mellodi Re: 100 moich plyt wszechczasow 17.08.03, 16:18 Kurcze, człowiek znika na chwilkę a tu takie rozpasanie rankigowe się robi . Pozazdrościłam zabawy i po kilku godzinach przemyśleń powstała poniższa lista. Postanowiłam uwzględniać artystów pojedyńczo ale już widzę że niektórych pominęłam. Nie są to oczywiście "najlepsze płyty waszych ulubieńców" więc proszę się nie dziwić czemu akurat ta płyta a nie inna. No i dość płynna jest to lista - może pierwsza 50 się broni ale za kilka miesięcy (albo wcześniej) na pewno wyglądałaby inaczej. Nie alfabetycznie ale ciężko było uszeregować. Ogólnie widzę już że robienie rankingów to strasznie ciężka robota. To tyle tytułem wstępu ))) 1 Tool - Undertow 2 Led Zeppelin - III 3 U2 - Achtung Baby 4 Jeff Buckley - Grace 5 The Doors - The Dooors 6 Alice In Chains - Dirt 7 Joy Division - Closer 8 The Clash - London Calling 9 Pearl Jam - Ten 10 Nick Cave - From Her to Eternity 11 Nine Inch Nails - Pretty Hate Machine 12 PJ Harvey - Dry 13 Neil Young - Freeedom 14 The Jam - Sound Affects 15 Queens Of The Stone Age - R 16 The Beatles - White Album 17 Soundgarden - Badmotorfinger 18 Echo & The Bunnymen - Ocean Rain 19 Pulp - Different Class 20 John Cale - Fear 21 Siouxsie & The Banshees - Kaleidoscope 22 Portishead - Dummy 23 Suede - Dog Man Star 24 Paradise Lost - Draconian Times 25 The Birthday Party - Prayers On Fire 26 Bauhaus - Mask 27 Sonic Youth - EVOL 28 Placebo - Without You I'm Nothing 29 The Smiths - The Queen Is Dead 30 Tom Waits - Rain Dogs 31 Bob Dylan - Blonde On Blonde 32 Metallica - Ride The Lightning 33 Massive Attack - Mezzanine 34 Radiohead - OK Computer 35 Pixies - Surfer Rosa 36 Hey - Hey 37 South - From Here On In 38 Nirvana - Bleach 39 Incubus - Make Yourself 40 Faith No More - King For A Day, Fool For A Liftime 41 Porcupine Tree - Stupid Dream 42 Smashing Pumpkins - Siamese Dreams 43 The Who - Who's Next 44 Deep Purple - In Rock 45 Fiona Apple - When The Pawn... 46 Sisters Of Mercy - Floodland 47 Patti Smith - Easter 48 Fishbone - The Psychotic Friends Nuttwerx 49 Dinosaur Jr - You're Living All Over Me 50 Gomez - Liquid Skin 51 Jane's Addiction - Ritual de lo Habitual 52 Jimi Hendrix - Electric Ladyland 53 Marillion - Brave 54 New Model Army - Thunder & Consolation 55 Camel - Mirage 56 Van Morrison - A Night In San Francisco 57 Lou Reed - New York 58 Type O Negative - World Coming Down 59 The Flaming Lips - Transmissions from the Satellite Heart 60 Pink Floyd - Dark Side Of The Moon 61 Dream Theatre - Images & Words 62 Opeth - Blackwater Park 63 Doves - Lost Souls 64 Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik 65 Rush - Moving Pictures 66 Yes - Tales from Topographic Oceans 67 Moonspell - Darkness and Hope 68 Throwing Muses - The Real Ramona 69 The Gathering - If_Then_Else 70 System Of A Down - Toxicity 71 Sigur Ros - Ágćtis Byrjun 72 Godsmack - Godsmack 73 Tim Buckley - Starsailor 74 The Stone Roses - The Stone Roses 75 The Velvet Underground - The Velvet Underground & Nico 76 The Rolling Stones - Sticky Fingers 77 Starsailor - Love Is Here 78 Counting Crows - August and Everything After 79 Living Colour - Stain 80 The Go-Betweens - Before Hollywood 81 Bush - Sixteen Stone 82 Embrace - The Good Will Out 83 Belle & Sebastian - Tigermilk 84 Deftones - White Pony 85 Air - 10,000 Hz Legend 86 Catherine Wheel - Chrome 87 The Notwist - Neon Golden 88 My Dying Bride - Turn Loose The Swans 89 Screaming Trees - Sweet Oblivion 90 Live - The Distance to Here 91 Mansun - Attack of the Grey Lantern 92 Anathema - Eternity 93 Paul Weller - Stanley Road 94 Nick Drake - Five Leaves Left 95 Vangelis - Oceanic 96 A Perfect Circle - Mer De Noms 97 Arab Strap - Mad For Sadness 98 Mogwai - Rock Action 99 The Walkabouts - New West Motel 100 Mojave 3 - Ask Me Tomorrow Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: 100 moich plyt wszechczasow 17.08.03, 16:29 Bardzo ładna setka świadcząca o zamiłowaniu do cięższej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: 100 moich plyt wszechczasow 17.08.03, 16:35 miecio4 napisał: > Bardzo ładna setka świadcząca o zamiłowaniu do cięższej muzyki. Dzieuję. Acz muszę powiedzieć że nie tylko cięższa króluje na liście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 16:45 Wow! Zgadzamy sie w 19 pozycjach! Czyli jestes na drugim miejscu po Ilhanie! Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: 100 moich plyt wszechczasow 17.08.03, 16:55 OOOOO! Nie spodziewałam się! Bardzo mi miło ))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: 100 moich plyt wszechczasow 17.08.03, 17:05 Bardzo ładna lista, zgadzamy się w 15 pozycji, a ogromna większość z Twojej listy znajduje się na mojej liście niekoniecznie-stu-ulubionych-płyt- wszechczasów Ale brakuje mi jednego zespołu. Na pewno się pomyliłas ))))) Depeche Mode Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: 100 moich plyt wszechczasow 17.08.03, 17:11 nikka007 napisała: > Ale brakuje mi jednego zespołu. Na pewno się pomyliłas ))))) > Depeche Mode Kurcze faktycznie się nie zmieścili ale np. King Crimson też mi się nie zmieścił. Sądzę że albo "Exciter" albo "Songs..." są na 101 miejscu. Niech będzie "Exciter" - subiektywnie wybierając. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: 100 moich plyt wszechczasow 19.08.03, 13:42 mellodi napisała: > 7 Joy Division - Closer > 8 The Clash - London Calling > 29 The Smiths - The Queen Is Dead > 77 Starsailor - Love Is Here > 83 Belle & Sebastian - Tigermilk > 87 The Notwist - Neon Golden Mellodi rulez. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa pare nagan i pare pochwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 17:04 NAGANY 1. Nikt nie wymienil poza mna Springsteena. Jest Buckley, jest Dylan, jest Drake, jest Waits, a Springsteena nie ma. Przeciez jego pierwsze plyty to absolutne perelki 2. Nikt poza mna i Ilhanem nie wymienil Oasis 3. Fantastyczne listy krockusa i Gaspara nie doczekaly sie kolejnosci POCHWALY 1. Closer rzadzi! 2. London Calling rzadzi! 3. Wielki odzew! Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 nagany dla Kubasy :) 17.08.03, 17:07 1. za dawanie nagan 2. za brak odzewu na profa Pomykało 3. za brak płyt metalowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: nagany dla Kubasy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 17:11 nikka007 napisała: > 1. za dawanie nagan Ktos musi byc od brudnej roboty > 2. za brak odzewu na profa Pomykało Wiesz, ze prof. Pomykalo jest zawsze w moim sercu > 3. za brak płyt metalowych Tula mam Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: nagany dla Kubasy :) 17.08.03, 17:14 1. Fakt, nadajesz się 2. w moim pozostał na zawsze, szczególnie po tym, jak ogłosił, że sabotażyści i dywersanci ( coś w stylu wróg czuwa)przeszkadzają mu w rozszerzaniu działalności edukacyjnej 3. Iii, co to za metal . Jakbyś wpisał Łzy to co innego pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: nagany dla Kubasy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 17:16 nikka007 napisała: > 2. w moim pozostał na zawsze, szczególnie po tym, jak ogłosił, że sabotażyści i > > dywersanci ( coś w stylu wróg czuwa)przeszkadzają mu w rozszerzaniu > działalności edukacyjnej a to chamy > 3. Iii, co to za metal . Jakbyś wpisał Łzy to co innego Łzy to rock gotycki. > pozdr. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: nagany dla Kubasy :) 17.08.03, 17:28 Gość portalu: kubasa napisał(a): > > 3. Iii, co to za metal . Jakbyś wpisał Łzy to co innego > > Łzy to rock gotycki. Nie znasz się gówniarzu, metal mówię!!! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: pare nagan i pare pochwal 17.08.03, 17:18 Gość portalu: kubasa napisał(a): > NAGANY > > 1. Nikt nie wymienil poza mna Springsteena. Jest Buckley, jest Dylan, jest > Drake, jest Waits, a Springsteena nie ma. Przeciez jego pierwsze plyty to > absolutne perelki Bardzo słabo znam Bruca i chyba muszę się jeszcze do niego przekonać. Po prostu mało mnie kręci. > 2. Nikt poza mna i Ilhanem nie wymienil Oasis Kiedyś Oasis był dla mnie ogromnie ważny ale nie przetrwali próby czsu jak np. Suede. (Kurde zapomniałam Blur'a - o ja głupia!!!!) > POCHWALY > > 1. Closer rzadzi! > > 2. London Calling rzadzi! Sie wie!!!! ))) > 3. Wielki odzew! Pięknie się wątek rozwinął. Jak teraz ktoś mnie zapyta czego słuchasz to zrobię jak Nika i rzucę linka )) Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: pare nagan i pare pochwal 17.08.03, 17:22 Zrobie jak Nikka - sorry za przekręcenie. Ale mnie ten ranking wykończył! Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: pare nagan i pare pochwal 17.08.03, 17:35 ależ! nie szkodzi. Dla wielbicieli- Domiśka )))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: pare nagan i pare pochwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 17:25 mellodi napisała: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > NAGANY > > > > 1. Nikt nie wymienil poza mna Springsteena. Jest Buckley, jest Dylan, jest > > > Drake, jest Waits, a Springsteena nie ma. Przeciez jego pierwsze plyty to > > absolutne perelki > > Bardzo słabo znam Bruca i chyba muszę się jeszcze do niego przekonać. Po prostu > mało mnie kręci. > Poecam pierwsze trzy plyty oraz "The River". Fantastyczna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: pare nagan i pare pochwal 17.08.03, 17:34 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Poecam pierwsze trzy plyty oraz "The River". Fantastyczna sprawa. W ramach nadrabiania zaległości na pewno się zainteresuję. A "Nebraska" albo ostatnie "The Raising" jaki Ci się podobają. Te akurat mam od kumpla tylko się nie wzięłam i nie przesłuchałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: pare nagan i pare pochwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 17:37 mellodi napisała: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > > W ramach nadrabiania zaległości na pewno się zainteresuję. A "Nebraska" albo os > tatnie "The Raising" jaki Ci się podobają. Te akurat mam od kumpla tylko się ni > e wzięłam i nie przesłuchałam. Nie znam w calosci tych plyt . Postanowilem Bruce'a nie sciagac raczej, ale po prostu kupic wszystkie plyty. Nadejdzie czas i na Nebraske (tym bardziej ze tylko 33 zl kosztuje) Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: pare nagan i pare pochwal 17.08.03, 17:38 Gość portalu: kubasa napisał(a): > mellodi napisała: > > > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > > > > > > > W ramach nadrabiania zaległości na pewno się zainteresuję. A "Nebraska" al > bo > os > > tatnie "The Raising" jaki Ci się podobają. Te akurat mam od kumpla tylko s > ię > ni > > e wzięłam i nie przesłuchałam. > > Nie znam w calosci tych plyt . Postanowilem Bruce'a nie sciagac raczej, ale > po prostu kupic wszystkie plyty. Nadejdzie czas i na Nebraske (tym bardziej ze > tylko 33 zl kosztuje) To każdy ma coś do poznania ) I o to chodzi - inaczej byłoby nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 a tak na marginesie 17.08.03, 17:37 zastanawia mnie mały udział płyt jazzowych. Indie rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
nikka007 Re: pare nagan i pare pochwal 17.08.03, 17:34 > Pięknie się wątek rozwinął. Jak teraz ktoś mnie zapyta czego słuchasz to zrobię > jak Nika i rzucę linka )) Hahaha, faktycznie przydał się. Nie znoszę tych tekstów o depeszach, że niby nie słuchają innej muzy Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: pare nagan i pare pochwal 17.08.03, 17:37 nikka007 napisała: > Hahaha, faktycznie przydał się. Nie znoszę tych tekstów o depeszach, że niby > nie słuchają innej muzy A bo to tendencyjny wątek był. Nie tylko depeszów ale w ogóle fanów jakoś tak z góry potraktowano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: pare nagan i pare pochwal IP: 80.51.237.* 17.08.03, 18:45 > POCHWALY > > 1. Closer rzadzi > 2. London Calling rzadzi! > 3. Wielki odzew! Prosze zwrócic tez uwage na to że często w setkach pojawia się Interpol - zespoł mający na koncie tylko jedną płytę - to swiadczy o jego klasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: pare nagan i pare pochwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 19:25 Gość portalu: Jack napisał(a): > > POCHWALY > > > > 1. Closer rzadzi > > 2. London Calling rzadzi! > > 3. Wielki odzew! > > > Prosze zwrócic tez uwage na to że często w setkach pojawia się Interpol - > zespoł mający na koncie tylko jedną płytę - to swiadczy o jego klasie... O jego wielkiej klasie... Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Springsteen 19.08.03, 11:48 Gość portalu: kubasa napisał(a): > NAGANY > > 1. Nikt nie wymienil poza mna Springsteena. Jest Buckley, jest Dylan, jest > Drake, jest Waits, a Springsteena nie ma. Przeciez jego pierwsze plyty to > absolutne perelki Ja wymieniłem. Sztuk cztery, tyle że nie koniecznie pierwsze: "Darknes..", "Born to run" i "Born in the USA" no i "Tunel..." chociaż to ostatnie mógłbym zastąpić czymś innym. > > POCHWALY > > 1. Closer rzadzi! Cholera, chyba się muszę kiedyś z tym zapoznać. > > 2. London Calling rzadzi! Bo bardzo dobrą płytą jest. > > 3. Wielki odzew! No faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Springsteen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 13:21 michalgajzler napisał: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > NAGANY > > > > 1. Nikt nie wymienil poza mna Springsteena. Jest > Buckley, jest Dylan, jest > > Drake, jest Waits, a Springsteena nie ma. Przeciez jego > pierwsze plyty to > > absolutne perelki > > > Ja wymieniłem. Sztuk cztery, tyle że nie koniecznie > pierwsze: "Darknes..", "Born to run" i "Born in the USA" > no i "Tunel..." chociaż to ostatnie mógłbym zastąpić > czymś innym. > A to sorry, jakos nprzelecial mi Twoj ranking,To gratuluje w takim razie . Odpowiedz Link Zgłoś
marbled My D-I-S-C-O 17.08.03, 20:14 1. Mega City Four - Tranzophobia 2. The Stone Roses - The Stone Roses 3. Blur - Parklife 4. Talk Talk - It's My Life 5. Jeff Buckley - Grace 6. Crowded House - Woodface 7. Happy Mondays - Pills Thrills And Bellyaches 8. The Smiths - The Queen Is Dead 9. Bruce Springsteen - The Wild, The Innocent And The E-Street Shuffle 10. The Halcyon Band - Sirocco 11. U2 - Achtung Baby 12. dEUS - Worst Case Scenario 13. Oasis - Definitely Maybe 14. World Party - BANG! 15. Counting Crows - August And Everything After 16. Super Furry Animals - Fuzzy Logic 17. eels - Beautiful Freak 18. The La's - The La's 19. R.E.M. - Automatic For The People 20. The Flaming Lips - The Soft Bulletin 21. Elastica - Elastica 22. INXS - Welcome To Wherever You Are 23. Cast - Magic Hour 24. David Mead - Mine And Yours 25. Badly Drawn Boy - The Hour Of Bewilderbeast 26. Nick Cave And The Bad Seeds - Let Love In 27. Kings Of Convenience - Quiet Is The New Loud 28. The Charlatans - Between 10th And 11th 29. Ryan Adams - Heartbreaker 30. Whiskeytown - Pneumonia 31. e - A Man Called e 32. Morrissey - Vauxhall And I 33. Neil Young - Harvest Moon 34. Mansun - Attack Of The Grey Lattern 35. My Bloody Valentine - Loveless 36. David Bowie - Hunky Dory 37. The Lemonheads - It's A Shame About Ray 38. Massive Attack - Blue Lines 39. Primal Scream - XTRMTR 40. The Boo Radleys - Wake Up! 41. Ned's Atomic Dustbin - God Fodder (College years ))) 42. The Wonderstuff - Eight Legged Groove Machine 43. Bjork - Selma's Songs 44. Portishead - Dummy 45. Dexy's Midnight Runners - Searching For The Young Soul Rebels 46. The Cure - Boys Don't Cry 47. Sheryl Crow - Sheryl Crow 48. Paul Weller - Wild Wood 49. Lloyd Cole - Love Story 50. Radiohead - The Bends 51. Nirvana - Nevermind 52. Supergrass - I Should Coco 53. The Beloved - Happiness 54. Luscious Jackson - Natural Ingredients 55. The Coral - The Coral 56. The Piano Soundtrack (Michael Nyman) 57. Suede - Suede 58. Pixies - Doolittle 59. Shack - HMS Fable 60. I Am Kloot - Natural History 61. Beck - Sea Change 62. Turin Brakes - The Optimist LP 62. The Streets - Original Pirate Material 63. The White Stripes - White Blood Cells 64. Wilco - Yankee Hotel Foxtrot 65. Mega City Four - Who Cares Wins 66. Tom Waits - Bounced Checks 67. The Levellers - A Weapon Called The Word 68. Lyn Collins - Female Preacher 69. Mega City Four - Sebastapol Road 70. Cast - All Change 71. The Cure - Disintergration 72. dEUS - The Ideal Crash 73. Counting Crows - This Desert Life 74. Crowded House - Together Alone 75. U2 - Pop 76. R.E.M. - Out Of Time 77. Blur - Modern Life Is Rubbish 78. Lloyd Cole - Rattlesnakes 79. Elastica - The Menace 80. Pop Will Eat Itself - Box Frenzy 81. The Wonderstuff - Hup 82. Nick Cave And The Bad Seeds - The Boatman's Call 83. Dido - No Angel 84. Television - Marquee Moon 85. Ride - Nowhere 86. Mars Volta - De-Loused In The Comatorium 87. Billy Bragg - Life's A Riot With Spy Vs Spy 88. The Charlatans - Some Friendly 89. Airhead - Boing 90. Bjork - Debut 91. Super Furry Animals - Radiator 92. Suede - Coming Up 93. Teenage Fanclub - Grand Prix 94. Mansun - Six 95. The Mutton Birds - Envy Of Angels 96. Fight Club (The Dust Brothers) - Soundtrack 97. The Cure - Head On The Door 98. Red Hot Chili Peppers - Californication 99. Golden Smog - Weird Tales 100. War Of The Worlds - Soundtrack (first record I ever bought) I tried to keep it to a single album by each artist but I found it too difficult to think of more without resorting to filling it up with the usual 'readers poll top 100' results which aren't played as much as those in this list Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: My D-I-S-C-O 17.08.03, 20:31 I don't know 15 artist ou of your list. I think it's a record. I'm going now to educate myself cause i'm ashamed Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: My D-I-S-C-O 17.08.03, 20:36 May I ask which 15 artists they are?? I would like to suggest some songs by them you should search first of all Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: My D-I-S-C-O 17.08.03, 20:42 marbled napisała: > May I ask which 15 artists they are?? I would like to suggest some songs by > them you should search first of all > I didn't dare to ask )) Here they are: Mega City Four The Halcyon Band David Mead Whiskeytown e Ned's Atomic Dustbin The Wonderstuff Lloyd Cole The Beloved Luscious Jackson Lyn Collins Airhead The Mutton Birds War Of The Worlds Golden Smog Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: My D-I-S-C-O 17.08.03, 20:56 Oh you are going to have lots of fun with these bands ) War Of The Worlds is a kind of soundtrack album, a storytelling album, very spooky I find (memories of listening to it as a child ) Good luck with finding them, I am surprised maybe that you might not have heard of a couple of bands on your list, but I am so pleased that you have that special first listen to them still to come May I suggest a track by each of them for you? 1. Mega City Four - Twenty One Again 2. The Mutton Birds - She's Been Talking 3. The Beloved - Don't You Worry 4. Lloyd Cole - Trigger Happy 5. e - Fitting In With The Misfits 6. The Wonderstuff - A Wish Away 7. Whiskeytown - Sit And Listen To The Rain 8. The Halcyon Band - Year Of The Rat 9. Ned's Atomic Dustbin - Capital Letters 10. Luscious Jackson - Deep Shag 11. Airhead - Scrap Happy 12. Golden Smog - Lost Love 13. David Mead - What I Want To Do 14. Lyn Collins - Ain't No Sunshine Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Very grateful! 17.08.03, 21:03 Thanks for the list of songs. It'll help me to deal with all the lacks in my musical education. As I look at your list I see that I have have some minor flaws there . But it is very exciting to discover new music and I trust your judgment and guidance ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: Very grateful! 17.08.03, 21:22 The Beloved - didn't they sing "Sweet harmony" and had the video with the naked people? And E > Eels I know only didn't connect the names. I don't know his solo albums. Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi PS 2 17.08.03, 21:24 War Of The Worlds based on Orwell? Silly me ))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: PS 2 War Of Worlds 17.08.03, 21:33 mellodi napisała: > War Of The Worlds based on Orwell? > Silly me ))))))))))))))))) Yeah it is baed on Orwell, a musical version of the story, and moving and passionate and uplifting too, I do so adore it, I will listen to it before bed tonight I think!! ps. Tom Cruise is trying to get a new movie made from Orwell's War Of Worlds story Please find it and listen to it, from start to finish in one go ) Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: PS 2 War Of Worlds 17.08.03, 21:37 marbled napisała: > mellodi napisała: > > > War Of The Worlds based on Orwell? > > Silly me ))))))))))))))))) > > Yeah it is baed on Orwell, a musical version of the story, and moving and > passionate and uplifting too, I do so adore it, I will listen to it before bed > tonight I think!! > ps. Tom Cruise is trying to get a new movie made from Orwell's War Of Worlds > story > Please find it and listen to it, from start to finish in one go ) Thanks for explanations. I just didn't connect the dots at first )) It may be hard to find original musical version of "War..." but one never knows. That Tom Cruise! A finger in every pie )) Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: PS 2 War Of Worlds 17.08.03, 21:40 mellodi napisała: > marbled napisała: > > > mellodi napisała: > > > > > War Of The Worlds based on Orwell? > > > Silly me ))))))))))))))))) > > > > Yeah it is baed on Orwell, a musical version of the story, and moving and > > passionate and uplifting too, I do so adore it, I will listen to it before > bed > > tonight I think!! > > ps. Tom Cruise is trying to get a new movie made from Orwell's War Of Worl > ds > > story > > Please find it and listen to it, from start to finish in one go ) > > Thanks for explanations. I just didn't connect the dots at first )) > It may be hard to find original musical version of "War..." but one never knows > . > That Tom Cruise! A finger in every pie )) > It'll be on Soulseek somewhere...not Tom's finger! War Of The Worlds!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
marbled The Beloved 17.08.03, 21:27 Yes The Beloved are those sweet blue eyes of Jon Marsh from that Sweet Harmony video and this album I have on my list is the inbetween album when The Beloved were a duo moving into guitar dance music after splitting from being a four piece band who wanted to be The Smiths (check an early hard to find song by them called Righteous Me is you are interested in their early days). He just djs around clubs now as a solo Beloved guy, shame. Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: Very grateful! 17.08.03, 21:24 There are no flaws in musical taste, just the basis for conversation and inspiration, discovering of something special and help with getting over the loss after Definitely Maybe's promise ) (a joke!! but kind of true )) Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: Very grateful! 17.08.03, 21:26 "Flaws" meaning more like lakcs, places to make up for. But you're right about the rest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: My D-I-S-C-O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 21:11 marbled napisała: > 2. The Stone Roses - The Stone Roses > 3. Blur - Parklife Great > 5. Jeff Buckley - Grace Great > 7. Happy Mondays - Pills Thrills And Bellyaches > 8. The Smiths - The Queen Is Dead Great > 9. Bruce Springsteen - The Wild, The Innocent And The E-Street Shuffle Marbled rules! > 19. R.E.M. - Automatic For The People > 35. My Bloody Valentine - Loveless > 44. Portishead - Dummy > 50. Radiohead - The Bends > 51. Nirvana - Nevermind > 58. Pixies - Doolittle > 64. Wilco - Yankee Hotel Foxtrot > 71. The Cure - Disintergration > 84. Television - Marquee Moon > 85. Ride - Nowhere > 90. Bjork - Debut Fantastic compilation! 17 %... Odpowiedz Link Zgłoś
marbled Re: My D-I-S-C-O Kubasa 17.08.03, 21:36 Kubasa you rule )) And I will dig my copy of London's Calling out and dust off my Joy Division and give them a well deserved listen to. Kubasa rules, hey that would make a great new topic Greetings to your sister ) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: My D-I-S-C-O 24.08.03, 01:17 This is a very nice list, but... WHY NO BEATLES??? I think that they influenced about 60-70% artists from your list... so it's a surprise for me not to see there any of their albums. PS. I'm trying to download Tranzophobia now to check whether it's really possible to record a better album than the Stone Roses did ) Odpowiedz Link Zgłoś
krockus Moja setka już nie alfabetycznie ale... 18.08.03, 17:17 według kolejności przesłuchania płyty Ułożenie płyt w kolejności od najważniejszej lub najbardziej lubianej zajęłoby mi za dużo czasu pozdrawiam 1 Clash -London Calling 2 King Crimson-In The Court Of The Crimson King 3 Joy Division-Closer 4 Legendary Pink Dots -The Maria Dimension 5 Cave Nick-Let Love In 6 Nine Inch Nails-The Downward Spiral 7 Devil Doll-Dies Irae 8 Bryars Gavin-Jesus' Blood Never Failed Me Yet 9 Glass Philip-Akhnaten 10 Faithfull Marianne-Vagabond Ways 11 Beatles -Revolver 12 Sylvian David-Secrets Of The Beehive 13 Gunn Trey-The Third Star 14 Gabriel Peter-Passion 15 Hackett Steve-Darktown 16 Lacrimosa-Elodia 17 Primus-Antipop 18 Talking Heads-Fear Of Music 19 Van Der Graaf Generator-The Least We Can Do Is Wave To Each Other 20 VoiVod-Phobos 21 Waits Tom-Rain Dogs 22 Soft Machine-Volume One 23 Soundtrack-Gladiator 24 Faust-So Far 25 Amon Düül II-Yeti 26 Harvey PJ-Stories From The City, Stories From The Sea 27 Good Rats -The Good Rats 28 Eno Brian-Here Come The Warm Jets 29 Can-Tago Mago 30 Smith Patti-Easter 31 Cupid's Inspiration-Yesterday Has Gone 32 Driscoll Julie Brian Auger & Trinity-Streetnoise 33 Love-Forever Changes 34 Bond Graham-Holy Magick 35 Aphrodite's Child-666 36 Buckley Jeff-Grace 37 Hammill Peter-The Love Songs 38 Kondo Ima-Human Market 39 Taha Rachid-Made In Medina 40 Crazy World Of Arthur Brown-The Crazy World Of Arthur Brown 41 Stranglers-No More Heroes 42 Radiohead-OK Computer 43 String Driven Thing-The Machine Thad Cried 44 Buckley Tim-Starsailor 45 Harrison George-All Things Must Pass 46 System Of A Down-Toxicity 47 Velvet Underground -The Velvet Underground & Nico 48 Group 1850-Agemo's Trip To Mother Earth 49 Sparklehorse-It's A Wonderful Life 50 Sigur Ros-Agaetis Byrjun 51 Ours-Distorted Lullabies 52 Gandalf-Gandalf 53 Out Of Focus-Not Too Late 54 Neu!-Neu! 55 Drake Nick-Bryter Layter 56 Starsailor-Love Is Here 57 Birthday Party -Junkyard 58 Clark Anne-To Love And Be Loved 59 Guru Guru-Ufo 60 Embryo-Opal 61 Swans -Children Of God 62 Idlewild-100 Broken Windows 63 Lambchop-Is A Woman 64 Notwist -Neon Golden 65 Living Colour-Stain 66 Soundtrack-The Mission 67 Harvey Mick-Pink Elephants 68 Fields Of The Nephilim-Elizium 69 Blonde Redhead-Melody Of Certain Damaged Lemons 70 Strokes -Is This It 71 Shellac-100 Hurts 72 Don Caballero-American Don 73 Tarwater-Animals, Suns & Atoms 74 Tortoise-Standards 75 Lali Puna-Scary World Theory 76 My Bloody Valentine-Loveless 77 Stereolab-Transient Random-Noise Bursts With Announce 78 Amos Tori-Scarlet's Walk 79 Cornell Chris-Euphoria Morning 80 Tiger Lillies -Births Marriages And Deaths 81 Joplin Janis-Pearl 82 Soundtrack-Amelia 83 Monty Python-Monty Python Sings 84 Eels-Electro-Shock Blues 85 DJ Food-Kaleidoscope 86 Nico-My Funny Valentine 87 Einstürzende Neubauten-Silence Is Sexy 88 Lane Anita-Sex O'Clock 89 Jones Norah-Come Away With Me 90 Aphex Twin-Selected Ambient Works 91 Fila Brazillia-Jump Leads 92 Grove Armada-Goodbye Country (Hello Nightclub) 93 Kid Koala-Carpal Tunnel Syndrome 94 Różni Wykonawcy-Projekt SI 031 95 MC5-Kick Out The Jams 96 Television-Marque Moon 97 Sonic Youth-Sister 98 White Stripes -Elephant 99 Soundtrack-Requiem For A Dream 100 Mogwai-Happy Song For Happy People Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Moja setka już nie alfabetycznie ale... 19.08.03, 01:12 Moja setka na teraz: 1. Killing Joke BRIGHTER THAN THOUSAND SUNS 2. DJ Shadow ENDTRODUCING 3. Midnight Oil BLUE SKY MINING 4. Killing Joke KILLING JOKE 1980 5. Weather Report MYSTERIOUS TRAVELLER 6. The Police SYNCHRONICITY 7. Everything But The Girl WALKING WOUNDED 8. Massive Attack BLUE LINES 9. Kraftwerk TRANS EUROPE EXPRESS 10. Killing Joke DEMOCRACY 11. Killing Joke KILLING JOKE 2003 12. Opposition INTIMACY 13. Killing Joke NIGHT TIME 14. Killing Joke PANDEMONNIUM 15. Depeche Mode MUSIC FOR THE MASSES 16. Pink Floyd ANIMALS 17. Radiohead KID A 18. Opposition EMPIRE DAYS 19. Joy Division CLOSER 20. Faith No More ANGEL DUST 21. Blur 13 22. Depeche Mode SONGS OF FAITH AND DEVOTION 23. Midnight Oil DIESEL AND DUST 24. The Beatles ABBEY ROAD 25. Jose Padilla NAVIGATOR 26. Depeche Mode VIOLATOR 27. The Stone Roses THE STONE ROSES 28. Stranglers BLACK AND WHITE 29. Massive Attack 100th WINDOW 30. Cinematic Orchestra EVERYDAY 31. Depeche Mode ULTRA 32. New Order TECHNIQUE 33. Siekiera NOWA ALEKSANDRIA 34. Talking Heads REMAIN IN LIGHT 35. REM AUTOMATIC FOR THE PEOPLE 36. Everything But The Girl A LANGUAGE OIF LIFE 37. Echo And The Bunnymen OCEAN RAIN 38. The Verve A STORM IN HEAVEN 39. Big Audio Dynamite THIS IS B.A.D. 40. The Clash LONDON CALLING 41. The Jam GREATEST HITS (wolę niż regularne) 42. Pink Floyd DARK SIDE OF THE MOON 43. Rage Against The Machine RATM 44. Blur PARKLIFE 45. Klaus Mitffoch KLAUS MITFFOCH 46. Republika NIEUSTANNE TANGO 47. Massive Attack PROTECTION 48. David Bowie BLACK TIE WHITE NOISE 49. Autechre AMBER 50. Roni Size Reprazent NEW FORMS 51. X Mal Deutschland TOCSIN 52. Danse Society HEAVEN IS WAITING 53. Nightmare On Wax CARBOOT SOUL 54. David Bowie LOW 55. Kansas POINT OF NO RETURN 56. SBB MEMENTO Z BANALNYM TRYPTYKIEM 57. Bjork DEBUT 58. Pink Floyd WISH YOU WERE HERE 59. Radiohead OK COMPUTER 60. REM UP 61. Peter Gabriel SO 62. Genesis CALLING ALL STATIONS 63. Weather Report HEAVY WEATHER 64. Jean Luc Ponty COSMIC MESSENGER 65. Air MOON SAFARI 66. Notwist NEON GOLDEN 67. The Cure DESINTEGRATION 68. The Cure SEVENTEEN SECONDS 69. Talking Heads STOP MAKING SENSE 70. Fun Lovin Criminals 100 % COLOMBIAN 71. Olive EXTRA VIRGIN 72. Simply Red A NEW FLAME 73. Sade STRONGER THAN PRIDE 74. U 2 THE UNFORGETTABLE FIRE 75. The Clash COMBAT ROCK 76. Midnight Oil BREATHE 77. Killing Joke WHAT’S THIS FOR? 78. Depeche Mode BLACK CELEBRATION 79. Depeche Mode SOMEGREAT REWARD 80. Style Council CAFÉ BLEU 81. Jazzanova THE REMIXES 82. Amon Tobin BRICOLAGE 83. King Crimson IN THE COURT OF THE CRIMSON KING 84. King Crimson ISLANDS 85. The Police REGATTA DE BLANC 86. Sting TEN SUMMONER’S TALES 87. New Order REPUBLIC 88. Psychedelic Furs MIRROR MOVES 89. Alien Sex Fiend ACID BATH 90. Cliff Martinez TRAFFIC SOUNDTRACK 91. UNKLE PSYENCE FICTION 92. Future Sound Of London ISDN 93. Kraftwerk THE MAN MACHINE 94. Mancu WYPRAWY 95. Myslovitz Z ROZMYŚLAŃ PRZY ŚNIADANIU 96. Laboratorium MODERN PENTATHLON 97. Echo And The Bunnymen EVERGREEN 98. Frankie Goes To Hollywood LIVERPOOL 99. Jeff Buckley GRACE 100. Morcheeba WHO CAN YOU TRUST? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Moja setka już nie alfabetycznie ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 01:24 teddy4 napisał: > Moja setka na teraz: 16 pozycji wspolnych. jestem z siebie dumny . Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Moja setka już nie alfabetycznie ale... 19.08.03, 13:28 Gość portalu: kubasa napisał(a): > teddy4 napisał: > > > Moja setka na teraz: > > > 16 pozycji wspolnych. jestem z siebie dumny . > > Pozdr. Zapomniałem o The The np. Ale już nie będę zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Moja setka już nie alfabetycznie ale... 19.08.03, 13:51 Teddy - 14 płyt. Normalnie 14% gustu mi się zbiega z pierwszym legendarnym guru )) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Może jakieś podsumowanie... IP: 80.51.237.* 20.08.03, 20:27 Może jakieś podsumowanie... skoro więcej setek nie chcecie wpisywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tegosław Re: Może jakieś podsumowanie... IP: diak:* / 10.6.1.* 20.08.03, 22:14 Gość portalu: Jack napisał(a): > Może jakieś podsumowanie... skoro więcej setek nie chcecie wpisywać Będą setki , bo ja też se niedługo zrobie... Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Moja setka już nie alfabetycznie ale... 22.08.03, 12:47 teddy4 napisał: > Moja setka na teraz: > > 1. Killing Joke BRIGHTER THAN THOUSAND SUNS > 2. DJ Shadow ENDTRODUCING > 3. Midnight Oil BLUE SKY MINING > 4. Killing Joke KILLING JOKE 1980 > 5. Weather Report MYSTERIOUS TRAVELLER > 6. The Police SYNCHRONICITY > 7. Everything But The Girl WALKING WOUNDED > 8. Massive Attack BLUE LINES > 9. Kraftwerk TRANS EUROPE EXPRESS > 10. Killing Joke DEMOCRACY > 11. Killing Joke KILLING JOKE 2003 > 12. Opposition INTIMACY > 13. Killing Joke NIGHT TIME > 14. Killing Joke PANDEMONNIUM > 15. Depeche Mode MUSIC FOR THE MASSES > 16. Pink Floyd ANIMALS > 17. Radiohead KID A > 18. Opposition EMPIRE DAYS > 19. Joy Division CLOSER > 20. Faith No More ANGEL DUST > 21. Blur 13 > 22. Depeche Mode SONGS OF FAITH AND DEVOTION > 23. Midnight Oil DIESEL AND DUST > 24. The Beatles ABBEY ROAD > 25. Jose Padilla NAVIGATOR > 26. Depeche Mode VIOLATOR > 27. The Stone Roses THE STONE ROSES > 28. Stranglers BLACK AND WHITE > 29. Massive Attack 100th WINDOW > 30. Cinematic Orchestra EVERYDAY > 31. Depeche Mode ULTRA > 32. New Order TECHNIQUE > 33. Siekiera NOWA ALEKSANDRIA > 34. Talking Heads REMAIN IN LIGHT > 35. REM AUTOMATIC FOR THE PEOPLE > 36. Everything But The Girl A LANGUAGE OIF LIFE > 37. Echo And The Bunnymen OCEAN RAIN > 38. The Verve A STORM IN HEAVEN > 39. Big Audio Dynamite THIS IS B.A.D. > 40. The Clash LONDON CALLING > 41. The Jam GREATEST HITS (wolę niż regularne) > 42. Pink Floyd DARK SIDE OF THE MOON > 43. Rage Against The Machine RATM > 44. Blur PARKLIFE > 45. Klaus Mitffoch KLAUS MITFFOCH > 46. Republika NIEUSTANNE TANGO > 47. Massive Attack PROTECTION > 48. David Bowie BLACK TIE WHITE NOISE > 49. Autechre AMBER > 50. Roni Size Reprazent NEW FORMS > 51. X Mal Deutschland TOCSIN > 52. Danse Society HEAVEN IS WAITING > 53. Nightmare On Wax CARBOOT SOUL > 54. David Bowie LOW > 55. Kansas POINT OF NO RETURN > 56. SBB MEMENTO Z BANALNYM TRYPTYKIEM > 57. Bjork DEBUT > 58. Pink Floyd WISH YOU WERE HERE > 59. Radiohead OK COMPUTER > 60. REM UP > 61. Peter Gabriel SO > 62. Genesis CALLING ALL STATIONS > 63. Weather Report HEAVY WEATHER > 64. Jean Luc Ponty COSMIC MESSENGER > 65. Air MOON SAFARI > 66. Notwist NEON GOLDEN > 67. The Cure DESINTEGRATION > 68. The Cure SEVENTEEN SECONDS > 69. Talking Heads STOP MAKING SENSE > 70. Fun Lovin Criminals 100 % COLOMBIAN > 71. Olive EXTRA VIRGIN > 72. Simply Red A NEW FLAME > 73. Sade STRONGER THAN PRIDE > 74. U 2 THE UNFORGETTABLE FIRE > 75. The Clash COMBAT ROCK > 76. Midnight Oil BREATHE > 77. Killing Joke WHAT’S THIS FOR? > 78. Depeche Mode BLACK CELEBRATION > 79. Depeche Mode SOMEGREAT REWARD > 80. Style Council CAFÉ BLEU > 81. Jazzanova THE REMIXES > 82. Amon Tobin BRICOLAGE > 83. King Crimson IN THE COURT OF THE CRIMSON KING > 84. King Crimson ISLANDS > 85. The Police REGATTA DE BLANC > 86. Sting TEN SUMMONER’S TALES > 87. New Order REPUBLIC > 88. Psychedelic Furs MIRROR MOVES > 89. Alien Sex Fiend ACID BATH > 90. Cliff Martinez TRAFFIC SOUNDTRACK > 91. UNKLE PSYENCE FICTION > 92. Future Sound Of London ISDN > 93. Kraftwerk THE MAN MACHINE > 94. Mancu WYPRAWY > 95. Myslovitz Z ROZMYŚLAŃ PRZY ŚNIADANIU > 96. Laboratorium MODERN PENTATHLON > 97. Echo And The Bunnymen EVERGREEN > 98. Frankie Goes To Hollywood LIVERPOOL > 99. Jeff Buckley GRACE > 100. Morcheeba WHO CAN YOU TRUST? Tak sobie popatrzyłem i 13% naszych płytek się pokrywa..)))) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ondenda Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.03, 20:53 A dlaczego polskie piosenki takie jak spokojnie kultu są dopiero na 25 miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: 100 moich plyt wszechczasow 20.08.03, 22:16 Gość portalu: ondenda napisał(a): > A dlaczego polskie piosenki takie jak spokojnie kultu są dopiero na 25 miejscu? Po pierwsze chodzi o płyty a nie o piosenki. A po drugie to ja bym się cieszył, że tak wysoko (jak dla mnie za bardzo wysoko). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 22:32 teddy4 napisał: > Gość portalu: ondenda napisał(a): > > > A dlaczego polskie piosenki takie jak spokojnie kultu są dopiero na 25 > miejscu? > > Po pierwsze chodzi o płyty a nie o piosenki. A po drugie to ja bym się cieszył, > > że tak wysoko (jak dla mnie za bardzo wysoko). A teraz mysle ze za nisko. Ale fakt, to sa plyty Ondendo (?). Podsumowania nie ma, poki nie wroci Ilhan. I jeszcze pare setek na pewno bedzie opublikowanych. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
setka_plyt_wszechczasow Re: 100 moich plyt wszechczasow 20.08.03, 22:44 zaraz wszystkie setki beda razem, a cala dyskusja nadal tutaj mysle, ze bedzie prowadzona. przejrzysciej bedzie gdy sie wyodrebni listy w oddzielnym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 22:48 setka_plyt_wszechczasow napisał: > zaraz wszystkie setki beda razem, a cala dyskusja nadal tutaj mysle, ze bedzie > prowadzona. > przejrzysciej bedzie gdy sie wyodrebni listy w oddzielnym watku. Bardzo dobry pomysl, dzieki za ulatwienie zadania. Ale podsumowuje ja z Ilhanem! Odpowiedz Link Zgłoś
setka_plyt_wszechczasow Re: 100 moich plyt wszechczasow 20.08.03, 23:18 Gość portalu: kubasa napisał(a): > setka_plyt_wszechczasow napisał: > > > zaraz wszystkie setki beda razem, a cala dyskusja nadal tutaj mysle, ze > bedzie > > prowadzona. > > przejrzysciej bedzie gdy sie wyodrebni listy w oddzielnym watku. > > Bardzo dobry pomysl, dzieki za ulatwienie zadania. Ale podsumowuje ja z Ilhanem > ! oczywiscie! od podsumowan jestem daleko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 23:25 setka_plyt_wszechczasow napisał: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > setka_plyt_wszechczasow napisał: > > > > > zaraz wszystkie setki beda razem, a cala dyskusja nadal tutaj mysle, > ze > > bedzie > > > prowadzona. > > > przejrzysciej bedzie gdy sie wyodrebni listy w oddzielnym watku. > > > > Bardzo dobry pomysl, dzieki za ulatwienie zadania. Ale podsumowuje ja z > Ilhanem > > ! > oczywiscie! od podsumowan jestem daleko! Uff, jzu sie balem ze mi cala przyjemnosc "Setko" zabierzesz! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: 100 moich plyt wszechczasow 21.08.03, 00:56 Moja setka alfabetycznie: 1 Air - Moon Safari 2 Arab Strap - Elephant Shoe 3 Arab Strap - Philophobia 4 Arab Strap - The Red Threat 5 Arab Strap - Monday At The Hug And Pint 6 A Silver Mount Zion - Born Into Trouble As The Spark 7 A Silver Mount Zion - He Has Left Us Alone... 8 Autechre - Incunabula 9 Autechre - Amber 10 Beastie Boys - Ill Communication 11 Beastie Boys - Check Your Head 12 Bonobo - Dial M For Monkey 13 Brygada Kryzys - Czarna 14 Cinematic Orchestra - Everyday 15 Dead Can Dance - Spiritchaser 16 Death In Vegas - Contino Sessions 17 DJ Shadow - The Private Press 18 Euroboys - Long Days Flight Till Tommorow 19 Euroboys - Getting Out Of Nowhere 20 Euroboys - Jet Age 21 Ewa Braun - Stereo 22 Ewa Braun - Esion 23 Ewa Braun - Sea Sea 24 Fly Pan Am - Ceux Qui Inventent N'ont Jamais... 25 Frank Zappa - Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch 26 Fridge - Happiness 27 Fugazi - End Hits 28 Gastr Del Sol - Camoufleur 29 GYBE! - Slow Riot For New Zero Canada 30 GYBE! - Lift Yr Skinny Fists Like Antennas To Heaven 31 Hood - The Cycle Of Days And Seasons 32 Hood - Cold House 33 Howie B - Music For Babies 34 Isotope217 - The Unstable Molecule 35 Jamiroquai - Synkronized 36 John Coltrane - My Favourite Things 37 Kaliber 44 - W 63 Minuty Dookoła Świata 38 King Crimson - In The Wake Of Poseidon 39 Kobiety - Kobiety 40 Kristen - Stiff Upper Worlds 41 Krzysztof Komeda - Matnia 42 Kult - Spokojnie 43 Labradford - E Luxo So 44 Labradford - Mi Media Naranja 45 Lenny Valentino - Uwaga, Jedzie Tramwaj! 46 Low - Secret Name 47 Mapa - Fudo 48 Massive Attack - Mezzanine 49 Mogwai - Come One Die Young 50 Mogwai - Happy Music For Happy People 51 Mogwai - Young Team 52 Mogwai - EP + 6 53 Mogwai - Rock Action 54 Mum - Finally We Are No One 55 Myslovitz - Z Rozmyślań Przy Śniadaniu 56 Noon - Bleak Output 57 Notwist - The Neon Golden 58 Novi Singers - Rien Ne Va Plus 59 Novi Singers - Bossa Nova 60 Pink Floyd - Piper At The Gates Of Dawn 61 Pogodno - Pogodno 62 Portishead - Portishead 63 Portishead - Dummy 64 Pram - Dark Island 65 Radiohead - OK Computer 66 Radiohead - Kid A 67 Red Hot Chilli Peppers - Blood Sugar Sex Magic 68 Robotobibok - Jogging 69 Roxy Music - For Your Pleasure 70 Ścianka - Statek Kosmiczny 71 Ścianka - Dni Wiatru 72 Ścianka - Białe Wakacje 73 Sea And A Cake - One Bedroom 74 Sigur Ros - Agatis Byrjun 75 Something Like Elvis - Cigarette Smoke Phantom 76 Something Like Elvis - Personal Vertigo 77 Sonic Youth - A Thousand Leaves 78 Sonic Youth - Goo 79 St. Germain - Tourist 80 Starzy Singers - Rock'a'bubu 81 Starzy Singers - Ombreola 82 Stranglers - The Raven 83 T.Love - Al Capone 84 The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band 85 The Beatles - Revolver 86 The Beatles - White Album 87 The Beatles - Abbey Road 88 The Beatles - Magical Mystery Tour 89 The Clash - London Calling 90 The Cure - Disintegration 91 The For Carnation - The For Carnation 92 Tortoise - TNT 93 Tortoise - Tortoise 94 Tortoise - Millions Now Living Will Never Die 95 Tosca - Suzuki 96 U2 - Pop 97 United Future Organization - 3rd Perspective 98 VA - Million Dollar Hotel OST 99 Velvet Underground - & Nico 100 Yo La Tengo - Summer Sun Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: 100 moich plyt wszechczasow 21.08.03, 15:47 Też sie wysiłem i utworzyłem listę..na pewno nie kompletną..ale dość mocno odzwierciedlająca to co lubię słuchać. 1) John Coltrane –„Love Supreme” 2) Herbie Hancock – „Man Child” 3) Weather Report -„Heavy Weather” 4) McCoy Tyner –“Infinity” 5) John Coltrane –„Ole Coltrane” 6) Miles Davis –„Kind of Blue” 7) Miles Davis –„Water Babies” 8) Jaco Pastorius –„Jaco Pastorius” 9) Billy Cobham –“Focused” 10) Jan Garbarek – “Twelve Moons” 11) Erik Truffaz - “The Walk Of The Giant Turtle” 12) Herbie Hancock – „Head Hunters” 13) John Coltrane – „The Ballads” 14) Weather Report –„Black Market” 15) Marsus Miller –„The Sun Don’t Lie” 16) Billy Cobham –„Spectrum” 17) Pat Martino – “Stone Blue” 18) Jamiroquai – “Emergency on Planet Earth” 19) Miles Davis –„Doo Bop” 20) Adam Holzman –“The Big Picture” 21) Rodney Jones – “Undiscovered Few” 22) Herbie Hancock – „Thrust” 23) Jethro Tull – “Aqualung” 24) Jean Luc Ponty –„Aurora” 25) Joshua Redman - “Freedom In The Groove” 26) Dave Grusin – “Imigration” 27) Herbie Hancock - „Maiden Voyage” 28) Bill Evans – “Live in Europe” 29) John Coltrane – “ My Favorite Things” 30) Herbie Hancock – „The New Standard” 31) Metro – “Three People” 32) The Beatles – “Revolver” 33) Patricia Barber – “Companion” 34) Pink Floyd – “Animals” 35) Charlie Hunter – “Return of the Candyman” 36) John Coltrane – “ John Coltrane Quartet Plays” 37) Bill Evans – “Let The Juice Loose” 38) Nils Landgren – “Live in Stockholm” 39) Miles Davis – “E.S.P” 40) Path Matheny – “Still Life Is Talking” 41) Fred Wesley – “Amalgamation” 42) Deep Purple – “Made In Japan” 43) Faith No More – “Angel Dust” 44) Marcus Miller – “Ozell Tapes” 45) Jan Garbarek – “It Took Up The Ruins” 46) Jhon Zorn – “Naked City” 47) Chick Corea – “ THE LEPRECHAUN” 48) Machavischnu Orchestra – “Birds Of Fire” 49) Return To Forever – “Romantic Warrior” 50) Erik Truffaz – “The Mask” 51) Al. Di Meola – “The Grande Passion” 52) Kyoto Jazz Massive – “Spirit Of The Sun” 53) Groove Collective – “Declassified” 54) Frank Zappa – “Grand Wazoo” 55) Marcuss Miller – “Tales” 56) Jethro Tull – “This Was” 57) Return To Forever – “Light As The Feather” 58) Jacky Terrason –“Rendez-vous” 59) Pat Matheny – “ Speaking Of Now” 60) Jamiroquai – “Return Of Space Cowboy” 61) Jacek Kochan – “Higlanders” 62) Skaldowie – “Krywań” 63) Matalex – “Jazzz Grunge” 64) Jean Luc Ponty – „Cosmic Messenger” 65) Jean Luc Ponty – “ Enigmatic Ocean” 66) Pink Floyd – “The Dark Side Of The Moon” 67) Metro – “Metro Cafe” 68) Bob James – “Joined At The Hip” 69) Acoustic Alchemy – “Aart” 70) Dzichan And Kamien – “Gran Riserva” 71) The Beatles – “Abbey Road” 72) Sztywny Pal Azji – “Europa i Azja” 73) Fun Loving Criminals – “Loco” 74) Liquid Soul – “Here’s the Deal” 75) Dave Weckl – “Master Plan” 76) Klaus Mitffoch – “Klaus Mitffoch” 77) Fun Lovin Criminals – “100 % Colombian” 78) Brecker Michael – “Tales From The Hudson” 79) Jazzanowa – “In Beetween” 80) Republika – “Nieustanne Tango” 81) The Doors – “L.A. Woman” 82) Jimmy Hendrix – “Band Of Gypses” 83) Frank Zappa – “Joe’s Garrage” 84) Miles Davis – “Amandla” 85) Erik Truffaz – “Out Of A Dream” 86) Joe Sample – “Did You Feel That” 87) Stone Roses – “Stone Roses” 88) Live Tropical Fish – “Shape Your Life” 89) Morphine – “Cure Of Pain” 90) Martin, Medeski & Wood – “It’s A Jungle Here” 91) Metallica – “Ride The Lighting” 92) Charlie Hunter – “Bing, Bing, Bing!” 93) Ron Carter – “So What” 94) Depeche Mode – “Black Celebration” 95) Sting – “All This Time” 96) Ten Years After – “Undead” 97) King Crimson – “In The Court Of The Crimson King” 98) Metro – “Grapevine” 99) Adam Holzman – “Manifesto” 100)The Police – “Synchronicity” pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ya-cek Re: 100 moich plyt wszechczasow 22.08.03, 02:27 Strasznie się namęczyłem )) ale zawsze chciałem to zrobić. Tyle, że moja lista bardzo eklektyczna się okazała, nie umiem jednak "zobiektywizować" moich gustów, więc ułożyłem ją z mojej dzisiejszej perspektywy... Jest więc trochę "kamieni milowych" - tylko tych, do których wciąż z chęcią wracam, ale większość to produkcje z ostatnich paru lat - taki mój gust na dziś - za dekadę pewnie ostanie się z tego 50%. Lista alfabetyczna, bo na ważenie i punktowanie nie mam już siły : 1 4 Hero Creating Patterns 2 4 Hero Two Pages 3 Air Moon Safari 4 Alpha Stargazing 5 Alpha The Impossible Thrill 6 Anderson Laurie Big Science 7 Anderson Laurie MrHeartbreak 8 Archive You All Look the Same to Me 9 Arkestra One Arkestra One 10 Beck Mutations 11 Bjork Vespertine 12 Blue States Man Mountain 13 Blur 13 14 Bush Kate Hounds of Love 15 Cocteau Twins Treasure 16 Cult Love 17 Cure Bloodflowers 18 Cure Disintegration 19 Cure Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me 20 Dead Can Dance Aion 21 Dead Can Dance Serpent's Egg 22 Doors LA Woman 23 Ferry Bryan Boys and Girls 24 Gerrard Lisa &Pieter Bourke Duality 25 Gibbons Beth Out of Season 26 Go Betweens 16 Lovers Lane 27 Goldfrapp Felt Mountain 28 Gus Gus Polydistortion 29 Hey [sic!] 30 Jazzanova In Between 31 Jesus & Mary Chain Darklands 32 Jopek A.M. Bosa 33 Joy Division Unknown Pleasures 34 Koop Waltz for Koop 35 Kult Kult 36 Kyoto Jazz Massive Spirit of the Sun 37 Laika Good Looking Blues 38 Laika Sounds of the Satellites 39 Lamb Lamb 40 Lamb What Sound 41 Lambchop Is a Woman 42 Leftfield Leftfism 43 Les Gammas Exercices des Styles 44 Les Hommes Les Hommes 45 Lo Fidelity Allstars Don't Be Afraid of Love 46 LTJ Bukem Producer 01 47 Massive Attack Blue Lines 48 Massive Attack Mezzanine 49 Mazzy Star So Tonight That I Might See 50 Minus 8 Minuit 51 MJ Cole Sincere 52 Mono Formica Blues 53 Morcheeba Big Calm 54 Morrisssey Viva Hate 55 MWNH Swinie 56 New Order Low Life 57 Nightmares on Wax Carboot Soul 58 No Man Returning Jesus 59 Nooten & Brook Sleeps With the Fishes 60 Nosowska Kasia Sushi 61 Nuspirit Helskinki Nuspirit Helskinki 62 Olive Trickle 63 Orton Beth Central Reservation 64 Pixies Doolittle 65 Police Synchronicity 66 Portishead Dummy 67 Portishead Portishead 68 Pretenders Learning to Crawl 69 Pulp This Is Hardcore 70 Radiohead Bends 71 Radiohead OK Computer 72 Roni Size New Forms 73 Roxy Music Avalon 74 Saint Etienne Smash the System: Singles and More 75 Simple Minds Street Fighting Years 76 Sister of Mercy Floodland 77 Smiths Meat is Murder 78 Sofa Surfers Encounters 79 Soft Cell Non Stop Erotic Cabaret 80 Soundtrack (VA) Stealing Beauty 81 St Germain Tourist 82 Stranglers Feline 83 Swans Children of God 84 Sylvian David Brillant Trees 85 Sylvian David Secrets of the Beehive 86 Talk Talk Spirit of Eden 87 Talk Talk The Colour of Spring 88 Thievery Corporation The Mirror Conspiracy 89 Thievery Corporation The Richest Man in Babylon 90 This Mortal Coil Blood 91 This Mortal Coil Filigree & Shadow 92 Tricky Maxinquaye 93 U2 Joshua Tree 94 Unkle Psyene Fiction 95 Violet Indiana Roulette 96 Waterboys This Is the Sea 97 Weekend Players Pursuit of Happiness 98 Wild Swans Bringing Home the Ashes 99 Young Gods L' Eau Rouge 100 Zero 7 Simple Things Mało oryginalna - ale "kto póżno przychodzi, sam..". Inaczej jednak patrząc na listy poprzedników/czek, to fajnie, że jednak jakoś się zazębiamy, że może nawet jakiś superkanon udałoby się wynegocjować. Specjalne pozdro dla kolegi od young godsów - myślałem, że znam wszystkich dwóch posiadaczy płyt rzeczonych świrów A tu zdziwienie...Zresztą tych zdziwień wiele, przyznam się szczerze, ale to temat na dalszą dyskusyję Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: 100 moich plyt wszechczasow 22.08.03, 10:26 ya-cek napisał: > 26 Go Betweens 16 Lovers Lane No, przynajmniej nie tylko ja ) A tak w ogóle to 11%, jeśli dobrze policzyłem. Bardzo mi się podoba ta lista. Odpowiedz Link Zgłoś
ya-cek Re: 100 moich plyt wszechczasow 22.08.03, 12:26 No, mnie się tesz bardzo ta lista podoba A jeśli chodzi o gołbitłinsów, to piszący te słowa całkiem niedawno Cię do tej kapeli namówił )) I, jak widzę łyknąłeś od razu... Ma wyjść na dniach reedycja zremasterowana i zbonusowana tego dzieła, to sobie wreszcie kup. Co do listy, to pewnie za miesiąc, dwa mogą dojść ze dwie/trzy nowe pozycje, które ostatnio nieustannie kręcą się w odtwarzaczu - w fajnych (muzycznie czasach żyjemy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ya-cek Re: 100 moich plyt wszechczasow 22.08.03, 14:48 Oglądam tak sobie te Wasze listy, a zawsze miałem skłonności do statystycznego opisu świata, więc wymyśliłem sobie prosty wskaźnik (pod roboczą nazwą WIERZGAMY - Wskaźnik Zgodności Gustów Muzycznych Yacka . Setki koleżanek/kolegów opisywane są w ten sposób, że za każdy tożsamy album z moją lista naliczam 1 punkt, za wykonawcę, który jest i umnie naliczam 0,5 pkta. Oto wyniki : Kubasa 17,0 Pixie 7,5 Nikka 9,0 Ilhan 19,5 As 3,5 Miecio 26,0 Hawkshaw 21,5 Krockus 5,5 Jacek 27,0 Michal_Gajzler 6,5 Gaspar 25,5 Roar 9,0 Ihopeyouwilllikeme 3 (1) Siostra_Kubasy 20,5 Konrad Socha 6,0 Mellodi 8,5 Marbled 10,5 Teddy 16,0 Nierymek 10 (2) Gregkor 4 (3) Ad 1 - jak wiemy, Ihope... jest dośg monotematyczny stąd za dwanaście U2 dałem 1 punkt. Ad 2 - słabość mojego wskaźnika ujawnia się jednak - lista strasznie mi bliska, ale wielu z tych płyt nie mam, mptrójki jestem w stanie wysłuchać co nawyżej raz i to z bólem - a zgodność gustów oceniam tak około 20 Ad 3 - może za dziesięć lat będziemy WIERZGALI gdzieś wedle 20, na razie wolę lekko, łatwo i przyjemnie... Wskażnik jednak działa, gdyby kategoryzować, napisałbym tak : 0-4 - brak zgodności, gusta muzyczne rozbieżne 4,5-8 - zgodnośc niewielka, są podstawy do wzajemnej inspiracji 8,5-16 - zgodność średnia, prawdopodobna wspólna muzyczna przeszłość 16,5-32 - duża zgodność, pewne są wspólne korzenie w edukacji muzycznej, najprawdopodobniej podobny wiek 32,5-64 - muzyczna symbioza, niebezpieczna wręcz, bo nie inspirująca (hihi) ᡸ - podwójne życie weroniki ))) Wskaźnik byłby moźe bardziej elegancki, gryby go zlogarytmizować Możliwe są dalsze modyfikacje wskaźnika, np dodanie 0,25 za płyte braną pod uwagę przy ewentualnym układaniu drugiej setki. Można też zastosować mój wskaźnik nieortodoksyjnie, dokładając 0,25 za każde wyraźne personalne koneksje pomiędzy wykonawcami, ale uważam, że kwantyfikacja im prostsza, tym lepsza. I dość mi się moja dzisiejsza praca naukowa podoba, bo z jednym wyjątkiem (na 20 próbek!) prawidłowo opisuje odległość moich gustów od szanownych koleżanek i kolegów. Przy okazji zastrzegam kopirajty do wskaźnika WIERZGANIA, gdyby ktoś chciałby się magistrować/doktoryzować z badań marketingowych/socjologiczny - chętnie zostanę konsultantem naukowym )) (ego próżne i nieco przerośnięte...) PS - z siostrą Kubasy mozna by się ożenić (chłe,chłe) Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: 100 moich plyt wszechczasow 22.08.03, 15:18 ya-cek napisał: > Oglądam tak sobie te Wasze listy, a zawsze miałem skłonności do statystycznego > opisu świata, więc wymyśliłem sobie prosty wskaźnik (pod roboczą nazwą > WIERZGAMY - Wskaźnik Zgodności Gustów Muzycznych Yacka . Setki > koleżanek/kolegów opisywane są w ten sposób, że za każdy tożsamy album z moją > lista naliczam 1 punkt, za wykonawcę, który jest i umnie naliczam 0,5 pkta. > Oto wyniki : > Kubasa 17,0 > Pixie 7,5 > Nikka 9,0 > Ilhan 19,5 > As 3,5 > Miecio 26,0 > Hawkshaw 21,5 > Krockus 5,5 > Jacek 27,0 > Michal_Gajzler 6,5 > Gaspar 25,5 > Roar 9,0 > Ihopeyouwilllikeme 3 (1) > Siostra_Kubasy 20,5 > Konrad Socha 6,0 > Mellodi 8,5 > Marbled 10,5 > Teddy 16,0 > Nierymek 10 (2) > Gregkor 4 (3) > Ad 1 - jak wiemy, Ihope... jest dośg monotematyczny stąd za dwanaście U2 > dałem 1 punkt. > Ad 2 - słabość mojego wskaźnika ujawnia się jednak - lista strasznie mi bliska, > > ale wielu z tych płyt nie mam, mptrójki jestem w stanie wysłuchać co nawyżej > raz i to z bólem - a zgodność gustów oceniam tak około 20 > Ad 3 - może za dziesięć lat będziemy WIERZGALI gdzieś wedle 20, na razie wolę > lekko, łatwo i przyjemnie... > > Wskażnik jednak działa, gdyby kategoryzować, napisałbym tak : > 0-4 - brak zgodności, gusta muzyczne rozbieżne > 4,5-8 - zgodnośc niewielka, są podstawy do wzajemnej inspiracji > 8,5-16 - zgodność średnia, prawdopodobna wspólna muzyczna przeszłość > 16,5-32 - duża zgodność, pewne są wspólne korzenie w edukacji muzycznej, > najprawdopodobniej podobny wiek > 32,5-64 - muzyczna symbioza, niebezpieczna wręcz, bo nie inspirująca (hihi) > ᡸ - podwójne życie weroniki ))) > Wskaźnik byłby moźe bardziej elegancki, gryby go zlogarytmizować > > Możliwe są dalsze modyfikacje wskaźnika, np dodanie 0,25 za płyte braną pod > uwagę przy ewentualnym układaniu drugiej setki. Można też zastosować mój > wskaźnik nieortodoksyjnie, dokładając 0,25 za każde wyraźne personalne koneksje > > pomiędzy wykonawcami, ale uważam, że kwantyfikacja im prostsza, tym lepsza. I > dość mi się moja dzisiejsza praca naukowa podoba, bo z jednym wyjątkiem (na 20 > próbek!) prawidłowo opisuje odległość moich gustów od szanownych koleżanek i > kolegów. > Przy okazji zastrzegam kopirajty do wskaźnika WIERZGANIA, gdyby ktoś chciałby > się magistrować/doktoryzować z badań marketingowych/socjologiczny - chętnie > zostanę konsultantem naukowym )) (ego próżne i nieco przerośnięte...) > > PS - z siostrą Kubasy mozna by się ożenić (chłe,chłe) > > >Wisdzę, że się załapałem na liste..))), ale jako ostatni..czyli rozumiem, że zmieściłem się w przedziale 0-4..? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: 100 moich plyt wszechczasow 22.08.03, 16:40 1.Myslovitz-"Myslovitz" 2.Myslovitz-"Sun Machine" 3.Myslovitz-Z rozmyślań przy śniadaniu 4.Myslovitz-Miłość w czasach popkultury 5.Myslovitz-"Korova Milky Bar" 6.Myslovitz-"Korova Milky Bar"(international version) 7.Lenny Valentino-Uwaga!Jedzie tramwaj! 8.Ścianka-Statek kosmiczny 9.Ścianka-Dni wiatru 10.Ścianka-Białe wakacje 11.Cool Kids Of Death-"Cool Kids Of Death" 12.Pustki-Studio pustki 13.Kobiety-Kobiety 14.Pogodno-Pogodno 15.Pogodno-Sejtenik miuzik & romantik loff 16.Pogodno-Hajle Silesja 17.Placebo-Placebo 18.Placebo-Without You I'm nothing 19.Placebo-Black Market Music 20.Placebo-Sleeping With Ghosts 21.Blur-13 22.Blur-The Great Escape 23.mercury Rev-Boces 24.Mercury Rev-Deserter's Song 25.Mercury Rev-See You On The Other Side 26.Mercury Rev-All Is Dream 27.Negatyw-Paczatarez 28.Smolik-Smolik 29.Smolik-Smolik 2 30.Maleńczuk-Pan Maleńczuk 31.maleńczuk-"Ande La More" 32.The Beatles-Please please me 33.The Beatles-With The Beatles 34.The Beatles-Beatles For Sale 35.The Beatles-Help 36.The Beatles-Rubber Soul 37.The Beatles-Revolver 38.The Beatles-White Album 39.The Beatles-Sgt.Pepper's Lonely Hearts Club Band 40.The Beatles-Magical Mystery Tour 41.The Beatles-Abbey Road 42.The Beatles-Let It Be 43.John Lennon-Imagine 44.Sigur Ros-Agaetis Byrjun 45.Sigur Ros-() 46.Łzy-Słońce 47.Łzy-W związku z samotnością 48.Łzy-Jesteś jaki jesteś 49.Łzy-Nie czekaj na jutro 50.Krzysztof Klenczon-10 w skali Beauforta 51.Radiohead-Pablo Honey 52.Radiohead-The Bends 53.Radiohead-O.K Computer 54.Radiohead-Kid A 55.Radiohead-Amnesiac 56.Radiohead-Hail To The Thief 57.Stina Nordenstam-Dynamite 58.Stina Nordenstam-And She Closed Her Eye 59.Stina Nordenstam-Memories Of A Color 60.Stina Nordenstam-This Is Stina Nordenstam 61.Futro-Futro Jak coś mi się przypomni to dorzucę,trochę niepełna ta moja setka coś Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: 100 moich plyt wszechczasow 22.08.03, 17:23 1. The Stone Roses - The Stone Roses 2. Oasis - Definitely Maybe 3. Counting Crows - August And Everything After 4. Crowded House - Woodface 5. The Smiths - The Queen Is Dead 6. Blur - Parklife 7. Jesus And Mary Chain - Psychocandy 8. Happy Mondays - Pills Thrills And Bellyaches 9. The La's - The La's 10. Jeff Buckley - Grace 11. The Coral - The Coral 12. U2 - Achtung Baby 13. Manic Street Preachers - Generation Terrorists 14. R.E.M. - Automatic For The People 15. Badly Drawn Boy - The Hour Of Bewilderbeast 16. The Charlatans - Wonderland 17. The Libertines - Up The Bracket 18. Interpol - Turn On The Bright Lights 19. Pixies - Doolittle 20. Blur - Think Tank 21. U2 - Pop 22. Ryan Adams - Gold 23. Crowded House - Together Alone 24. eels - Beautiful Freak 25. Blur - 13 26. Oasis - (What's The Story) Morning Glory? 27. The White Stripes - White Blood Cells 28. Dire Straits - Making Movies 29. Republika - Nowe Sytuacje 30. Anna Maria Jopek - Bosa 31. The Smiths - Hatful Of Hollow 32. Idlewild - 100 Broken Windows 33. The Cure - Disintegration 34. R.E.M. - New Adventures In Hi-Fi 35. Manic Street Preachers - Everything Must Go 36. Badly Drawn Boy - Have You Fed The Fish 37. Republika - Siodma Pieczec 38. Nirvana - Nevermind 39. Cast - Magic Hour 40. Sheryl Crow - Tuesday Night Music Club 41. Live - Throwing Copper 42. Toad The Wet Sprocket - Dulcinea 43. INXS - X 44. Tori Amos - Little Earthquakes 45. The Charlatans - Between 10th And 11th 46. Dire Straits - On Every Street 47. About A Boy - Soundtrack 48. The Housemartins - That's What I Call Quite Good 49. Primal Scream - Screamadelica 50. Coldplay - Parachutes 51. New Order - Technique 52. Ryan Adams - Heartbreaker 53. Bjork - Debut 54. Dido - No Angel 55. Red Hot Chili Peppers - By The Way 56. World Party - BANG! 57. Sting - Mercury Falling 58. Finn - Finn 59. R.E.M. - Green 60. Counting Crows - Recovering The Satellites 61. Anna Maria Jopek - Jasnoslyszenie 62. Blur - Modern Life Is Rubbish 63. Garbage - Garbage 64. Portishead - Dummy 65. Elastica - Elastica 66. Mansun - Attack Of The Grey Lantern 67. Pearl Jam - Ten 68. Madonna - Ray Of Light 69. Blur - The Great Escape 70. Backbeat - Soundtrack 71. Kings Of Convenience - Quiet Is A New Loud 72. James - Millionaires 73. The Verve - Urban Hymns 74. The Clash - The Clash 75. Electric Soft Parade - Holes In The Wall 76. Lenny Kravitz - Mama Said 77. Suzanne Vega - Solitude Standing 78. Travis - The Man Who 79. Depeche Mode - Violator 80. Sade - Lovers Rock 81. Sting - Ten Summoner's Tales 82. Sex Pistols - Nevermind The Bollocks 83. The Thrills - So Much For The City 84. The Coral - Magic And Medicine 85. Suzanne Vega - Days Of Open Hand 86. Tracy Chapman - Tracy Chapman 87. Diana Krall - All For You 88. Bjork - Selma Songs 89. Television - Marquee Moon 90. Alanis Morissette - Jagged Little Pill 91. Saybia - The Second You Sleep 92. Janet Jackson - Rhythm Nation 1814 93. Jesus Jones - Doubt 94. Beautiful South - Quenched 95. Robbie Williams - Sing When You're Winning 96. Natalie Merchant - Tigerlily 97. A-ha - Lifelines 98. Republika - Masakra 99. Basement Jaxx - Remedy 100. Mark Knopfler - Sailing To Philadelphia No dobrze, nie ma waszych Clashow i Joyow, ale skoro ukochane, ulubione i najczesciej sluchane od zawsze, no to wlasnie te. Kolejnosc traci znaczenie juz po pierwszej dziesiatce tak naprawde, ale przyjmijmy, ze mniej-wiecej sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Madee rulez. 23.08.03, 22:35 Zawsze to wiedziałem i oto kolejny dowód. 30 procent. No prawie jak u Kubasy... Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: 100 moich plyt wszechczasow 22.08.03, 19:15 Po przejrzeniu tego co naukładałem, wydaje mi sie to troche śmieszne - jakby to była tylko częśc układanki, do której posiada sie zaledwie (małą) część puzzli. A wie się ile jeszcze z nich jest do odnalezienia. Kolejność bardziej przemyślana właściwie tylko w pierwszej 20-30. Poza tym leży teraz na półce z 50 płyt których jeszcze nie znam, z których - z tego co sie o nich słyszało - co najmniej połowa miałaby szansę dostać się na listę. Ale cóż, zachowam sobie tę listę i zobaczę czy będę się z niej śmiał za 5-10 lat 1. Porcupine Tree - Signify 2. Marillion - Misplaced Childhood 3. Radiohead - Kid A 4. Porcupine Tree - The Sky Moves Sideways 5. King Crimson - Islands 6. Fish - Vigil In The Wilderness Of Mirrors 7. Porcupine Tree - Lightbulb Sun 8. Bass Communion - II 9. Genesis - Selling England By The Pound 10. Camel - [I] 11. Cipher - No Ordinary Man 12. Porcupine Tree - Recordings 13. Bass Communion - I 14. Camel - Harbour Of Tears 15. Porcupine Tree - Stupid Dream 16. Camel - Mirage 17. Jarret, Keith - La Scala 18. Gabriel, Peter - Birdy 19. Fish - Raingods With Zippos 20. Gabriel, Peter - Us 21. King Crimson - In The Court Of King Crimson 22. Sigur Rós - Agoetis Byrjun 23. no-man - Returning Jesus 24. Sigur Rós - () 25. Jansen,Barbieri,Karn - Playing In A Room With People 26. Porcupine Tree - Voyage 34 : The Complete Trip 27. Marillion - Script For A Jester's Tear 28. Marillion - Brave / Porcupine Tree - On The Sunday Of Life... 29. Porcupine Tree - Up The Downstair 30. no-man - Flowermouth 31. Radiohead - The Bends 32. Tool - Lateralus 33. no-man - Together We're Stranger 34. Porcupine Tree - Staircase Infinities 35. Gabriel, Peter - Ovo 36. Gabriel, Peter - Secret World Live (2CD) 37. Godspeed You Black Emperor! - F#A#oo 38. Opeth - Blackwater Park 39. Radiohead - Amnesiac 40. Pink Floyd - Meddle 41. Davis, Miles - Kind Of Blue 42. Pink Floyd - The Division Bell 43. Bowness, Tim & Samuel Smiles - World Of Bright Futures 44. Pink Floyd - Wish You Were Here 45. Bowness, Tim & Barbieri, Richard - Flame 46. IEM - Arcadia Son 47. Cipher - One Who Whispers 48. Porcupine Tree - In Absentia 49. Chilvers, Peter - Free 50. Gabriel, Peter - Passion 51. Bass Communion - Reconstructions And Recycling 52. Genesis - Trespass / Amos, Tori - Little Earthquakes 53. King Crimson - Starless And Bible Back 54. Pink Floyd - Dark Side Of The Moon 55. Sylvian, David - Gone To Earth 56. Genesis - Foxtrot 57. Wyatt, Robert - Rock Bottom 58. Marillion - Afraid Of Sunlight 59. Jethro Tull - Thick As A Brick 60. King Crimson - Red 61. Mum - Finally We Are No One 62. Talk Talk - Laughing Stock 63. Genesis - Wind And Wuthering 64. Lacrimosa - Elodia 65. Dead Can Dance - Toward The Within 66. Radiohead - OK Computer 67. Landberk - Indian Summer 68. Dead Can Dance - Spiritchaser 69. Legendary Pink Dots - Any Day Now 70. Mostly Autumn - Music Inspired By The Lord Of The Rings 71. Porcupine Tree - Coma Divine 72. Travis, Theo - Slow Life 73. Bass Communion v Muslimgauze 74. Archive - You All Look The Same To Me 75. McKennit, Loreena - The Book Of Secrets 76. Art Zoyd - Symphonie Pour Le Jour Ou Bruleront Les Cites 77. Autechre - Amber 78. Exodus - The Most Beautiful Day 79. Porcupine Tree - Transmission IV : Moonloop 80. Galahad - Following Ghosts 81. Godspeed You! Black Emperor - Yanqui U.X.O. 82. IEM - [I] 83. Jarret, Keith - The Koln Concert 84. Led Zeppelin - III 85. Pearl Jam - Ten 86. Placebo - Black Market Music 87. Clannad - Legend 88. Rain Tree Crow - [I] 89. Soft Machine - Third 90. Sylvian, David - Secrets Of The Beehive 91. Van Der Graaf Generator - Pawn Hearts 92. Waters, Roger - Amused To Death 93. Yes - Magnification 94. Amos, Tori - Scarlet's Walk 95. A Perfect Circle - Mer De Noms 96. Tool - Aenima 97. Opeth - Deliverance 98. Astralasia - The Politics Of Ecstasy 99. no-man - Loveblows & Lovecries 100. Garbarek, Anja - Smiling And Waving i 101... Wilson, Steven - Cover Single Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: 80.51.237.* 22.08.03, 19:46 Dwie płyty GYBE w setce - no normalnie...gratuluje gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Moja 100. IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 23:13 Zmobilizowałem się.Namyśliłem trochę. Patrzę potem na tą 100 - a tam ani jednej płyty Franka Zappa, ani jednej Deep Purple, Sisters of Mercy, Slayera, Iron Butterfly, Genesis, The Beatles itd, itd. Zrobiło mi się trochę smutno z tego powodu, że tak wiele zespołów nie uwzględniłem choć jedną płytą - ale po prostu za mało miejsca. Większość są to płyty, które silnie na mnie oddziaływały - i które tej cechy nadal nie zatraciły. Brakuje mi tu jeszcze kilku albumów King Crimson, Pink Floyd czy Wishbone Ash - no, ale też trudno. Lista - bez kolejności - alfabetyczna po prostu. Ta 100- to najważniejsze płyty dla mnie. To moja muzyczna walka o światło. Pozdrawiam. 2066&then – Reflections Anathema – The Silent Enigma Anekdoten – Vemod Arcadium – Breathe Awhile Armia – Triodante Arzachel Bakerloo Bathory – Hammerheart Bathory – Twilight of the gods Black Sabbath – Master of reality Black Sabbath – Sabotage Breakout – Blues Budgie – Never turn your back on a friend Camel – Mirage Camel – Rajaz Caravan – If I could do it all over again… Caravan – In the land of pink and grey Cocteau Twins – Treasure Colloseum – Valentyne Suite Danzig – III: How the gods kills Dawid Bowie – Heroes Dead Can Dance – Into the labirynth Death – Individual thought patterns Death – Symbolic Depeche Mode - Ultra Dire Straits – Love over gold Dżem – Zemsta nietoperzy East of Eden – Mercator Projected Focus – Hamburger concerto Free- Fire and water Grechuta – Droga za widnokres Illusion – 2 Indian Summer Iron Maiden – The X Factor Janis Joplin – Pearl John Lennon – Imagine John Mayall – Spinning Coil Kat – Ballady Kat – Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach King Crimson – In the court of the crimson king King Crimson – Islands King Crimson – Lizard Kult – Tata 2 Kult – Tata Kazika Lacrimosa – Fassade Led Zeppelin – I Legendary Pink Dots – The Maria Dimension Liquid Tension Experiment – II Lou Reed – Berlin Mahavishnu Orchestra – Birds of fire Mainhorse Megadeth – Rust in peace Metallica – Master of puppets Metallica – ...And Justice for all Metallica – Ride the lightning Mike Oldfield – Ommadown Museo Rosenbach – Zarathustra My Dying Bride – The angel and the dark river My Dying Bride – The light at the end of the world Myslovitz – Korova Milky Bar New Trolls – Concerto Grosso No 1 Niemen – Aerolit Nine Inch Nails – Fragile Novalis – Sommeraband Pantera – Vulgar Display of power Paradise Lost – Draconian times Pearl Jam – Binaural Pearl Jam – Ten Peter Gabriel – Up Peter Hammill – Chameleon in the shadow of a night Peter Hammill – Over Peter Hammill – The Silent Corner and the empty stage Pink Floyd – The Final Cut Pink Floyd – The Wall Pink Floyd – Wish you were here Portishead – Roseland NYC Procol Harum – A whiter shade of pale Procol Harum – Home Procol Harum – Shine on brightly Queen – Innuendo Queensryche – Promised Land Radiohead – O.K. Computer Rare Bird Rare Bird – As your mind flies by Refugee Roger Waters – Amused to death Rory Gallagher – Irish tour SBB – Pamięć SBB – Ze słowem biegnę do ciebie Spooky Tooth – Ceremony Sweet Noise – Koniec wieku The Cure – Disintegration The Doors The Moody Blues – Seventh Sojourn The Trip – Caronte Tiamat – Wildhoney Type o Negative – World Coming Down Van der Graaf Generator – Pawn hearts Van der Graaf Generator – Still life Wishbone Ash – Argus Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: 100 moich plyt wszechczasow 24.08.03, 09:51 dzięki I tak po wczorajszym przesłuchaniu na łące na szczycie wzgórza w burzową pogodę (wiatr i te sprawa) "Slow Riot for New Zero Kanada EP" już wiem że weszłaby również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa UWAGA!!! Macie czas do 23.00 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.03, 20:08 Kto nie umiescil swojej setki na forum ma na to czas do 23. Potem zaczne liczyc punkty. A punktacjca choc strasznie skomplikowana jest banalnie prosta. Otoz kazda setka ma swoja pule 900 pkt. Dlaczego 900? W uprozadkowanych lsitach, pierwsze miejsce to 50 pkt, pierwsza dziesiatka to 30 pkt, druga dziesiatka to 20 pkt, trzecia dziesiatka to 10 pkt, czwarta dziesiatka to 7 pkt, piata dziesiatka to 6 pky, szosta dzieisatka to 5 pkt, siodma dziesiatka to 4 pkt, osma dziesiatka to 3 pkt, dzieiwata dziesiatka to 2 pkt, dziesiata dziesiatka to 1 pkt. Razem 900 pkt. Uff... W przypadku list alfabetycznyc i innych niesklasyfikowanych wg kryterium "uwielbienia" kiazda plyta z takiej listy bedzie miala 9 pkt (900/100). W przypadku listy Nikki, 30 sklasyfikwoanym plytom przyznamy punkty wedlug zwyklej punktacji trzydziestki. Pozostale 70 plyt dostanie po 4 pkt, ((900-620)/70). W przypadku setki Michala Gajzlera, kazda plyta z pierwszej dziesiatki dostanie 32 pkt. To nie koniec. Punkty kazdej plyty beda mnozone przez wspolczynnik x, x - liczba list na ktorych znajduje sie album/2. pod uwage brana beda tylko te plyty, ktore byly umieszczone na min. 2 listach. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: UWAGA!!! Macie czas do 23.00 !!! 23.08.03, 23:12 a dlaczego akurat dzis ma nastapic koniec??? moze troche dluzej? wakacje sie skoncza, to byc moze jeszcze sie ktos dopisze..no niewiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: UWAGA!!! Macie czas do 23.00 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 00:12 mallina napisała: > a dlaczego akurat dzis ma nastapic koniec??? > moze troche dluzej? > wakacje sie skoncza, to byc moze jeszcze sie ktos dopisze..no niewiem.. pozniej nie bede mail czasu Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Teddy's 100 wersja poprawiona 24.08.03, 18:48 Poprawiłem swoją setkę bo zapomniałem o paru ważnych dla mnie płytach. 1. Killing Joke BRIGHTER THAN THOUSAND SUNS 2. DJ Shadow ENDTRODUCING 3. Midnight Oil BLUE SKY MINING 4. Killing Joke KILLING JOKE 1980 5. Weather Report MYSTERIOUS TRAVELLER 6. The Police SYNCHRONICITY 7. Everything But The Girl WALKING WOUNDED 8. Massive Attack BLUE LINES 9. Kraftwerk TRANS EUROPE EXPRESS 10. Killing Joke DEMOCRACY 11. Killing Joke KILLING JOKE 2003 12. Opposition INTIMACY 13. Killing Joke NIGHT TIME 14. Killing Joke PANDEMONNIUM 15. Depeche Mode MUSIC FOR THE MASSES 16. Pink Floyd ANIMALS 17. Radiohead KID A 18. Opposition EMPIRE DAYS 19. Joy Division CLOSER 20. Faith No More ANGEL DUST 21. Blur 13 22. Depeche Mode SONGS OF FAITH AND DEVOTION 23. Midnight Oil DIESEL AND DUST 24. The Beatles ABBEY ROAD 25. The The MIND BOMB 26. Depeche Mode VIOLATOR 27. The Stone Roses THE STONE ROSES 28. Supertramp BREAKFAST IN AMERICA 29. Massive Attack 100th WINDOW 30. Cinematic Orchestra EVERYDAY 31. Depeche Mode ULTRA 32. New Order TECHNIQUE 33. Siekiera NOWA ALEKSANDRIA 34. Talking Heads REMAIN IN LIGHT 35. REM AUTOMATIC FOR THE PEOPLE 36. Everything But The Girl A LANGUAGE OIF LIFE 37. Echo And The Bunnymen OCEAN RAIN 38. The Verve A STORM IN HEAVEN 39. Big Audio Dynamite THIS IS B.A.D. 40. The Clash LONDON CALLING 41. The Jam GREATEST HITS (wolę niż regularne) 42. Pink Floyd DARK SIDE OF THE MOON 43. Vangelis BLADE RUNNER SOUNDTRACK 44. Rage Against The Machine RATM 45. Blur PARKLIFE 46. Klaus Mitffoch KLAUS MITFFOCH 47. Republika NIEUSTANNE TANGO 48. Massive Attack PROTECTION 49. David Bowie BLACK TIE WHITE NOISE 50. Underworld A BEAUCOUP FISH 51. Roni Size Reprazent NEW FORMS 52. X Mal Deutschland TOCSIN 53. Danse Society HEAVEN IS WAITING 54. Simple Minds ONCE UPON A TIME 55. David Bowie LOW 56. PAT METHENY GROUP OFFRAMP 57. SBB MEMENTO Z BANALNYM TRYPTYKIEM 58. Bjork DEBUT 59. Pink Floyd WISH YOU WERE HERE 60. Radiohead OK COMPUTER 61. REM UP 62. Peter Gabriel SO 63. Genesis CALLING ALL STATIONS 64. Weather Report HEAVY WEATHER 65. Jean Luc Ponty COSMIC MESSENGER 66. Air MOON SAFARI 67. Notwist NEON GOLDEN 68. The Cure DESINTEGRATION 69. The Cure SEVENTEEN SECONDS 70. Talking Heads STOP MAKING SENSE 71. Fun Lovin Criminals 100 % COLOMBIAN 72. Public Image Limited 9 73. Simply Red A NEW FLAME 74. Sade STRONGER THAN PRIDE 75. U 2 THE UNFORGETTABLE FIRE 76. The Clash COMBAT ROCK 77. Midnight Oil BREATHE 78. Killing Joke WHAT’S THIS FOR? 79. Depeche Mode BLACK CELEBRATION 80. Depeche Mode SOMEGREAT REWARD 81. Style Council CAFÉ BLEU 82. Jazzanova THE REMIXES 83. Eagles HOTEL CALIFORNIA 84. King Crimson IN THE COURT OF THE CRIMSON KING 85. King Crimson ISLANDS 86. The Police REGATTA DE BLANC 87. Sting TEN SUMMONER’S TALES 88. New Order REPUBLIC 89. Psychedelic Furs MIRROR MOVES 90. Alien Sex Fiend ACID BATH 91. Cliff Martinez TRAFFIC SOUNDTRACK 92. UNKLE PSYENCE FICTION 93. Future Sound Of London ISDN 94. Kraftwerk THE MAN MACHINE 95. Mancu WYPRAWY 96. Myslovitz Z ROZMYŚLAŃ PRZY ŚNIADANIU 97. Laboratorium MODERN PENTATHLON 98. Tom Petty FULL MOON FEVER 99. Frankie Goes To Hollywood LIVERPOOL 100. Jeff Buckley GRACE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Teddy's 100 wersja poprawiona IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 25.08.03, 11:50 Teddy, jestem rozczarowany bo nie ma ani jednej płyty z kręgu klasycznego hardrocka/metalu No i nie ma Rush których ponoć lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Teddy's 100 wersja poprawiona 25.08.03, 14:29 Gość portalu: As napisał(a): > Teddy, jestem rozczarowany bo nie ma ani jednej płyty z kręgu klasycznego > hardrocka/metalu > No i nie ma Rush których ponoć lubisz. Rush na 101-szym z płytą "Signals", bo najczęściej słuchana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuxx Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: *.kapsch.com.pl 26.08.03, 12:55 a co z MUSE???????????????????????????????????? origin of symmetry???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan WAŻNE OGŁOSZENIE 28.08.03, 10:22 Spytałem moich kolegów Pawła Kostrzewę i Filipa Łobodzińskiego, czy nie mogliby na antenie zarekomendować płyty, którą Guru forum muzyka (i przy okazji Madee) uważa za płytę wszechczasów i powiedzieli, że nie ma sprawy i dzisiaj ok. 11:30 w Programie Trzecim Polskiego Radia mogą o niej pomówić przez kilka minut, a moze nawet włączą jakąś piosenkę. Paweł obiecał mi później w prywatnej rozmowie, że wieczorem w "Trójkowym Ekspresie" puści jeszcze ze 2 kawałki z mojej ulubionej płyty. Zachęcam wobec tego do słuchania. PS. Filip, Paweł - dzięki chłopaki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: WAŻNE OGŁOSZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 11:35 ilhan napisał: > Spytałem moich kolegów Pawła Kostrzewę i Filipa Łobodzińskiego, czy nie mogliby > > na antenie zarekomendować płyty, którą Guru forum muzyka (i przy okazji > Madee) uważa za płytę wszechczasów i powiedzieli, że nie ma sprawy i dzisiaj > ok. 11:30 w Programie Trzecim Polskiego Radia mogą o niej pomówić przez kilka > minut, a moze nawet włączą jakąś piosenkę. Paweł obiecał mi później w > prywatnej > > rozmowie, że wieczorem w "Trójkowym Ekspresie" puści jeszcze ze 2 kawałki z > mojej ulubionej płyty. > > Zachęcam wobec tego do słuchania. > > PS. Filip, Paweł - dzięki chłopaki! > Nie wiedziałem, że tak polubisz Kate Bush )) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: WAŻNE OGŁOSZENIE 28.08.03, 11:39 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Nie wiedziałem, że tak polubisz Kate Bush )) Wiedziałem że nie zdążę sprostować. Dotarła do mnie moja wpadka 10 minut po wyjściu z domu. K... mać. Ale "Hounds Of Love" to też przepiękna płyta, więc nie ma tego złego... A Stone Roses jutro będzie, więc nic straconego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: WAŻNE OGŁOSZENIE IP: *.inferno.neostrada.pl / 192.168.20.* 28.08.03, 14:08 ilhan napisał: > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > > Nie wiedziałem, że tak polubisz Kate Bush )) > > Wiedziałem że nie zdążę sprostować. Dotarła do mnie moja wpadka 10 minut po > wyjściu z domu. K... mać. > > Ale "Hounds Of Love" to też przepiękna płyta, więc nie ma tego złego... > > A Stone Roses jutro będzie, więc nic straconego. > Wiesz co Ilhan - od tak dawna marudzisz na temat Stone Roses, że jutro nawet tego posłucham - obym nie zapomniał. Dla świętego spokoju - mam nadzieję zapoznać się z dobrą muzyką - bo jak nie to masz wpierdziel Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: WAŻNE OGŁOSZENIE 28.08.03, 18:53 Gość portalu: Argus napisał(a): > Wiesz co Ilhan - od tak dawna marudzisz na temat Stone Roses, że jutro > nawet tego posłucham - obym nie zapomniał. Dla świętego spokoju - mam > nadzieję zapoznać się z dobrą muzyką - I o to chodziło w tym wszystkim ))))) > bo jak nie to masz wpierdziel Guru bił będziesz???? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: WAŻNE OGŁOSZENIE IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 19:27 ilhan napisał: > Guru bił będziesz???? ) > Mam nadzieję, że nie będę musiał jednak A jakby się okazało, że tak - to poczekam aż przestaniesz być Guru - przyjadę do Warszawki i będzie łomot Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: WAŻNE OGŁOSZENIE 28.08.03, 19:30 Gość portalu: Argus napisał(a): > ilhan napisał: > > > Guru bił będziesz???? ) > > > Mam nadzieję, że nie będę musiał jednak > A jakby się okazało, że tak - to poczekam aż przestaniesz być Guru - przyjadę > do Warszawki i będzie łomot No próbuj próbuj... Ale ja oddaję, i poprawiam od razu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: WAŻNE OGŁOSZENIE IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 28.08.03, 19:56 ilhan napisał: > Gość portalu: Argus napisał(a): > > > ilhan napisał: > > > > > Guru bił będziesz???? ) > > > > > Mam nadzieję, że nie będę musiał jednak > > A jakby się okazało, że tak - to poczekam aż przestaniesz być Guru - przyj > adę > > do Warszawki i będzie łomot > > No próbuj próbuj... Ale ja oddaję, i poprawiam od razu ) > I takie rzeczy pisze najspokojniejsza postać na forum ?? A ja też dziś czekałem na Stone Roses ale zamiast tego "uraczono" mnie artystką Kate Bush której nie trawię. Boję się czym jutro mogą mnie poczęstować trójkowi didżeje od muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: WAŻNE OGŁOSZENIE 28.08.03, 20:03 Gość portalu: As napisał(a): > I takie rzeczy pisze najspokojniejsza postać na forum ?? To że jestem spokojny, nie oznacza że dam się wyprać po pysku bezkarnie! ) > A ja też dziś czekałem na Stone Roses ale zamiast tego "uraczono" mnie > artystką Kate Bush której nie trawię. Kurczę, moja wina, namotałem ( Przepraszam. Jutro już na pewno. Gadałem z Pawłem i Filipem i powiedzieli że więcej takiej wpadki nie będzie ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: 100 moich plyt wszechczasow 28.08.03, 13:56 Cześć! Przygotowuję swoją 100 z rankingiem. Będzie wkrótce. Strasznie trudna sprawa. Zastanawiam się czy nie zastosować metody 1 wykonawca = tylko 1 (najlepsza) płyta. Wadę jest, to że jeżeli ktoś nagrał przynajmniej 2 świetne płyty, to tej drugiej już się nie wspomni. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: 100 moich plyt wszechczasow 28.08.03, 18:52 o_k_o napisał: > Cześć! > Przygotowuję swoją 100 z rankingiem. Będzie wkrótce. Strasznie trudna sprawa. > Zastanawiam się czy nie zastosować metody 1 wykonawca = tylko 1 (najlepsza) > płyta. Wadę jest, to że jeżeli ktoś nagrał przynajmniej 2 świetne płyty, to > tej drugiej już się nie wspomni. Co myślicie? Cześć o_k_o Oto moja opinia: Ja uważam że ta metoda jest nienajlepsza i powinieneś zrobić listę stu płyt z powtarzającymi się wykonawcami. W końcu to ranking płyt, a nie artystów Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: 100 moich plyt wszechczasow 29.08.03, 00:50 Oto moja 100 najlepszych płyt wszech czasów. Lista jest oczywiście otwarta. Ułozyłem ją tylko z płyt, które posiadam i dobrze znam, tak więc szybko może się zdezaktualizować, gdyż moja "lista płyt do zdobycia" jest o wiele, wiele dłuższa. Nie uwzględniłem celowo płyt wydanych w tym roku, żeby nie działać pod wpływem "gorących emocji". 1. Deserter’s Songs – Mercury Rev 2. OK Computer – Radiohead 3. Nevermind – Nirvana 4. The Stone Roses 5. Maxinqaye – Tricky 6. Different Class – Pulp 7. Experimental Jest Set Trash And No Star – Sonic Youth 8. Dog Man Star – Suede 9. Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space – Spiritualized 10. Schubert Dip –EMF 11. Honey’s Dead – The Jesus And Mary Chain 12. Doolittle – Pixies 13. Queen Is Dead – The Smiths 14. Treasure – Cocteau Twins 15. Screamedalica – Primal Scream 16. Closer – Joy Division 17. Suede 18. All Is Dream – Mercury Rev 19. Christmas – Low 20. Isn’t Anything – My Bloody Valentine 21. It’ll End In Tears – This Mortal Coil 22. Millions Now Living Will Never Die – Tortoise 23. The Velvet Underground & Nico 24. The Sopthware Slump – Grandaddy 25. Entroducing – DJ Shadow 26. Revolver – The Beatles 27. Loveless – My Bloody Valentine 28. Blue Lines – Massive Attack 29. Some Friendly – The Charlatans 30. Abbey Road – The Beatles 31. Three EPs – The Beta Band 32. The Soft Bulletin – The Flaming Lips 33. Everything Must Go – Manic Street Preachers 34. The Rise & Fall Of Ziggy Stardust – David Bowie 35. Protection – Massive Attack 36. Young Team – Mogwai 37. Moon Safari – Air 38. Play – Moby 39. Pills’N’Thrills And Bellyaches – Happy Mondays 40. Czy te oczy mogą kłamać – Raz Dwa Trzy 41. Harvest – Neil Young 42. Lazer Guided Melodies – Spiritualized 43. The Orb’s Adventures In The Ultraworld – The Orb 44. Dummy – Portishead 45. Goo – Sonic Youth 46. The Bends – Radiohead 47. Len Parrots Memorial Lift – Baxter Dury 48. Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band – The Beatles 49. Things We Lost In The Fire – Low 50. Bossanova – Pixies 51. Let Love In – Nick Cave And The Bad Seeds 52. Meat Is Murder – The Smiths 53. Nowhere – Ride 54. Aegetis Byrjun – Sigur Ros 55. The Rising – Bruce Springsteen 56. Debut – Bjork 57. What’s Going On – Marvin Gaye 58. Leftism –Leftfield 59. Grace – Jeff Buckley 60. The Great Eastern – The Delgados 61. The Magical World Of The Strands – Michael Head & The Strands 62. Tindersticks (1) 63. Turn On The Bright Lights – Interpol 64. Parachutes – Coldplay 65. This Is My Truth, Tell Me Yours – Manic Street Preachers 66. Urban Hymns – The Verve 67. Behavior - Pet Shop Boys 68. Korova Milky Bar – Myslovitz 69. Sea Change – Beck 70. Out Of Time – REM 71. Transcient Random Noise – Stereolab 72. London Calling – The Clash 73. There’s Something Going On – Baby Bird 74. Polydistortion – Gus Gus 75. The Beatles (white) 76. Miłość w czasach popkultury – Myslovitz 77. Unplugged – Nirvana 78. This Is Hardcore – Pulp 79. Darklands – The Jesus And Mary Chain 80. Droga za widnokres – Marek Grechuta & Anawa 81. Let It Come Down – Spiritualized 82. Violator – Depeche Mode 83. Terror Twilight – Pavement 84. Odelay – Beck 85. Pet Sounds – The Beach Boys 86. Pure Phase – Spiritualized 87. Work And Non-Work – Broadcast 88. Green – REM 89. Is This It? – The Strokes 90. Love Is Here - Starsailor 91. Global A-Go-Go – Joe Strummer 92. Astral Weeks – Van Morrison 93. Achtung Baby – U2 94. Vivadixiesubmarinetransmissionplot – Sparklehorse 95. The Boy With The Arab Strap – Belle & Sebastian 96. Desintegrtaion – The Cure 97. Gish – Smashing Pumpkins 98. Fuzzy Logic – Super Furry Animals 99. Out Of Season – Beth Orton 100. In Sides - Orbital Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.03, 01:17 ZAJEBISTA LISTA. 32 plyty sa rowniez na mojej liscie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: 80.51.237.* 29.08.03, 07:37 >pozycja 99. Out Of Season – Beth Orton pewnie chodzi Ci o Beth Gibbons ( & Rustin Man ) i płytę Out of Season Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: 100 moich plyt wszechczasow 29.08.03, 09:53 o_k_o, zawsze wiedziałem że z Ciebie równy gość Nie mógłbyś pisać częściej? 32 płyty... Drugie miejsce ex aequo z Siostrą Kubasy Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: 100 moich plyt wszechczasow 29.08.03, 11:18 Oto moja 100 najlepszych płyt wszech czasów. Lista jest oczywiście otwarta. Ułozyłem ją tylko z płyt, które posiadam i dobrze znam, tak więc szybko może się zdezaktualizować, gdyż moja "lista płyt do zdobycia" jest o wiele, wiele dłuższa. Nie uwzględniłem celowo płyt wydanych w tym roku, żeby nie działać pod wpływem "gorących emocji". 1. Deserter’s Songs – Mercury Rev 2. OK Computer – Radiohead 3. Nevermind – Nirvana 4. The Stone Roses 5. Maxinqaye – Tricky 6. Different Class – Pulp 7. Experimental Jest Set Trash And No Star – Sonic Youth 8. Dog Man Star – Suede 9. Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space – Spiritualized 10. Schubert Dip –EMF 11. Honey’s Dead – The Jesus And Mary Chain 12. Doolittle – Pixies 13. Queen Is Dead – The Smiths 14. Treasure – Cocteau Twins 15. Screamedalica – Primal Scream 16. Closer – Joy Division 17. Suede 18. All Is Dream – Mercury Rev 19. Christmas – Low 20. Isn’t Anything – My Bloody Valentine 21. It’ll End In Tears – This Mortal Coil 22. Millions Now Living Will Never Die – Tortoise 23. The Velvet Underground & Nico 24. The Sopthware Slump – Grandaddy 25. Entroducing – DJ Shadow 26. Revolver – The Beatles 27. Loveless – My Bloody Valentine 28. Blue Lines – Massive Attack 29. Some Friendly – The Charlatans 30. Abbey Road – The Beatles 31. Three EPs – The Beta Band 32. The Soft Bulletin – The Flaming Lips 33. Everything Must Go – Manic Street Preachers 34. The Rise & Fall Of Ziggy Stardust – David Bowie 35. Protection – Massive Attack 36. Definitely Maybe - Oasis 37. Young Team – Mogwai 38. Moon Safari – Air 39. Play – Moby 40. Pills’N’Thrills And Bellyaches – Happy Mondays 41. Czy te oczy mogą kłamać – Raz Dwa Trzy 42. Harvest – Neil Young 43. Lazer Guided Melodies – Spiritualized 44. The Orb’s Adventures In The Ultraworld – The Orb 45. Dummy – Portishead 46. Goo – Sonic Youth 47. The Bends – Radiohead 48. Len Parrots Memorial Lift – Baxter Dury 49. Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band – The Beatles 50. Things We Lost In The Fire – Low 51. Bossanova – Pixies 52. Let Love In – Nick Cave And The Bad Seeds 53. Meat Is Murder – The Smiths 54. Nowhere – Ride 55. Aegetis Byrjun – Sigur Ros 56. The Rising – Bruce Springsteen 57. Debut – Bjork 58. What’s Going On – Marvin Gaye 59. Leftism –Leftfield 60. Grace – Jeff Buckley 61. The Great Eastern – The Delgados 62. The Magical World Of The Strands – Michael Head & The Strands 63. Tindersticks (1) 64. Turn On The Bright Lights – Interpol 65. Parachutes – Coldplay 66. This Is My Truth, Tell Me Yours – Manic Street Preachers 67. Urban Hymns – The Verve 68. Behavior - Pet Shop Boys 69. Korova Milky Bar – Myslovitz 70. Sea Change – Beck 71. Out Of Time – REM 72. Transcient Random Noise – Stereolab 73. London Calling – The Clash 74. There’s Something Going On – Baby Bird 75. Polydistortion – Gus Gus 76. The Beatles (white) 77. Miłość w czasach popkultury – Myslovitz 78. Unplugged – Nirvana 79. This Is Hardcore – Pulp 80. Darklands – The Jesus And Mary Chain 81. Droga za widnokres – Marek Grechuta & Anawa 82. Let It Come Down – Spiritualized 83. Violator – Depeche Mode 84. Terror Twilight – Pavement 85. Odelay – Beck 86. Pet Sounds – The Beach Boys 87. Pure Phase – Spiritualized 88. Work And Non-Work – Broadcast 89. Green – REM 90. Is This It? – The Strokes 91. Love Is Here - Starsailor 92. Global A-Go-Go – Joe Strummer 93. Astral Weeks – Van Morrison 94. Achtung Baby – U2 95. Vivadixiesubmarinetransmissionplot – Sparklehorse 96. The Boy With The Arab Strap – Belle & Sebastian 97. Desintegrtaion – The Cure 98. Gish – Smashing Pumpkins 99. Fuzzy Logic – Super Furry Animals 100. Out Of Season – Beth Gibbons & Rustin Man Bardzo uważałem, ale wkradł mi się błąd w pierwszym poście - pominąłem płytę z 36. miejsca Definitely Maybe - Oasis. Spada więc z miejsca 100. Orbital In Sides. Na 100. Beth Gibbons oczywiście, a nie Beth Orton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: 100 moich plyt wszechczasow IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 12:36 Ja też popełniłem jeden śrdnio wybaczalny błąd - nie uwzględniłem "Nevermind" Nirvany - który to album - jak i zespół uwielbiam. Ale trudno. Ilhan - nie mogłeś załatwić więcej utworów dzisiaj w PR3? Jeden to trochę mało jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: 100 moich plyt wszechczasow 29.08.03, 12:39 Gość portalu: Argus napisał(a): > Ilhan - nie mogłeś załatwić więcej utworów dzisiaj w PR3? Jeden to trochę > mało jednak. Wydawałoby się, że guru może wszystko... Ale niestety, również i jego możliwości są ograniczone... Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: 100 moich plyt wszechczasow 30.08.03, 17:00 Oto moja setka. Pierwsza 20 jak najbardziej nie przypadkowa, a później całkiem przypadkowe dziesiątki, choć kolejna miejsca raczej nie przypadkowo. Wszystkie płyty, o których zapomniałam przepraszam za to niedopatrzenie. 1.Tori Amos "Under the pink" 2.David Bowie "Rise And Fall Of Ziggy Stardust" 3.The Doors "The Doors" 4.The Verve "Urban Hymns" 5.U2 "Achtung baby" 6.Placebo "Without you I'm nothing" 7.Elvis Costello "Blood Chocolate" 8.Fiona Apple "When the pawn..." 9.Pink Floyd "The final cut" 10.Queen "Innuendo" 11.Jimi Hendrix "Are You Experienced?" 12.Matchbox 20 "Mad season" 13.Tracy Chapman "Telling stories" 14.Leonard Cohen "I'm Your Man" 15.Pearl Jam "Ten" 16.Nirvana "Nevermind" 17.Alanis Morissette "Jagged Little Pill" 18.Oleta Adams "Circle Of One" 19.David Bowie "Earthling" 20.Myslovitz "Miłość w czasach popkultury" 21.Tori Amos "Scarlet's walk" 22.Billie Holiday "Lady in satin" 23.REM "Automatic for the People" 24.Creed "Human Clay" 25.Lauryn Hill "The Miseducation Of Lauryn Hill" 26.The Cure "Disintegration" 27.Michael Jackson "Bad" 28.No Doubt "Tragic kingdom" 29.Moby "Play" 30.Smolik "Smolik" 31.The Cranberries "No Need to Argue" 32.Bob Marley "Natty dread" 33.Metallica "Master of Puppets" 34.Guns N'Roses "Use Your Illusion II" 35.Bob Dylan "Blonde on Blonde" 36.Janis Joplin "Pearl" 37.Depeche Mode "Violator" 38.Madonna "Ray of light" 39.Guns N'Roses "Use Your Illusion I" 40.Boys II Men "Cooleyhighharmony" 41.David Bowie "Heroes" 42.Jewel "Pieces of you" 43.Pink Floyd "The Wall" 44.Frank Sinatra "Songs for Swingin' Lovers!" 45.Sinéad O'Connor "I Do Not Want What I Haven't Got" 46.Prince & The Revolution "Purple rain" 47.Patti Smith "Easter" 48.T.Rex "Electric Warrior" 49.Sarah McLachlan "Fumbling Towards Ecstasy" 50.Madonna "Something to remember" 51.Leonard Cohen "Ten New Songs" 52.Guns N'Roses "Appetite for Destruction" 53.Billie Holiday "All or nothing at all" 54.Bruce Springsteen "Born in the U.S.A." 55.The Sex Pistols "Never Mind the Bollocks Here's the Sex Pistols" 56.Norah Jones "Come away with me" 57.Thin Lizzy "Black Rose: A Rock Legend" 58.Neil Diamond "Jazz Singer" 59.Wilki "Wilki" 60.Barry White "Barry White Sings for Someone You Love" 61.Aretha Franklin "I Never Loved a Man the Way I Love You" 62.The Velvet Underground "Peel Slowly and See" 63.Sonhe Mannheims "Zion" 64.Placebo "Sleeping with ghosts" 65.Fatboy Slim "You've Come a Long Way, Baby" 66.Lenny Kravitz "Are You Gonna Go My Way?" 67.The Clash "London Calling" 68.Bob Dylan "The Freewheelin' Bob Dylan" 69.Live "The distance to here" 70.Al Green "I'm Still in Love With You" 71.John Lennon "Imagine" 72.Nick Cave & the Bad Seeds "Murder Ballads" 73.Meat Loaf "Bat out of Hell II: Back Into Hell" 74.Fun Lovin' Criminals "100% Colombian" 75.Suzanne Vega "Solitude Standing" 76.The Doors "L.A. Woman" 77.Mylene Farmer "Autre..." 78.Eurythmics "Sweet Dreams (Are Made of This)" 79.Indigo Girls "Indigo Girls" 80.Stereophonics "Performance and Cocktails" 81.U2 " The Joshua Tree" 82.Tori Amos "Little Earthquakes" 83.Bob Geldof & The Boomtonw Rats "Loudmouth: The Best of Bob Geldof & the Boomtown Rats" 84.Blur "13" 85.Oasis "(What's the Story) Morning Glory?" 86.PJ Harvey "Rid of Me" 87.2Pac "All Eyez on Me" 88.Mariah Carey "Daydream" 89.Robert Gawliński "Kwiaty jak relikwie" 90.Texas "Southside" 91.Elisa "Then Comes the Sun" 92.Lizz Wright "Salt" 93.Silverchair "Neon Ballroom" 94.Mariza "Fado Curvo" 95.Dido "No Angel" 96.Midnight Oil "Diesel and Dust" 97.Vanessa Mae "The Violin Player" Pół żartem, pół serio ) 98.Robbie Williams "Life Thru a Lens" 99.Take That "Everything Changes" 100.Gorillaz "Gorillaz" Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: 100 moich plyt wszechczasow 30.08.03, 17:27 Bardzo dużo tu "babskich" płyt- widać nie wierzysz w męskie mozliwości No ale pozycje 10 i 26 pokazują że nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: 100 moich plyt wszechczasow 30.08.03, 17:28 miecio4 napisał: > Bardzo dużo tu "babskich" płyt- widać nie wierzysz w męskie mozliwości > No ale pozycje 10 i 26 pokazują że nie jest tak źle. Raczej 4 i 85, poza tym 26... Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: 100 moich plyt wszechczasow 30.08.03, 21:28 Babski ranking, bo ja baba jestem ) Ale poza tym co to byłby za ranking, jakbym umieściła w nim wszystkie moje ulubione płyty Bowie'go (około 15) czy Metallici (ok. 5). A tak jest jakaś tam różnorodność ) Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: 100 moich plyt wszechczasow 30.08.03, 21:39 Najbardziej męska jest 84. Odpowiedz Link Zgłoś
kosz.marny Re: 100 moich plyt wszechczasow 01.09.03, 09:09 Czy wszyscy się już wpisali? No to jak wszyscy, to babcia też... (alfabetycznie, bo nie podejmuję się wartościowania) 1. 2BAD - Idiot Tree 2. ALICE DONUT - Revenge Fantasies Of The Impotent 3. ALICE DONUT - Untidy Suicides Of Your Degenerate Children 4. ARMIA - Armia 5. ARMIA - Legenda 6. ASSASSINS OF GOD - Technological Mythic Limbo 7. BAUHAUS - In The Flat Field 8. BAUHAUS - The Sky’s Gone Out 9. CLAN OF XYMOX - Medusa 10. COCTEAU TWINS - Garlands 11. COCTEAU TWINS - Treasure 12. CRASS - Penis Envy 13. CURE - Boys Don’t Cry 14. CURE - Seventeen Seconds 15. CURE - Faith 16. CURE - Pornography 17. D.O.A. - True (North) Strong And Free 18. D.O.A. - Murder 19. D.O.A. - 13 Flavours Of Doom 20. DEAD KENNEDYS - Fresh Fruit For Rotting Vegetables 21. DEAD KENNEDYS - In God We Trust, Inc. 22. DEAD KENNEDYS - Plastic Surgery Disasters 23. DEAD KENNEDYS - Frankenchrist 24. DEAD KENNEDYS - Bedtime For Democracy 25. DEZERTER - Underground out of Poland 26. DEZERTER - Kolaboracja 27. DISAFFECT - Chained To Morality 28. EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN - Drawings Of O.T. 29. EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN - Ende Neu 30. EXPLOITED - Punks Not Dead 31. EXPLOITED - Let’s Start a War 32. EXPLOITED - The Massacre 33. EXPLOITED - Fuck the System 34. FUGAZI - 13 Songs 35. FUGAZI - In On The Killtaker 36. FUGAZI - Red Medicine 37. G.B.H. - Leather, Bristles, No Survivors And Sick Boys 38. INTENSITY - Wash Off The Lies 39. JANE’S ADDICTION - Ritual de lo Habitual 40. JELLO BIAFRA with D.O.A. - Last Scream Of The Missing Neighbors 41. JELLO BIAFRA with NOMEANSNO - The Sky Is Falling And I Want My Mommy 42. JOY DIVISION - Unknown Pleasures 43. JOY DIVISION - Closer 44. JOY DIVISION - Substance 1977-1980 45. KOLABORANCI - A może to ja? 46. KULT - Kult 47. KULT - Spokojnie 48. KULT - Tan 49. KULT - Your Eyes 50. LARD - The Power Of Lard 51. LARD - The Last Temptation Of Reid 52. LOVE AND ROCKETS - Earth-Sun-Moon 53. LOVE AND ROCKETS - Sweet F.A. 54. METALLICA - Kill’em All 55. METALLICA - ...And Justice For All 56. MINISTRY - Mind Is A Terrible Thing To Taste 57. MINISTRY - Psalm 69 58. MINISTRY - Filth Pig 59. MISCONDUCT - Another Time And Change 60. NAPALM DEATH - Scum 61. NAPALM DEATH - Harmony Corruption 62. NEUROSIS - Word As Law 63. NEUROSIS - Times Of Grace 64. NEW MODEL ARMY - Vengeance 65. NEW MODEL ARMY - The Ghost Of Cain 66. NEW MODEL ARMY - Thunder And Consolation 67. NEW MODEL ARMY - The Love Of Hopeless Causes 68. NEW ORDER - Movement 69. NINE INCH NAILS - Downward Spiral 70. NINE INCH NAILS - Further Down The Spiral 71. NOMEANSNO - Small Parts Isolated And Destroyed 72. NOMEANSNO - Wrong 73. NOMEANSNO - 0+2=1 74. NOMEANSNO - Why Do They Call Me Mr. Happy ? 75. OPPOSITION - Breaking The Silence 76. OPPOSITION - Promises 77. PETER MURPHY - Love Hysteria 78. PETER MURPHY - Deep 79. PIL – Album/Cassette/CD 80. PRIMUS - Antipop 81. ŚCIANKA - Statek Kosmiczny 82. SEX PISTOLS - Never Mind The Bollocks 83. SIEKIERA - demo summer ‘84 84. SISTERS OF MERCY - Some Girls Wander By Mistake 85. SO MUCH HATE - Lies 86. SONIC YOUTH - Confusion Is Sex 87. SONIC YOUTH - Dirty 88. SONIC YOUTH - NYC Ghosts And Flowers 89. SPERMBIRDS - Eating Glass 90. ŚWIETLIKI - Ogród Koncentracyjny 91. TANGERINE DREAM - Phaedra 92. TANGERINE DREAM - Rubycon 93. TANGERINE DREAM - Stratosfear 94. THERAPY? - Babyteeth 95. TOOL - Lateralus 96. TUMOR CIRCUS - Tumor Circus 97. TYPE O NEGATIVE - October Rust 98. VAN TIERSEN - Amelie From Montmartre (o.s.t.) 99. VICTIMS FAMILY - The Germ 100. XMAL DEUTSCHLAND - Fetisch Odpowiedz Link Zgłoś
gaspar4 Re: 100 moich plyt wszechczasow 01.09.03, 15:21 Dla dobra klasyfikacji postanowiłem uporządkować swoją listę wg kolejności: 01--SWANS-CHILDREN OF GOD 02--Dead Can Dance-Within The Realm Of Dying Sun 03--Legendary Pink Dots-The Maria Dimension 04--FUTURE SOUND OF LONDON-ISDN 05--SKIN (SWANS)-THE WORLD OF SKIN 06--This Mortal Coil-It'll End In Tears 07--DJ KRUSH-ZEN 08--Air-Moon Safari 09--NICK CAVE&THE BAD SEEDS-THE BOATMAN'S CALL 10--BEL CANTO-BIRDS OF PASSAGE 11--MASSIVE ATTACK-NO PROTECTION 12--PHOTEK-MODUS OPERANDI 13--PRODIGY-MUSIC FOR JILTED GENERATION 14--THE CURE-DISINTEGRATION 15--THE RESIDENTS-THE COMMERCIAL ALBUM 16--Underworld-Second Toughest In The Infants 17--PORTISHEAD-PORTISHEAD 18--APHEX TWIN-RICHARD D. JAMES ALBUM 19--CAN-ANTHOLOGY 25 YEARS 2CD 20--COCTEAU TWINS-TREASURE 21--David Sylvian-Gone To Earth 22--FUTURE SOUND OF LONDON-DEAD CITIES 23--MASSIVE ATTACK-MEZZANINE 24--NINE INCH NAILS-FRAGILE 25--PETER GABRIEL-PASSION 26--Pink Floyd-Dark Side Of The Moon 27--RONI SIZE REPRAZENT-NEW FORMS 28--THE CURE-PORNOGRAPHY 29--THE YOUNG GODS-ONLY HEAVEN 30--TRICKY-ANGELS WITH DIRTY FACES 31--Vangelis-Chariots Of Fire 32--NINJA TUNE REC.-XEN CUTS 2CD 33--ALIEN SEX FIEND-TOO MUCH ACID 34--APOLLO 440-ELECTRO GLIDE IN BLUE 35--Electric Light Orchestra-Discovery 36--LFO-ADVANCE 37--PETER HAMMILL-OUT OF WATER 38--PRODIGY-FAT OF THE LAND 39--Sisters Of Mercy-Floodland 40--SWANS-THE BURNING WORLD 41--THE YOUNG GODS-TV SKY 42--TOM WAITS-SWORDFISHTROMBONES 43--Dead Can Dance-Spiritchaser 44--Chemical Brothers-Dig Your Own Hole 45--APHEX TWIN-26 MIXES FOR CASH 46--AIR-10000 HZ LEGEND 47--BAUHAUS-THE SKY'S GONE OUT 48--COIL-LOVE'S SECRET DOMAIN 49--CURRENT 93-THUNDER PERFECT MIND 50--Legendary Pink Dots-Crushed Velvet Apocalypse 51--MARILLION-FUGAZI 52--PETER GABRIEL-SO 53--Pink Floyd-Atom Heart Mother 54--Sisters Of Mercy-First&Last&Always 55--THE CURE-KISS ME,KISS ME,KISS ME 56--This Mortal Coil-Filigree & Shadow 57--U2-THE UNFORGETTABLE FIRE 58--MORCHEEBA-BIG CALM 59--DEATH IN JUNE-BUT WHAT ENDS WHEN THE SYMBOL SHATTER 60--ANGELS OF LIGHT-HOW I LOVED YOU 61--CLAN OF XYMOX-CLANOF XYMOX 62--DAVID SYLVIAN & ROBERT FRIPP-THE FIRST DAY 63--DJ SHADOW-ENTRODUCING 64--Electric Light Orchestra-Time 65--LOST HIGHWAY-SOUNTRACK 66--NICK CAVE-MURDER BALLADS 67--Pink Floyd-Ummagumma 68--SIOUXIE AND THE BANSHEES-PEEPSHOW 69--THE POLICE-SYNCHRONICITY 70--VELVET UNDERGROUND & NICO 71--Nine Inch Nails-Pretty Hate Machine 72--MINISTRY-A LAND OF RAPE AND HONEY 73--DEPECHE MODE-ULTRA 74--APHEX TWIN-DRUKQS 2CD 75--AMORPHOUS ANDROGYNOUS (FSOL)-THE ISNESS 76--9 LAZY 9-ELECTRIC LAZYLAND 77--JOY DIVISION-CLOSER 78--NICK CAVE&THE BAD SEEDS-LET LOVE IN 79--PETER HAMMILL-X MY HEART 80--PORCUPINE TREE-SIGNIFY 81--PORTISHEAD-DUMMY 82--SOURCE DIRECT-EXORCISE THE DEMONS 83--THE SISTERHOOD-GIFT 84--THE YOUNG GODS-THE YOUNG GODS 85--U2-JOSHUA TREE 86--ZERO 7-SIMPLE THINGS 87--PRIMUS-PORK SODA 88--Philip Glass-Powaqqatsi-soundtrack 89--Michael Nyman-The Piano-soundtrack 90--NIGHTMARES ON WAX-SMOKER'S DELIGHT 91--ADAM F-COLOURS 92--AMON DUUL I -PSYCHEDELIC UNDERGROUND 93--U-ZIQ-ROYAL ASTRONOMY 94--THE YOUNG GODS-L'EAU ROUGE 95--ROXY MUSIC-AVALON 96--NURSE WITH WOUND-SOLILOQUY FOR LILITH (SIX SONGS FOR LILITU) 97--NICK CAVE & THE BAD SEEDS-NOCTURAMA 98--JARBOE-SACRIFICIAL CAKE 99--APHEX TWIN-SELECTED AMBIENT WORKS 1985-92 VOL.1 100--ANGELS OF LIGHT-NEW MOTHER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Moja nowa 100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 13:23 1."OK. Computer" Radiohead 2."Unknown Pleasures" Joy Division 3."London Calling" The Clash 4."Abbey Road" The Beatles 5."Born To Run" Bruce Springsteen 6."Source Tags & Codes" And You Will Know Us By The Trail Of Dead 7."Closer" Joy Division 8."Swordfishtrombones" Tom Waits 9."Turn On The Bright Lights" Interpol 10."Daydream Nation" Sonic Youth 11."Marquee Moon" Television 12."Doolitle" Pixies 13."Nevermind" Nirvana 14."In The Court Of The Crimson King" King Crimson 15."(What's The Story) Morning Glory" Oasis 16."Think Tank" Blur 17."Dark Side Of The Moon" Pink Floyd 18."The Wild, The Innocent & The E-Street Shuffle" Bruce Springsteen 19."Queen Is Dead" The Smiths 20."Stone Roses" Stone Roses 21."The Rise & Fall Of Ziggy Stardust…" David Bowie 22."Animals" Pink Floyd 23."Sgt.Pepper's Lonely Heart Club's Band" The Beatles 24."Automatic For The People" R.E.M. 25."Rain Dogs" Tom Waits 26."White Album" The Beatles 27."Ten" Pearl Jam 28."Spokojnie" Kult 29."Tim" The Replacements 30."Agaetis Byrjun" Sigur Ros 31."The Bends" Radiohead 32."Uwaga! Jedzie tramwaj" Lenny Valentino 33."Yankee Foxtrot Hotel" Wilco 34."The River" Bruce Springsteen 35."Posluchaj to do Ciebie" Kult 36."Revolver" The Beatles 37."The Moon & Antarctica" Modest Mouse 38."Murmur" R.E.M. 39."Surfer Rosa" Pixies 40."Dummy" Portishead 41."Disintegration" The Cure 42."Ritual De Lo Habitual" Jane's Addcition 43."The Clash" The Clash 44."Small Change" Tom Waits 45."Keep It Like A Secret" Built To Spill 46."Highway 61 Revisited" Bob Dylan 47."Love Supreme" John Coltrane 48."Amnesiac" Radiohead 49."Pornography" The Cure 50."Is This It" The Strokes 51."Black Rebel Motorcycle Club" B.R.M.C 52."Greetings From Ausbury Park, NJ" Bruce Springsteen 53."Grace" Jeff Buckley 54."Urban Hymns" The Verve 55."Violent Femmes" Violent Femmes 56."Miłość w czasach popkultury" Myslovitz 57."Debut" Bjork 58."Closing Time" Tom Waits 59."Skylarking" XTC 60."Blonde On Blonde" Bob Dylan 61."Kid A" Radiohead 62."Laid" James 63."Nevermind The Bollocks" Sex Pistols 64."Libertango" Astor Piazzolla 65."Songs Of Fatih And Devotion" Depeche Mode 66."Without You I'm Nothing" Placebo 67."Nebraska" Bruce Springsteen 68."Joshua Tree" U2 69."Loveless" My Bloody Valentine 70."Transformer" Lou Reed 71."Brygada Kryzys" Brygada Kryzys 72."Pills, Thrills & Bellyaches" Happy Mondays 73."Piper At The Gates Of Dawn" Pink Floyd 74."Spirit Of Eden" Talk Talk 75."Slanted & Enchanted" Pavement 76."Ostateczny Krach Systemu Korporacji" Kult 77."Ladies And Gentlemen: We Are Floating In Space" Spiritualized 78."10 000 Hz" Air 79."Parklife" Blur 80."In Utero" Nirvana 81."Parallel Lines" Blondie 82."Remain In Light" Talking Heads 83."Forever Changes" Love 84."Dirt" Alice In Chains 85."You Forgot It In People" Broken Social Scene 86."Different Class" Pulp 87."Psychocandy" The Jesus & Mary Chain 88."Sketches of Spain" Miles Davis 89."All Your Summer Songs" Saturday Looks Good To Me 90."Darkness On The Edge Of Town" Bruce Springsteen 91."Modern Life Is Rubbish" Blur 92."Millions Now Living Will Never Die" Tortoise 93."Welcome Interstate Managers" Fountains of Wayne 94."Tago Mago" Can 95."Parachutes" Coldplay 96."Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven" Godspeed You! Black Emperor 97."This Nation's Saving Grace" The Fall 98."The Holy Bible" Manic Street Preachers 99."Pink Moon" Nick Drake 100."Heartattack And Vine" Tom Waits Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Moja nowa 100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 15:15 vulture napisał: > Nowa 100 = kasacja starej? No nei, tamtej nie neguje, ale ta lepsza jest, to sobie umiescilem . Odpowiedz Link Zgłoś
vulture to może bardziej konkretnie 24.09.03, 15:21 Przy podliczaniu głosów autor wątku będzie brać pod uwagę drugą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: to może bardziej konkretnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 18:23 vulture napisał: > Przy podliczaniu głosów autor wątku będzie brać pod uwagę drugą? Jak chcesz policzyc to bierz pod uwage druga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Moja nowa 100 IP: *.stansat.pl 24.09.03, 15:05 > 96."Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven" Godspeed You! Black Emperor Kubasa jak zwykle źle napisałeś nazwę zespołu ale nie mam już siły tłumaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Moja nowa 100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 15:13 Gość portalu: jack9 napisał(a): > > 96."Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven" Godspeed You! Black > Emperor > > > Kubasa jak zwykle źle napisałeś nazwę zespołu ale nie mam już siły > tłumaczyć... hehe, wiem jaka jest dobra nazwa tego zespolu, ale w Excelu mam tak napsiane jak mam i zapomnialem to poprawic wiec jak kopiuje to zapominam o zmianie tego . Odpowiedz Link Zgłoś