Dodaj do ulubionych

Myslovitz podbija Europę

IP: *.acn.pl 08.07.03, 13:17
To chyba jedyny polski zespół, który ma szanse podbić zachodni
rynek muzyczny. Tylko dlaczego ich płytę promuje fatalny
teledysk Kamińskiego? Myslovitz miało wcześniej kilka świetnych
teledysków. Dlaczego do MTV ma trafić najgorszy? Tylko dlatego,
że reżyserował go operator Spielberga? A kogo to obchodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: sarna no właśnie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 21:39
      też uważam, że tylko Myslovitz ma do zaprezentowania coś
      ciekawszego. życzę im jak najlepiej. Myslovitz - Antyichtroje.
      • Gość: novi Re: no właśnie IP: *.katowice.agora.pl 09.07.03, 14:20
        myślę, że tylko dlatego, że wyreżyserowal go operator Spielberga (Kamiński).
        inaczej ten teledysk (ani żaden inny) w ogóle nie byłby w Europie pokazywany
    • myth2004 Re: Myslovitz podbija Europę 09.07.03, 14:25
      Gość portalu: ~just napisał(a):

> To chyba jedyny polski zespół, który ma szanse podbić zachodni
      > rynek muzyczny. Tylko dlaczego ich płytę promuje fatalny
      > teledysk Kamińskiego? Myslovitz miało wcześniej kilka świetnych
      > teledysków. Dlaczego do MTV ma trafić najgorszy? Tylko dlatego,
      > że reżyserował go operator Spielberga? A kogo to obchodzi?

Podbił zachodnie rynki olsztyński Vader.
      Myslovitz to się nigdy nie uda.
      Zresztą nie widzę w tej chwli jakiejkolwiek polskiej kapeli która mogłaby tego
      dokonać. Wszak i tak zdecydowana większość (a te najpopularniejsze wszystkie)
      to kalki zachodnich zespołów.
      Niestety.

Pzdrv
      • evan_scent Re: Myslovitz podbija Europę 09.07.03, 14:39
        Hahahahaha!!!! Taki marny zespół ma podbić Europę? To tak jakby Mały Fiat miał
        podbic amerykański rynek motoryzacyjny.
        Ten facet - pseudo wokalista jest fatalny! Głos smędzący,jęczący,nie da się
        słuchać. Wygląd też żałosny , piosenki smętne. Zero charyzmy scenicznej, to
        ma być zespół rockowy? Teledysk beznadziejny - łażą takie chłopaczki po
        jakiejś obskurnej hali. Zenada i bezwzględne zero w każdej kategorii. Anty Ich
        Troje? Ich Troje to też żenada...... oba zespoły są do słuchania po kilku
        głębszych (ale szkoda kasy na te głębsze).Nie kompromitujmy się przed Europą.
        • nancyboy Re: Myslovitz podbija Europę 09.07.03, 14:45
          Ile razy słuchałeś płyt "Z rozmyślań przy śniadaniu" albo "Miłość w czasach
          popkultury"?
          • Gość: novi Re: Myslovitz podbija Europę IP: *.katowice.agora.pl 09.07.03, 15:37
            faktem jest, że czasem wystarczy raz posłuchać
            • fallingsky Re: Myslovitz podbija Europę 09.07.03, 17:07
              Myslę, że w tym przypadku warto posłuchać więcej niż raz... w większości teksty
              Rojka wyrastają ponad przeciętną kapel polskich... cieszył zwłaszcza
              sukces "Miłości w czasach popkultury" - to był dobry album pod każdym
              względem...
              Głos Rojka? Jednych drażni, a dla mnie jest akurat!
          • Gość: r.e.r.e Re: Myslovitz podbija Europę IP: eurocom:* / 192.168.10.* 11.07.03, 11:00
            nancyboy napisał:

> Ile razy słuchałeś płyt "Z rozmyślań przy śniadaniu" albo "Miłość w czasach
            > popkultury"?

Ale to nie o to chodzi. Chodzi o to, że nie jeżdzi się z drewnem do lasu. Tam
            takich zespołów, i to niejednokrotnie o wiele lepszych lepszych, jest na pęczki
            • mallina Re: Myslovitz podbija Europę 11.07.03, 11:28
              mysle ze tak zawsze mozna powiedziec
              tylko co z tego, ze jest wiele zespolow grajacych podobna muzyke? jakos moga
              istniec obok siebie..
              jeden wybierze zespol X inny Y..dlaczego wiec i Myslovitz nie mialoby znalezc
              swojego miejsca gdzies w swiecie..
              • Gość: novi Re: Myslovitz podbija Europę IP: *.katowice.agora.pl 15.07.03, 09:47
                może na Wyspach Owczych?
      • Gość: ferdek za rok CKOD podbija Europe - zaklad? IP: 62.233.211.* 10.07.03, 18:54
        ?
    • fallingsky Re: Myslovitz podbija Europę 09.07.03, 17:03
      No własnie ten teledysk jest trochę... bylejaki uncertain Nic szczególnego...
      spodziewałam sie przebłysków geniuszu wink
      Trochę przeszkadza mi angielski Rojka... wydaje mi się, że Sound of Solitude
      brzmi jednak gorzej od Długości dźwieku samotności...
      • martolka Re: Myslovitz podbija Europę 09.07.03, 22:36
        Ja się podpiszę pod poprzednim postem obiema rękami. Lubię Myslovitz, ale ten
        Sound gryzł mnie w uszy złym angielskim, a całość wypadła więcej niż blado.
        Może niech oni jeszcze trochę popracują nad tymi tekstami, a Rojek podszkoli
        wymowę.
        • fallingsky Re: Myslovitz podbija Europę 09.07.03, 23:45
          W Długości dźwięku samotności było coś zdecydowanego... Rojek śpiewał to mocnym
          głosem. Sound of solitude brzmi niewyraźnie i bardzo nijako... trzeba się
          przebijać, żebu usłyszeć tę przebojowość z wersji polskiej. Refren brzmi
          jeszcze jako-tako, natomiast zwrotki to jakiś bełkot uncertain Lubię Myslovitz i
          wolałabym, żeby faktycznie zaczekali, bo niestety - chyba się spalą swoim
          najbardziej przebojowym utworem uncertain
      • Gość: bohomaz Re: Myslovitz podbija Europę IP: *.big.cdi.pl 09.07.03, 23:28
        Pieprzyć Rojak i te całe myslowic!!!!!!!!!!!!
        Aktualnie nic na rynku muzycznym nie zachwyca a mysłowic to gówno
        • Gość: Kosiak Re: Myslovitz podbija Europę IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 01:43
          Polacy to jednak w wiekszosci dziwni ludzie...zamiast sie cieszyc, ze komus
          moze cos sie uda to dawaj, przywalic i wdeptac do piachu! Tylko usiasc i sie
          zaplakac...
          • pirx13 Re: Myslovitz podbija Europę 10.07.03, 11:46
            Gość portalu: Kosiak napisał(a):

> Polacy to jednak w wiekszosci dziwni ludzie...zamiast sie cieszyc, ze komus
            > moze cos sie uda to dawaj, przywalic i wdeptac do piachu! Tylko usiasc i sie
            > zaplakac...

taak to są te wartości wink ktore wniesiemy do wspólnej europy, niestety
            (przepraszam za górnolotność wink ale tak mnie naszło cos dzisiaj) a żeby bylo
            coś o muzyce, to mi się ten teledysk nawet podoba, ale ja lubię takie proste
            teledyski, gdzie widać tylko grajacy zespół, a Myslowitz to tak zespól
            najlepiej wypadający na koncertach,
            pozdrawiam
          • ihopeyouwilllikeme Re: Myslovitz podbija Europę 04.08.03, 14:18
            Gość portalu: Kosiak napisał(a):

> Polacy to jednak w wiekszosci dziwni ludzie...zamiast sie cieszyc, ze komus
            > moze cos sie uda to dawaj, przywalic i wdeptac do piachu! Tylko usiasc i sie
            > zaplakac...

Nie. Po prostu niektórzy NIE LUBIĄ Myslovitz. Tak trudno to zrozumieć ??!!!
    • login_logout Re: Myslovitz podbija Europę 10.07.03, 10:13
      Ja życzę im jak największych sukcesów.Swoją pracą MYSLOVITZ zasłużyli na
      EUROPĘ.Całym sercem jestem z nimi.
      • Gość: teddy Re: Myslovitz podbija Europę IP: 62.233.138.* 10.07.03, 14:43
        login_logout napisała:

> Ja życzę im jak największych sukcesów.Swoją pracą MYSLOVITZ zasłużyli na
        > EUROPĘ.Całym sercem jestem z nimi.

Ja też.
        • Gość: mallina Re: Myslovitz podbija Europę IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.03, 21:11
          ja takze..
          ale niedowiarkow i krytykantow zawsze wiecejsad
          • login_logout Re: Myslovitz podbija Europę 10.07.03, 22:35
            tak to już jest...uncertain
            • Gość: novi Re: Myslovitz podbija Europę IP: *.katowice.agora.pl 14.07.03, 13:05
              podobn wszędzie w europejskim mtv ten numer chodzi w głownym pasmie
              (najczęstsze emisje) - to chyba sukces, ale podobno też wszyscy zapowiadają go
              tam jako ”nowy teledysk kamińskiego (tego od spielberga)”, a nie ”debiutancki
              singel obiecującego zespołu z polski”
    • vulture Re: Myslovitz podbija Europę 15.07.03, 10:01
      Dołączam się do wyżej zapostowanych smile Angielski Artura Rojka brzmi fatalnie.
      Pomijając fakt, że niespecjalnie interesuje mnie muzyka i losy Myslovitz, to
      jednak coś tam należałoby poprawić. A teledysk jest taki typowo polski. To nie
      miał być komplement.
      • login_logout Re: Myslovitz podbija Europę 15.07.03, 20:30
        Co ja o tym myślę,teledysk nakręcił Kamiński i troszkę boję się,że z tego
        wszystkiego wyjdzie nowa "reklama" Pana Kamińskiego jako
        reżysera,niekoniecznie zaś promocja muzyki MYSLOVITZ na rynku europejskimsad
        Szkoda,że jest tak,że mimo wszystko główną uwagę zwraca się na promowanie
        reżysera,na to żę taki człowiek jest twórcą tego teledysku a zespół jest w tym
        momencie drugim planemsad
        Ja życzę im jak najlepiej i oby z tego naprawdę coś było.Ciekawa jestem jak ze
        sprzedażą anglojęzycznej "Korovy..."...?
    • Gość: Zola Re: Myslovitz podbija Europę IP: *.tkb.net.pl 16.07.03, 23:43
      Mi sie ten teledysk tez za bardzo nie podoba, ale kto wie, chyba lepszy taki
      rozglos niz zaden...Jedno wiem. Myslovitz ma szanse sie wybic. Sama w to jakos
      nie wierzylam dopoki nie puscilam ich plyty moim znajomym ktorzy slowa w naszym
      jezyku nie znaja. Wyslali mnie do Polski z krzykiem, ze bez plyt Myslovitza mam
      nie wracac! Sa zachwyceni, naprawde, a ja sie ciesze. Az musialam sie tym
      podzielic smile
      • mallina Re: Myslovitz podbija Europę 16.07.03, 23:55
        polska muzyka moglaby calkiem dobrze zaistniec innych (poza polskim) rynkach
        muzycznych..
        moi znajomi polubili ostatnia plyte Sweet Noise
        oraz plyty Paktofoniki..chociaz nie sa to plyty w jezyku angielskim..

mysle ze i Myslovitz da sobie rade, tymbardziej gdy zdecydowana sie wylozyc
        jakies pieniadze na promocje
    • Gość: banatana Myslovitz już podbiło Europę IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.12.* 04.08.03, 01:26
      na tyle ile się dało
    • Gość: rocznik Re: Myslovitz podbija Europę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.03, 15:14
      Może i ma szansę, nie rozumiem tylko czemu piszesz: jedyny? Przecież wiadomo,
      że Vader już od lat jest mocno obecny na zachodnim rynku metalowym, a Something
      Like Elvis grał na zachodzie trasy z Nomeansno i Fugazi oraz samodzielnie i
      jest tam bardziej popularny niz w Polsce(niestety zawiesili działalność i cała
      kariera pod znakiem zapytania)(i taki Something Like Elvis jest o kilka klas
      lepszy od Myslovitz). Wszystko też zależy o jakim dokładnie rynku mówimy, bo
      jeśli o rockowym to mówmy o Something Like Elvis, Ściance czy np. Kristen.
      Jeśli mówimy o Myslovitz to chyba chodzi Ci o rynek popowy?

• led_zeppelinka Re: Myslovitz podbija Europę 04.08.03, 18:12
      myśle że Myslovitz ma ogromne szanse...ale niekoniecznie na rynku pop...bo ta
      muzyka jest tak pomiędzy rockiem a pop-rockiem i brit-popem, a typowego rocka
      chyba za granicą sie tak nie słucha namiętnie...oczywiście jak wszędzie taki
      rock ma swoich fanów..ale taki lekki rock jak Myslivitz nadaje sie doskonale
      według mnie na podbój rynku zagranicznegosmile!!! a ich płyty naprawde warto
      posłuchać kilka razy bo są naprawde fajne..tak jak ich teksty...
    • berrt Re: Myslovitz podbija Europę 08.08.03, 11:49
      Mam nadzieję, że im się uda. Tym bardziej, że JUŻ SĄ ZNANI NA ZACHODZIE.
      Naprawdę jestem zaskoczony, gdy dostaję maile od internetowych znajomych
      stamtąd z informacjami, że widzieli ich teledysk na MTV i pytaniem, gdzie
      można kupić ich płytę. Albo ktoś ze Szwecji przysyła mi listę swoich
      ulubionych zespołów i Myslovitz też tam jest (m.in obok Coldplay, z tych
      bardziej znanych).
      Naprawdę życzę tym kolesiom dużo szczęścia, tylko faktycznie Rojek musi
      podszkolić swój angielski akcent...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka