irishwn 18.04.08, 13:48 Poszukuję tytułu tego utworu pl.youtube.com/watch?v=1XYoyDdtrlA Czy ktoś z Was go zna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pafcio01 Re: TYTUŁ 18.04.08, 19:12 To mi trąci "Falami Dunaju" Ivanovici'ego dość nieudolnie przerobionymi na tango. Odpowiedz Link Zgłoś
irishwn Re: TYTUŁ 19.04.08, 18:35 hm... faktycznie, ale z filmiku, którego link podałam, wynika, że autorem muzyki jest M. Glinka, a on tworzył wcześniej.. Słyszałam, że ten utwór może pochodzić z baletu Szach-mat (muz. Arthur Bliss) z I połowy XX wieku. To jest chyba samodzielne dzieło Odpowiedz Link Zgłoś
irishwn Re: TYTUŁ 20.04.08, 13:21 Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego na filmie widnieje nazwisko Glinki, ale dowiedziałam się już, że utór ten nazywa Ole Guapa - Arie "Malando" Maasland Odpowiedz Link Zgłoś
irishwn Re: TYTUŁ 21.04.08, 20:26 Oj na pewno nie To jest La Cumparsita pl.youtube.com/watch?v=JFhG0r-gsxQ Wychodzi na to, że tango, którego poszukuję nazywa się "Ole Guapa" i chyba nie ma wiele wspólnego z muzyką klasyczną... Mimo wszystko dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś