Gość: thedude IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 23:54 Według mnie fenomen muzyki industrialnej. Wielki multiinstrumentalista i autor bardzo ciekawych tekstów ( we're in this together etc.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miecio4 Re: Nine Inch Nails -fenomen czy kicz?? 06.07.03, 04:05 Tylko fenomenalny zespół moze nagrać tak cudny utwór jak "The Great Below" z płyty "Fragile". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czejen Re: Nine Inch Nails -fenomen czy kicz?? IP: 213.77.40.* 06.07.03, 10:56 nin - to akurat typowy sztuczny twor utworzony i wylansowany przez krytykow jako przeciwwaga dla niezaleznego techno i elektroniki lat 90. ani specjalnie tworczy, ani specjalnie odkrywczy. epizod, ktory bez wsparcia przemyslu muzycznego nie szczegolnie sobie poradzil. to, ze reznor wymyslil pare fajnych, w istocie popowych kawalkow o niczym nie swiadczy. ihmo. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Nine Inch Nails -fenomen czy kicz?? 07.07.03, 17:58 Gość portalu: czejen napisał(a): > epizod, ktory bez wsparcia przemyslu muzycznego nie szczegolnie sobie poradzil. > to, ze reznor wymyslil pare fajnych, w istocie popowych kawalkow o niczym nie > swiadczy. epizod??? jak dla mnie to dośc długo ten epizod już siedzi na scenie muzycznej i naprawde uważasz że Reznor wypuszcza popowe kawałki????? troche sie chyba zagalopowałeś.... a wracając do tematu: jak dla mnie koleś robi świetne rzeczy, tylko czekam na Tapewarm, do którego zaprosił Maynarda Keenana z Toola, to może być dopiero duża sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: Nine Inch Nails -fenomen czy kicz?? 06.07.03, 14:39 Świetna muzyka, wspaniała atmosfera, ciekawe teksty - bardzo lubię NIN. Kicz to na pewno jest Marylin Manson kiedyś związany z Reznorem a jak daleko im od siebie - muzycznie i estetycznie. MM - błazen a Reznor - aż trzeba użyć brzydkiego słowa artysta Ale nawet bez porównań NIN broni się doskonale a fakt że mieli może dwa czy trzy "przeboje" nie pozwala na użycie określenia komercha. Ciekawe że autor wątku lubi NIN a zakłada wątek o takim tytule jakby się prosił o obrzucenie błotem ulubionej kapeli. Rozumiem jednak że człowiek widząc logo NIN obnoszone przez co drugiego pętaka na ulicy (podobnie do zdjęcia Cobaina) może zwątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Nine Inch Nails -fenomen czy kicz?? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 14:45 Moim zdaniem "Fragile" to jedna z najlepszych płyt lat 90-tych. Tylko tyle chaiłem napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamto Re: Nine Inch Nails -fenomen czy kicz?? IP: *.katowice.agora.pl 06.07.03, 17:57 pierwsza płyta zajebista Odpowiedz Link Zgłoś
lalabo Re: Nine Inch Nails -fenomen czy kicz?? 07.07.03, 17:59 same fenomeny na forum, czuje sie glupio, ale jeszcze dola nie mam Odpowiedz Link Zgłoś