Dodaj do ulubionych

EMPiK przegina!!!!!

13.06.03, 19:27
EMPiK przegina, a przynajmniej lubelski, nowy Radiohead (SE) kosztuje tam 67
zł (w MediaMArkt 59zl), nowy Myslovitz w Empiku kosztuje 49,99 zl (w MM
39,99zl), dlaczego tak z nas zdzieraja?

PS.: w Lublinie są 2 sklepy, gdzie są dostępne płyty (MM i 2 Empiki) nie
licząc supermarketów... tragedia...
Obserwuj wątek
    • miecio4 Re: EMPiK przegina!!!!! 13.06.03, 19:32
      U mnie w MM Myslovitz kosztuje 34,99 a w Empiku też 49,99!!
      Ludzie to jest 15 zł różnicy!!!!
      Nie kupujcie płyt w Empikach.
      • cze67 Re: EMPiK przegina!!!!! 13.06.03, 19:38
        miecio4 napisał:

> Nie kupujcie płyt w Empikach.

Słusznie, w Empiku opłaca się tylko patrzeć na kosze z przeceną. Stosowane
        przez nich ceny to wieeelka przeginka.
        PS. Empik suks!
      • mesmeredia Taa 13.06.03, 19:39
        biorąc pod uwagę, że na mej wsi są tylko dwa sklepy muzyczne z czego jeden to
        Empik to sobie mogę protestować... Pardon, trzy - bo Empików jest aż dwa.
        I.
      • ilhan Re: EMPiK przegina!!!!! 14.06.03, 11:50
        miecio4 napisał:

> Nie kupujcie płyt w Empikach.

Popieram.
        Kupujcie w MediaMarkt albo w Trafficu, jeśli akurat jesteście w Warszawie (nie
        wiem czy otworzyli to jeszcze gdzieś indziej)
    • munky Re: EMPiK przegina!!!!! 13.06.03, 19:42
      bo kto to widział płyty w empiku kupować
      chociaż gdyby ne empik nie przegrałbym sobie tych kilkudziesięciu płytsmile
    • Gość: sunny Re: EMPiK przegina!!!!! IP: 213.17.133.* 13.06.03, 19:42
      Różnice w cenach między Empikiem a MM tutaj w Krakowie sięgają nawet 12 zł. Nie
      kupuję w Empiku, po co? W MM prawie wszystko jest, może w Empiku tylko więcej
      singli...

_____

I'm inside, open your eyes - I'm you
      • karczma2003 Re: EMPiK przegina!!!!! 13.06.03, 19:55
        osobiscie polecam:
        www.fan.pl
        płytki całkiem tanie, ale najtaniej wychodzi przy dużych zakupach.. smile
        może być też www.stereo.pl choc troche drozej no i www.vivid.pl
    • Gość: tegosław Re: EMPiK przegina!!!!! IP: diak:* / 10.6.1.* 13.06.03, 19:54
      U mnie w katowickim Empiku nowa Metallica kosztuje 64,99.
      • boobie Re: EMPiK przegina!!!!! 14.06.03, 12:00
        Różnice w cenach wchwilami spokojnie sięgają 15, a nawet 20 złotych. Chociaż
        udało mi się w EMpiku kupić QOTSA za 35 zł smile
        • Gość: kubasa Re: EMPiK przegina!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 20:04
          Ale Media Markt mam dalej od Empiku...
          • Gość: Kosiak Re: EMPiK przegina!!!!! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 20:28
            No to do Internetu marszsmile) Porownac ceny, wybrac i zamowic!
            • Gość: boobie Re: EMPiK przegina!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 20:35
              A ja mam do MM 10 minut poiechotką smile Mam pytanie o jakiś fajny sklep muzyczny
              w Wawie gdzie można dostać płyty z polską i zagrainczną muzą rockową i
              alternatywną. Są takie?
            • Gość: kubasa Re: EMPiK przegina!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 20:40
              Gość portalu: Kosiak napisał(a):

> No to do Internetu marszsmile) Porownac ceny, wybrac i zamowic!

Ale tak to trza za wysylke zaplacic...

Pozdr.
              • Gość: nikka niekoniecznie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 21:14
                w merlinie np. niektórzy klienci mają przesyłkę za darmo od jakiejś tam kwoty,
                np. od 50 zeta. To zależy ile forsy w ciągu roku u nich zostawiłeś. No i
                oczywiście, od 200 zeta wysyłka za darmo dla wszystkich
              • Gość: Kosiak Re: EMPiK przegina!!!!! IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.06.03, 00:13
                No ale do sklepu tez trzeba zwykle dojechac. Bilecik w jedna, bilecik w druga
                strone, stracony czas...a tu wygodnie i pan listonosz do domu przyniesie...
      • Gość: Art różnice w cenach w różnych empikach to nic IP: *.chello.pl 15.06.03, 00:01
        Ceny nowej Metallici w empiku przy Marszałkowskiej w Wa-wie.
        Dzień pierwzy 49,99 dzień drugi 54,99 dzień trzeci 49,99 dzień czwarty 54,99.

Czy ktoś do cholery mi powie o co im chodzi (wiem, że o pieniądze, ale w jaki
        sposób)?

Ewentualnie raz mi jakaś cwana sprzedawczyni nie doliczyła zniżki na kartę Euro
        26...

Jedyny plus, że można sobie za darmo poczytać i nie przeganiają.
        • vulture Re: różnice w cenach w różnych empikach to nic 15.06.03, 00:14
          Gość portalu: Art napisał(a):

> Jedyny plus, że można sobie za darmo poczytać i nie przeganiają.

I to jest właśnie to "coś za coś"...
          • artnat Re: różnice w cenach w różnych empikach to nic 15.06.03, 00:39
            No cóż, z przyjemności czytania w Empiku jeszcze nie skorzystałem, a z zakupów
            tak...

Coś za coś. Ale jakie inne sklepy pozostają? Media Markt daleko, w
            internetowych trzeba zamawiać po kilka płyt (koszty wysyłki się rozkładają, a
            czasami na promocji opłaca je sklep), Traffic Club (odpada z zasady,
            za "spotkanie" z Metallicą i jego fatalną organizację oraz ogólny "burdel" w
            tym sklepie). Na bazary nie chodzę, ciężko pracujących muzyków z zespołów które
            lubię nie okradam (dzięki Kazie przesłuchuję przed kupnem by nie kupować kota w
            worku, ale i to nie zawsze).
            Zostaje stary poczciwy empik. Przynajmniej nie ukrywają tego, że okradają. tongue_out
            Jeśli mam być okradany, to tylko przez starych zanjomych. wink
            • Gość: nadzieja Re: różnice w cenach w różnych empikach to nic IP: *.chello.pl 15.06.03, 12:39
              w Warszawie istnieje konkurencja dla EMPiKu.
              Sklep "Hey Joe" na złotej, gdzie mozna kupic m.in. ostatnia płyte Variete
              polecam!
              • Gość: Jack Re: różnice w cenach w różnych empikach to nic IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 15.06.03, 17:40
                Gość portalu: nadzieja napisał(a):

> w Warszawie istnieje konkurencja dla EMPiKu.
                > Sklep "Hey Joe" na złotej, gdzie mozna kupic m.in. ostatnia płyte Variete
                > polecam!

Hey Joe jest z pewnością konkurencją repertuarową ale z pewnościa nie cenową
                (sorry Krzysiek nic już u Ciebie nie kupię ) ...

Wyszedłem dzis zniesmaczony z empiku i doszedłem do trafficu - gdzie kupiłem
                dwie płyty po 49.99 minus 15% zniżki - czyli razem 85 zł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka