Dodaj do ulubionych

Olo Walicki

28.02.07, 20:22

czy ktoś z Was słyszał już nową płytę Ola Walickiego "Kaszebe"?
a czy w ogóle lubicie mieszanki jazzowo-folkowe?
Obserwuj wątek
    • pjetrek29 Re: Olo Walicki 28.02.07, 21:20
      nie znam tej płyty, ale chętnie posłucham. w mieszankach jazzowo-folkowych
      bardzo gustuję, lubię np. osjan i stilo. pozdr, p
      • blakey Re: Olo Walicki 01.03.07, 09:29
        słyszałem
        • pjetrek29 Re: Olo Walicki 01.03.07, 22:43
          blakey, jesteś mistrzem zwięzłości smile
    • tabulatura Re: Olo Walicki 01.03.07, 15:18
      Mariaż folkowo-jazzowy (lub też etniczno-jazzowy) jak najbardziej !! Płyty
      Walickiego nie słyszałem ale w Sierpniu 2005 podczas Festwalu folkowego
      Europejskiej Unii Radiowej w Gdańsku była nawet premiera tego projektu (zresztą
      koncert transmitowała kochana Dwójka PR - wszystkiego najlepszego z okazji 70
      lat big_grin ). Efekt co najmniej interesujący smile
      • sztuka.latania Re: Olo Walicki 01.03.07, 19:07
        Ech piekny wątek! big_grin
        To mój zdecydowanie bardzo ulubiony kontrabasista i musze przyznac, ze urok
        osobisty i loczki maja tuwiele do powiedzenia smile

Kaszebe - slyszalam na zywo w Gdansku w kosciele sw. Jana, chyba wlasnie w
        sierpniu 2005, a moze kiedys indziej ... w kazdym razie podobalo mi sie, nawet
        bardzo, ale niedlugo pozniej Olo Walicki z zespolem grali na koncercie muzykę,
        którą napisał do przedstawienia wystawianego w gdańskim Teatrze Wybrzeże pt.
        "Helmucik" i okazało się, że to ta sama muzyka, tylko ze do projektu Kaszebe ma
        dopisane slowa, a w "Helmuciku" to same wokalizy (zreszta wykonywane rowzniez
        przez panne Marie Namyslowska).

To tyle mojej refleksji, czyli - nihil novi sub Olo smile
        • daena Re: Olo Walicki 01.03.07, 20:18

"zdecydowanie bardzo ulubiony kontrabasista" aż tak bym nie powiedziała, ale
          też baardzo go lubięsmilea na płytę Kaszebe poluję od dni paru w sklepach
          muzycznych krakowa, ale jeszcze nie tego mająsad
          • sztuka.latania Re: Olo Walicki 01.03.07, 20:31
            www.olowalicki.com
            znajdziesz tam kontakt do jego menadzerki bardzo sympatycznej, moze cos poradzi,
            ze w krakowie jeszcze nie ma smile albo wysle ci smile
            • daena Re: Olo Walicki 02.03.07, 18:46
              dzięki za pomysłsmileskoro jest bardzo sympatyczna może napiszęsmile)
          • daena Pospieszyłam się :-)) 02.03.07, 23:25

właśnie w jazzradiu usłyszałam że płyta Kaszebe ma premierę 14 marcasmile)nic
            dziwnego, że w krakowie jej jeszcze nie mająbig_grin a ją chciałam mieć już!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka