Gość: jarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 09:39 1. Budka Suflera za popelinę i schlebianie biesiadnym gustom 2. Led Zeppelin - za fatalne wykonawczo występy reaktywacyjne 3. U2 - za obniżanie lotów i podwyższanie ego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.08, 10:20 Górniak i chyba nie musz tłumaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 18.03.08, 19:09 Axl Rose Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baletnica Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: 193.120.116.* 22.03.08, 18:09 Gość portalu: aga napisał(a): > Górniak i chyba nie musz tłumaczyć.. no wlasnie wytlumacz, bo ja np. nie wiem o co chodzi z ta gorniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzia Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.aster.pl 18.03.08, 19:08 Doda. Nadaje się do burdelu. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: kto z artystów najniżej upadł? 19.03.08, 14:19 Co do dody () to wiesz... najpierw trzeba gdzieś się wspiąć, żeby zlecieć, a ona to do tego burdelu zawsze pasowała. A mi faktycznie żal Led Zep, bo instrumentaliści to jeszcze, ale dziadek Plant to już nie wyciąga jak kiedyś i nie ma na to siły. tak jak nie ma zep'ów bez tego wyciągania no i - z innej mańki - szkoda mi boba sinclara. takie albumy jak paradise czy champs elysses w swoim czasie nadawały kierunek muzyce klubowej, a teraz to popelina z mtv Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Śmieszne są takie opinie... 25.03.08, 11:09 Jak Twoja i ta powyższa. Nie jestem fanką Dody, nigdy jej nie słuchałam, nie chodzę na jej koncerty i nie kupuję płyt, jak widze w TV to przełączam. O Dodzie można powiedzieć wszystko: że jest tandetna, kiczowata, że schlebia najpośledniejszym gustom, że się nachalnie lansuje i będzie to prawda ale na pewno nie można powiedzieć że jest dziwką, prostytutką, k..wą, szmatą itp. a to częste określenia pojawiające się pod artykułami dotyczącymi tej pani. To nie moja sprawa, mnie nikt tak nie obraża, wiem, że może Ty piszac o "burdelu" miałes na myśli pewną przenośnię - np. polski szołbiznesik ale cos mnie trafia jak czytam podobne oszczerstwa, które nie powinny byc rzucane w stronę kobiety, niezależnie od tego jak jest ubrana czy umalowana. Doda lansuje sie na "niegrzeczną dziewczynę", lubiaca ostry seks, wyzywajace ciuchy, jazdy bez trzymanki, brzydkie słowa i "faki" ale czy KTOKOLWIEK, KIEDYKOLWIEK widział ją pijaną? naćpaną? Leżącą pyskiem w rynsztoku (jak nie przymierzajac niejaka Maria Wiktoria Wałęsa - PREZYDENCKA córka)? Czy były jakiekolwiek plotki "na mieście" dotyczace jej rozwiązłego życia seksualnego? zdrad? jej "puszczania się", ku.rwienia? romansów? przygód łóżkowych na prawo i lewo? czy ma ktos dowód na to, że bierze pieniądze za seks? Mimo całej szokujacej otoczki wokół tej pani widzimy, że miłość uprawia w zaciszu domowym jedynie z własnym mężem (MĘŻEM!), nie upadla się na przyjęciach, nie łazi zaćpana choć na pewno na narkotyki i wóde ją stać, "prawdziwych" skandali nie robi co najwyżej poprzepycha się z jakimis chłopaczkami w windzie. Spójrzcie na mało skandalizujacą skandalistkę Dodę bardziej obiektywnie zanim napiszecie o niej chamskie komentarze. I darujcie sobie epitety, które bezpodstawnie nie powinny być kierowane pod adresem ŻADNEJ kobiety, nie tylko Dody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzia Re: Śmieszne są takie opinie... IP: *.aster.pl 25.03.08, 17:50 Doda powiedziała: najlepszy gadżet u faceta, to penis. Chyba o czymś to świadczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka Re: Śmieszne są takie opinie... 25.03.08, 21:22 Gość portalu: Edzia napisał(a): > Doda powiedziała: najlepszy gadżet u faceta, to penis. > Chyba o czymś to świadczy!!! Tak więc wyjaśnij proszę o czym to, wg Ciebie, świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: Śmieszne są takie opinie... 13.08.08, 16:49 Popraw mnie jeśli się mylę, ale czy to nie pani Doda zdecydowała się w programie Bar, czy jak to sie tam nazywało, na seks w toalecie z udziałem kamer a potem z rozbrajającą szczerością tłumaczyła, że jej się po prostu chciało bzykać? Odpowiedz Link Zgłoś
mediamaster Re: Śmieszne są takie opinie... 15.02.09, 02:05 I po czymś takim mamy uważać, że jest święta i broń Panie Boże nie wolno wobec niej używać słów na k...!, dzi...! dlatego tylko, że jest kobietą - wolne żarty. Sam jestem zdania, że kobietom należy się poszanowanie, ale na to poszanowanie należy zasłużyć, a nie prowokować na lewo i prawo, a potem oczekiwać czci tylko za bycie reprezentantką określonej płci. Jeśli czegoś takiego oczekujesz (tu zwracam się bezprośrednio do wypasionej_foczki) to przepraszam - nie ode mnie. Szanuję kobiety, ale nie wszystkie i nie tylko dlatego, że są kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyt Re: Śmieszne są takie opinie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 10:13 wypasiona_foczka napisała: > Nie jestem fanką Dody, nigdy jej nie słuchałam, nie chodzę na jej > koncerty i nie kupuję płyt, jak widze w TV to przełączam. O Dodzie > można powiedzieć wszystko: że jest tandetna, kiczowata, że schlebia > najpośledniejszym gustom, że się nachalnie lansuje i będzie to > prawda ale na pewno nie można powiedzieć że jest dziwką, > prostytutką, k..wą, szmatą itp. a to częste określenia pojawiające > się pod artykułami dotyczącymi tej pani (..) To jedyna!!! sensowna opinia o Dodzie, jaką przeczytałam w ciągu ostatnich kilku miesięcy, dziekuję P media robią z nas kretynów prześcigając się w zniekształcaniu/przerysowywaniu elementów jej populistyczno- scenicznych wyskoków, jak w zabawie "podaj dalej", a my bezrefleksyjnie przyswajamy sobie ten podretuszowany obrazek fikcyjnego wizerunku, bo w konfrontacji własnej osoby z "zachowaniami" tej pani to prawie każdy z nas na aureolę zasługuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 20:31 ty tez edzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 21:14 Gość portalu: Edzia napisał(a): > Doda. Nadaje się do burdelu. Pytanie było o artystów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 06:44 Ale bycie tandeciarą doprowadziła do rangi sztuki i została w nim maestrzynią, chyba się zgodzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Doda nie mogła upaść nisko... IP: *.aster.pl 21.03.08, 20:04 ...bo nigdy nie była wysoko. A poza tym w wątku jest: "kto z artystów...", a więc Dody to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 31.03.08, 22:25 "Doda. Nadaje się do burdelu."-nie nadaje sie Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: kto z artystów najniżej upadł? 19.03.08, 21:30 Budka Suflera oczywiście... b. Odpowiedz Link Zgłoś
tyrtum Re: kto z artystów najniżej upadł? 20.03.08, 19:45 Co wy pieprzycie takie głodne kawałki. A ten beczący ,bebeeee Wiśniewski to kto to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: kto z artystów najniżej upadł? 20.03.08, 20:44 Wiśniewski nie musiał upadać, on sie czołgał od początku natomiast Budka to była kiedyś KAPELA że HEJ b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbicielka Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 20:09 Przepraszam - Niemena zostawcie w spokoju. Dla mojego pokolenia miał ogromne znaczenie, klasę trzymał do końca. Uszanujcie Jego i Jego rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
klapouczek Re: kto z artystów najniżej upadł? 20.03.08, 20:10 a możesz mi wytłumaczyć na czym polegały te fatalne występy Led Zeppelin? -po pierwsze "występy?" (był już jakiś drugi? coś przeoczyłem?) -po kolejne: sądzę że powtarzasz jakieś opinie pismaków, którzy Ci opowiedzieli, że Plant nie wyciąga itd. (nie znam szanującego się dziennikarza muzycznego, który tak twierdził) -po ente: poczekaj aż się pojawi płyta z koncertu z O2 Arena i wtedy się wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: kto z artystów najniżej upadł? 20.03.08, 21:19 > (nie znam szanującego się dziennikarza muzycznego, który tak > twierdził) Kaczkowski mówił, że Plant nie śpiewa już tak wysoko jak kiedyś, z tym że on to miał za plus. Zresztą w tej chwili ja też mam - ostatnio po dłuższej przerwie od LZ usłyszałem w radiu Whole Lotta Love, i aż przysiadłem z wrażenia - jak ja mogłem kiedykolwiek twierdzić, że to jest największy wokalista wszechczasów, te beczenia i skrzeczenia to ma być wokal ??! Plant starszy jest znacznie lepszy, tyle, że niekoniecznie akurat w kawałkach LZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihopeyouwillkillme Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:07 No nie, bo najlepszy jest Bono i banda podobnych do siebie "wokalistów" indie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: kto z artystów najniżej upadł? 21.03.08, 14:08 Wokaliści indie to jeszcze większa tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mystic Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 10:11 ihopeyouwilllikeme napisał: > jak ja mogłem kiedykolwiek > twierdzić, że to jest największy wokalista wszechczasów Widocznie się łatwo podniecasz byle czym, potem walisz konia, żeby wszyscy odnotowali,że coś tam jest największym zespołem ever a na końcu łapiesz się za swoją pustą głowę. Aż do następnej zwałki. Chyba jesteś nieślubnym dzieckiem Roberta Leszczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fk Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.chello.pl 20.03.08, 21:07 dziś słuchałam wywiadu z Hołdysem, więc przypomniał mi się perfect skręcam się że śmiechu, ilekroć słyszę jak Markowski śpiewa "trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 14:28 u mnie dokładnie tak samo, gdy słyszę tą piosenkę kiedy usłyszałam ją pierwszy raz, myślałam, że to ich pożegnanie z publicznością,stwierdziłam - no, mają chłopaki klasę, nie da się ukryć- ale... ile to lat temu było???? Odpowiedz Link Zgłoś
palace Re: kto z artystów najniżej upadł? 20.03.08, 21:16 Trojanowska, kiedyś boska Iza, a dziś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.it-net.pl 10.08.08, 13:30 nadal jest boska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 21:17 Dupku, nawet nie wiesz gdzie Go pochowali. Idź słuchaj tej swojej durndody i oglądaj MTV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woal Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.lublin.mm.pl 20.03.08, 21:44 Wilki, to była moja ukochana polska kapela w młodości i od kilku lat rozczarowują mnie bardzo. Wilki po prostu zdechły, a narodziła się Baśka z dużymi dmuchanymi cycami. Żal... Była potęga, a jest obciach do potęgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sitek I miejsce dla Violetty Villas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.03.08, 21:46 ale to raczej problem psychiatryczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer queen Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.renf.cable.ntl.com 22.03.08, 01:13 Czy ty aby nie przesadzasz? Wilki oprócz Baśki zaoferowały sporo innych piosenek. Słońce pokonał cień, Here I Am, Bogowie zimni jak kamień i jeszcze kilka innych - bardzo dobre piosenki, i muzycznie, i tekstowo. I nie mitilogizujmy legendy Wilków. Owszem, pierwsza płyta była genialna, przez to pewnie nie do powtórzenia, ale "Przedmieścia" juz nie błyszczały aż tak, a koncert akustyczny też nie każdemu się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
tigra.pigra Re: kto z artystów najniżej upadł? 11.03.09, 18:59 zgadzam się z tymi Wilkami niestety kilka lat temu w tv był jakiś ich koncert z udziałem smolika za Beniamina w nowej aranżacji gawlińskiego wsadziłabym do paki za profanację wcześniejszej twórczości dla mnie od dawna Wilki nie istnieją Budka też się zeszmaciła, ale Wilków bardziej mi żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.lublin.mm.pl 20.03.08, 22:00 Józefowicz, buffon. Jemu to już widzę nic nie może pomóc. Ani polsat ani jedynka, ani nic. Pazerność go gubi. Powiem, że niekoniecznie jest skazany na sukces dziś. No ale kiedyś... I trzeba było takim pozostać Januszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 23:11 Szymon Wydra. Za całowanie się z foką. No ale w końcu - może mu było "po drodze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: longinaP Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.chello.pl 20.03.08, 23:17 ja myślę, że te wszystkie gwiazdki z tańców i innych cyrków na lodzie. sami zobaczcie - to nagranie z tańca na lodzie jest totalnie porażkowe taniec.longersi.patrz.pl/ - już całkiem powariowali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebiko Bajm :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 00:39 Kiedyś głos (i widok) pani Kozidrak przyprawiał o dreszcze rozkoszy, dzisiaj - o gęsią skórkę Zwłaszcza tekstowo Bajm szura o dno. Odpowiedz Link Zgłoś
teyoo Re: kto z artystów najniżej upadł? 21.03.08, 00:44 Wilki - ostatnie 'dokonania' - myślę o niesławnej Baśce - to już dno totalne, prymitywizm na poziomie Dody. Szymon Wydra - o ile on w ogóle kiedykolwiek był artystą - za udział w żenującym, obciachowym cyrku(!!). Perfect - zacytowany tu już "trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść" - szkoda że pan Markowski tego nie wie a powinien zejśc już hohoho dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
manonthemon Re: kto z artystów najniżej upadł? 21.03.08, 02:13 Michael Jackson Tego upadku nie da się chyba przebić. Z króla popu na największe dziwadło ,pośmiewisko i domniemanego pedofila. smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.dialup.mindspring.com 21.03.08, 05:56 artysta doswiadcza calego wszechswiata,zyje miedzy nieskonczonymi wzlotami i upadkami, ale kazdy upadek jest poczatkiem nowego wzlotu. Reszta siedzi w swoich bezpiecznych norach,jak tchorzliwe szczury, i czka z zawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: 62.29.136.* 21.03.08, 08:24 Głębokie, he he... Odpowiedz Link Zgłoś
tinley Re: kto z artystów najniżej upadł? 21.03.08, 07:32 > 2. Led Zeppelin - za fatalne wykonawczo występy reaktywacyjne akurat oni to koncerty zawsze mieli fatalne jeśli chodzi o samą muzykę. za to anturaż tych koncertów był taki że rzucał na kolana. Oni zawsze bronili się robotą studyjną a nie koncertową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina999 Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:41 chyba cie pogielo. mocno sie zastanow nad swoimi slowami, no tak, napisal to jakis pseudo fan, byles kiedys na ich koncercie? czy ty wiesz czlowieku ze to najwazniejsza grupa w historii? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: kto z artystów najniżej upadł? 21.03.08, 14:10 > czy ty wiesz czlowieku ze to najwazniejsza grupa w historii? Eee no chyba nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: 201.244.247.* 24.03.08, 05:50 >czy ty wiesz czlowieku ze to najwazniejsza grupa w historii? No bez żartów, można być fanem ale jednak warto zachować pewną perspektywę. Może w pierwszej setce by się znaleźli. Ale w pierwzej pięćdzisiątce już raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
eingraudenzer Re: kto z artystów najniżej upadł? 24.03.08, 08:02 > No bez żartów, można być fanem ale jednak warto zachować pewną > perspektywę. Może w pierwszej setce by się znaleźli. Ale w pierwzej > pięćdzisiątce już raczej nie... Jaka jest pierwsza piątka, i gdzie na liście jest Depeche Mode? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: todi Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 07:59 Nie zapominajmy o Kombii. W moich oczach dyskwalifikuje go choćby ta nazwa, z jednym dodatkowym „i”. Nie powinien był wykorzystywać tego po tym jak nie powiodły się próby reaktywacji zespołu w starym składzie – bez twórcy i znaku rozpoznawczego starego Kombi. Ale bez nazwy, na nowych, porażających naiwnością, głupotą i prostotą tekstach nie pociągnąłby daleko kotleciarz jeden. Po weselach, szkolnych dyskotekach – proszę bardzo niech sobie grają, ale nie w radio!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Andrzej Rosiewicz i jego PiSowska twórczość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 08:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernie Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 12:52 Steczkowska "Gatta" - za sesję na Powązkach po śmierci ojca. Hiena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Kasia Figura i telefon 0700 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:54 Czy pamiętacie gdy kilka lat temu można bylo zadzwonić na numer 0700 na którym Kasia Figura miała opowiadać o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:37 Queen, to co teraz robią, grając z Rogersem nie nadaje się nawet do komentowania ..... Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: kto z artystów najniżej upadł? 23.03.08, 21:53 Tak, Queen plus Rodgers to porażka...po co im to? No wiem, dla kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: kto z artystów najniżej upadł? 21.03.08, 15:40 Michaela Jacksona i Britney Spears to nikt nie pobije. zwłaszcza w naszym rodzimym szołpiekiełku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 21.03.08, 19:18 > Michaela Jacksona i Britney Spears to nikt nie pobije w ilości sprzedanych płyt i ogólnie zasługach dla muzyki pop - rzeczywiście ciężko ich pobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiuss Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 21:48 Ten, który wykorzystywał długą łapę na dziennikarzach i do podrywania fanek... To nie był przypadkiem Ibisz? Albo Kammel... Żenua w każdym razie. Może go rozpoznacie na fotce - video.i123.pl/filmy/8211/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werx Mistyk - ostygł, wynik - cynik (by Sztaudynger) IP: *.chello.pl 21.03.08, 22:10 Największy upadek artysty jest chyba wtedy, gdy ktoś za młodu awangardowy brata się po latach z totalną komerchą. Przykładów aż nazbyt wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Mistyk - ostygł, wynik - cynik (by Sztaudynge IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.08, 00:15 Podpisuję się pod Budką, Wilkami, Perfectem (akurat Perfectu nigdy nie lubiłam, ale przyznaję, że mieli swój styl, byli rockowym zespołem, a teraz - żenua). Tyle, że oni mają nasze opinie w tyłku, bo kasa im to wynagradza. I to jest jeszcze bardziej tragiczne, bo już ulegli Mamonie. Fani - co tam fani, jak nie jedni, to inni, a że poziom fanów inny - nieważne, 500 000 piechotą nie chodzi. Tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiuto Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.elb.vectranet.pl 22.03.08, 13:40 Whitney Houston razem z BS i MJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: 86.29.151.* 23.03.08, 21:33 Malenczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: kto z artystów najniżej upadł? 24.03.08, 18:59 Dżem po śmierci Riedla. Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay Re: kto z artystów najniżej upadł? 27.03.08, 11:35 oliwe napisała: > Dżem po śmierci Riedla. > Właściwie już parę dni temu odruchowo chciałam napisać to samo. Ale ugryzłam się w język. Bo Dżem bez Riedla jest chyba taki jaki był stary Dżem - minus - Riedel. To, że Rysiek zrobił z solidnego zespołu legendę i zjawisko niezwykłe w moim osobistym odczuciu nawet na skalę światową, to jego niewątpliwa załuga ale też nie ich wina. Rozumiem, że chcieli żyć dalej i grać dalej. Mam im jedynie za złe, że po jego śmierci nie wznieśli się na tyle by zmienić nazwę jak zrobił to chociażby Joy Division/New Order po śmierci Curtisa. Byłoby uczciwiej. W końcu i jedni i drudzy mają nadal swoich wiernych fanów, do których ci starzy, tacy jak ja - nie muszą się zaliczać. A co do meritum: Moja propozycja najboleśniejszego upadku - Axl Rose. Na niego faktycznie jestem wściekła, za zmarnowanie czegoś niezwykłego, czym Pan Bóg(?) Los(?) Natura(?) go obdarzyli i za zabranie nam przeżyć, które moglibyśmy czerpać z dalszego grania Guns'n'Roses. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżony Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 12:09 Zgadzam się, Axl Rose w obecnym stadium to tragedia. Podobnie U2 (tu chodzi mi o poziom ostatnich płyt) czy Whitney Houston. Ta ostatnia podobno wraca.. znów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digan Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.ak7.petroinform.com 08.04.08, 01:20 a w którym momencie ten Dżem był "legendą" i "zjawiskiem"? Bo to zawsze dla mnie był taki blues (???) dla harcerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: kto z artystów najniżej upadł? 08.04.08, 15:02 Dżem nigdy nie był oryginalnym zjawiskiem, a bluesa było w tym mniej niż choćby w blues-rockowym zespole Free, na którym się wzorował. Polską legendą blues-rocka to jest Breakout, legenda Dżemu polega wyłącznie na kilku hitach ( zresztą nawet nie udających bluesa - takie Whisky to po prostu ogniskowe country, taki Wehikuł Czasu równie dobrze mógłby nagrać Perfect itd. ), oraz na fascynacji hippisowskim życiem ś.p. Ryszarda Riedla. Nie ma sensu udawać, że ten zespół reprezentował cokolwiek więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikki Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 09:18 Muzyka Dżemu nigdy nie była oryginalna, ale legenda tej kapeli nie opiera się bynajmniej na kilku hitach ani na fascynacji życiem Riedla. Raczej wynika z fascynacji osobowością sceniczną Ryśka, jego talentem wokalnym i interpretacyjnym w połączeniu z niespotykaną na polskiej scenie charyzmą i umiejętnością wyrażania siebie. A zarzuty "ogniskowości" muzyki Dżemu trącą stereotypowym myśleniem i są stare jak sam Dżem. P.S. "Wehikułu czasu", za którym zresztą nie przepadam, nie mógłby nagrać np. Perfect czy ktoś inny, bo tekst autorstwa Riedla jest autobiograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: kto z artystów najniżej upadł? IP: 195.20.110.* 11.08.08, 14:58 Stawiam dolary przeciwko orzechom że Dżem bez Riedla nie wybiłby się ponad przeciętność. A Rysiek miał nieprzeciętną osobowość sceniczną i to jest jeden z nielicznych polskich zespołów stających bez wstydu z ligą światową. Ale tylko dzięki osobowości i interpretacji Ryśka. Natomiast z drugiej strony rozumiem pozostałych muzyków że grają, bo co mieliby robić? Roznosić pocztę jak Laskowik czy sprzedawać ogórki w sklepie?? Polski szołbiz to nie Anglia - tutaj muzycy żyją tylko z koncertów. Pewnie że super-elegancko byłoby zmienić nazwę, ale my tu sobie teoretyzujemy o sztuce, a artyści: Grafomani rozmawiają o sztuce, artyści - o kobietach, jedzeniu i pieniądzach A. Rubinstein Odpowiedz Link Zgłoś
wypasiona_foczka T. Love - niestety, no i Big Cyc 25.03.08, 11:34 Mi strasznie szkoda rozmienionej na drobne potęgi T. Love. ("Stokrotka", "Chłopaki nie płaczą" itp. gnioty) Szkoda też Big Cyca, ongiś forpoczty polskiego punk rocka teraz usiłujacego znaleźc dla siebie miejsce w tak krytykowanym szołbiznesie. Miałkie piosenki o moherach i wygłupy Skiby, które nikogo już nie śmieszą... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś