Dodaj do ulubionych

Sopot jak zwykle będzie zajebisty

02.08.03, 12:40
...że aż skopiuję z CGM:

"Edyta Górniak pojawi się gościnnie wśród wykonawców koncertu... "Muzyka
Źródeł" tegorocznego festiwalu w Sopocie.

Pojawienie się Edyty w tak nietypowym kontekście tak wyjaśnia menadżer
piosenkarki, Marcin Perzyna - Edyta będzie jednym z gości Skaldów, którzy
pierwszego dnia festiwalu będą obchodzili swój benefis. Piosenka (lub
piosenki) jaką zaśpiewa Edyta Górniak, jest na razie tajemnicą, można się
jedynie domyślać, że będzie ona pochodzić z repertuaru Skaldów.
Przypominamy, że tegoroczny Sopot Festiwal odbędzie się w dniach 22 i 23
sierpnia. Gwiazdami imprezy - oprócz Skaldów - będą m.in. Kayah, Gotan
Project i Ricky Martin."

Sądzę, że w ramach porozumienia ponad podziałami można zaproponować
następujące opcje:

- Ricky Martin przebiera się w kierpce i śpiewa utwory z albumu
Skaldów "Krywań, Krywań"

- Kayah z Górniakową wyjękują wiązankę przebojów Ricky'ego Martina w
wersji "boli mnie żołądek, grajcie wolniej, a ja pokrzyczę głośniej"

- Jacek i Andrzej Zielińscy przebiorą się w kryształowo-cekinowe sukienki i
zaśpiewają medley "Jestem kobietą"/"Supermenka"

- na koniec koncertu wszyscy artyści wykonają nieśmiertelny przebój zespołu
Koreana i wysadzą się w powietrze.

Może jeszcze inne sugestie?
Obserwuj wątek
    • frendzlik20 Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 02.08.03, 12:52
      Ja się też już doczekać nie mogę. Jak zwykle koncertu z serii "Muzyka narodów"
      podczas którego oglądalność jest niższa, niż w czasie obrazu kontrolnego.
      Oczywiście recitali gwiazd, szczególnie Kayah i R.Martina w sobote nie
      opuszczę, gdyż wciąż dręczy mnie dylemat czy można zejść jeszcze niżej od
      poziomu Opola... To by było na tyle.

ps. Proponuję wysłać do TVP petycję, aby ta państwowa firma przesłała każdemu
      obywatelowi stopery oraz czarne okulary..
      • mapmuh Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 02.08.03, 13:59
        Widzisz, Frendzliku, mylisz się, nie doceniasz rodaków...

"Tymczasem według danych AGB Polska wśród najchętniej oglądanych programów minionego weekendu na pierwszym miejscu znalazł się koncert "Opole 2003 - Superjedynki". Koncert oglądało przed telewizorami 6 mln 603 tysiące widzów, co w czasie emisji koncertu stanowiło 56% widzów."
        cyt. z 03.06 2003 z serwisu wirtualnemedia.pl

Polacy po prostu, hołdując słowiańskim obyczajom, kochają biesiady, benefisy i festiwale. A jeśli występuje tam pierwsza liga europejskiej sceny etno - Edyta Górniak i Kayah, wspierane przez rdzennego mieszkańca Ameryki Południowej, czerpiącego garściami z muzycznych tradycji swego plemienia (Martin), to czeka nas znana od lat góra wrażeń, wzruszeń i zachwytów.
        • vulture <jeb> 02.08.03, 14:07
          mapmuh napisał:

> Polacy po prostu, hołdując słowiańskim obyczajom, kochają biesiady, benefisy
          i
          > festiwale. A jeśli występuje tam pierwsza liga europejskiej sceny etno -
          Edyta
          > Górniak i Kayah, wspierane przez rdzennego mieszkańca Ameryki Południowej,
          czer
          > piącego garściami z muzycznych tradycji swego plemienia (Martin), to czeka
          nas
          > znana od lat góra wrażeń, wzruszeń i zachwytów.

Czyli wersja niskobudżetowa, gdyby coś nie wypaliło to Tercet Egzotyczny i
          Tribute Band To Buena Vista Social Club?
          • mapmuh Re: <jeb> 02.08.03, 14:10
            vulture napisał:

> Czyli wersja niskobudżetowa, gdyby coś nie wypaliło to Tercet Egzotyczny i
            > Tribute Band To Buena Vista Social Club?
            Hmmm, a ja słyszałem, że Leszcze Grają Dead Can Dance wink
          • Gość: eroll Re:festiwal w sopocie IP: *.chello.pl 02.08.03, 14:12
            dla mnie festiwal w Sopocie to udane przedsięwzięcie mówię oczywiście o
            festiwalu organizowanym przez polsat Top trendy.
        • frendzlik20 Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 02.08.03, 15:46
          Ależ mapmuhu drogi... Ty przytaczasz dane dotyczace Opola, gdzie wystąpiła
          elita polskiej sceny muzycznej m.in. Ich Troje, Beata zwana bardzo zajebistą,
          czy też Blue Cafe z wokalistką, która jakiś czas temu zburzyła swym głosem mury
          Jerycha. Natomiast ja pisałem o koncercie w pierwszy dzień festiwalu w Sopocie,
          w którym zazwyczaj występowali artyści szerokiej publiczności nieznani, jak na
          przykład rezerwowy skład wielkiej kapeli plemienia Cziłała, czy też nie dająca
          się odróżnić od pozostałych sobie podobnych piosenkarka z Turcji wykonująca
          utowry płaczliwe w stylu Tarkana czy tegorocznej piosenki eurowizyjnej, w
          rytmie umca umca.. Te koncerty nie mają niestety, wbrew najlepszym intencją
          Marka Sierockiego, zbyt wielu zwolenników, czemu osobiście się dziwię, bo któż
          nie lubi słuchać takich perełek..
          • frendzlik20 Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 02.08.03, 15:49
            Wciąż nie mogę pogodzić się z tak dziwnymi gustami większośći Polaków, i
            dlatego zrobiłem błąd. Oczywiście zamiast intencją miało być intencjom.
            Wszystkich filologów i domorosłych grafomanów przepraszam.
          • mapmuh Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 02.08.03, 16:13
            Edyta też ma głos jak dzwon! Kayah jest świetną autorką tekstów, więc Twoje sugestie, jakoby w Sopocie miała wystąpić II liga polskiej sceny uznaję za prowokację. A oglądalność jeśli będzie:
            a) wysoka - dowiemy się, że Sopot to wielki sukces telewizji
            b) niska - dowiemy się, że koncert był niszowy, dla elit.

W kwestii prowadzących: Magda Mołek jak najbardziej - śliczna, elokwentna i zna się na muzyce. Jednak zamiast Tomka Kamela (z którym się świetnie rozumieją, do tego stopnia, że ich żarty śmieszą chyba tylko ich samych) celem odświeżenia sytuacji i może dodania jej pikanterii, obok Magdy postawiłbym samego Marka Sierockiego.

Chociaż w głębi duszy marzy mi się duo Sierocki&Terentiew.
            • vulture Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 02.08.03, 16:23
              mapmuh napisał:

> obok Magdy postawiłbym samego Marka Sierockiego.

Hm, wydaje mi się, że byłoby to zbyt duże wyzwanie dla telewidzów - w końcu nie
              każdy może sobie pozwolić na kino domowe z panoramicznym ekranem. Poza tym
              festiwal odbywa się (przynajmniej rozpoczyna) w godzinach, gdy jeszcze nie śpią
              dzieci...
            • frendzlik20 Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 02.08.03, 16:28
              mapmuh napisał:
              > Edyta też ma głos jak dzwon! Kayah jest świetną autorką tekstów, więc Twoje
              sugestie, jakoby w Sopocie miała wystąpić II liga polskiej sceny uznaję za
              prowokację.

To że Edytka i Kasia mają głosy jak divy to wiem i nigdy nie śmiałem twierdzić
              inaczej. Niemniej jednak to nie to samo co Ich Troje i Beata... Chociaż gdyby
              Edyta śpiewała przed każdym wykonawcą hymn jego państwa, a Kasia o tam jaka to
              ona jest Kayah, to oglądalność wzrosłaby nieporównywalnie ( istnieje ryzyko
              wywołania konfliktu międzynarodowaego przez Edytę a to zawsze Polaków przyciąga)

> Chociaż w głębi duszy marzy mi się duo Sierocki&Terentiew.

Moją wymarzoną parą prowadzących byliby Tomek Kamel oraz Artur Orzech. Obaj
              tacy ładni, mądrzy, zabawni, elokwentni. I jak razem ładnie wyglądają...
              • vulture Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 02.08.03, 16:35
                frendzlik20 napisał:

> ( istnieje ryzyko
                > wywołania konfliktu międzynarodowaego przez Edytę a to zawsze Polaków
                przyciąga

W końcu po to mamy festiwal międzynarodowy. Od kiedy zniknęły z TVP
                teleturnieje miast, lud nie ma rozrywki, ale tę sprawę załatwia Opole (Lublin z
                Bajmem i Budką kontra Łódź z Michałem i Tatianą). Natomiast Sopot faktycznie ma
                misję- rozpętać konflikt w wyniku którego nasz kraj zostanie wreszcie
                dostrzeżony na szerszym forum.

> Moją wymarzoną parą prowadzących byliby Tomek Kamel oraz Artur Orzech. Obaj
                > tacy ładni, mądrzy, zabawni, elokwentni. I jak razem ładnie wyglądają...

Tak, chłopcy się już kilka razy sprawdzili, prowadząc wspólnie zeszłoroczne
                Opole. Można było się posikać ze śmiechu. Ale polecam "jedynce" wypożyczenie z
                TVP2 Agaty Młynarskiej i Grażyny Torbickiej- ich obecność oraz dar wypowiadania
                się plus niesamowita erudycja sprawią, iż festiwal ten na długo wyryje się w
                pamięci widzów.

P.S. Pamiętacie duet prowadzących Przemyk i Pospieszalski? To były czasy!!!
              • mapmuh Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 02.08.03, 16:55
                frendzlik20 napisał:

> Moją wymarzoną parą prowadzących byliby Tomek Kamel oraz Artur Orzech. Obaj
                > tacy ładni, mądrzy, zabawni, elokwentni. I jak razem ładnie wyglądają...

Ale coś słyszałem, że nie chcą mieszać życia prywatnego z zawodowym, więc wspólne prowadzenie czegokolwiek jest raczej wykluczone sad
    • vulture konferansjerka 02.08.03, 15:07
      I nie wiem, kto będzie prowadził, ale jak na razie Tomek Kamel i Magda Mułek
      położyli swą obecnością chyba wszystkie imprezy w kraju, więc stawiam na nich.
    • Gość: P-77 Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.03, 20:13
      Dzisiaj w TVP 1 red. Figurski proszący się o policzek (nie wiem czemu)
      poinformował radośnie, że Kayah będzie w Sopocie tylko supportem dla Rick'yego
      Martina (że też jej się hcicialo poprzedzać coś takiego) oraz że jej
      najnowszy "kawałek" (nie wiem jak was, ale mnie wkurza to określenie) nosi
      tytuł ... uwaga, uwaga, "Testostereon".
      • vulture red. Figurski 02.08.03, 20:30
        Gość portalu: P-77 napisał to co napisał

A teraz ja:
        AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
        AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
        AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

To może jednak niech wystąpi Tercet Egzotyczny.
        • Gość: eroll Re: red. Figurski IP: *.chello.pl 02.08.03, 20:51
          a może Michał powinien poprowadzić całą imprezę
          • vulture Re: red. Figurski 02.08.03, 20:57
            Gość portalu: eroll napisał(a):

> a może Michał powinien poprowadzić całą imprezę

A on jakoś jest etnicznie zdefiniowany?
            • Gość: eroll Re: red. Figurski IP: *.chello.pl 02.08.03, 21:45
              a tego nie wiem
              • vulture Re: red. Figurski 02.08.03, 22:02

> a tego nie wiem

No bo koncert "Muzyka Źródeł" polega na tym, że artyści muszą w jakiś sposób
                nawiązać swym występem do miejsc, z których pochodzą, więc nie wiem, w jaki
                sposób Michał, który nawet jako konferansjer będzie musiał coś zaprezentować,
                poradzi sobie z tego typu zadaniem.
                • vampira Nie martwcie się! 02.08.03, 23:02
                  Edytka, nasza diva, znów zapomni się ubrać, zgubi gdzieś mikrofon (ależ ona ma
                  donośny głos, tak śpiewać na koncercie bez nagłośnienia! gorące brawa za występ
                  na eliminacjach do Eurowizji), obskoczy ją banda jakiś wijących się mężczyzn
                  albo ktoś będzie wiatrakiem usiłował zwiać ją ze sceny. Ale Edyta nie da się
                  przeciwnościom losu. A jak coś będzie z Edytką nie tak, to proponuję,
                  patryjotycznie, wyłączyć Rickiemu playback.
                  Z resztą i tak Madleine Moleck będzie sypać z rękawa dowcipami i cała sala
                  będzie tarzać się po amfiteatrze sopockim ze śmiechu, nie mówiąc już o całych
                  rodzinach przed telewizorami. Jak zwykle festiwal w Sopocie będzie
                  niezapomnianym przeżyciem dla setek tysięcy polskich melomanów...
                  • mallina Re: Nie martwcie się! 02.08.03, 23:08
                    juz jestem zadowolona z faktu, iz mnie to wydarzenie ominie
                    • vampira Re: Nie martwcie się! 03.08.03, 19:22
                      Powinni wprowadzić obowiązek oglądania Festiwalu w Sopocie. Byłady 40 milionowa
                      oglądalność, i telewizja znowu mogłaby sobie przyznać jakieś wyróżnienie...
    • Gość: P-77 Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.03, 23:24
      Hm, Edyta Górniak to też ciekawe zjawisko - największa dva w muzyce
      rozrywkowej, wizytówka polskiej piosenki na śiweice itd. ,ale czy ktoś jest w
      stanie podać jej ostatni naprawdę wielki przebój nie będący coverem. Nie
      licząc "Dumki na dwa serca" ze Śzcześniakiem (któy poza tym nie mial żadnego
      przeboju) to był chyba Dotyk - 8 lat temu.
      Natomaist ktoś ją kiedyś nazwał "polską Mariah Carey" i to było trafne
      porównanie - obie panie miały już swój czas, teraz noszą się coraz to krócej w
      teledyskach, coraz więcej skarżą się na zycie prywatne itp.
      • Gość: eroll Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty IP: *.chello.pl 03.08.03, 20:43
        "jak najdalej" i "nie proszę o więcej" z ostatniej polskojęzycznej płyty te
        utwory były sporymi przebojami
        • vulture przeboje, podboje... 03.08.03, 20:57

> "jak najdalej" i "nie proszę o więcej" z ostatniej polskojęzycznej płyty te
          > utwory były sporymi przebojami

Powiedzmy inaczej - leciały na okrągło w tv i radiu bo Edzię NALEŻAŁO
          wypromować (nawet płyta o takim samym tytule jak nazwa proszku do prania była
          sprzedawana 2 CD w cenie 1 CD), nie trudno więc powiedzieć, że każdy szajs,
          lecący co 5 minut jest przebojem. "Nie proszę o więcej" napisała chyba
          spragniona przypływu gotówki Edyta Bartosiewicz i to ona była powinna zaśpiewać
          ten utwór, ponieważ jest tak dla niej typowy, że głos Górniak brzmi w nim mocno
          nie na miejscu.
        • xamel Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 04.08.03, 12:08

> "jak najdalej" i "nie proszę o więcej" z ostatniej polskojęzycznej płyty te
          > utwory były sporymi przebojami

w obu przypadkach jak slysze staram sie byc jak najdalej i nie prosze o
          wiecej ...
          • vulture Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 04.08.03, 12:11
            xamel napisał:
            > w obu przypadkach jak slysze staram sie byc jak najdalej i nie prosze o
            > wiecej ...

Buehehehe masz u mnie piwo.
            • Gość: P-77 Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 12:36
              Muszę chyba przeprosić p. Edytę - było jeszcze "When You Come Back To Me" z
              1997 roku. Od tego mogła się zacząć międzynaodowa kariera z prawdziwego
              zdarzenia, no ale chyba tak się nie stało.
              Edyta rzadko wydaje płyty bo liczy, że każda kolejna bedzie Wielkim
              Wydarzeniem. Ale taka taktyka ma sens w przypadku wykonawcow, ktorzy już
              zdobyli uznanie.
              • vulture P-77 04.08.03, 12:42
                Czy wolisz, żeby wydawała je częściej???
                • ihopeyouwilllikeme Re: P-77 04.08.03, 13:58
                  Szkoda, że minęły już czasy kiedy w Sopocie były np. The Corrs albo Texas...
                  • vulture AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 04.08.03, 14:26
                    ihopeyouwilllikeme napisał:

> Szkoda, że minęły już czasy kiedy w Sopocie były np. The Corrs albo Texas...

Ja tam żałuję że tylko raz i na trzy piosenki była Maire Brennan...
                    • ihopeyouwilllikeme Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 04.08.03, 14:38
                      albo Chris Rea...
                    • valse Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 04.08.03, 14:39
                      A ja żałuję, że nie ma Ewy Demarczyk.
                      • vulture Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 04.08.03, 16:07
                        valse napisał:

> A ja żałuję, że nie ma Ewy Demarczyk.

Ja niby też, ale nie wiem w jakiej jest aktualnie formie. Mogłaby nie podołać
                        zadaniu, jakim jest włożenie kiecki Górniak i zatańczenie z Ricky Martinem.
            • xamel Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 06.08.03, 15:51
              vulture napisał:

> xamel napisał:
              > > w obu przypadkach jak slysze staram sie byc jak najdalej i nie prosze o
              > > wiecej ...
              >
              > Buehehehe masz u mnie piwo.
              >

w przypadku piwa staram sie byc jak najblizej i prosze o wiecej ...

• vulture Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 06.08.03, 15:53
                xamel napisał:
                > w przypadku piwa staram sie byc jak najblizej i prosze o wiecej ...

Przy okazji wizyty w stolicy się polecam.
                • xamel Re: Sopot jak zwykle będzie zajebisty 06.08.03, 19:16
                  vulture napisał:

> xamel napisał:
                  > > w przypadku piwa staram sie byc jak najblizej i prosze o wiecej ...
                  >
                  > Przy okazji wizyty w stolicy się polecam.
                  >

trzymam za slowo smile
    • abranova Dla mnie Sopot już był zajebisty! 05.08.03, 20:40
      Przez tydzień oglądałam sobie w Sopocie Idea Prokom Open. Po mieście wieczorami
      kręcili się sławni tenisiści, po kortach oprócz tenisistów kręciły się różne
      VIPy w stylu: Fibak, Mariusz Czerkawski, Englert i inni
      Po co zawracać sobie głowę festiwalem? wink
    • Gość: jacek01g czy na festiwalu w Sopocie byl kiedys Radiohead? IP: *.stereo.pl 05.08.03, 21:18
      Przypomnijcie mi, bo nie pamietam, ale wydaje mi sie ze byli. Jesli tak to tuz
      przed alebo tuz po wydaniu plyty "The Bends". W ogole niezle miejsce na taka
      grupe, no nie? hehehe
      • vulture nie mylić festiwalu z festiwalem 06.08.03, 08:11
        W Sopocie odbywa się Festiwal Piosenki (eks-Interwizja), umiejscowiony w Operze
        Leśnej. To jest ta zabawna impreza. Natomiast od kilku lat równolegle (chyba
        jako część integralna, ale nie jest to transmitowane przez tv publiczną) odbywa
        się impreza na molo, gdzie grają nieco lepsze zespoły. Tak więc to, co jest
        dobre, trzeba zobaczyć samemu, reszta w TVP1 featuring Camel and Moleck.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka