Gość: gomez IP: *.nwn.pl / 192.168.10.* 21.06.03, 23:13 Moje typy to : Blur - Think Tank Skin - Fleshwounds Turin Brakes - Ether Song Radiohead - Hail To The Thief Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suede01 Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 22.06.03, 13:47 Ja mam podobne, kolejność nie jest ważna: Skin- Fleshwounds Blur- Think Tank The Cinematic Orchestra- Man With A Movie Camera Mogwai- Happy Songs for Happy People Radiohead- Hail To The Thief Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juvenala Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 14:07 Radiohead- Hail... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 14:08 Blur - Think Tank Broken Social Scene - Forgot It In People Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 23.06.03, 10:06 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Broken Social Scene - Forgot It In People No właśnie www.allmusic.com podaje że to 2002 jednak... A tak na marginesie, to właśnie słucham pierwszy raz, tyle że na początku jeszcze jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ociecdyrektor dysputa skończona IP: *.edytor.net / *.szcz.gazeta.pl 22.06.03, 14:25 Od dnia kiedy ukazała się Metallica "St.Anger" dyskusja w tym temacie jest bezprzedmiotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiak Re: dysputa skończona IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 14:41 No Man - "Together We're Stranger" Gordian Knot - "Emergent" David Sylvian - "Blemish" z polskich: SVANN - "Granica czerni i bieli" Odpowiedz Link Zgłoś
pirx13 Re: dysputa skończona 22.06.03, 15:06 Gość portalu: Kosiak napisał(a): > David Sylvian - "Blemish" a czy to sie da kupić jakoś w Polsce??? czy tylko za pośrednictwem strony internetowej Sylviana? a niestety karty kredytowej to ja nie mam, a szkoda, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiak Re: dysputa skończona IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 18:26 Da sie kupic juz za okolo miesiac - badz czujny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pirx13 Re: dysputa skończona 23.06.03, 00:38 Gość portalu: Kosiak napisał(a): > Da sie kupic juz za okolo miesiac - badz czujny!!! o to super! będę czuwał ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: dysputa skończona IP: 195.205.139.* 23.06.03, 14:30 Póki co słucham Sylviana nie w pełni legalnie. I... wydaje mi się, że 'Blemish' to może być najważniejsza płyta w jego dotychczasowej twórczości. Niekoniecznie najlepsza, ale najważniejsza. I bardzo mocny typ do czołówki płyt roku. (Skądinąd, po pierwszym półroczu 2003 mam gdzieś tak z kilkanaście poważnych kandydatów do tejże czołówki - do wymienionych przez Kosiaka Sylviana, no-man i Gordian Knot dodam nowy King Crimson, Opeth, Mogwai, Supersilent... no i soundtrack z 'Le Peuple Migrateur' Bruno Coulaisa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka ociec dobrze gada IP: *.sgh.waw.pl 23.06.03, 12:17 + Blur i Radiohead Odpowiedz Link Zgłoś
janek0 Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 22.06.03, 15:27 zgadzam się z kimś, kto napisał wyżej, że: The Cinematic Orchestra- Man With A Movie Camera także Radiohead - Hail no, i (oczywiście) Yo La Tengo - Summer Sun a z polskich to nie zarejestrowałem nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 18:36 Witam ! Dla mnie OSI - Office of Strategic Influence i na pewno będzie Led Zeppelin How The West Was Won (ale jeszcze nie słyszałem). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiak Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 20:32 OSI jak najbardziej i jesli nie przejmowac sie rokiem powstania/rejestracji nagran, to Led Zeppelin tez zdecydowanie - kapitalny album!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 11:45 > ... to Led Zeppelin tez zdecydowanie - kapitalny album!!! Właśnie słucham (żonka mi podarowała na urodziny !!) - wrażenia niesamowite... Odpowiedz Link Zgłoś
karczma2003 Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 22.06.03, 20:34 Radiohead - Hail To The Thief i co jak co, ale "The Best Of" Myslovitz (całokształt, ale brak jakiegokolwiek video Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 22.06.03, 20:42 Kompletnie nie mam na razie pomysłu, co mogłoby to być. Nie słyszałem jeszcze całego Blur, nie słyszałem całego Radiohead. Zresztą wątpię, by to akurat to miało być, bo jakoś poprzednie produkcje tych zespołów nie zajmowały takich pozycji nigdy... Prawdę mówiąc do tej pory w tym roku zajmowałem się raczej nadrabianiem zaległości z roku 2002... Ale mogę napisać, co chciałbym żeby to było. To też album, którego na razie słyszałem. Wychodzi w lipcu i będzie się nazywał "Magic and Medicine". Tak, druga płyta The Coral Wiążę z nią naprawdę spore nadzieje, po znakomitym debiucie i świetnym singlu promującym... Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Powtórzę się 23.06.03, 10:14 Mogwai "Happy Songs For Happy People" I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.chello.pl 23.06.03, 13:12 NOCTURAMA - ciagle nie moge sie od niej uwolnic ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aislinn Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.03, 13:36 A dla mnie, jak do tej pory, taka płytą jest "Souvenirs" The Gathering Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: diak:* / 10.6.1.* 23.06.03, 14:36 Zdecydowanie Black Label Society "The Blessed Hellrise". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emgusto Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: 62.244.153.* 23.06.03, 15:20 Jak dla mnie też The Gathering no i Martin L. Gore - Counterfeit 2 pzdr emgusto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.lodz-radogoszcz.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 15:43 mnie w tym roku bardziej podobaja sie mlode kapele jak Serafin, (X) is Greater than (Y) i oczywiscie Mars Volta, nowe plyty radiohead i blur rozczarowuja mnie troche ------------------------ www.screenagers.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 23.06.03, 18:09 czekam na lipcowe Jane's Addiction i nowy Deftones bo niestety jeszcze nie mam, a z tego co mam to najbardziej podeszły mi nowy Radiohead i Godsmack - choć liczyłem na lepszą płytę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 12:12 Rick Wakeman "Out there" Allman Brothers Band "Hittin' the note" Arena "Contagion" Czekam na Purpli i Iron Maiden........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beldin Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.opole.dialup.inetia.pl 24.06.03, 15:25 Właśnie-St. Anger! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 19:46 Dodaje dwie pozycje "Welcome Interstate Managers" Fountains Of Wayne "Cedars" Clearlake Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 01.07.03, 20:16 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Dodaje dwie pozycje > > "Welcome Interstate Managers" Fountains Of Wayne > "Cedars" Clearlake Fountains of Wayne!!! Już zupełnie o nich zapomniałam! No proszę. Czy wydorośleli trochę od czasów "Sink to the Bottom"?? I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 20:26 mesmeredia napisała: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > Dodaje dwie pozycje > > > > "Welcome Interstate Managers" Fountains Of Wayne > > "Cedars" Clearlake > > Fountains of Wayne!!! Już zupełnie o nich zapomniałam! No proszę. Czy > wydorośleli trochę od czasów "Sink to the Bottom"?? > I. Nie wiem, nie nzam wczesniejszych nagran. Ale fajnie graja . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Sink To The Bottom 02.07.03, 09:08 Zwrotka leciała tak: I wanna sink to the bottom with you I wanna sink to the bottom with you The ocean is big and blue I just wanna sink to the bottom with you No i refren się chyba zmieniał. To chyba najsłynniejszy ich kawałek. Wtedy kiedy się zasłuchiwałam w takie kawałki (pozdrowienia dla Adama Czerwińskiego) to Fountains of Wayne byli wrzucani do jednego worka z Weezerem z etykietką "Koledżowe granie". I. Właśnie sobie ściągam coby sprawdzić cóż takiego wykombinowali od tamtego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 01.07.03, 20:32 alfabetycznie: bass communion - reconstructions + recycling no-man - together we're stranger radiohead - httt theo travis - slow life w pierwszej 10 na pewno jeszcze KC, Opeth i OSI, czekam na cały Mogwai i Sylviana. jak zawsze pewnie jeszcze o czymś zapomniałem Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 01.07.03, 21:17 Lou Reed (absolutnie numero uno do tej pory), Annie Lennox, Blur i Radiohead jak na razie. Specjalne wyróżnienie: Dave Gahan Bardzo niespecjalne wyróżnienie: nowa płyta Bajmu jak już nas ukarze ))) Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 01.07.03, 21:48 Siouxsie & The Banshees "The Seven Year Itch live" Annie Lennox "Bare" no i oczywiście czekam z niecierpliwością na nową płytę Beaty. Po tym co zaprezentowała w Opolu mozna spodziewać się świetnej płyty Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Gathering- "Souvenirs" 01.07.03, 22:36 Zdecydowanie. A daleko później Radiohead. Odpowiedz Link Zgłoś
hayah Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 02.07.03, 09:37 Metallica - trochę zawód, chociaż bębny są obłędne. Blur - będzie wysoko, ale nie lider. Led Zeppelin - zdobędą nie tylko Zachód, ale i pierwszą pozycję. Może coś z innej beczki? - Moloko "Statues" No i czekam na The Coral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ribbchaka Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.03, 09:37 Blur - Out Of Time Radiohead - Think Tank The White Stripes - Elephant Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 02.07.03, 12:29 Moje typy jak na razie ( kolejność bez znaczenia ): 1. Led Zeppelin " How The West Was Won " 2. Metallica " St. Anger " 3. Wishbone Ash " Bona Fide " 4. Paul McCartney " Back In The World " 5. The Allman Brothers Band " Hittin' The Note " 6. Placebo " Sleeping With Ghost " 7. Black Label Society " The Blessed Hellride " Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Eeeeeee? 02.07.03, 13:27 Gość portalu: ribbchaka napisał(a): > Blur - Out Of Time > Radiohead - Think Tank Nie przypominam sobie takich tytułów płyt... Jak dla mnie to Blur 'Think Tank'. No i czekam na The Coral, bardzo czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 02.07.03, 13:35 Gość portalu: ribbchaka napisał(a): > Blur - Out Of Time > Radiohead - Think Tank chyba naprawde jesteś OUT OF TIME))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgentCooper Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.pg.com 02.07.03, 13:12 zdecydowanie Gathering "Souvenirs" a ponadto podobaja mi sie jeszcze Placebo "Sleeping With Ghosts" Metallica "St. Anger" (umiarkowanie) White Stripes "Elephant" (umiarkowanie) Z polskich Smolik 2 (nikt poza nim nie wydaje u nas takich sympatycznych dzwiekow)..... Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? 03.07.03, 18:16 Dwie poniekąd bliźniacze płyty - Opeth "Damnation" i "Souvenirs" The Gathering. "St.Anger" też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 03.07.03, 19:35 Mało słyszałem płyt z 2003, z tych słyszałem to najbardziej mi się Voivod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Jak dotąd co jest płytą roku 2003? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 04.07.03, 16:16 Gość portalu: As napisał(a): > Mało słyszałem płyt z 2003, z tych CO słyszałem to najbardziej PODOBA mi się Voivod. Odpowiedz Link Zgłoś