h8red Death, Pantera 25.07.03, 12:07 Zdecydowanie. Przynajmniej jesli chodzi o zagramanice. Naprawde czasami jest to kopalnia wiedzy na temat tego co moze sie przytrafic w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 26.07.03, 02:36 Ktos wcześniej wspomniał Kate Bush. Podpisuję sie pod tym obydwoma rękami. Poza tym Tori Amos i Miki Berenyi z Lush/ Odpowiedz Link Zgłoś
carisma1st Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 29.07.03, 03:51 Malenczuk Jacek Rzehak-51 (TSA) Roger Waters ... "Is there anybody out there" Odpowiedz Link Zgłoś
mapmuh Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 02.08.03, 14:07 carisma1st napisała: > Jacek Rzehak-51 (TSA) Historyja prawdziwa, z pierwszej ręki. Osoby: Jacek Rz., Barbara K. B.K.: Jacek, powiedz, o co chodziło w tym twoim tekście, bo ja nic z niego nie rozumiem. J.Rz.: Daj mi spokój, pijany byłem, jak to pisałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.torun.mm.pl 01.08.03, 23:23 a ja stawiam na tadzia nalepe. Riedel rowniez z razem z Dusza to rowniez geniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 02.08.03, 11:36 Gość portalu: nikt napisał(a): > a ja stawiam na tadzia nalepe. Riedel rowniez z razem z Dusza to rowniez > geniusz. Już powyżej ktoś napisał, słusznie zresztą, że Tadzio Nalepa rzadko pisywał sobie teksty (głównie pisał mu Bohdan Loebl). Te, co napisał, ekhm, delikatnie mówiąc, nie należą do osiągnięć nawet w tzw. skali ogólnej... Ale Bohdan Loebl - jak najbardziej. Cyprian Kamil Norwid walnął niezłe teksty dla Niemena Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 02.08.03, 12:03 NICK CAVE Tori Amos Michael Stipe Staszewski senior Artur Rojek Kazik Staszewski Kasia Nosowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.nsw.bigpond.net.au 02.08.03, 12:12 A czy w ogole to poza czlowiekiem cos jeszcze jest - w zyciu, albo poza zyciem ? Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 02.08.03, 12:34 Gość portalu: Hetero Sapiens napisał(a): > A czy w ogole to poza czlowiekiem cos jeszcze jest - w zyciu, albo poza zyciem > ? W życiu tylko człowiek liczy się! Szukałem kiedyś minionych dni, wspomnienie drogę wskazało mi, Stoję jeszcze w progu zatrzaśniętych drzwi. Słyszę jeszcze słowa, nieistotne już, bo na scenie życia kiepski aktor grał, choć to mogła wielka sztuka być! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masala dosa Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.teleton.pl 03.08.03, 00:25 zdecydowanie lech janerka i kazik staszewski-kolejnosc dowolna Odpowiedz Link Zgłoś
mandolin Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 03.08.03, 09:59 fisz i kazik staszewski. Riedel z Duszą również. Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 09.08.03, 23:22 u tego drugiego za dużo publicystyki. Dywagacje jak jest to jest nam źle, zapewniają nam nieszczęści hip-hopowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
valse Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 03.08.03, 11:16 Wszystkie teksty W.Mlynarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Zapomniany bohater klasy robotniczej IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.08.03, 14:53 working class hero by John Lennon As soon as you're born they make you feel small By giving you no time instead of it all Till the pain is so big you feel nothing at all A working class hero is something to be A working class hero is something to be They hurt you at home and they hit you at school They hate you if you're clever and they despise a fool Till you're so fucking crazy you can't follow their rules A working class hero is something to be A working class hero is something to be When they've tortured and scared you for twenty odd years Then they expect you to pick a career When you can't really function you're so full of fear A working class hero is something to be A working class hero is something to be Keep you doped with religion and sex and TV And you think you're so clever and classless and free But you're still fucking peasants as far as I can see A working class hero is something to be A working class hero is something to be There's room at the top they are telling you still But first you must learn how to smile as you kill If you want to be like the folks on the hill A working class hero is something to be A working class hero is something to be If you want to be a hero well just follow me If you want to be a hero well just follow me Odpowiedz Link Zgłoś
blue_valentine1 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 03.08.03, 22:51 Zdecydowanie Tom Waits i Nick Cave. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.elk.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 21:32 A czy nikt tu nie wymienil Bialsko-Bielskiej grupy Akurat? Co prawda obrzydliwego "KątemPlującego" jeszcze nie rozgryzlem, ale inne teksty ("Hahahaczyk","Pa Pa Pa","Do prostego człowieka"[J.Tuwim],"Droga długa jest") sa wprost fenomenalne !!! :-> Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 07.08.03, 23:57 czy nikt tutaj nie lubi riedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omo Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.torun.mm.pl 08.08.03, 10:53 są na pewno. Tylko może nie bywają na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.piaski.sdi.tpnet.pl 09.08.03, 23:25 I TOO Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: Rysiek R 17.08.03, 20:46 w zyciu piekne sa tylko chwile dlatego czasem warto zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 17.08.03, 21:35 Leonad Cohen)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusta_Przestrzeń Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: 194.204.162.* 18.08.03, 19:34 ja mysle że teksty do piosenek "Myslovitz" dają sporo do myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 27.08.03, 21:46 szczególnie chłopcy co wieczorami wychodzą na ulice i patrzą na spódnice dziewczyn które nie chcą ich znać. Odpowiedz Link Zgłoś
babalu Nie ma 18.08.03, 23:48 Nie śledzę dyskusji, więc nie wiem do jakich wnisków doszliście, ale nie sądzę, żeby jakiekolwiek teksty były inteligentne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 00:01 A ja slucham wlasnie Springsteena "The Wild, The Innocent & The E-street Shuffle". Wiec z moej strony dodaje "Bossa". Wlasciwie pierwsze 7 plyt to nie tylko muzyczne ale i tekstowe majstersztyki, a i ostatnio nie jest z tym zle. No i oczywiscie Tom Waits, ktory jest mistrzem Bruce'owi dorownujacym. Ale czy oni pisza inteligentne teksty? gdybym zaczal speiwac dziela zebrane Kanta to bylyby to intelignetne teksty? No wiec nie wiedzac, czy sa to inteligentne teksty i Waitsa i Springsteena psiarstwo oceniam jako piekne i znakomite. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
babalu Re: Nie ma 19.08.03, 00:06 Gość portalu: kubasa napisał(a): > A ja slucham wlasnie Springsteena "The Wild, The Innocent & The E-street > Shuffle". Wiec z moej strony dodaje "Bossa". Wlasciwie pierwsze 7 plyt to nie > tylko muzyczne ale i tekstowe majstersztyki, a i ostatnio nie jest z tym zle. > No i oczywiscie Tom Waits, ktory jest mistrzem Bruce'owi dorownujacym. Ale czy > oni pisza inteligentne teksty? gdybym zaczal speiwac dziela zebrane Kanta to > bylyby to intelignetne teksty? No wiec nie wiedzac, czy sa to inteligentne > teksty i Waitsa i Springsteena psiarstwo oceniam jako piekne i znakomite. > > Pozdr. Bardzo interesujące, lecz niestety nie mogę wyrazić swojej opinii o Springsteena pisarstwie, lecz przechylam się do zdania, że Waits pisał nieźle. Czy mógłbyś przerzucić mi kilka tekstów Bruce'a na skrzynkę? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 00:16 babalu napisał: > > Bardzo interesujące, lecz niestety nie mogę wyrazić swojej opinii o Springsteen > a pisarstwie, lecz przechylam się do zdania, że Waits pisał nieźle. Czy mógłbyś > przerzucić mi kilka tekstów Bruce'a na skrzynkę? > Pozdr Odbierz za jakies 5 minut poczte, to dostaniesz kilka ciekawszych wg mnie tekstow. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 00:26 Wyslane. Oczywiscie lepiej brzmia z muzyka . Wsrod tekstow sa dwa do pisoenek, o ktorych Waits wypowiadal sie w samych superlatywach : "Wild Billy's Circus Story" i "Meeting Across The River" Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fj Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.torun.mm.pl 26.12.03, 12:29 fhj Odpowiedz Link Zgłoś
siostraihope Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 26.12.03, 12:51 A może Grzegorz Ciechowski? W końcu to legenda. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 26.12.03, 22:49 Dorzucę Nergala. A co! Odpowiedz Link Zgłoś
spiralarchitect Re: ej 27.12.03, 10:52 I'll always take the roundabout way Waiting on the rain For I was born with a habit, from a sign The habit of a windswept thumb And the sign of the rain It's started raining Caly album "Misplaced Childhood", a "Heart OF Lothien" jest perla wsrod perel. Jest nawet teledysk. Odpowiedz Link Zgłoś
ulster Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 28.12.03, 00:16 dla mnie połączenie talentu i inteligencji to Kasia Nosowska Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 28.12.03, 00:32 Bono Roger Waters Michael Stipe (zbyt wielu nie znam niestety, ale te które znam są dobre) a z polskich? Kazik Staszewski miał naprawde dobre , szczegulnie z Kultem , oraz Maciek Maleńczuk... poprostu mi się podobają , czy są inteligentne sami sobie oceńcie... według mnie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lagatta Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.gorzow.mm.pl 28.12.03, 16:04 Kazik Staszewski ...szczegolnie na plytach Kultu Odpowiedz Link Zgłoś
vulture The Moody Blues, album "December" 28.12.03, 16:07 Don't need the reindeer, Don't need the snow Just say you love me And I'm ready to go. La la la La la la la la... <JEB> Odpowiedz Link Zgłoś