Dodaj do ulubionych

PUNK czy RAP?

IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 14.05.03, 17:50
Co wniosło więcej do muzyki?
Obserwuj wątek
    • stazzio Re: PUNK czy RAP? 14.05.03, 17:55
      Gość portalu: kij napisał(a):

> Co wniosło więcej do muzyki?

ale czego wniosło? Bo nie wiem, jak odpowiedzieć
      • Gość: kij Re: PUNK czy RAP? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 14.05.03, 18:01
        Wszystkiego,świeżości,energii,buntu,nowych pomysłów i brzmień.Co odcisnęło
        większe piętno?
        • stazzio Re: PUNK czy RAP? 14.05.03, 18:03

> Wszystkiego,świeżości,energii,buntu,nowych pomysłów i brzmień.Co odcisnęło
          > większe piętno?

Aha! a na czym to piętno się miało odcisnąć niby?
        • Gość: syntax PUNK !!!!!!!PUNK!!!!!!!!PUNK!!!!!!!!!PUNK!!!!!!!!! IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 15.05.03, 00:02

> Wszystkiego,świeżości,energii,buntu,nowych pomysłów i brzmień.Co odcisnęło
          > większe piętno?

punk oczywiscie , chociaz zobaczymy ostatecznie co przyniosa i czy wogole beda
          kolejne mutacje rapu , punk przyniosl niewatpliwie rewolte i swiezosc , ale i
          inspiracje ktora odcisnela sie w postaci nowej fali , hard core'u , no i
          spowodowal ze przez dobre 8 lat bylem rasowym konfekcyjno-fryzurowym punkiem ,
          nie wspominajac o samej muzyce , bezkompromisowym podejsciu do wielu spraw
          ktore pozostalo mi w pewnym stomniu do dzis . PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD
          PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT DEAD PUNK'S NOT
          DEAD

• Gość: Kazek Re: PUNK czy RAP? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 19:15
      punk of course.
      wszystkiego co wymieniasz, przede wszystkim więcej indywidualizmu.
      zwracam uwage, że punk stal sie przelomowym zjawiskiem, a nigdy nie mwił
      takiego medialnego przełożenia jak HH, ktorego w każdej mozliwej muzycznej
      stacji jest do bólu. Punk odcisnął silne pietno, mimo że zwsze był odrzucany.
      I to świadczy o jego sile.
    • Gość: Limp Re: PUNK czy RAP? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 21:54
      Moim zdaniem oba te gatunki cofnely muzyke w rozwoju ,a przynajmniej ja
      zatrzymaly.
      • pixie Re: PUNK czy RAP? 14.05.03, 22:54
        Gość portalu: Limp napisał(a):

> Moim zdaniem oba te gatunki cofnely muzyke w rozwoju ,a przynajmniej ja
        > zatrzymaly.
        Punk dał szansę ludziom grającym inaczej, rap - ludziom śpiewającym inaczej.
        Potem mogło być tylko lepiej wink
        Rapu nie słucham - wybór jest prosty.
        • Gość: Limp Re: PUNK czy RAP? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 18:30
          pixie napisała:

> Punk dał szansę ludziom grającym inaczej,

Ludziom ,ktorzy tak naprawde grac nie potrafili smile)

rap - ludziom śpiewającym inaczej.

j.w.

> Potem mogło być tylko lepiej wink
          > Rapu nie słucham - wybór jest prosty.

Ja tez na szczescie.
          • Gość: Kazek Re: PUNK czy RAP? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 15:53

> pixie napisała:
            >
            >
            > > Punk dał szansę ludziom grającym inaczej,
            >
            > Ludziom ,ktorzy tak naprawde grac nie potrafili smile)
            >
            acha, NomeansNo, Fugazi, Dead Kennedys, Social Distortion, Dropkick Murphies
            (nazwy podaje jak najbardziej przypadkowo, pierwsze z brzegu, jak mi do głowy
            przyszło) nie potrafili grać?
            oj biedaku, ignorancja to rzecz straszna
            • Gość: Limp Re: PUNK czy RAP? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 16:33
              Gość portalu: Kazek napisał(a):

> >
              > acha, NomeansNo, Fugazi, Dead Kennedys, Social Distortion, Dropkick Murphies
              > (nazwy podaje jak najbardziej przypadkowo, pierwsze z brzegu, jak mi do głowy
              > przyszło) nie potrafili grać?
              > oj biedaku, ignorancja to rzecz straszna

Oj biedaku ,ja mowilem o pierwszysch punkowcach ,co to stworzyli ten ruch ,
              bo nie umieli niczego innego zagrac.Potem kolejne generacje punkowcow swoje
              zdolnosci podnosily ,ale to juz nie byl punk o ktorym tu mowa.
              Tylko "The Sranglers" grac umieli od poczatku i przez to poztywynie sie od
              reszty wyrozniali.
              • Gość: Kazek Re: PUNK czy RAP? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 22:50
                No przykro mi stary
                nic o tym nie wspomniałeś, że mówisz o "pierwszych punkowcach"
                następnym razem prezyzyjniej proszę
                z pierwszych punkowców to takie np, Bad Brains, proszę bardzo, znakomici
                instrumentaliści, HR - jeden z najlepszych vocalistów w ogóle
      • stazzio i rap, i punk 14.05.03, 23:10

> Moim zdaniem oba te gatunki cofnely muzyke w rozwoju, a przynajmniej ja
        > zatrzymaly.

Racja... oczywiście jeśli przez "rozwój" rozumiesz złagodzenie brzmienia i
        zidiocenie tekstów w kierunku papki, jaką dziś serwują telewizja publiczna i
        stacje radiowe. W takim rozwoju na pewno - na jakiś czas - rap i punk muzykę
        zatrzymały... Na jakiś czas, bo oczywiście, kiedy się producenci przestali
        brzydzić agresywnych i wulgarnych wykonawców, postanowili również na rapie i
        punku zarobić. W ten sposób powstały różnego rodzaju kopie pierwszych punkowych
        i rapowych zespołów i ludzie zaczęli uważać że, punk to Sum 41, a rap to Shaggy
        i MC Hammer...

A wniosły i to wiele, zwłaszcza w tym, że muzyka zaczęła znów mówić o rzeczach
        ważnych, a nie stanowiła jeszcze jednego gadżetu w przyjemnym życiu
        standardowego konsumenta.
        • Gość: Limp Re: i rap, i punk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 18:33
          stazzio napisał:

> Racja... oczywiście jeśli przez "rozwój" rozumiesz złagodzenie brzmienia i
          > zidiocenie tekstów w kierunku papki, jaką dziś serwują telewizja publiczna i
          > stacje radiowe. W takim rozwoju na pewno - na jakiś czas - rap i punk muzykę
          > zatrzymały...

Eee ,ja mam na mysli bardzej wyrafinowane formy. Slynna koszulka "I hate Pink
          Floyd" o czyms swiadczy.

• Gość: syntax Re: i rap, i punk IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 19.05.03, 23:11
            ta koszula swiadczy o tym ze gdyby napisal " i hate " na koszulce animals
            okazal by sie nudziazem , gdyby to zrobil na koszulce the beatels moze dostal
            by w trabe , a pink floyd bylo w sam raz - to opinia gilmura z ktora to opinia
            sie zgadzam - rotten na poczatku byl tylko zywa reklama sklepiku maclarena
    • Gość: sunny Re: PUNK czy RAP? IP: 213.17.133.* 15.05.03, 12:18
      Punk, nad czym tu się zastanawiać?smile

____

Tall cans in the air
    • Gość: kij Re: PUNK czy RAP? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 15.05.03, 15:44
      Punk bazował na rock and rollu a rap to był zupełnie nowy klimat dlatego po
      długim namyśle RAP.
      • Gość: Kazek Re: PUNK czy RAP? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 15:50
        rap bazował na czarnych dawniejszych rytmach, więc sie mylisz. Niestety rytmy
        te mocno strywializował.
        • Gość: syntax Re: PUNK czy RAP? IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 19.05.03, 23:14
          zgadzam sie , wykorzystal to samo zrodlo z ktorego czerpalo reggae , pozniej
          raga
    • Gość: Tomq R.A.P. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:11
      Ja mysle, ze zespol R.A.P. duzo wniosl do polskiej muzyki...
      • Gość: kazek Re: R.A.P. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 15:51
        bingo! ciekawe ilu z foirumowiczów jescze ten zespół pamięta?
        • Gość: syntax Re: R.A.P. GENERATION IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 19.05.03, 23:22
          nigdy ich na zywo nie widzialem , jednak troche za mlody jestem , ale muzyka
          rewelacja , zaangazowanie rewelacja , jednak rap generation to nie punk o
          ktorym mowa a soczyste reggae jak dla mnie duzo lepsze niz oslawiony daab
          • Gość: Kazek Re: R.A.P. GENERATION IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 20:50
            Z pewnościa lepsze niz osławiony daab!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka