Gość: kij IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 14.05.03, 17:50 Co wniosło więcej do muzyki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stazzio Re: PUNK czy RAP? 14.05.03, 17:55 Gość portalu: kij napisał(a): > Co wniosło więcej do muzyki? ale czego wniosło? Bo nie wiem, jak odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: PUNK czy RAP? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 14.05.03, 18:01 Wszystkiego,świeżości,energii,buntu,nowych pomysłów i brzmień.Co odcisnęło większe piętno? Odpowiedz Link Zgłoś
stazzio Re: PUNK czy RAP? 14.05.03, 18:03 Gość portalu: kij napisał(a): > Wszystkiego,świeżości,energii,buntu,nowych pomysłów i brzmień.Co odcisnęło > większe piętno? Aha! a na czym to piętno się miało odcisnąć niby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax PUNK !!!!!!!PUNK!!!!!!!!PUNK!!!!!!!!!PUNK!!!!!!!!! IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 15.05.03, 00:02 Gość portalu: kij napisał(a): > Wszystkiego,świeżości,energii,buntu,nowych pomysłów i brzmień.Co odcisnęło > większe piętno? punk oczywiscie , chociaz zobaczymy ostatecznie co przyniosa i czy wogole beda kolejne mutacje rapu , punk przyniosl niewatpliwie rewolte i swiezosc , ale i inspiracje ktora odcisnela sie w postaci nowej fali , hard core'u , no i spowodowal ze przez dobre 8 lat bylem rasowym konfekcyjno-fryzurowym punkiem , nie wspominajac o samej muzyce , bezkompromisowym podejsciu do wielu spraw ktore pozostalo mi w pewnym stomniu do dzis . PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: PUNK czy RAP? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 19:15 punk of course. wszystkiego co wymieniasz, przede wszystkim więcej indywidualizmu. zwracam uwage, że punk stal sie przelomowym zjawiskiem, a nigdy nie mwił takiego medialnego przełożenia jak HH, ktorego w każdej mozliwej muzycznej stacji jest do bólu. Punk odcisnął silne pietno, mimo że zwsze był odrzucany. I to świadczy o jego sile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limp Re: PUNK czy RAP? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 21:54 Moim zdaniem oba te gatunki cofnely muzyke w rozwoju ,a przynajmniej ja zatrzymaly. Odpowiedz Link Zgłoś
pixie Re: PUNK czy RAP? 14.05.03, 22:54 Gość portalu: Limp napisał(a): > Moim zdaniem oba te gatunki cofnely muzyke w rozwoju ,a przynajmniej ja > zatrzymaly. Punk dał szansę ludziom grającym inaczej, rap - ludziom śpiewającym inaczej. Potem mogło być tylko lepiej Rapu nie słucham - wybór jest prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limp Re: PUNK czy RAP? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 18:30 pixie napisała: > Punk dał szansę ludziom grającym inaczej, Ludziom ,ktorzy tak naprawde grac nie potrafili ) rap - ludziom śpiewającym inaczej. j.w. > Potem mogło być tylko lepiej > Rapu nie słucham - wybór jest prosty. Ja tez na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: PUNK czy RAP? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 15:53 Gość portalu: Limp napisał(a): > pixie napisała: > > > > Punk dał szansę ludziom grającym inaczej, > > Ludziom ,ktorzy tak naprawde grac nie potrafili ) > acha, NomeansNo, Fugazi, Dead Kennedys, Social Distortion, Dropkick Murphies (nazwy podaje jak najbardziej przypadkowo, pierwsze z brzegu, jak mi do głowy przyszło) nie potrafili grać? oj biedaku, ignorancja to rzecz straszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limp Re: PUNK czy RAP? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 16:33 Gość portalu: Kazek napisał(a): > > > acha, NomeansNo, Fugazi, Dead Kennedys, Social Distortion, Dropkick Murphies > (nazwy podaje jak najbardziej przypadkowo, pierwsze z brzegu, jak mi do głowy > przyszło) nie potrafili grać? > oj biedaku, ignorancja to rzecz straszna Oj biedaku ,ja mowilem o pierwszysch punkowcach ,co to stworzyli ten ruch , bo nie umieli niczego innego zagrac.Potem kolejne generacje punkowcow swoje zdolnosci podnosily ,ale to juz nie byl punk o ktorym tu mowa. Tylko "The Sranglers" grac umieli od poczatku i przez to poztywynie sie od reszty wyrozniali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: PUNK czy RAP? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 22:50 No przykro mi stary nic o tym nie wspomniałeś, że mówisz o "pierwszych punkowcach" następnym razem prezyzyjniej proszę z pierwszych punkowców to takie np, Bad Brains, proszę bardzo, znakomici instrumentaliści, HR - jeden z najlepszych vocalistów w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
stazzio i rap, i punk 14.05.03, 23:10 Gość portalu: Limp napisał(a): > Moim zdaniem oba te gatunki cofnely muzyke w rozwoju, a przynajmniej ja > zatrzymaly. Racja... oczywiście jeśli przez "rozwój" rozumiesz złagodzenie brzmienia i zidiocenie tekstów w kierunku papki, jaką dziś serwują telewizja publiczna i stacje radiowe. W takim rozwoju na pewno - na jakiś czas - rap i punk muzykę zatrzymały... Na jakiś czas, bo oczywiście, kiedy się producenci przestali brzydzić agresywnych i wulgarnych wykonawców, postanowili również na rapie i punku zarobić. W ten sposób powstały różnego rodzaju kopie pierwszych punkowych i rapowych zespołów i ludzie zaczęli uważać że, punk to Sum 41, a rap to Shaggy i MC Hammer... A wniosły i to wiele, zwłaszcza w tym, że muzyka zaczęła znów mówić o rzeczach ważnych, a nie stanowiła jeszcze jednego gadżetu w przyjemnym życiu standardowego konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limp Re: i rap, i punk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 18:33 stazzio napisał: > Racja... oczywiście jeśli przez "rozwój" rozumiesz złagodzenie brzmienia i > zidiocenie tekstów w kierunku papki, jaką dziś serwują telewizja publiczna i > stacje radiowe. W takim rozwoju na pewno - na jakiś czas - rap i punk muzykę > zatrzymały... Eee ,ja mam na mysli bardzej wyrafinowane formy. Slynna koszulka "I hate Pink Floyd" o czyms swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: i rap, i punk IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 19.05.03, 23:11 ta koszula swiadczy o tym ze gdyby napisal " i hate " na koszulce animals okazal by sie nudziazem , gdyby to zrobil na koszulce the beatels moze dostal by w trabe , a pink floyd bylo w sam raz - to opinia gilmura z ktora to opinia sie zgadzam - rotten na poczatku byl tylko zywa reklama sklepiku maclarena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: PUNK czy RAP? IP: 213.17.133.* 15.05.03, 12:18 Punk, nad czym tu się zastanawiać? ____ Tall cans in the air Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: PUNK czy RAP? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 15.05.03, 15:44 Punk bazował na rock and rollu a rap to był zupełnie nowy klimat dlatego po długim namyśle RAP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: PUNK czy RAP? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 15:50 rap bazował na czarnych dawniejszych rytmach, więc sie mylisz. Niestety rytmy te mocno strywializował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: PUNK czy RAP? IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 19.05.03, 23:14 zgadzam sie , wykorzystal to samo zrodlo z ktorego czerpalo reggae , pozniej raga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq R.A.P. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:11 Ja mysle, ze zespol R.A.P. duzo wniosl do polskiej muzyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: R.A.P. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 15:51 bingo! ciekawe ilu z foirumowiczów jescze ten zespół pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntax Re: R.A.P. GENERATION IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 19.05.03, 23:22 nigdy ich na zywo nie widzialem , jednak troche za mlody jestem , ale muzyka rewelacja , zaangazowanie rewelacja , jednak rap generation to nie punk o ktorym mowa a soczyste reggae jak dla mnie duzo lepsze niz oslawiony daab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: R.A.P. GENERATION IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 20:50 Z pewnościa lepsze niz osławiony daab! Odpowiedz Link Zgłoś