misiamisia 14.08.03, 03:55 Cholerka, nawet Misie podoba... Dobre na szybka jazde samochodem. Po niemieckiej autostradzie, oczywiscie. :c) Pzdr D. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fredt Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 14.08.03, 21:33 Mam nadzieję, że go znajdzie szybko. I przestanie śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 22:40 Typowa debilna piosenka z tekstem o poszukiwaniu Husajna.' Muzycznie do klubu (ale do wysłuchania raz, dwa razy i to nie na trzeźwo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 22:57 a ja uwazam ze piosenka jest super! najlepsza premiera w ostatnim czasie- nowoczesne brzmienie i fajny klubowy klimacik-uwazam ze reni trzyma jako jedna z niewielu polskich wokalistek stale wysoki poziom i nadaza za swiatowymi trendami w muzyce-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 15.08.03, 23:00 . ja tam nic do reni nie mam (szczególnie do reni rączkowskiej jeśli już o tym mowa) i fakt ze kobitka trzyma stale ten sam poziom, ale niestety nigdy nie nazwałbym go choćby srednio wysokim. a co do stwierdzenia czy jest to muzyka klubowa to takze mógłbym polemizować gdyz dla mnie jest to raczej muzyka dyskotekowa. przy klubowej to się z przyjemnością ze znajomymi przy piwku siedzi w pubiku a nie zastanawia ile wypic trzeba jeszcze by muzyka przestała drażnić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekito Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' IP: *.gdynia.mm.pl 15.08.03, 23:22 konrad_socha napisał: przy klubowej to się z > przyjemnością ze znajomymi przy piwku siedzi w pubiku a nie zastanawia ile > wypic trzeba jeszcze by muzyka przestała drażnić > . To fajnie sie bawicie ze znajomymi My w klubach najczesciej tanczymy, anie siedzimy przy piwku. Ale w Słupsku, Lęborku, Parzęczewie (niepotrzebne skreślić) bywaja rozne, odmienne zwyczaje. A tak zeby bylo na temat - mi sie ten kawałek podoba i faktycznie Reni to jak dla mnie jedyna wartosciowa artystka w tym zaścianku muzycznym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 15.08.03, 23:25 Gość portalu: Lekito napisał(a): > To fajnie sie bawicie ze znajomymi My w klubach najczesciej tanczymy, anie > siedzimy przy piwku. Ale w Słupsku, Lęborku, Parzęczewie (niepotrzebne > skreślić) bywaja rozne, odmienne zwyczaje. > > A tak zeby bylo na temat - mi sie ten kawałek podoba i faktycznie Reni to jak > dla mnie jedyna wartosciowa artystka w tym zaścianku muzycznym. > > Pozdrawiam . o rany - a my w Łodzi to taki zaścianek i ciemnogród mamy ze az głupio mi trochę . Odpowiedz Link Zgłoś
arturox Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 15.08.03, 23:06 Gość portalu: max napisał(a): > a ja uwazam ze piosenka jest super! najlepsza premiera w ostatnim czasie- > nowoczesne brzmienie i fajny klubowy klimacik-uwazam ze reni trzyma jako jedna > z niewielu polskich wokalistek stale wysoki poziom i nadaza za swiatowymi > trendami w muzyce-pozdrawiam ja az tak bardzo sie tym numerem nie zachwycam, ale to dobrze zaaranzowany i zaspiewany kawalek. poza tym reni to jedna z nielicznych polskich wokalistek (wokalistow, zespolow), ktora weszla w xxi wiek, a te wszystkie ostrowskie, kozidrak, markowskie, kowalskie etc. sa jakies 20 lat za nia. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 15.08.03, 23:20 arturox napisał: > reni to jedna z nielicznych polskich wokalistek > (wokalistow, zespolow), ktora weszla w xxi wiek, a te wszystkie ostrowskie, > kozidrak, markowskie, kowalskie etc. sa jakies 20 lat za nia. W XIX wiek nie mogła wejść, ale to siła wyższa. I o Beacie mi tak nie pisz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
arturox Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 15.08.03, 23:31 vulture napisał: > W XIX wiek nie mogła wejść, ale to siła wyższa. I o Beacie mi tak nie pisz, co? jezu, ja cos o beacie...? aaa, rzeczywiscie - sory, jakis wirus albo chochlik drukarski; albo znowu te piepszone ufoludki... beata rulez. btw czemu nie miala jeszcze sesyji w playboyu? qrcze, za 2, 3 lata (kiedy dobije 60tki) bedzie to juz chyba niemozliwe... a szkoda by takie dobro sie zmarnowalo Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 15.08.03, 23:36 arturox napisał: btw czemu nie miala > > jeszcze sesyji w playboyu? Nie kracz, bo wykraczesz... Odpowiedz Link Zgłoś
arturox Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 15.08.03, 23:41 zrobi to, wierze w nia Odpowiedz Link Zgłoś
vulture ech 16.08.03, 06:52 arturox napisał: > zrobi to, wierze w nia Czy wtedy dostanę azyl polityczny w jakimś normalnym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g Re: ech IP: *.chello.pl 17.08.03, 08:10 > > zrobi to, wierze w nia > > Czy wtedy dostanę azyl polityczny w jakimś normalnym kraju? Nie bedzie potrzeby. Dobrzy graficy komputerowi w Playboy'u zrobia co do nich nalezy i Beata bedzie po takim tuningu, ze jeszcze powiesisz jej plakat na scianie w swoim pokoju )) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: ech 17.08.03, 09:38 Aha, czyli że będzie wyglądała co najmniej tak ładnie jak Kora ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 23:21 arturox napisał: reni to jedna z nielicznych polskich wokalistek > (wokalistow, zespolow), ktora weszla w xxi wiek, a te wszystkie ostrowskie, > kozidrak, markowskie, kowalskie etc. sa jakies 20 lat za nia. > Zgadzam sie w 100%!!!! Jej piosenki moga sie komus nie podobac-kwestia gustu-ale trzeba dziewczynie obiektywnie przyznac ze jako jedna z niewielu w polsce robi nowoczesna muze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 00:47 TO że nowoczesną "muzę" to wcale nie znaczy, ze dobrą. I niech już tego Hussajna znajdzie i się zatka. Odpowiedz Link Zgłoś
monia___ Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 15.08.03, 23:22 oj nie , dla mnie odpada Odpowiedz Link Zgłoś
radio.minus Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 16.08.03, 03:56 cała płytka podobno już 23 sierpnia, ja czekam z niecierpliwością... info: www.renijusis.fan.pl ---------- dziennikarka Odpowiedz Link Zgłoś
frendzlik20 Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 17.08.03, 14:00 A ja, ponieważ jestem ignorantem i na dobrej muzyce się nie znam, uważam, że "Kiedyś Cię znajdę" to chłam, który powinien być puszczany na warsztatach dla młodych muzyków jako negatywny przykład. Jej głos brzmi jakby docierał do nas przez rurą kanalizacyjną, aranż dość nudnawy, a w refrenie mam wrażenie że ktoś jej wstrzyknął Pavulon i się dziewczę zaraz wykończy. Ogólnie rzecz biorąc taka piosenka kompletnie nie nadaje się do puszczania w radio,w domu, hipermarkecie itd, tylko w klubie, małym i to dopiero wtedy, gdy większość imprezowiczów ma stężenie alkoholu we krwi w okolicach podwójnej dawki śmiertelnej. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture kiedyś cię zjadę 17.08.03, 14:27 Sądzę, że Reni, jako nowoczesna artystka, nie śpiewała do rury kanalizacyjnej, tylko co najmniej do jakiegoś wypasionego, kulowego i trendy nocnika z tworzyw sztucznych. Na dnie nocnika, jak wiadomo, gromadzą się różnego rodzaju substancje, produkowane przez użytkowników tegoż. Z substancji, wyprodukowanej przez Reni J., stworzono ten jakże piękny i urzekający kawałek. Odpowiedz Link Zgłoś
arturox Re: kiedyś cię zjadę 19.08.03, 12:29 ja rozumie nie trawic jakiejs muzy - wtedy dobrym wyjsciem jest przelaczenie stacji tudziez nie sluchania radia/tv wogole, a najlepiej zarzucenie sobie czegos przyswajalnego na stereo - pomaga. ewentualnie mozna konstruktywnie wyrazic watpliwosci na temat, podyskutowac, ba, moze nawet starac sie zrozumiec odbiorcow takiej muzyki (wersja dla tolerancyjnych). ale jak czytam takie posty to upewniam sie czy czasem nie jestem na forum "muzyczni faszysci laczmy sie", "wy sie kurwa nie znacie", tudziez w wersji lajt "poradnik frustrata - jak zjebac nielubianego wykonawce". bez pozdr. -- www.tunes.co.uk/real/tunes/ram/girl_pepe01.ram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Żałość IP: *.acn.waw.pl 17.08.03, 14:34 Ludzie! Reni jest ewenementem! Twarzą może straszyć małe dzieci, chuda niewyobrażalnie czyli figury też nie ma a pozowanie na styl retro sprawia że ubiera się jak dziecko z pataologicznej rodziny które nosi ubrania po dziadku (czuję że obraziłem patologiczne rodziny). Ani to piękne, ani ciekawe a muzycznie wykreowane na artystkę XXI wieku. Żałość bierze i nóż się w kieszeni otwiera. I ten infantylizm który z niej bije aż boli. Ktoś zapatrzył się na Bjork i postanowił skopiować tylko że wyszedł mu Franken-reni. Ale na polskim rynku wszystko się sprzeda i jeszcze na listy przebojow trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Fajne jest i basta :))) 18.08.03, 08:59 Jak widzę zdania są standardowo podzielone. To dobrze. Ja się dopiszę do tych, którzy lubią sobie tego kawałka posłuchać i innej twórczości, wyżej wymienionej niejednokrotnie z imienia i nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von omleth Re: Fajne jest i basta :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 17:44 Bełkot - okropny - aż uciekać się chce( byle za granice bo tam na pewno tego utworu nie usłyszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Fajne jest i basta :))) IP: 172.16.3.* 18.08.03, 17:51 Aż przykro się robi czytając tak nieprofesjonalne wypowiedzi i recenzje... Reni można lubić lub nie, jedno jest pewne... powinno sie ją szanowac bo jako jedna z nielicznych trzyma klasę i ma swój styl. ja akurat jestem z tych, którym piosenka się bardzo podoba, jest to wprawdzie kawałek, który szybko potrafi się znudzić ale jest na bardzo wysokim poziomie ! Proponuję poczytać trochę o wykształceniu Reni, jej doświadczeniu i samej osobie a potem doszukiwac się porównań na siłę i kompletnie nietrafionych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Fajne jest i basta :))) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 19:33 Można umieć śpiewac i nic ciekawego nie tworzyć: np.Ala Janosz lub tworzyć straszne chały: np. Marek Torzewski. Wykształcenie muzyczne czasem pomaga, czasem przeszkadza. A Reni to taka muzyka o niczym i bez sensu. Niech sobi szuka Husajna ale czy musi o tym wszystkich informować. A poziom realizacji: to nie jest najważniejsze. Ostatnio niektórzy np. White Stripes z tego rezygnują (komputerowa obróbka i aranże) i wychodzi to na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
arturox Re: Fajne jest i basta :))) 19.08.03, 12:37 nie jestem fanem reni (wole oryginaly), ale wg mnie ona i paru nielicznych wykonawcow wyrozniaja sie na tle calego naszego szoubiznesu. okazuje sie, ze mozna wyjsc poza schemat 'dwie gitary, wokal plus gary' i przemycic w swej tworczosci troche nowoczesnych (jak na nasz rynek) dzwiekow. dzieki takim jak jusis, smolik czy envee srednio zorientowani w muzie ludzie dowiaduja sie, ze oprocz popu, rocka i pseudofolku istnieja takze inne gatunki muzyczne. i byc moze przecieraja drogi dla bardziej nowatorskiej elektroniki. a ze jest to muzyka taneczna - nie wymagaj od niej jakichs megaegzystencjalnych rozwazan typu 'tutaj jest jak jest' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liu TRANS:MISJA IP: 80.48.201.* 25.08.03, 21:47 arturox napisał: >nie wymagaj od niej jakichs megaegzystencjalnych rozwazan > typu "tutaj jest jak jest" A Ty nie cytuj tu połowy textów z polskiego hip-hopu(hop-hopu,hop-siupu??), bo Cię zaraz połowa użytkowników zlinczuje!! Nie, nie. Ja nie zlinczuje A co do Reni. Nie potrafiłem strawić pani "Zakręconej". Ojjj, nie potrafiłem Ale jej (juz przed-)ostatnia płyta "Elektrenika" baudzo mnie zaskoczyła. I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z Reni. Co do signla nowego. Jest spoko. Szczególnie wersja albumowa, z tym typowym orientalem w intrze. Co do całego albumu (TRANS:MISJA) to jestem pod dużym wrażeniem tego krążka. I tylko czekam, aż tu obecni przesłuchają i przyczepią się do kawałka "It's Not Enough". Bo widząc ich zawiść, to się przyczepią... Love & Peace trans-misja.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Re: Fajne jest i basta :))) 18.08.03, 20:22 Gość portalu: Marcel napisał(a): > Proponuję poczytać trochę o > wykształceniu Reni, jej doświadczeniu i samej osobie a potem doszukiwac się > porównań na siłę i kompletnie nietrafionych... . a gdzie mozna poczytać o jej doświadczeniach? . Odpowiedz Link Zgłoś
vulture buehehe 19.08.03, 09:14 Wniosek jest taki, że skoro Reni jest wykształcona (a jest, to prawda), to co by nie nagrała, to arcydzieło, ponieważ jest wykształcona. To się nazywa profesjonalne podejście do sprawy; poczekamy aż Janosz zrobi maturę, wtedy piosenka o jajecznicy będzie opisywana jako kamień milowy w dziejach polskiej rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: buehehe 19.08.03, 10:02 Sugerujesz opis wewnętrznych rozterek w temacie: "Lepiej na masełku czy na boczku ???" )) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: buehehe 19.08.03, 10:12 h8red napisał: > Sugerujesz opis wewnętrznych rozterek w temacie: "Lepiej na masełku czy na > boczku ???" )) Stary, Ty masz łeb!!! Ale to będzie w concept-boksie pięciopłytowym. Odpowiedz Link Zgłoś
boobie Reni i Eleni 19.08.03, 20:51 A mi się ta piosnka po prostu podoba. Ogólnie Reni jest trochę inna od tego syfu naokoło, kozidupaków i innych Odpowiedz Link Zgłoś
radio.minus Re: Fajne jest i basta :))) 19.08.03, 15:53 konrad_socha napisał: > a gdzie mozna poczytać o jej doświadczeniach? www.renijusis.fan.pl ---------- dziennikarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izolda Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' IP: 212.160.117.* 20.08.03, 10:59 Może kawałek nie jest jakiś zajebisty, ale akurat tego dnia gdy Kogoś znalazłam usłyszałam go pierwszy raz i raczej przez sentyment mi się podoba. A Reni życzę, żeby wreszcie znalazła tak jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 20.08.03, 11:18 misie też podoba i czekam na nowy album z niecierpliwością. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 11:40 a ja proponuje wrocic do tego boczku i maselka Odpowiedz Link Zgłoś
radio.minus Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' 26.08.03, 19:29 Gość portalu: li napisał(a): > a ja proponuje wrocic do tego boczku i maselka ??? ---------- dziennikarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Nowa Reni Jusus - 'Kiedys Cie Znajde' IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 20:14 mam wytlumaczyc ???? Odpowiedz Link Zgłoś