Dodaj do ulubionych

Czy ktos sluchal Afrokolektyw?

27.06.03, 14:50
Ostatnio kupilem. Fantastyczna przeciwwaga dla prymitywizmu polskiego hip-
hopu. Zwlaszcza teksty sa super. Polecam przede wszystkim nr 2,3,4,13,16, 22.
Tylko mogliby zmienic wokalistke.
Obserwuj wątek
    • wesoly.root Re: Czy ktos sluchal Afrokolektyw? 27.06.03, 21:01
      czy słuchałem?
      pierwszy raz z pięć lat temu.
      > Ostatnio kupilem. Fantastyczna przeciwwaga dla prymitywizmu polskiego hip-
      no fakt, jestem do tylu - musze kupic, niech chlopaki zarobia pare groszy.
      ideowo - jedna z lepszych polskich kapel, w swojej dziedzinie odpowiednik big
      cyca, ktorego tez bardzo lubie. Oby grali dlugo i nie wypalili się jak Skiba i
      s-ka...
      > hopu. Zwlaszcza teksty sa super. Polecam przede wszystkim nr 2,3,4,13,16, 22.
      konkretnie, tytuly!
      pzdr,
      w.r
    • Gość: Paulina Afro Kolektyw IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 27.06.03, 22:38
      Swietny zespół. Nie wiem tylko czy oni jeszcze grają. Zgodnie z info na ich
      stronie afrokolektyw.elysium.pl/start.htm jakiś czas temu się
      rozwiązali. Potem zapowiedzieli reaktywację. A co teraz?
      • Gość: Nika10 Re: Afro Kolektyw IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 11:03
        Hej,

rok temu byłam na ich koncercie w CDQ - był naprawdę dobry. Najlepszy był ich
        stosunek do samych siebie - przesmiewczo-ironiczny. Prawde mówiąc, nic
        słyszałam aby po "Płycie Pilsniowej" coś jeszcze wypuścili.

Pozdr

Nika
    • Gość: vujek bron-hit Re: Czy ktos sluchal Afrokolektyw? IP: obszczymurek:* 01.07.03, 16:24
      z polskiego hip-hopu to ja słucham tylko kalibra, killa familla, stasia i ...
      afrokolektywu!

kolesie rządzą po prostu
    • Gość: banana joe przeintelektualizowane indory IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.12.* 02.07.03, 01:02
      trochę za inteligentne, a wiadomo, że hip-hop to muzyka miejskich gett, gdzie
      kartki elementarza nie służą do nauki lecz skręcania blantów, a sposób na życie
      jest prosty jak policyjna pała - lać na wszystko (ale grunt to szacunek) i być
      sobą (czyli kombinować na furę i laski)

chłopaki z afrokolektywu popełnili jeden podstawowy błąd - za dużo myślą i nie
      robią tak jak wszyscy, pewnie myślą, że są lepsi, a takich się u nas nie lubi

no
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka