tym z Lady Pank, na pierwszy słuch wychodzi jak Ich3 Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 25.04.03, 14:16 Też mało rockowy wykonawca, ale za to text debilny: - Za młodzi na sen, za starzy na grzech - Kolega Rynkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynta Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. IP: *.pkesa.com 27.04.03, 18:02 co jest w tym debilnego?! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Najbardziej debilne 'strofy' polskiej muzyki. 27.04.03, 18:40 Gość portalu: Hiacynta napisał(a): > co jest w tym debilnego?! O kim mówią te wersy? Pomyślmy - za młodzi na sen... Występują tu więc jacyś młodzi ludzie, którzy nie mogą spać, bo ich np. rozpiera energia. Ale zaraz, zaraz, po chwili jest - za starzy na grzech. Czyli nagle, w jednej chwili, ci młodzi ludzie się postarzali tak bardzo, że już nawet grzeszyć nie mogą? Równie dobrze można by tu dopisać jakiekolwiek słowa, np. za młodzi na śpiew, za starzy na gniew. Efekt ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś