Gość: znawca IP: *.chello.pl 17.12.07, 18:56 dziady znowu przyjeżdzają! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warhamster alkohollica 17.12.07, 21:03 fajnie porównać koncertowe wykonania (Master Of Puppets) od '86 do teraz, jak sie James starzeje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fashionable johnny Re: alkohollica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 12:03 warhamster napisał: > fajnie porównać koncertowe wykonania (Master Of Puppets) od '86 do teraz, jak > sie James starzeje Wlasnie, Metallica powinna opuscic juz scene na zawsze, teraz licza sie tylko Editors i Interpol a nie jakies nudne grzmoty Odpowiedz Link Zgłoś
warhamster coś tam jeszcze wycisną z siebie 20.12.07, 19:16 niech dobrą płyte nagraja, czekam juz qfa 15 lat LOL, w coverach sa niezli, daja niezly power starociom typu Budgie, Black Sabbath i tak Megadeth rulez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: coś tam jeszcze wycisną z siebie IP: *.su.krakow.pl 30.05.08, 11:48 metalika skończyła się po Kill 'Em All !! a był który na koncercie, tak z ciekawości? Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: alkohollica 20.12.07, 20:52 Zobaczymy jaką płytę nagrają, się obejrzy setlisty z innych koncertów tej trasy i może się pójdzie Hetfield jak Hetfield, wokalistą wybitnym nigdy nie był, ale teraz i tak jest w lepszej formie niż powiedzmy z 10 lat temu, za to gra Larsa U. jest coraz bardziej żenująca. Aha, gdzieniegdzie ptaszki ćwierkają jakoby supportem miało być....Rage Against The Machine, ale jakoś mi się w to wierzyć nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: alkohollica IP: *.it-net.pl 22.12.07, 16:10 Akurat 10 lat temu czyli w okolicach "ReLoada" i "Garage Inc" wokal Jamesa był ok, na trasie Garage Tour dawał radę, wystarczyło być na koncercie na stadionie Gwardii. Gorzej było na trasie po "St Anger" wtedy James wył jak zarzynany teraz nie jest źle (choćby na Bridge School) , z kolei Lars wybitny nigdy nie był.. Mam nadzieje że nowy album nie zawiedzie, a na koncert i tak się wybiorę Wesołych świąt wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
warhamster "Lars nigdy nie był wybitny" 22.12.07, 16:39 boshe.... Koleś był pionierski ze swoją grą!!! Wesołych świąt - jak na teledyku "Whiskey In the Jar" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: "Lars nigdy nie był wybitny" IP: *.it-net.pl 24.12.07, 01:18 Bardzo lubię grę Larsa, tak jak i Metallicę, ale perkusistów wybitnych, lepszych od Larsa jest kilku, choćby Cozy Powell, Dave Lombardo, albo nasz Jerzy Piotrowski. Wiem ,że rozstrzał spory ale grają w sposób bardziej zróżnicowany od Larsa. Odpowiedz Link Zgłoś
warhamster Re: "Lars nigdy nie był wybitny" 24.12.07, 16:26 mój kumplel perkusista amator kiedyś fajnie podsumował Lombardo: "ich musi być dwóch" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metallica2008.pl Re: "Lars nigdy nie był wybitny" IP: *.ibd.gtsenergis.pl 19.02.08, 22:58 zależy czy rozpatrujemy styl gry czy umiejętności techniczne. metallica2008.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: "Lars nigdy nie był wybitny" 24.12.07, 11:50 warhamster napisał: > Koleś był pionierski ze swoją grą!!! > konkretne przykłady poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
warhamster Re: "Lars nigdy nie był wybitny" 24.12.07, 16:23 tomash8 napisał: > konkretne przykłady poprosze. Bo nigdy nie słyszałem czegoś takiego, a na pewno nie w '89 kiedy pierwszy raz wrzuciłem kasetę z "AJFA" do mojego magnetofonu marki Kasprzak. I za tą płytę ich cenię bo ja tam słyszę instrument a nie maszynkę zapodającą rytm. (w ogóle najzajebistsza płyta M.) Sorry muzykologiem nie jestem. Zreszta w ocenie sztuki zwykłe "podoba mi się" lub "nie" jest tyle samo warte co dogłębne analizy jajogłowych. No, teraz konkretny kontr-przykład poprosze pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: "Lars nigdy nie był wybitny" IP: *.it-net.pl 24.12.07, 16:34 Akurat na "And Justice..." to może i Lars fajnie nabija ale za to brzmi to fatalnie Na tym albumie jest najgorzej nagrana perkusja ze wszystkich albumów Mety, no może jeszcze "St Angerowa" perkusja brzmi nieciekawiejeśli chodzi o Larsa na garach to zdecydowanie preferuję "Mastera" i "Live Shita", bo od "Czarnego" to już zjazd po równi pochyłej , zwykłe rzemieślnictwo Odpowiedz Link Zgłoś
auto_robex Re: alkohollica 24.12.07, 18:52 mialo byc ja też będe na tym koncercie") ps. czy juz sa bilety w empikach? Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: alkohollica 24.12.07, 20:21 O ile mi wiadomo to nie, ale pewny nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
miua1 Re: alkohollica 01.06.08, 09:54 jasne .... najbardziej podobaja mi sie teksty...... james jak james swietny to on nigdy nie był, ulrich? a ten? taki kogucik perkusyjny , w ogole to ta metallica jakas taka kiepawa..... a mowi to jakis kurczczek z brzostka koło ostrołeki który ledwo odróznia dzwieki i struny ..... ale jasne!!!! jakiz on jest znawca...... ej kurczaczki do posiadania chocby jednego pierwisatka swietnosci ktorą ma metallica to wam jak stan do nikad)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: alkohollica IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.06.08, 12:12 Hetfield to typowy amerykański burak, z haryzmą, idealny frontman Hammet to przygłup i dobry gitarzysta tyle można wywnioskować z tego co mówią (i piszą bo teksty M. zawsze były słabe w przeciwieństwie do muzy) z tej bandy jedynie Lars Ulrich ma klasę o Burtonie nic nie powiem bo ś.p., Newsted - co za szczera twarz , ten nowy nie mam zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciorra Re: alkohollica IP: 57.66.197.* 03.06.08, 15:38 ...a nowy jest małpa ale pasuje do reszty i razem ta maszynka gada świetnie (oczywiscie o ile spuscimy zaslone milosierscia na St.Anger) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: alkohollica IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.06.08, 17:25 > ...a nowy jest małpa Rzucaliście mu banany na koncercie? >spuscimy zaslone milosierscia na St.Anger) He? Spuścimy się z jakąś miłą sierścią na St. Anger? Na słono? Ciężko będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciorra Re: alkohollica IP: 57.66.197.* 05.06.08, 09:48 > Rzucaliście mu banany na koncercie? Bynajmniej, sami zjedlim. > He? Spuścimy się z jakąś miłą sierścią na St. Anger? Na słono? > Ciężko będzie. Letko nie bedzie, ale damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metallica2008.pl stare ale jare IP: *.ibd.gtsenergis.pl 19.02.08, 22:57 może i dziadki, ale jakie czad będzie na koncercie, że hej metallica2008.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufio Re: 28.05.2008 Chorzów - MeTALLiCA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 14:31 a jako support Machine Head Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auto Re: 28.05.2008 Chorzów - MeTALLiCA !!! IP: *.173.10.249.tesatnet.pl 06.06.08, 10:46 bylo zajebiscie ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lakiii Re: 28.05.2008 Chorzów - MeTALLiCA !!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.08, 00:11 Byłeś w chorzowie na metallice w 2008 roku - zobacz MultiCam DVD i miej to tylko dla siebie : www.marcelinfo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metalwomen Re: 28.05.2008 Chorzów - MeTALLiCA !!! IP: *.dream.net.pl 11.07.08, 18:28 Kocham ich!! xD byłam tam i chce jeszcze raz jechać na ich koncert! Było wspaniale Odpowiedz Link Zgłoś