marcin_76 06.09.03, 00:35 nie wiem jak Wam drodzy forumowicze, ale mnie ta płyta bardzo przyjemnie zaskoczyła i bardzo mi się podoba...co by nie mówić nastąpił mały powrót do korzeni! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: L@rs Re: METALLICA'St. Anger' IP: *.earth.pl / 192.168.2.* 06.09.03, 09:26 Nie powiedziedziałbym ze do korzeni, owszem ostrzej troce grają, ale nie jest to ten amok o kiedys Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana co wy wiecie o metalu?!? *-) 06.09.03, 09:32 SYF! Pewnie niebawem utwór Frantic stanie się podkładem do reklamy tic- tac'ów... Nie wiem o co w tym wszystkim chodzi i szkoda cennego czasu aby się nad tym zastanawiać... ---------- MTV - get off the air! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Ugu... 06.09.03, 09:39 Chyba nieco przesadzasz. Wolisz Load i Reload? Mi się "St. Anger" podoba bardzo, choć daleki jestem od przyrównywania go do "Master Of Puppets" czy "Ride The Lightning", ale uważam, że jak na zespół po bardzo dużym spadku formy, Metallica podnosi się z godnością i posuwa w słusznym kierunku. Już teraz z niecierpliwością czekam na kolejny album. P.S. "Frantic" to dobry kawałek na promocję tek płyty, uważam że znacznie lepszy niż tytułowy. P.P.S. Metallica zagrała na koniec tegorocznego rozdania nagród MTV. Był to jedyny sensowny fragment tej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Vul... 06.09.03, 09:57 Co ja biedny poradzę na to, że St Anger mnie mdli? Niejakie, bez wyrazu, z daleka pachnie pozerstwem... Zdizajnowali sie na wielkich buntowników a są po prostu starymi rockowymi ramolami... Mnie to nie bierze... Load, Reload, powiadasz? Tak, są tam utwory, które zapadają w pamięć i wydają się być bardziej szczere niż cała zawartość ostatniego gniota... Z tym wtedy było im do twarzy... *-) Wiem, ze to twarde słowa, ale musisz *-) mnie zrozumieć - słucham Metallicy od 1986 roku i ...boli mnie to co z siebie zrobili...*-) Jednak w jednym jesteśmy zgodni - z niecierpliwością czekam na nowy produkt...*-) PZDR. ---------------- Pozerestwo (met.) - cecha niegodna prawdziwego rockmana... *-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Vul... IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 06.09.03, 10:07 Czyżbym nie był jedyną osobą której nie porwało St. Anger? Dobrze wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
xamel As'ie? 08.09.03, 08:15 Gość portalu: As napisał(a): > Czyżbym nie był jedyną osobą której nie porwało St. Anger? Dobrze wiedzieć a prace domowa odrobiles??? (DVD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: As'ie? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.03, 09:29 xamel napisał: > Gość portalu: As napisał(a): > > > Czyżbym nie był jedyną osobą której nie porwało St. Anger? Dobrze wiedzieć > > > a prace domowa odrobiles??? (DVD) Nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xamel Re: As'ie? IP: *.dop.krakow.pl 08.09.03, 09:55 Gość portalu: As napisał(a): > xamel napisał: > > > Gość portalu: As napisał(a): > > > > > Czyżbym nie był jedyną osobą której nie porwało St. Anger? Dobrze wie > dzieć > > > > > > a prace domowa odrobiles??? (DVD) > to nie zglaszaj sie do odpowiedzi bo dostaniesz po lapach a serio - naprawde polecam - to moze zmienic twoje spojrzenie na ten material (i twoje zycie ) > Nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: As'ie? IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.09.03, 09:58 Gość portalu: xamel napisał(a): > Gość portalu: As napisał(a): > > > xamel napisał: > > > > > Gość portalu: As napisał(a): > > > > > > > Czyżbym nie był jedyną osobą której nie porwało St. Anger? Dobrz > e wie > > dzieć > > > > > > > > > a prace domowa odrobiles??? (DVD) > > > > to nie zglaszaj sie do odpowiedzi bo dostaniesz po lapach > a serio - naprawde polecam - to moze zmienic twoje spojrzenie na ten material > (i twoje zycie ) > > Nie Będę próbował obejrzeć, ale z drugiej strony płytę przesłuchałem już tyle razy że na razie na zmianę się nie zanosi ... no chyba że kiedyś mi się coś w głowie przestawi. Ale zawsze jak słucham nowej to korci mnie by włączyć Mastera lub Ride Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Ugu...cz.II 06.09.03, 10:12 Z racji wieku słucham Metalliki nieco mniej, ale już tak z kilkanaście lat tego będzie... Dla mnie albumy tej grupy do "...And Justice For All" prezentują bezdyskusyjnie równy, oczywiście wysoki, poziom. Mogę niektórych słuchać rzadziej ("...And Justice..."), innych częściej ("Ride The Lightning"), ale nie mam wątpliwości co do jakości i autentyczności przekazu i treści na nich zawartych. "Metallica" jest już płytą dość kontrowersyjną, sporo fanów krytykowało ją za 'komercjalizację'. Moim zdaniem, nie jest rewelacyjna, ale jest tam kilka fajnych riffów, solówek i innych drobiazgów, i całość generalnie jest do przełknięcia. Natomiast dwie następne płyty studyjne, "Garage Inc." oraz orkiestrowa kupa świadczą o braku inwencji i wyczerpaniu pomysłów. Superprodukcje, za którymi nic nie ma, przerost formy nad treścią. Owszem, miejscami nawet przebojowe ("Until It Sleeps" czy "Fuel" to utwory jak najbardziej nadające się na single), ale częściej nijakie, nudne, smutne. Dlatego się cieszę, że wydali coś takiego jak "St. Anger" i leję na image i kreowanie się, nie interesuje mnie to w przypadku zespołu, który zwraca moją uwagę tylko i wyłącznie muzyką. Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana ReVul... 06.09.03, 10:24 vulture napisał: > Dlatego się cieszę, że wydali coś takiego jak "St. Anger" i leję na image i > kreowanie się, nie interesuje mnie to w przypadku zespołu, który zwraca moją > uwagę tylko i wyłącznie muzyką. A ja lubię jak twórca i tworzywo są kompatybilni... Czego w przypadku "chłopców" z Bay Area nie zaobserwowałem... Jeśli chodzi o samą muzykę, to najbardziej mierzi mnie fakt, iż te utwory mogłyby być o połowę krótsze... W kinematografii taki efekt nazywa się dłużyzną... Te same patenty powtarzane z maniacką zaciekłością świadczą właśnie - moim zdaniem - o braku pomysłów... I wychodzę...*-) Przyzwyczaiłem się w dokonaniach tej ekipy do świeżych pomysłów na granie i niebanalnej melodyki... Obu tych komponentów na najnowszej płycie, niestety mi brakuje... Na pewno na negatywny odbiór St Angera ma wpływ zadziwiająco duży przeskok formalny w porównaniu z poprzedzającymi go produkcjami... Przejście od AJFA do Load (poprzez Black Album) było bardziej płynne... Wydaje mi się to cokolwiek podejrzane... *-) UgU Odpowiedz Link Zgłoś
vulture ReUgu 06.09.03, 10:37 ugugunana napisał: > Na pewno na negatywny odbiór St Angera ma wpływ zadziwiająco duży przeskok > formalny w porównaniu z poprzedzającymi go produkcjami... Mi się ten przeskok właśnie podoba, ale liczę na więcej w przyszłości, na przykład na solówki Kirka H. Tak na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
argus1 Re: ReUgu 06.09.03, 11:32 Mnie też najbardziej w tym wszystkim interesuje kolejny album. Ale pewnie poczekamy na niego jakieś 4 lata, chyba, że chłopaki wydadzą "St. Danger" czy coś innego z odrzutami z tej sesji nagraniowej czego bym nie chciał. "St. Anger" podoba mi się bardzo. Może nie zawsze wchodzi - czasami mam wrażenie, że album jest o jakieś 2 utwory za długi. Najważniejsze, że Metallika znów w formie. Zasadniczo - bardzo dobra płyta. Czekam wybitnej. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_76 Re: ReUgu 06.09.03, 14:11 argus1 napisał: > Mnie też najbardziej w tym wszystkim interesuje kolejny album. Ale pewnie > poczekamy na niego jakie� 4 lata, chyba, że chłopaki wydadzš "St. Danger" czy > co� innego z odrzutami z tej sesji nagraniowej czego bym nie chciał. > "St. Anger" podoba mi się bardzo. Może nie zawsze wchodzi - czasami mam > wrażenie, że album jest o jakie� 2 utwory za długi. Najważniejsze, że Metallika > > znów w formie. Zasadniczo - bardzo dobra płyta. Czekam wybitnej. i to miałem na my�li zaczynajšc ten wštek dobra płyta nie wybitna, myslę ze płyty o brzmieniu "And....." lub "Master....." już się nie doczekamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malutka mlodziutka Re: METALLICA'St. Anger' IP: 80.48.41.* 06.09.03, 11:49 "St. Anger" jest extra!!! Dopiero od tej plyty zaczela sie moja przygoda z Metallica. Wg mnie najlepszy jest kawalek "Shoot me again". U W I E L B I A M!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vampira Re: METALLICA'St. Anger' 06.09.03, 14:46 Porównywanie "St.Anger" do "Kill 'em All", czy "Master of Puppets", to świetokradztwo. Mnie nowa Metallica rozczarowała. Niech już sobie będzie ten nu-metal, tylko, proszę- nie w wykonaniu Metalliki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: METALLICA'St. Anger' 06.09.03, 16:40 Mnie ta płyta przekonuje. Łącznie z tzw. dłużyznami, które ktoś powyżej wytknął (nazwijmy je wymiarem transowo-rytualnym i porównajmy do Hawkwind . Inna sprawa, że o powrocie do korzeni oczywiście nie ma mowy, są to raczej patenty z okresu będącego dla niektórych czasem błędów i wypaczeń, tyle, że brudniej i mocniej zagrane. No i niektóre brzmienia z "All Within My Hands" kojarzą mi się z fragmentem maniakalnym "Starless" KC, co jest samo w sobie nie do pogardzenia. Metalliki słucham od 1988, więc niezły ze mnie kombatant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madsucker Re: METALLICA'St. Anger' IP: *.penkom.com.pl 07.09.03, 20:16 Hej. Nie oczekujcie na "COS WIELKIGO I PRZELOMOWEGO". Po prostu wlaczcie play i sluchajcie. St. Anger to po prostu solidna dawka lojenia i tyle nastawienia wystarczy by sie dobrze bawic. Free your mind and bang your head... Odpowiedz Link Zgłoś