theagata 29.12.07, 17:42 Andrzej Siewierski - lider i wokalista Azyl P. odszedł wczoraj na własne życzenie miał 43 lata [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J Re: kto pamięta Azyl P.? IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.07, 23:31 Nic nie słyszałem... Co się dzieje? [*] Odpowiedz Link Zgłoś
roberciunio Re: kto pamięta Azyl P.? 30.12.07, 10:05 oczywiście że pamiętam to przykra wiadomość wychowałem się m.in. na ich utworach Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: kto pamięta Azyl P.? 30.12.07, 17:57 Wczoraj jakoś przyszedł mi na myśl - teraz już wiem, dlaczego. Facet miał autentyczny, własny drajw. Był kolesiem z małego miasta (Szydłowiec) i wiedział o czym trzeba śpiewać, żeby ludożerka jemu podobna to łyknęła. W przeciwieństwie do współczesnych idoli młodzieży polskiej miał nawet jakiś w miarę rockowy głos. W brytyjskich warunkach w tamtym czasie Azyl P. (w którym AS był najważniejszą i najbardziej twórczą postacią) zrobiłby karierę porównywalną do Slade dekadę wcześniej. Jednocześnie w Andrzeju Siewierskim nie było nic z gwiazdorstwa. Zastanawiałem się swego czasu dlaczego Azyl P. dotrwał tylko do roku 1986. Dlaczego tak mało po nim zostało? Dwa single, winyl nagrany dla Klubu Płytowego "Razem" (nie wiem, czy wydany). RIP. Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: kto pamięta Azyl P.? 30.12.07, 21:36 www.youtube.com/watch?v=zxFI6buuYhE Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: kto pamięta Azyl P.? 30.12.07, 21:40 www.youtube.com/watch?v=iHsIwgHM5as Odpowiedz Link Zgłoś
roberciunio Re: kto pamięta Azyl P.? 30.12.07, 22:33 kczmrk.wrzuta.pl/audio/efkuJEXC5N/azyl_p._-_chyba_umieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: kto pamięta Azyl P.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 12:18 Andrzeja poznaliśmy na początku lat 80-ych. Azyl P. był wtedy na szczycie, a my zaczynaliśmy bawić sieę w muzykę. Andziej był wspaniałym człowiekiem i miał wiele ciekawych pomysłów.Mieliśmy wiele wspólnych planów, których niestety już nie da się zrealizować. Członkowie zespołu Gabinet: Darek, Czarek, Jarek, Ludomir i Sławek. Żegnaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl Re: kto pamięta Azyl P.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 23:20 Podobno wydał własną płytę .Oto polski showbiznes.Można było zrobić comeback Azylu ale te fiuty z wytwórni wolą wydawać ten chłam po którym nie zostanie nic w ludzkiej pamięci. R.I.P Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: kto pamięta Azyl P.? 31.12.07, 12:21 Gość portalu: xl napisał(a): > Podobno wydał własną płytę "Samotny żagiel" (2007) Odpowiedz Link Zgłoś