daena 28.02.07, 20:22 czy ktoś z Was słyszał już nową płytę Ola Walickiego "Kaszebe"? a czy w ogóle lubicie mieszanki jazzowo-folkowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pjetrek29 Re: Olo Walicki 28.02.07, 21:20 nie znam tej płyty, ale chętnie posłucham. w mieszankach jazzowo-folkowych bardzo gustuję, lubię np. osjan i stilo. pozdr, p Odpowiedz Link Zgłoś
tabulatura Re: Olo Walicki 01.03.07, 15:18 Mariaż folkowo-jazzowy (lub też etniczno-jazzowy) jak najbardziej !! Płyty Walickiego nie słyszałem ale w Sierpniu 2005 podczas Festwalu folkowego Europejskiej Unii Radiowej w Gdańsku była nawet premiera tego projektu (zresztą koncert transmitowała kochana Dwójka PR - wszystkiego najlepszego z okazji 70 lat ). Efekt co najmniej interesujący Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Olo Walicki 01.03.07, 19:07 Ech piekny wątek! To mój zdecydowanie bardzo ulubiony kontrabasista i musze przyznac, ze urok osobisty i loczki maja tuwiele do powiedzenia Kaszebe - slyszalam na zywo w Gdansku w kosciele sw. Jana, chyba wlasnie w sierpniu 2005, a moze kiedys indziej ... w kazdym razie podobalo mi sie, nawet bardzo, ale niedlugo pozniej Olo Walicki z zespolem grali na koncercie muzykę, którą napisał do przedstawienia wystawianego w gdańskim Teatrze Wybrzeże pt. "Helmucik" i okazało się, że to ta sama muzyka, tylko ze do projektu Kaszebe ma dopisane slowa, a w "Helmuciku" to same wokalizy (zreszta wykonywane rowzniez przez panne Marie Namyslowska). To tyle mojej refleksji, czyli - nihil novi sub Olo Odpowiedz Link Zgłoś
daena Re: Olo Walicki 01.03.07, 20:18 "zdecydowanie bardzo ulubiony kontrabasista" aż tak bym nie powiedziała, ale też baardzo go lubięa na płytę Kaszebe poluję od dni paru w sklepach muzycznych krakowa, ale jeszcze nie tego mają Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Olo Walicki 01.03.07, 20:31 www.olowalicki.com znajdziesz tam kontakt do jego menadzerki bardzo sympatycznej, moze cos poradzi, ze w krakowie jeszcze nie ma albo wysle ci Odpowiedz Link Zgłoś
daena Re: Olo Walicki 02.03.07, 18:46 dzięki za pomysłskoro jest bardzo sympatyczna może napiszę) Odpowiedz Link Zgłoś
daena Pospieszyłam się :-)) 02.03.07, 23:25 właśnie w jazzradiu usłyszałam że płyta Kaszebe ma premierę 14 marca)nic dziwnego, że w krakowie jej jeszcze nie mają a ją chciałam mieć już! Odpowiedz Link Zgłoś