filroska 12.08.03, 14:33 Studiuje się ten język, ale kapel się nie zna... Znacie jakiś dobry rosyjski zespół grający рок музик albo jakąś jazzującą alternatywę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mala-muu Re: rosyjski rock IP: *.chello.pl 12.08.03, 16:17 A gdzie studiujesz, w Wawie? Może na UW? jeśli tak, napisz do mnie, może udzielę Ci kilku cennych wskazówek, bo ja rok temu ten wydział skończyłam. A co do rosyjskiego rocka, polecam: Kino, DDT, Czajf, Cziż, Alisa (ale wcześniejsze płytki, bo teraz Kinczew się mocno zmienił), Piknik, Akwarium, Nautilus Pampilius (ale mi nie wszystkie się podobają), a z nowszych Tancy Minus, Bi-2, Zemfira, Cziczerina, Smysłowyje Galiucynacyi. Jeśli masz techniczne możliwości słuchania radia przez net, wejdź sobie na stronkę www.nashe.ru, tam masz link Kamera on-line, i posłuchasz sobie stacji, która nadaje tylko rosyjską muzę. A tak w ogóle zapraszam na moje Forum o kulturze rosyjskiej:forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12252 Zapraszam! Muu Odpowiedz Link Zgłoś
filroska Re: rosyjski rock 12.08.03, 22:35 Nie, w Gdańsku... Ale kto wie- moze skorzystam z MOSTu? W każdym razie dzięki Dziś znalazłam Twoje forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: rosyjski rock IP: *.acn.pl 12.08.03, 20:16 Aria... z ich cudowną piosenką "Płonąca strzała" )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jony Re: rosyjski rock IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 20:36 Nie bede oryginalny: Kino, Lube, a dodam jeszcze Ole Lukkoye (szamanski trans i kapitalne teksty o Naturze) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampir5 Re: rosyjski rock IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 23:27 Ciekawe czy Rosjanie znja cos naszego poza M. Rodowicz????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala-muu Re: rosyjski rock IP: *.chello.pl 13.08.03, 08:22 Ja moim znajomym zawsze wysyłałam Róże Europy, Golden LIfe i Rynkowskiego. Ale masz rację, naszym było by ciężko się tam przebić, bo takiego szajsu jak Ich Troje to oni mają na pęczki. A ja nie kojarzę żadnego naszego zespołu, może poza Myslowitz, który miałby coś ciekawego do zaproponowania. Same Łzy... Ciekawostka "dla liubitielej": bardzo popularna w Rosji piosenkarka Edyta Piecha jest Polką i nadal śpiewa z polskim akcentem, a jej byłym zięciem jest Igor Korneluk, który wymyślił muzykę do Bandyckiego Petersburga. Podobno ten kompozytor często bywa w Polsce! Gdzieś czytałąm, że nawet ma zamiar się tu do nas przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: rosyjski rock 13.08.03, 16:31 ja ostatnio bardzo namiętnie słucham dwóch kapel - Korol i Szut - punkrock bardzo ciekawy z tego względu, że teksty obracają się wokół klimatów basnowych i fantasy - oraz Leningradu - grającego muzę którą możnaby określić jako "agresywny folk", teksty są zaś zwykle baaaardzo wulgarne a w chwilach chandry niezastąpione są Ruki Wwierch Odpowiedz Link Zgłoś